Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar merhaba yarın 22.07.2013 yani yarın mucizelerimin doğum günü tam 1 yıl geçti üzerinden daha dün gibi gözümün önünde herşey henüz düzeltilmiş ay olarak hesaplansalarda 1 sene oldu miniklerim doğalı size o günü kısaca yazmak istedim bugün çünkü hiç yazma fırsatım olmamıştı buraya...
22 temmuz sabahı doktorumuz cenk bey geldi sinem açılma varmı die bakıcaz dedi ve muayneden sonra hiçbirşey söylemeden hemşiresine osman hocayı ararmısınız dedi ters giden bişeyler vardı benim doğum aklımın ucundan bile geçmezdi bebeklerime bişey oldu sandım ve kısa bir süre sonra osman hoca geldi sinem elimizden geleni yaptık bugün doğuma alabilirler seni dedi ve beynimde şimşekler çarptı o an tek söyleyebildiğim kelime peki yaşıcaklarmı hocam dedim elimizden geleni ypıcaz dua etmekten başka yapabileceğimiz bişey yok dedi allahım oan ki duygularımı anlatamam daha çok küçüklerdi 26 haftalık ben başladım anne yaşamıcaklar die ağlamaya kendimden geçtim dışarda herşey hazırlanmış benim haberim yok sabahtan beri küvez hazırlıyorlarmış ve saat 17.30 gösterdiğinden sinem hanım sizi ameliyathaneye alıyoruz die bi ses yankılandı kulaklarımda vurulan sakinleştiriciden sonra donup kalmıştım konuşamıyordum bile tek dediğim kelime anne dua et bize şuan bile gözyaşlarımı tutamıyorum.... ameliyathaneye indiğimde 10 15 kişilik bi gurup vardı ve aralarından cenk bey gelip elimi tuttu elimizden gelen herşeyi yapıcaz dedi sakin ol bebeklerin için dedi birçok bebek doğuyor bu şekilde inşallah seninkilerde atlatıcaklar dedi ve bana narkozu verip bayılttılar saatler 18.00 gösterdiğinden benim cadı kızım hayata erkenden merhaba dedi ve 3 dakika sonra canım oğlum kardeşine eşlik etti uyandırılarken duyduğum tek kelime bebeklerden biririn dururmu iyi değilmiş diyordu hemşirenin biri ve benim uyandığımı görünce sustular ve ben bunu duyduktan sonra tekrar bayılmışım kanım 5 e düşmüş ve hemen kan aranmaya başlandı ve o gece göstermediler benim miniklerimi bana sabah onlarla arşılatığımda okadar korktumki kendimi okadar suçlu hissettimki keşke elimden daha çok şey gelseydide biraz daha benimle kalsaydınız die ama rabbime şükürler olsun 1 seneyi atlattık yavrularım herkesi şaşırtarak annelerine kavuştu bu yolda olan herkeze bu mubarek günlerin yüzü suyu hurmetine rabbim yardım etsin sabır versin şimdi biz çok mutluyuz onlarsız hayat imkansız rabbim herkese taddırsın evlat kokusu....

baştaki oğlumun ilk hali diğeride kızım ilk günkü resimleri bakınki neler atlatmışlar bunlarda şimdiki halleri iyiki doğdunuz iyiki varsınız hayat sizinle güzel ömürünüz boyunca hep gülsün o melek yüzünüz bitanecik kuzularım nice senelere...

selam kızlar fırsat bulup giremiyorum bi türlü valla sürekli uykusuz ve yorgunum 3 aylık oldu benim cadı ne uyku düzeni var nede mama göğsümü hiç sağmadım ne kadar süt geliyo ne kadar emiyo bilmiyorum ama uyanıkken sürekli memede valla 45-50 dk emdiği oluyo tek göğsü emerken uyuyo yatağına bıraktığım anda uyanıyo kilosu 6500 boyuda 57 cm ayına göre iyimi acaba yaa bide ne yalancı meme tutuyo nede biberon denemediğim şey kalmadı kandıramadım zilliyi

Sinem canım çok zor şeyler yaşamışsın.Ama sonuç mükemmel olmuş sana da bebeklerine de maşallah.

Mlkyy canım benim kız yeni yeni memeyi tutmaya başladı.Her sağımda 300-400 ml çok iyi ben her sağımda ancak 70-100 ml süt elde edebiliyorum.Emmeye başlayınca artar diyorlar ama bilmiyorum artar mı?Sağ gögsümde sertlik ve ağrı oluştu.İki gün çok şiddetli ağrı çektim.Sıcak su kopresleri 2 saate bir sağmalar hibir işe yaramadı.Dün akşam kız mızmızlandı.Memeyi verdim.Aldı ve emmeye başladı.Mucize gibi bir şey oldu iki gündür uğraşıp da geçiremediğim sertlik ve ağrı şıp diye geçti.İnşallah emer de bu sağım işkencesinden kurtulurum.

Sibel kızın çok tatlı maşallah geişimiyle kilosuyla ilgili yorum yapamayacağım ama nazar değmesin size :)

Iyi gecelr herkeze iyi ya sevindm baynlr girmeye baslams
Metal canm doktora gitmektn bende biktm hemorait kremi,aldm simdi daha iyiym kabiz olmzsm tamamen gececk ins
Chnb oneri icin sagol bende rezene veriyorm hidennisko sagolsnverdigi damla tavsiyesi biraz ise yaradi
Mlkyyy canm senle ayniyz bende suclulk hissediyorm bana annem yardmci oldugu h as lde cok yoruluyorm uymuyo geceleri kiziyorm sabah pisman oluyormbem bu bebegi cok istjyodm simdi niye boyleym diyp uzuluyorm yanlz kalinca napacksm bide boy kilo oranlaan nettem bak kilosu iyi boyinu bilemem benim kiz 2800 49 santm dgdu 15 gun sonra 350/ 54 santmdi masaallah ins boyle gider bende sutum yetiyomu bolmiyormsagma isi zor cok sukur benimki emiyoda ek doymuyo gibi 2 3 saate bir emiyonazen 10 b az en 15 dk oluyo annem doymuyo diyo benm skintida meme basi kullaniyorm o skinti oluyo memeyi basliksz alamiyo
Sinem masaallah size ne zor gunlrms 26 hFtalik zor yasar derlr rabbm istetsr hersey oluyo

Metal 41 sanırım haklısın üç ay hastanede yattım,çıktım ev curcunaydı gıcık oldum her söyleneni taktım taktım sonuç ortada...o kadar bitkin o kadar yorgunum ki..devamlı uyumak istiyorum herseye ağlıyorum,yalnızlıktan herseye yetmeye çalışmaktan bunaldım...psikoloğa gidicem yarın randevu alıyım hatta...

Ben süt kalitemi nasıl arttırabilirim?sütümün artmasını değil yağlı olmasını istiyorum :)efulimin bebeği 15gunde buyumuş benım canım cıkıyo bılıyorum kıyaslamama kızıcaksınız ama

Bide denemek için derin dondurucudan sakladığım sütü çıkardım dolabta çözdrdum ısıtmadan az lavaboya döküp baktım ki bi tuhaftı içinde beyaz parçalar vardı kesilmiş süt gıbı ve daha 15gun oldu koyalı,benmi bı hata yaptım içilecek bi süt tipi yoktu

Sinem burnum sızladı okurken..çok şükür çok tatlı bebeklerin var Allah uzun ömür versin ikisinede

Melek bende zillinin keyflı anını yakalayınca 5dk tutturuyorum,emmeler sutumuz tam boşalır dahada çoğalır..

Makınan ne?ben medela hastane tipi kiraladım

İbrahim Ethem im iki gecesine yanıyor kızlar. Tam bir saat oldu 1,5 ölçek ibufen vereli ılık kompres de yapıyorum. 38 altına düşmedi.
Yavrum çok zayıfladı kızlar. Boy uzuyor kilo aynı. Zaten az yiyordu. Sanırım kıskançlıkta başladı. Bu gün Dr tarttı 24,80 boyu 130.
Ayrıca üç gündür arada karnım ağrıyor diyordu. İdrar tahlilinde 8-10 lökosit görünce Kültür'de istedi Dr. Ateşi boğazları kızarık ondan dedi. Antibiyotik de başladık. Allah'ın sen şifa ver oğluma. O ateşlenince benim eski korkular geri geliyor. Rabbim esirgesin.
Yarında Hasan Basri nin üç tane alışı var. Oy oy oy. Allahım sen yavrularımızı koruuu. Onlara sağlık sıhhat ver.

Metal41 çok çok geçmiş olsun,Rabbim şifa versin oğluşuna,facebookta baktım ikiside dünyalar guzelı maşallah barekallah Allahım hastalıklardan esirgesin şifa versin

Metal41 canım geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.

Mlkyy obaby diye elektirikli bir pompa almıştık Zeynep'te kullanmak Feyza'ya kısmetmiş.Fena değil de benim sütüm az galiba.Kızın süt ihtiyacı arttıkça yetmeyecek galiba.Her sağımda 70-100 ml arası çıkıyor.Sütü artırdığı söylenen şeyleri yapıyorum ama bir fark yok.Ne yapsam bilemiyorum.Bu arada beslendikten sonra kzım bir miktar ıkarıyor.Hatta dün gece beslendikten kısa bir süre sonra çıkardı.O esnada ağzını sımsıkı kapadı açmadı.Süt burnundan geldi.Ödüm koptu.Bağıra bağıra eşm geldi.Bir şey olmadı ama ben çok korktum.Bu normal bir durum mu?Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Dr kontrolü ayın 25'inde ona da sorarım artık.

Metal geçmiş olsun canım... Ateşten korkuyor insan...

Sinemmmm canım gözlerim doldu yine gerçekten zor günlerdi maşallah mucizelerimize onlar bu forumun en büyük kahramanları... Forumda bildiğim yaşayan en küçük bebeklerimiz...

Milky canım bu kaliteyi anlamadım ben anne aynı anne büyük oğlum ilk aylar 1000 e yakın alırdı bazen 800 gram küçük ilk aylar ayda 1600 gram alırdı. Kalitesi mi değişti halbuki büyükte daha çok özenirdim. Ama küçük oğlum daha çok emiyordu... İştahlı...

Sütü ben saklama kabı ve poşetine koyuyorum mesela 1 ay sonra diyelim çıkarıp altdolapta çözüyor. Benmari usuli sıcak suda az bekletim veriyorum evet rengi tuhaf oluyor ama çalkala biberonu...

Meryem döndün mü canım?

Hidenisko ne zaman geliyorsun?

Efulim zamanla geçecek daha iyi olacak.

Metal canim Cok gecms olsn ins iyilesr bebegn ates beni hep korkutr ins dusmstr
Mlkyyy canim sutunun iyi olmadgni sanmam olsa kilo almazdi bebegn strestnde etkileniyo sut ona gore allahm ne gunlr atlattk simdi kucuk seyleri yakiyorz nende cok yoruluyorm gece uykumz cok duzensz evde dayak yems gibi geziyorm sen moralini yuksk tutbebegn daha iyi olack

Cok sağolsun kızlar.
Hamd olsun İbrahim Ethem'in ateşi bu gece düştü. Fakat bağdemcikleri çok kırmızı ve şiş. İnşalla bu antibiyotikler atlatırır yoksa iğneye çevirebilir Dr.

Bu gecede Hasan Basri ateşli. Yavrum bugün 4 tane aşı oldu. Biri ağızdan damla diğerleri iğne.
Vücudu kolu bacağı serin. Başı biraz sıcak. Normalse ben bu şekilde olunca hiç ölçmen. Bi ölçtüm 37,7 bir ara 38 buldu. Calpol verdim bi çay kaşığı bu ğünkü üçüncü doz oldu. Bu gecede nöbet devam.
Rabbim şifa versin iki oğlundada.

Canım daha once de yazmıstım sutun cok ama cok iyi
Bunun kıymetini bil ve duzenli sag, bebeğinin anne sutu alması cok önemli
Ara ara da emzirme denemeleri yap
Beim cadı gunler sonra dun gece aldı, ağladım mutluluktan hem emzirdim (
Çok guzel bir his bence
Emmese de anne sutu aldıgını bşlmek guzel

O gunleri hep birlikte yasadık
Bizim icin bile cok zordu, senin verdiğin mucadele çok kutsal
Meleklerinle uzuunnnn mutlu yıllar sizin olsun inşallah

Maşallah canım kilosu gayet iyi biz 4 aylıkken o kilodaydık
Emzik için bilemem ama biberon için zorlama
Ben o hatayı yaptım emmeyi bıraktı

Seninde sutun gayet iyi masallah
Bak demekk i sıkısınca meme alıyor pes etme derim

Ahh kuzum yaaa
Bilirim o stresleri
Tek cocuk hiç cocuk iki çocuk çok çocuk derlerdi
Ay herkes aynı seyi söylüyır ne saçma derdim
Şimdi anlıyorum, hele ki ikisi de hastayken ((

Merak etme canım aynen dediğin gibi bizimde ateş oldu
Ama hemen geçiyor
Sen ibrahim ethemden iyi koru bu sıralar hasan basriyi
Çünkü aşıdan sonra virusleri daha kolay kapıyorlar malesef
Bu arada canan hanım bize ağızdan olan damlayı yapmadı, yapmayacağım dedi :26:
Nden diye sormak da aklıma gelmedi

Son düzenleme:

Sorma canım ya kime üzüleceğime şaşırdım. İnşllah Hasan Basri ninni değin gibi aşıdandır. Biz her aşı öncesi gşdiyorduk Canan hanım a o gerekeni yapıyor kalanı aile hekimliğinde yapıyorduk. Bu sefer tersi oldu. Hepsini yaptı hemşire. Belkide fazla geldi bilmiyorum.

İbrahim Ethem'de bu sabah vücuda döküntüde oldu. Yüzü vücudu kolu popoda. Ateş veya antibiyotik dedi Dr. Artarsa gel veya alerji iacı kullan demiş. Eşim aramıştı. Gerçi biz alerji ilacı kullanamıyoruz.

Şimdi mesaj yazarken Canan hanım aradı. Tarife olduğunu bildiğim için sabah mesaj yazmıştım. Önce kendinizi filan tanıtınca biraz uzun olmuştu. Mektup yazmışsınız dedi. Demiştim ne kadar takip edeyim. Ateşin sebebi ne olabilir diye. 48 saat takip edelim eğer 38 üstüne ateş düşürücüye rağmen çıkıyorsa Dr göster dedi.
Seviyorum bu kadını ben ya. Ulaşılabiliyor olmasına.

Mektup yazmışsınız mi dedi :)))))
Ben de cok çekiniyorum mesaj gönderirken ya da ararken ama sag olsun hiç geri çevirmiyor , bizim kızında dün burnu tıkandı , bugun de hapşırıyor ası sonrası illa birşeyler kapıyorlar nedense ((
Esim İspanya da gece canım çıktı 2 çocukla

Cocuk buyitmk gercktn zor is 10 tane arka arkaya dogurp buyutn insan degl melejk olmali okadar sabirli oldugu icin bitaneyi zor buyitecm oyle gozukuyo benimkide bugun huysz 4.30 da kalkti ondn beri uyutmaya calisiyorm gazi coktu o gecti hala uyumkta zorlaniyi hastami acaba diyp atesine bakiyorm ateste yok dojtr kolik olabilr demsti aslinda tam kolikte degl kolik bebeklr belirli saatkrde hic durmadn aglrlrms benmki oyle degl tam bir zamani yok sureklide aglamiyo ama akilli bir bebekte diyemem uykusu duzee girse rahtlicm bayramda9 saatlik yola cikacm otobusle bu halde nasil yola cikacz bilmiyorm 40 indn sonra duzelr diyolr gayrlisyla biraz duzelse yoksa yolda beni perisan eder yalanci meme hakkinda ne dusunuyosnz ben pek taraftr deglm ama onu emen bebek akili olr surekli aglamz diyo annem ama zaten bebegm emmiyo napsam acaba otobste raht olurdu aslinda
Metal canm gecms olsn zor iki cocuk bide hastaykn daha zor allah yardmcn olsn

Allah kavuştursun canım.
Bade kızımızada gemiş olsun. Tez şifa bulsun.
Hamd olsun bizde bugün iyiyiz. Ateş aşıdan kaynaklanıyormuş ki dün gece geçti şükür.
İbrahim Ethem in idrar kültürü bugün çıkacak oda temiz çıkar inşallah.

Allah kolaylık versin canım gerçektende eşlerimizin çocuklar hasta iken gece hiçbirşey yapmasalarda evde olup srumluluklarını paylaşmaları yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…