Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tatlım benım anlatıcaksın kı rahatlıcaksın
benım sana tavsıyem bır bebegın anne sutu ıle mükemmel bı gelısme saglamıs sutunu zaten hıc yazma nazarlara gelırsın masalla
sunu dusun eger sutun yağlı olmasa bbegıne yaramasa bu mınık nasıl 4 kg ye ulasıcak bu kadar bol sutun varsa mama olayını sıl kafandan
ınan kızımda bende yememe pek dıkkat edemezdim uykusuzluk bebegımın ıkı aydakı gazzı ama bıde sut oğlum vardı ıkı bebeğe sut verdım ben
bak ık ay sonra yavrn nasıl toparlanmış olucak sen gor sadece anne sutu tamammı

hem bak bu topıkte olduğuna gore kımbılır yavrunun yolunu nasıl gozledın sakın karamsar olma yavrunu kucağına sağlıkla aldın onu dusun ve yalnız degılsın pek cok anne senın gıbı dusunceler ıcınde yalnız degılsın
ve 4 kg doğan bebekle sakın mınıgını kıyaslama

sıgara olayı ıcın bısey demiyorum tatlım sen bılıyorsun dımı annesı bebegın ıcın saglıksız

Dediğin gibi yapıp mamayı silmeye calısıcam :) bakalım bebişimin anne sütü kısmetı ne kadar,o kadar vergın ve streslıyımkı bı neden yokken bıle umarım kesilmez,çok sagol canım benım yardımcı olduğun için

Rica ederim cnm
Gergin stresli olman normal zorlu bi gebelik gecirmissin ve simdi bebegine en iyi nasil bakabilorim telasindasin kizimda bende bu sekildeydik mlkyy surekli agliyordum hatta
Hafif bi lohusa depresyonu huznu olabilir
Bebegib nasil bi bebek saknmi. Huzursuzmu

Aslında ne yalan söyliyim bıkac haftadr zorlamıyor benı,gazını kendı cıkarıyo gece ıkı saatte uyanıp sutunu içip yatıyo her ıstedıgını ıfade edıyo anlıyıp hallediyoruz,fakat ev dışında bıyerde bır dk susmaksızın ağlıyo,hastaneye gıtmek bıle ölüm gibi bana,bu kadar akıllı ama aşırı sinirli,yanaklarını sıkarak aglıyo ağlayınca,streslı hamılelıgımden kaynaklanıyo bence,kv yüzünden emzıremedımde sut sağıyorum emmıyo kesınlıkle,oda benı stres yapıyo,inan bende bergun bı nedenle aglıyorum

Oh masalla cnm benim.bak ne kadar guzel duzenli bi bebek gebeligini yatarak gecirdiysen belki melegin o duzene alismistir sen haraket halinde bi gebelik gecirmedigimdem bebeginde sakin ortamdan hoslaniyordur
Bunlara zamanka alisicaktir tabi stresli gebelik bebegin huzurunu etkiliyor
Okadar cok sutu olmayan annesini emmyen bebek varko cnm sen cok sanslisinki sutun var
Ve bebeginde cok sansli emmiyo diye mamaya yuklenmemissin mama vermek daha kolay sen yavrun sutunu icsin diye sagiyorsun sakliyorsun uygun sartlarda bebegine veriyorsun ona
Sen cok iyi bi annesin
Sakin kv ye sinirlenio.en guzel gunlerini harao etme kendine benim sut oglumda ne yaptiysak emmedi ben ona sagark verdim heo

Sende ne kadar geniş yürekliymişsin ki sütünü vermişsin,helal olsun canım Allahım sanada ne istiyosan versin inşallah,geçiş dönemındeyım bı an önce atlatırım inşallah,sütü sağınca vıtamını azalmıyodur dimi?

Cok samimi bi arkadasimik ogluydi cnm mamada kabiz yapiyordu
Yavrums kiyamadim vitamini gitmiyordur cnm bence gunluk 5oo cc ye yakin veriyordum benim kizda oda tosun gibiydiler
Bu donem gecicek insalla senin kizda benimsut oglum gibi inatci biraz demekki ay neler ettik emmedi

Bu arada miniginin adi ne cnm

Almila Simay teyzesi...çok inat çok ee anası babası ne ki danası nolsun bizden çıkan böyle olur :) eve tartı alalım dıyorum eşim dahada takarsın dıye almıyor

almila simay teyzesi...çok inat çok ee anası babası ne ki danası nolsun bizden çıkan böyle olur :) eve tartı alalım dıyorum eşim dahada takarsın dıye almıyor

hım ısımlerımızde cok guzelmıs
bak fıstık ınatmıskı 38.haftaya kadar beklemıs annesı
sakın tartı olayına gırme cnm amannn

Tek önceliğimiz kiloyken büyütürken es geçeceğimiz önemli konular olucak yanlış çocuk yetıstirecegız diyo eşim,sanırım haklıda...

Sütün kalitesi dıye bısey varmı?bı yazı okumuştum fakır annenin sütüde zengın annenin sutude aynıdır dıye??yanı artsın dıye bısey yapmıyorum ekstra,fakat doğru duzgun beslenmıyorumda,hamıleyken 3ay hastanede yatmama rağmen dıkkat ettım bebegım beslensın dıye,ama şimdi nerdee hiç iştahım yok,yınede alıyodur dımı bebeğim vitamin..dondurulmuş aüt verdınmı hıç bebişlerıne ve sut oğluna?saklıyorum bol bol fakat hıcte ınanmıyorum aynı vıtamını koruduguna

Son düzenleme:
Şimdiden dışarı çıkmak bıyere gitmek ölüm..4 5saat süt sağmayım tas vıbı oluyo ustum basım kalmıuo ped kullandığım halde ağrıda cabası..pilli pompaya ihtiyacım var yanımda tasıycagım,önerınız varmı hanımlar?hastane tipi pompa kullanıyorum suan ve çekişi muhteşem,böyle iyi çekecek göğsü tam boşaltabilecek bı marka varmı bildiğiniz?

Metal;haklıydın abla hayat kalıtem şimdiden düştü emzıremedıgımden,ama başaramıyorum..medela calma bıberon varmış memeye alıştrma bıbetonu son sansım artık o onuda denıcem,benım cadı bıberon içerken bıle takadsiz kıme çekmiş bu çocuk böyle tembel yaa

Ben ole bisey olacagini sanmiyorum tatlim rabbim onun dengesinide korumustur
Ben kizimda hic beslenemiyorsum bir lokma ekmek agzimda buyiyordu hani bi fakir fujara benden cok daha fazla yiyordur o kadar soyleyim ama kizim ve sut oglum cok kg li bebeklerdi

Bej sagip veriyordum cnm sabah 25o cc aksam 25o cc tek seferde icemeyecegi icin annesi donduruyordu
Eminim ki sagliklidir arkadasim
Hic olmadi mamadan daha sagliklidir
Boyle seykwr dusunup kendini sikintiya sokma sakin masalla sut oranin cok iyi stres etkilemesin

Bu arda ilk 6 aylik sut anne karnindayken depolanmaya basliyormus

Hee iste bu sikinti cnm uzun sure sagmadiginda mastitte yasayabilirsinn ki o cok buyuk slklnti yasamis biri olarak aman diyorum

Ben pilli bi pompa bulayım en iyisi...beni yoran insankaeın yorumları,sankı keyfımden sağıyorum,zevk alıyorum zaten sut sağmaktan bıberon yıkamaktan sterıl etmekten :))

Ben pilli bi pompa bulayım en iyisi...beni yoran insankaeın yorumları,sankı keyfımden sağıyorum,zevk alıyorum zaten sut sağmaktan bıberon yıkamaktan sterıl etmekten :))

Aynen cnm hatta bi topik ac derim pompa konusunda

Ay ac gogsunu emzir en kolayin seninki daha cok emek istiyo hic takma cnm

Metalcim ya bende kafayı yiyorum sen yazınca dank etti
Bade hep kabız oluyor , neden neden diye düşünüp duruyordum
Oysaki hep kabak armut kayısı yapıyorum kabızlıpı geçsin diye
Sanırım benimkine demir ilacı kabız yaptı
Ne yapacagız bu demir işini vermesek mi
Canan hanımla konuştun mu hiç??
Ben oğlana hiç vermemiştim
Hiç de demir eksikliği olmadı

Allah allah ilk defa duydum semizotu dokunan biri
Verme canım bir daha
Onun yerine ıspanal yesin dokunmuyorsa

Ahh canım bebeğin emmemesi insanın psikolojisini çok etkiliyo
Bn de sağarak veriyorum ama artık iyice azaldı 180-200 cc anca cıkıyor tümm gün boyunca
Sanırım yavaş yavaş pes edeceğim
Allah gönlümü biliyor uzun süre emzirmek stedim ama olmayınca olmuyor
İşk başlarda çok gerildiim emmedikçe oğluma eşime bağırdım çağordım ama artık dünyanın sonu değiş dşyorum
Sen çok şansılısın keşke benim de senşn kadar sütüm olsaydı
Ben kilo başına 100 cc diye biliyorum ozaman benim kızın yaklaşık 900 cc süt alması gerekiyor
Ama 4 öğün de yemek yiyor
Ben ne zaman vereceğim bu sütü

Canım ben medela kullanıyorım memnunum
Ama philips de çok güzelmiş

Hıdennsko bence ek gıda alınca o kadar içemez ya,ben bıle içemem yanı:)benım kızımda o kıloda olurmu ki,bu arada çocukların çok çok güzeller maşallah

Bayanlar bi soru daha!

Yaa biz eylülde kusadasına kv nin yazlığına gıtcez Simay tam 3ayını bıtırdıgınde kısmetse,arabada asla durmaz kı o anakucagında mumkun değil,uçakla gıdelıö dıyoruz uygun olurmu sizce?kucakta emnıyet kemerıyle baglıyolarmış

Hıdennsko bence ek gıda alınca o kadar içemez ya,ben bıle içemem yanı:)benım kızımda o kıloda olurmu ki,bu arada çocukların çok çok güzeller maşallah
Evet dün eşimde öyle dedi, bu hesap sadece süt ile beslenen bebekler için geçerli diye
😜😜

Canım yüzlerce kez bebekle ve uçakla seyahat etmiş biri olarak sana tavsiyelerim var benimkiler anakucağonda durdurdu ben Chek in yaptırırken sorardım uçak boş mu diye boşsa yanımdaki koltuğu boş bırakmalarını rica ederdim, ana kucağı ile oraya bağlardım oğlumu şimdi kızımı da öyle yapıyorum
Birde kalkış ve iniş anında biberon ver emme ve yutkunma yapması gerekiyor kulakları tıkanmasın diye
Benimkiler biberon istemezdi meme de emziremezdim çok şükür ağlamaZlardı ama bazı bebekle çok ağlıyor iniş kalkışta
Bu arada biz ilk seyahatimizi Belçika'ya oğlum 2 aylıkken yaptık 😉😉

Kesinlikle süt anneden anneye farkediyor hem kalitesi hem miktarı
Benim sütüm az ana inanılmaz yağlı , sapsarı çıkar
Miktar nasıl anneye ilgili lse kalitede öğle bence

Sütü anne memesinden içmesi tabiki daha iyi fakat bizim cadılar içmediğine göre hiç almamasındansa sağılıp alması daha iyi kanımca 😜😜

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…