Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Geçmiş bayraminz mubark olsn kizlr uzun zamandr giremedm kız yuzundn mlkyyy canm yeni gordm msji benim geçen ay kilo alimi coj iyiydi bu ayda okadr alirmi bolmem bak ozamanda soylemsym senin bebeğe gelusm geriligi var dedilr 38 .haftada2850 doğdu bana oylw bişey soylemedilr 40.haftada 2800 doğdu aramzda iki hafta var 38 de dogsa 2500 anck olrms hiç uzulmadm halada uzulmuyorm küçük doğan bebeklr iyi gelisr derlr benimki iyi çok şükür masaallah ama benm skintimda doyup doymadgni anlamiyorm bayramin 2, günü yola ciktik çok korkuyordm aglr diye çok şükür uyudu ama iki gundr hiç iyi degl evet yaramz bir çocuktu ama iyice cigirdn çıktı sürekli agliyr gundz uykusu yok deneck kadar az bazen okadar agliyrki ugunuyor çok korkuyorm sutum yettiği halde sırf sussun diye bibern veriyorm beni çok yoruyr ikinci ayimz iki kutu mama bitorexz istemiyorm vermek ama beni bazen çok caresz borakiyoe avutamiyorm meme agzinsykn bile aglaynca besige koyup salliyorm mecbr uyisn diye bibern veriyorm dün akşam bebek arabasna binince sustu uyudu sevindm ise yaradı diye ama sabah aglaynca yine denedm bukez ise yaramadı sabah çok agladi kucağa alistrmk istemedm ama önce annemlrde simdu kaynanamlrda kucağa alan çok oldugndn iyice alıştı napacm bilmiyorm arabada susup uyuypr ama arabamz yok tam bir cikmzdaym eve gidince yanlz olacm napacm bilmiyorm anneme alıştı galiba ozluyo bende çok ozluyorm 8ay kaldm yanında yeni evlendigmde ayrilik cik zordu yine öyle oldu destegni çok gordm basimdn eksik etmesn rabbim yani anlayacagn mlkyyy canm kilodn çok şu aglamalarir dusunuyorm bitsn diye dua ediyorm

Son düzenleme:

Canım hiç üzülme benim büyük oğlum hala yavaş ve güçsüz her bebek ve çocuk bir olmuyor derlerya benimkide böyle deyip kendini rahatlatmaya çalış. Allah başka dert vermesin. 6 ay dan sonra ek gıdaya geçince daha az emeceğim için sağında daha azalır. Bşrazdaha sabret.
Çevrenide boşver. Deki benim kızım düşük kilolu doğduğu için emerken yoruluyor. Mecburen sağmalıyz en iyisi onun için anne sütü.
Oğlumda eşimin tarafından çok laf yetmişimdir yok emmiyormu uğraşsan neden sağıyorsun gibi. Ne oldu hepsi oğullarını evlendirdiler torunları oldu gelinlerin hepsi 2-3 ay anne sütü veremedi. Yok gece uykusuz kalıyorlarmış. Yok durmuyormuş. Dayadılar mamayı. Ben hiç değilse Allah'ın izniyle sağarak da olsa 15 ay anne sütü verebilmiştim.

Kızın anneannesinin kokusunu arıyor canım. Siz hele bi evinize gidin kendi düzeninizi kurarsınız. Hadi yeter kız evini istiyor belki:)))
Allah yardımcın olsun canım. Şaka bir yana huysuz bebek gerçektende çok zor. Hele kucağa alıştıysa başlarda biraz zorlanırsın. Zaten 7-8 aydan sonra istesemde o kadar kucağına alamıyorsun çabuk büyüyorlar.

Canım biz daha ek gıdada meyve pütesindeyiz 3. Günün sonunda Canan hanım ı aradım hergün armut ver ayrıca Demir ilacını 7 gün kullanma dedi ve baştaki kaka sertleşmiştşr deyip fitil kullan dedi Ertesi gün normal yaptı gene 3 gündür yoktu bugün yine fiti kullandık yaptı. Yarında yapmazsa yine arayacağım Canan hanımı. Sebze püresine geçeceğim korkuyorum daha kötü olur diye.

Ah canlar sormayın 12 gündür ölüyorum mide ve bağırsak ağrılarımdan. Geçen Cumartesi balık yedim sonra acaba bayatmıydı deyip psikolojik etkilendim ve kusmaya başladım. Eyvah zehirlendim deyip acille gittim. Ağla ağla bide büyük oğlundada yedirmiştim. Eşim kızdı. Gerçi benden başka kayınpederim ve damatta yedi. Kimsede birşey yok. Ve o gündem sonra ben ölüyorum. Arife günü tekrar dahile Dr göründüm. Sürekli miğde bılantım ve boğazımda birşey var dedim. Reflü den şüphelendi. Emzikli olduğum için az ilaç verebildi. Bayramın birinci günü annemde idim. Doğru dürüst birşeyde yememiştim. Bütün gece. Hem Altan hem üsten çıkardım. Sabahı sabah ettim. Bu gün konturolün vardı. Kaç gündür patates pirinç lapası galeta peynir yemekten sütümde azaldı. Dr endoskopi yapmalıyız önce başka ilaçlar vereyim dedi. Sonra emzikli olduğumu hatırlatınca en az3-4 ay idare edeceksin. Şuan birşey yapamayız dedi. Sırf bu yüzdem geceleri yatamıyorum. Bu saat oldu. Midem şiş karnım burkuluyor. Allahım sen bizlere şifa ver.

Şimdi ben nasıl besleneyim. Çiğdem sebeze yeme dedi. Pişmişide dokunuyor. Su bile bulantı yapıyor meyve ne yiyeceğimi korkuyorum. Et yiyemiyorum.

Ah canlar sormayın 12 gündür ölüyorum mide ve bağırsak ağrılarımdan. Geçen Cumartesi balık yedim sonra acaba bayatmıydı deyip psikolojik etkilendim ve kusmaya başladım. Eyvah zehirlendim deyip acille gittim. Ağla ağla bide büyük oğlundada yedirmiştim. Eşim kızdı. Gerçi benden başka kayınpederim ve damatta yedi. Kimsede birşey yok. Ve o gündem sonra ben ölüyorum. Arife günü tekrar dahile Dr göründüm. Sürekli miğde bılantım ve boğazımda birşey var dedim. Reflü den şüphelendi. Emzikli olduğum için az ilaç verebildi. Bayramın birinci günü annemde idim. Doğru dürüst birşeyde yememiştim. Bütün gece. Hem Altan hem üsten çıkardım. Sabahı sabah ettim. Bu gün konturolün vardı. Kaç gündür patates pirinç lapası galeta peynir yemekten sütümde azaldı. Dr endoskopi yapmalıyız önce başka ilaçlar vereyim dedi. Sonra emzikli olduğumu hatırlatınca en az3-4 ay idare edeceksin. Şuan birşey yapamayız dedi. Sırf bu yüzdem geceleri yatamıyorum. Bu saat oldu. Midem şiş karnım burkuluyor. Allahım sen bizlere şifa ver.

Şimdi ben nasıl besleneyim. Çiğdem sebeze yeme dedi. Pişmişide dokunuyor. Su bile bulantı yapıyor meyve ne yiyeceğimi korkuyorum. Et yiyemiyorum.

Hep bunlar gebelik boyunca yatarak yedim birsürü ilaç içtim. Onların uzantısı bence.

Canım ya bak kendinde demişsin, az stres atlatmadın, ben ülser hastası biri olarak bir kaç tavsiyede bulunabilirim , gerçi mide rahatsızlığı (gastrit, ülser ) ishal yapmaz diye biliyorum, senin safranda taş olabilir ya da apandisit falan 😔 kan tahlili ve ultrason ile anlaşılır aslında
Bunun dışında mide ise rennie emme tableti be gaviscon iyi gelir , hamileyken oldukça kullandım
Sabahları aç karna lansor da içenilirsin fakat bunun emzirme dönemi için durumunu bilemiyorum
Çok geçmiş olsun, acil şifalar canım

Sağolasın canım ya. Kan testlerim temiz çıktı. Üç ay öncede tam batım ultrason da safrakesesi temiz Di.
Zaten sabahları aç karnına lansor emedur tablet yemekten sonra rennıe şurup bu ilaçları kullanabiliyorum.
Sanırım miğde hazımsızlık ve şişkinlik yapınca oda bağırsaklar vuruyor.
Canım hangi meyveleri yiyebiliyorsun.
Kızartma acı asitli gıdalar dışında aman uzak dur dediğin gıda varmı.

Metal canm doğru anneme alıştı ama kadn cagiz yardm etmk istedi sonuç kötü oldu bende evime gitmk istiyorm ama kadn40 gün annesnde kaldı burada kalmiyo demesnlr diye kaliyorm
bir bebek karnı tok altı temzkn niye aglr tamam gazi varda iyice zivanadn çıktı emzirp yatiriyorm yatağa koyunca uyaniyo sırf uyluya dalsn aç diye bibern veriyorm uyuyo 10 dk sonra uyaniyo kucağa alıştı desek kucaktada muutlu degl hep agliyo çok yoruluyorm ve tedirginm okadar agliyoki bazen memeyi reddediyo almiyo birakack diye korkuyorm tam bir cikmzdaym duzelrmi acep

Metal çok çok geçmiş olsun...

Efulim canım çok sanslısın,doğum yaptım on gun kv durdu yanımda huzur bozmaktan başka bi işe yaramadı sütüm gelmedi falan detaya inmeyım asabım bozuluyooo :) 10gunluk bebekle yalnız kaldım 2,5kıloya düşmüş bebekle,banyosunuda yaptırdım tırnagınıda kestim her kıyafetını ütüledim herseyını sterıl ettım yoruldum korktum ac kaldım ama basardım,kendıne güven canım o senın bebegın yalnız kaldığınızda hersey düzelicek ınan,sac kurutma makınası süpürge su sesi bebeği sustururmuş ya denedınmı?topik var ağlayan bebekler nasıl susturulur dıye belki işe yarıcak bişey cıkar

Rotavirüs asısı hakkında ne süşünüyosunuz bayanlar yapılmalımı??bıde üç ası bırden olucaz haftaya cuma,ateşlenmezmı,calpol içirsem dıyodum okudumkı bagısıklıgını azaltırmış,önerınız varmı??

Korkunc bı grıp yasıyorum,huyumdur zaten,guneslenırken burnumu sildiğim günler coktur,dua edın kızıma gecmesın

Slm kızlar nasılsınız kuzular nasıl
Biz iyiyiz şükür evimize döndük tatilimiz çok güzel geçti çok hasta olmadan geldik inşallah burda da hasta olmayız
Yol yorgunluğunu atamadım daha valizlerimi yerleştirdim daha temizlik yapıcam ütü var allahım güç versin hepimize

Canım ben sağlık bakanlığı hangi aşı deiyse yaptırdım ayrıca zehirli ishali de yaptırdım ama adını unuttum o aşının dr tavsiye etti pahalı biraz 2 dozdu. Benimki ateş olmadı.

Canım hoş geldin çok sevindim hasta da olamış kızçelerin...

Canım biter inşallah büyük oğlum öyleydi peki idrar tahlili yaptırdın mı belki enfeksiyon vardır bazen ateş olmasa da oluyor o da huzursuz eder...

Geçmiş olsun canm hiç bilgim yok(

Ben medela mini elektrikliden memnun kaldım...

Ben 33 günlükken uçakla Antakyaya gittim sorun olmadı.

Ne güzel süt oğlun da varmış canım. Canım seninle aralık annelerindendik ama hikayeni unuttum yazışıyorduk seninle halbuki...

keçi sütü maması hangisi canım ben de milupa aptamil kullanıyorum 4. ayda başladık anne sütü ek gıda aptamile...

Canım lütfen takma kiloyu büyük oğlum da hep yüzde ellinin altındaydı Arda maşallah daha kilolu oldu anne aynı süt aynı. bence bebeğin bünyesiyle alakalıdır.

sigaraya gelince antakyaya dönünce ben de günde 2 tane içiyordum eşimle çok sorun yaşadık bu yüzden.( İçmesek iyi İstanbul ramazan derken yine unuttum zaten ben böyle stresliyken içiyorum alışkanlık yapmıyor. sen de öyleysen çok nadir içebilirsin bence ama sayıyı artırma bebeğine yaklaşma hemen dişini fırçala...

Canım büyük oğlan demir kullanınca kabız oldu Arda da başta oldu şimdi iyi. ben net çözüm bulamadım zorlanınca gliserin kansuk kullandım ama hep armut kayısı verdim bazen az şeftali... Cam rendede...

Chnb hoşbuldum canım şükür iyilerdi kızlar sadece ilk günler hava değişiminden iki gün ishal ve ateş oldu hemen geçti şükür
Şimdi okula başlicaklar şimdiden stres yapıyorum inşallah okuldada hiç hasta olmazlar bende dinlenirim biraz
Ardanın sonuçları temiz çıkmış şükür allah birdaha yaşatmasın belirsizlik çok zor şimdi için rahattır canım
Rabbim kuzularımıza sağlık versin

Amin canım çok şükür çok gergindim bu belirsizlik yüzünden sürekli eşimle tartışıyorduk rahatladık şükürler olsun... Maşallah kızlara grip aşısı öneririm canım ben büyük oğlana yaptırıyordum o yaşlarda okuldan çok kapıorlar...

Kizlr ya ben artk kizimla bas edemz oldm hidennisko hakliymssn bobern vermemem lazimmis kizim aglaa kirizlerine giriyo uykuya biturlu dalamiyo anck bibernla dalabiliyo gogsumu emmiyo emerkn aglayp borakiyo aglamadigi zamanlr emiyo ama napacm sasirdm dun fark ettm vermedm bibern ama az once yine uyumaynca meme vermeye calstm aglama kirizine girince mecbr verdm biberonu uykuya daldi geri uyandi siz bebeklernizi nasil uyituyosunz cok zor uykuyo daliyo uyumuyo gundzleri aglamasa uyusn diye diretmicm uyankkende biraz oynuyo sonra aglayo duruyo yavas yavas memeyide birakack korkuyorm napam var mi onerisi olan bide bebeklerinizn sirtina bakarmisn poposunun ustu killimi bizimkinde hafif killanma var sina bifida dedi doktr canm skkin bakp yazarsanz sevinirm norml olabilrmi acaba benmkindede kardesimn kndede var kik anlamadm

Mlkyyy canm seninkindede varsa ins bizimkinde bisey yoktr bak tarif edeym kollri falan killi bisey olmz da totosunun ustu varya tam omuriligin ust kismi biraz killi cok degl ama doktr sina bifidanin occulta turu var o dedi ama bilmiyorm nak bakalm oylemi ytotonun tam ustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…