- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
- 158
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #1.601
Canım şöyle diyeyim benim her iki oğlumda aynı bu konuda.
Mesela ekmek vereyim çevirip yutuyor. Makarna et patates küçük parça verince iki eveleyip yutuyor. Fakat çorbanın içinde pütürlü birşey olunca öğürüyotlar. Büyük hala pirinçli naneli şehriyrli çorba sevmez. Hatta kıymalı yemekte sevmez. Ağzına geliyor diye. Ama mecbur yerU
Ikiside kahvaltıyı karışım sevmedi. Hasan Basri 8 aydan beri tek tek verdim. Daha doğrusu tam buğday ekmeği az ılık suyla ıdlatıp üsünüze tereyağı ve pekmez sürüyorum. Yanında yumurta haşlaması ve peynir birde bu sıralar bir çay bardağı az pekmezi ıhlamur oluyor. Kaşıkla lokma lokma veriyorum.
Bence yavaş yavaş ver. Kendi çorbasını yine geçir süzgeçten bende geçiriyorum. Fakat artık yemek sofrasında bizim yakımızda oluyor tok olsada istiyor. Bizde az az tattırıyoruz.
Sence ilk ne verebilirim? Bizimki kahvaltıya karışım yiyor maalesefyumurtadan hiç hoşlanmadı
Kizlr ya kizim dis cikardi cikarirkn huzursz degldi cikardiktn sonra cok huzurszlandi iki gundr aksam cok agliyo yavrum ya normalde biberonu cok sever benden bile cok yani:) ama aksam oldumu agridn cildiriyo bobern bile alamiyo aglayip duruyo eli hep agzinda ates kusma isal hada yok ama cok huzursz jel kullaniyorm agri kesici veriyorm 3 saat agladktn sonra ancak uyuyo varmi onerinz ne zamn gecer 32 diside cikana kadar bu boylemi devam edeck gerci bebeklern 32 disi cikmiyo galiba ama bir tanede boyleyse digerlerni dusinemiyorm
merhaba arkadaşlar.Feyza beni emmek istemiyor.Memeyi veriyorum iki çekiyor,bırakıyor.Sonra vermeye çelışınca kafasını kaldırıp direniyor.
Hastalandım.Bademciklerim apse yaptı.Ateşim 38-39 lara çıktı.Dr süte geçmediğini söylediği bir antibiyotik verdi.İki gündür kullanıyorum.Ondan olabilir mi diye düşünüyorum ama öncesinde de pek istekli emmiyordu.Sütüm de iyice azaldı.Biraz daha anne sütü almasını çok istiyoru.Ne yapsam bilemedim.
Bence sizin her yemek masasında yanınız da olsun. Belki önce ekmeği yemeğin suyuna banıp çok küçük verebilirsin. Hani annem babam yiyiyor deyip o da isteyebilir. Ben bazen önüne küçük ekmek veya makarna koyuyorum bazen tutup ağzına götürüyor.
Yumurta çiynenmeyince tatsız oluyor bide damaklarına yapışıyor. Bende hemen peşine labne peynirî veya ıhlamur veriyorum. Peş peşe verince o da öğürüyor.
Meyve öğrenlerinde arası nasıl. Mesela elmada arada cam rende de küçük parçalar kaçıyor bizimkide irkiliyor önce. Sonra yutmaya çalışıyor.
Ben büyük oğlumda hiç sebze çorbası yediremedim. Hep sebzeleri küp küp doğrayıp yemek gibi pişiriyordum sonra tabakta tek tek çatalla ezerek karıştırmadan veriyordum bi ondan bi öbüründen.
Ne zaman normal unlu tuzlu terbiyeli normal çorbaya geçtik oAman yedi
Metal canm skinti sadece dis deglms dun fark ettm ne emmek istiyrdu ne bibern aliyrdu distendr dedim ama corbayi yutarkn agladgini fark ettm doktra gotrdm meger bogazi sisms bitanemn antibiyotk verdi gecede huzurszdu ama biraz duzeleck gibi ins her diste boyle yapmz 15 tatile az kaldi ameliyt olacm kacgun hastanede yatacm belli degl o arada cok aglrsa annemlere sikinti olur hem benim gozum arkada kalr
Melek canm benm kizda hep emmkte sorun yasiyr ilk zamnlr cok uzuldm hatta bibern emiyr beni emmiyr diye sinir krizlerne giriyodm simdi keske emse diyorm dikkat et canm belki dis cikariyodr yada bogazi falanda agriyo olabilr bunlr yoksa zaten bircok bebekte anneyi birakma donemi olurms iararla emzirmeue cals ben sarki soyluyrdm buna ragmn emmessede yapack bisey yok saglijli olsnlrda emmesnlr
Bu fıttırık kızlar nıye bıberon reddedıyo bızde oyleyız..ağzında bırıktırıp cıkarıyo sutlerı
Kızlar babam almanyadan 7kutu aptamil milumil getırdı ıkı ayda bıtırdı son kutumuz,sutumu ıcmıyo mamayı sütümle hazırlıyorum yarı sut yarı su,sorum şu bu mılumılı duyan var mı tr de varmış öncelerı,tek içtiği sut bu tadı benzeyenı duydunuzmu hiç?
Cok gecmis olsun Allah onları size bağışlasin,ciğer geliştirici iğne olmusmuydu?bizim topikte bı kilolarda doğan ikizler vardı maşallah sapa sağlam çıktılar kuvezden inşallah seninkilerde çıkarkızlar merhaba ben 25+3 te 17 aralıkta doğum yaptım ikizlerimin biri 740 diğeri 737 gr.doğdu.bugün 20.gün hala yaşıyorlar çok şükür ama sıkıntıları çok fazla çok acı çekiyorlar.çok korkuyorum engelli ,özürlül olacaklar diye,onları kaybedeceğim diye çok korkuyorum hala şoktayız ne yapacağımı bilmiyorum dr hiç iyi şeyler söylemiyor.ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresizim
Canım sen zorla bı gün bile fazla emse kardir aslında elektirikli ponpan olsa daha verimli olurdu sütun gerçi bı süre sonra elektiriklide kullansan emmeyince kesiliyor,olsun en azından ilk 6 ay anne sutuyle beslendi bundan sonra ne kadar emerse kar emmezse de dunyanın sonu da değilmiş öğrendimKizlr benim kiz emmeyi tamamen birakti gibi gece emerdi artk onuda emmiyor dis cikti ondn galiba ama bundn oncede cok istekli degldi sadece yanina uzaginca sabahlari aliskinya cirpinark beklrdi gogsumu acaym diye ama simdi oda yok sol gogsumde sut cekilmk uzere sagda idare ediyr elektrkli pompam olmadigndan sagma samsim cok olmadi gunde birkez manuelle sagiyorm oda 90 cc cikiyo ne dersnz kaderime razimi geleym ilk annesini birakn benim bebegm degl diyp yoksa zorlayaym mi hilmiyorm
Canım aynen öyle bak benim kız da 6,5 aylık bıraktı 1-1.5 ay sağdım verdim ama sağmak emmek gibi olmadı kesildiKizlr benim kiz emmeyi tamamen birakti gibi gece emerdi artk onuda emmiyor dis cikti ondn galiba ama bundn oncede cok istekli degldi sadece yanina uzaginca sabahlari aliskinya cirpinark beklrdi gogsumu acaym diye ama simdi oda yok sol gogsumde sut cekilmk uzere sagda idare ediyr elektrkli pompam olmadigndan sagma samsim cok olmadi gunde birkez manuelle sagiyorm oda 90 cc cikiyo ne dersnz kaderime razimi geleym ilk annesini birakn benim bebegm degl diyp yoksa zorlayaym mi hilmiyorm
kızlar merhaba ben 25+3 te 17 aralıkta doğum yaptım ikizlerimin biri 740 diğeri 737 gr.doğdu.bugün 20.gün hala yaşıyorlar çok şükür ama sıkıntıları çok fazla çok acı çekiyorlar.çok korkuyorum engelli ,özürlül olacaklar diye,onları kaybedeceğim diye çok korkuyorum hala şoktayız ne yapacağımı bilmiyorum dr hiç iyi şeyler söylemiyor.ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresizim
Bence sizin her yemek masasında yanınız da olsun. Belki önce ekmeği yemeğin suyuna banıp çok küçük verebilirsin. Hani annem babam yiyiyor deyip o da isteyebilir. Ben bazen önüne küçük ekmek veya makarna koyuyorum bazen tutup ağzına götürüyor.
Yumurta çiynenmeyince tatsız oluyor bide damaklarına yapışıyor. Bende hemen peşine labne peynirî veya ıhlamur veriyorum. Peş peşe verince o da öğürüyor.
Meyve öğrenlerinde arası nasıl. Mesela elmada arada cam rende de küçük parçalar kaçıyor bizimkide irkiliyor önce. Sonra yutmaya çalışıyor.
Ben büyük oğlumda hiç sebze çorbası yediremedim. Hep sebzeleri küp küp doğrayıp yemek gibi pişiriyordum sonra tabakta tek tek çatalla ezerek karıştırmadan veriyordum bi ondan bi öbüründen.
Ne zaman normal unlu tuzlu terbiyeli normal çorbaya geçtik oAman yedi
merhaba arkadaşlar.Feyza beni emmek istemiyor.Memeyi veriyorum iki çekiyor,bırakıyor.Sonra vermeye çelışınca kafasını kaldırıp direniyor.
Hastalandım.Bademciklerim apse yaptı.Ateşim 38-39 lara çıktı.Dr süte geçmediğini söylediği bir antibiyotik verdi.İki gündür kullanıyorum.Ondan olabilir mi diye düşünüyorum ama öncesinde de pek istekli emmiyordu.Sütüm de iyice azaldı.Biraz daha anne sütü almasını çok istiyoru.Ne yapsam bilemedim.
Metal canm skinti sadece dis deglms dun fark ettm ne emmek istiyrdu ne bibern aliyrdu distendr dedim ama corbayi yutarkn agladgini fark ettm doktra gotrdm meger bogazi sisms bitanemn antibiyotk verdi gecede huzurszdu ama biraz duzeleck gibi ins her diste boyle yapmz 15 tatile az kaldi ameliyt olacm kacgun hastanede yatacm belli degl o arada cok aglrsa annemlere sikinti olur hem benim gozum arkada kalr
Melek canm benm kizda hep emmkte sorun yasiyr ilk zamnlr cok uzuldm hatta bibern emiyr beni emmiyr diye sinir krizlerne giriyodm simdi keske emse diyorm dikkat et canm belki dis cikariyodr yada bogazi falanda agriyo olabilr bunlr yoksa zaten bircok bebekte anneyi birakma donemi olurms iararla emzirmeue cals ben sarki soyluyrdm buna ragmn emmessede yapack bisey yok saglijli olsnlrda emmesnlr
Bu fıttırık kızlar nıye bıberon reddedıyo bızde oyleyız..ağzında bırıktırıp cıkarıyo sutlerı
Kızlar babam almanyadan 7kutu aptamil milumil getırdı ıkı ayda bıtırdı son kutumuz,sutumu ıcmıyo mamayı sütümle hazırlıyorum yarı sut yarı su,sorum şu bu mılumılı duyan var mı tr de varmış öncelerı,tek içtiği sut bu tadı benzeyenı duydunuzmu hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?