Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım ben eylülde kaybetmiştim bebegimi.

bende yeni bebekle toparlarım die cok istiyordum ama bugün Arda bey e gittim tsh yüksek buldu.
açlık kan şekerim hamilelikte 80-85 falanken suan 99cıkıor tam risk sınırında dedi..
hormonlarını düzene alalım 3ay daha bekleyelim bence dedi bende kabul ettim:)
merhaba arkadasım Arda bey regreten arkadasımızında yazdıgı gibi bir erken dogumu olan kilolu ve hemde pkolu bayanlar zayıflamadan hamile kalmamalı dedi.direk risk olusuyormus.1kayıp daha ve de o acıdansa 3-5ay gec olsun hersey ii olsun dedi.
Metalcim merracim saolun amin insallah iki bucuk aydanda az kaldi:)
çoookkk sevindim cannnıımmmmmm.ay duyaydını kutladıgımız senin bende o günleri görürmüyüm acaba dedigin dün gibi aklımda:)

şimdide ben diyeyim ahhh Allah ım bende o günleri görürmüyüm?
kasilmalarim artiyo kizlar dr a gidiyorum ben dua edin

dualarım seninle arkadaşım.insallah gececek kasılmaların hep olumlu düşün kendini sıkma.
ii olacak hersey

Merry cnm bende sana hatirlaticam cnm:))
Bu gun telime not etmistim daha chnb dogum yapmamis bu gun caldi inan sende goruceksin cnm arda beyle gorusmeniz nasil gecti :))
Asos cnm bizlerin haftasi kucuk yukari takarlarsa uyar cnm mecbur islerini ya iyi ogrensinler yada bizim uyarmalarimiza laf soylemesinler ..
Serum bosmu..
Tokoliz tedavisini sor cnm

hastaneye yatirdi beni burda takip edecekmis
asos geömiş olsun..inşallah verilen ilaçlarla geçer kasılmaların...
ben pek kasılma yaşamadığım ve ilaç kullanmadığım için uygulanan tedavi hakkında bişi diyemiyorum...

benim ilk hamileliğimde çok bulantım olmuştu.doktorum dremamine sanırım ilaç vermişti.ama ilaca rahmen bişi değişmemişti..bazen ilacı içer içmez çıkarıyodum faydası nasıl olsun ki..
kaçıncı haftandasın benim 15-16 hafta arası geçmişti..inşallah kısa zamanda geçer bulantıların...
yazdığın antibiyotiği bana doktorum serklaj sonrası suyum geliyor diye düşündüğüm zaman vermişti..
gelen su muydu yoksa enfeksiyon kaynaklı akıntımıydı netleşmedi gerçi..
alttan muayenede enfeksiyon var demişti.kullandıktan sonra azalmıştı...

benim 38+4 te sorunsuz hamilelik geçirip doğan bi kızım var.
2. hamileliğimde 22+3 te suyum geldi..4 saat sancı çekip doğum yaptım.ardından kürtaj..
üniv. hastanesindeki doktorda,diğer doktorumda hamilelik haftasının çok ileri olmadığı için ve normal doğum olduğu için 3 ay korunma süresi yeterli dediler..enfeksiyondan süphelendiler..sağlıklı bir doğum olduğu için.
hatta kendi doktorum yaşımdan ve kürtajdan dolayı eğer bebek istiyosan 3 aydan sonra korunmayı bırak..bazılarında kürtaj sonrası hemen hamilelik oluşmaya biliyor demişti..rahmin ilk adetten sonra kendini toparladığını önemli olanın benim kendimi toparlayıp hazır hissetmem olduğunu söylemişti..
demem oki bu durum doktordan doktora değişiyor sanırım...
ve ben 3 ay sonra hemen hamile kaldım Allahıma şükür...başta sorun yoktu sonra kısalma nedeniyle serklaj yapıldı 19 haftada...
hamilelikte kullanılan ilaçlar dışında ilaç kullanmadım..akıntı için 2 kez ilaç kullandım sadece enfeksiyon riskine karşı.

hatta doktor değil tabi bazı tanıdıklar çok erken hamile kaldın erken doğum riskin ondanır falan dedi...

orasını bilemicem artık..
neyse Allaha şükür sona yaklaştım..inşallah sağlıcakla kucağıma almak nasip olur Allahın izniyle...

kızlar ben bugün Arda Bey e gittim.40dk görüşmüşüz sanki 4dk gibi gecti.

hikayemi anlattım ayrıntılı dinledi notlar anladım senin derdini dedi ama bana demedi

muayene de rahimagzı çok iyi,hersey olması gerektigi gibi dedi.

ama tsh ve bazı hormonlarımı yüksek buldu.beni Kadıköy Acıbadem de bir hocasının görmesini istedi kabul ettim uygun zamanda gidicegiz.biraz hormon tedavisi ol tsh hamilelkte de yükselirse ii olmaz dedi.

birazda saglıklı yaşam sart dedi.3 ay sonra 10kg vermiş olarak yine gel dedi peki dedim.

erken dogum herseyden olabilir dedi gebelkteki test sonuclarımla ilgili notlar aldı.
ben dogumdan 3 gün önceki testimde akyuvarlarımda fazlalık çıkmış ben dr.un olsaydım bunu gözönüne alırdım dedi.

bende de MTHR1298 genimde heterozigot mutasyon vardı.önemsemedi..igneye grek yok dedi.
ÜNİVERSİTEDEKİ VE KENDİ DOKTORUM İGNE SART DEDİ DEDİM,HAYIR MTHR ÇOK GÖRÜLEN BİR GEN SORUNUDUR TOPLUMUN %25.DE VARDIR DEDİ...

konusmayı kayda aldım yarın sagsalim kafayla dinlicem sonra ayrıntıları yazar kafanızı şişiririm

Tek dilegim o gunu goreyim insallah :))
Cnm benimde alyuvarlarim hamileyken hep yuksek kanda wbc olarak geciyor bu degerin yukselmesi hamilelikte normal diyor ankaradaki dr uc tane dr aradim hepsi oyle diyor hatta baxi degerlerim wbc ile birlikte yukseliyor buda wbcden dolayiymis gercwkten test sonuslarimi onume acip bakiyorum o yukselince diger degerlerde yuksek..
Hatta benim son gebeligimde 49 falandi bi antibiyotikdamardan verdiler yine ayniydi ustune basa basa dr soyluyorum bisey olmaz diyor suan son sonucumda 14 du insallah cikmaz iki hafta sonra yine baktiriyim bari..
40 dk masallah iyi dinlemis bizim dr.fazla sorunca yavas yavas poposunu koltuktan kaldiriyor:))

aryamia, canım senin bebeğin 20 haftalıktı,açılman vardı ama sezeryan yaptılar yanlış hatırlamıyorsam.açılmaya rağmen neden sezeryan yaptılar.bendede aynı açılma vardı 20haftalıktı suni sancı verdiler

aa evet bende okuyunca buna sasırmıstım acaba bebek ters falanmıydı?

ben normal dogumdan korkuyordm doktor suni sancı veririz sancın yoksa deyince sezeryan yapın die agladım kabul etmediler 22 haftalıktım. sonra kendi doktorumu aradım memleketten ama dr.umda yapılması gerekenin o oldugunu sölemişti.

Merraaaa canımmm seni de tebrik ederim 28 oldun sen de. ay ne imrendim size bu aksam

mmery canım çoooook teşekkür ederim dilerim rabbimden en kısa zamanda seninde hamilelik haberini alırız sonrada 28-38.haftalarını görürüz.Arda beyle görüşmen iyi geçmiş sanırım inş. kafandaki soru işaretlerini gidermişsindr

merry Arda beyle gorusmen guzel gecmiş,hep guzel seyler olsun hakkında inşallah
şu adamı keyfimden gidip gorecem bir gun randevu alıp

wbc enfeksiyon olunca yukselmez mi kızlar ben oyle hatırlıyorum,NEU da enfeksiyonla alakalıydı hatta gurbetcinin dedigi gibi genelde biri yuksekse digeri de yuksekti diye hatırlıyorum

MMery canım hayırlısı olsun inşallah..Tsh ım yüksek demişsin kaç?Birde 10 kg vericem demişsin..Kaç kilosun boyun kaç?Birde canım serklaj için falan ne dedi?Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili?

Canım süpersin maşallah sana...
Canım ben çok kullandım vitamin de folikasit de apikobal de... Kilo aldım ama folikasitin gurbetçi de yazmış erken doğumu engellemede ve pıhtılaşmada olumlu rolü var.

Hem benim kızkardeşimin 15 yaşında kızı var o 16 yaşında evlendi. 17 de ilk çocuğunu doğurdu. 19 bile olmadan 2. çocuğunu. 15 yaşında olan 2. çocuğu folikasit yetersizliği nedeniyle spinabifida hastası doğdu çok ameliyatlar geçirdi. dr folikasit eksikliğinden dedi. biz sürekli kullanmıyoruz ki. Bu dönemde. Dikkat edersen şimdiki çocuklar daha zeki ve hareketli ben biraz folikasite bağlıyorum bunu.

Canım erken doğuma neden olur muki o şekil? İnşallah hamilesindir...

Canım erken doğum yapanlar enfeksiyondan ya da plesanta previa vb. nedenlerle de yapıyor ama sonra sağlıklı doğum yapıyor serklajsız. Çok ilginç bir yaklaşım gerçekten...

kizlar nst de kasilma cikmiyor ben kasildigimi dusunmeme ragmen agri 30 larda sadece bosuna mi ictim nidilati bosunami vurundum igneyi kafayi yiycem akil verin agri sanci kasilma cikmamasina ragmeen niye yapildi

Canım olsun kızlar dedi belki onlar sayesinde rahatlamışsındır...

sorma canım eşimi göndermiştim eczacı vermemiş kemoterapi hastaları kullanıyor diye. Arda bey de eczacıya kızdı dedi ki kematorapi hastalarının bulantısı olur onu kesmek için verilir dedi. kullan dedi bana... çok da pahalı yazdırmazsan... zofran zydis tı...

Merra katılıyorum...

Canım merra da yazmış bence de serum al. Ben de öyleydim. 9 artı 4 te kanamam oldu. yattım 4-5 gün sonra kesildi ama ben sırf bulantı yüzünden serum yedim içine de dramimine katılıyordu çok iyiydim. 12 de çıktım hastaneden yine başladı(
Canım dayanamıyorum de ya... Senin dr yi elime geçse boğacağım çok lakayt ya... git serum taktır olmazsa eve biri gelsin taksın ben bir ara evde takılı yattım... 7. haftalarda...

canım sofika da yazmış sen eşine değil eşin sana uysun ... Lütfen çok ciddi konuş... Niye böyle yapıyor eşin anlam veremedim ben...

Canim ya allah 38 leride gormeni nasip etsin iste ben bebegimi kaybedeli tam 4ay oldu doktor bana dedi nisanda birakabilirsin diye bilmiyorum acaba bir sikinti olurmu rahim toparlamamismidir kendini canim bir yerde okumustum ben kizin biri dusuk yapmis 3 ay ara vermis ikinciye hamile kalmis onu 20 lere kadar getirmis sonra oda gitmis busefer 1 yil ara vermis 3. Hamileligide 14. Haftada sonlanmis yani aslinda bence uzun beklemekle cokta alakasi yok diye dusunuyorum hersey allahtan bu bebegine allah omur vermis bence allah zaman gelecek hepimizi mukafatlandiracak sen cok yakinda mukafatini alacaksin canim dualarim seninle darisi biz olmayanlarin basina

Haklisin canim bunalmakla ama sonu guzel olacak onu dusun sen 27 lerde falandin sanirim yanlis hatirlamiyorsam az kaldi sabret canim stres yapma cok bebeginide etkiler sizler bana umut oluyorsunuz

Canim ya bende kardesimin nisaninda hamileydim iste yine oturmustum hicbirsey anlamamistim nisandan simdide dugunu var bir abla olarak kosusturamiyorum iste kismet boyleymis ilk iki bebegimde korunmayi biraktigim ay hemen hamile kalmistim o yuzden yine hemen olursa diye dusunuyorum ama hemen olacak diye birsey yok tabi belki gurbetcinin dedigi gibi rahim tam toplamamistir kendini bilemem kismet artik

Canim ya istemezmiyim herseyden cok istiyorum sadece ayni seyleri yasamaktan korkuyorum

Canim kayiplarin icin cok uzuldum kesinlikle anlayamazlar hava atarlar birgun bizimde olacak insallah niye kiskanasinki cok terbiyesizmis o

Hayirlisi olsun canim onemli olan saglikla bebeklerimize kavusuruz insallah benimde tum testler yapildi normal cikti hepsi ama daha erkenmi acaba diyorum bende kasimin sonunda kaybetmistim bebegi daha tam 4 ay bile olmadi aslinda birakicam ama insallah bu ay tutmaz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…