- Konu Sahibi hidennisko
-
- #42.481
kızlar benim midem çok yanıyor ilaç da kar etmiyor.sizde durum nasıldı bu haftalar da.
bade güzel haberlerle gelmişsin maşallah,dr da içine sinmiş belli hadi hayırlısı günlerin su gibi akıp gitsin ve bir bakasın 38.hafta...sonra gelsin bebiş:)
saftunç inş. herşey yolunda gider ve tez zamanda kavuşursun yavrucuğuna
chnb inş. eşinin sınavı çok güzel geçer ve istediği puanı alır
Arkadaşım sendeki pıhtılaşma hangi tahlilde?Açıkça yazarsan daha iyi olur.
aminnnn çok sağol...Amin arkadaşım..Allah sanada bir avazda doğum nasip etsin.
lor peynirini yazman çok iyi olmuş canım..Bende severim..Acaba yağlımıdır diye düşünüyordum:)çok güzel oldu yazman.Kaşar loru(böreklik olmayan)da aynıdır herhalde..
Ayy ne guzel keseyi görmüşsün guzel gecmis görüşmen sizin yazdıklarınızı okuyunca hamileligmi özlüyorum5 Haftalık kesemiz gözüktü..2hafta sonra kalp atışları için gideceğiz.
Önce ultrasona aldı..Her şey normal dedi..
Rahim ağzımı ölçermisiniz dedim..Şuanda ölçmek hiç bişey ifade etmez dedi.Ama madem merak ediyorsun dedi..Şöyle bir bakıverdi,pek incelemeden ;3,5cm dolaylarında dedi..
Çok az değilmi dedim..3,5-4 arası olur zaten dedi.
5cm diye duydum ben dedim ;napıyorsun sen dedi,güldü ve 5cm rahim ağzı böyle(eliyle göstererek) sarkar dedi..
Bilemedim kızlar..3,5 cm az geldi bana ama hoca normal diyor..
Şuanda ölçülmesininde hiç bir anlamı yok çünkü üzerinde ağırlık yok dedi..12haftadan önce anlayamayız dedi..
Takip etsek dedim..Rahim ağzı ölçün uzun çıksa bile senin durumun kesin,serklaj dedi..Hikayen çok net dedi..Takip ettik diyelim geldin 22 ye dikecek yer(etli kısım)kalmazsa bir mantığı yok dedi..
Ama dedim erken doğuma sebep veriyor diye korkuyorum,o yüzden bu kadar soruyorum dedim..
Sen okumayı kes artık dedi..Serklajın da bir usulü vardır canım dedi..Adam gibi ,usulünce yapılırsa hiç bier şeycik olmaz dedi..
Progestan vajinal olarak 100lük 3 tane alacaksın dedi..Crinone jel aldım ben dedim...Hayır dedi..progestan..neden pek hocam dedim.Ne farkı var..Jel hiç bir işe yaramıyor,rahim ememeden içerde donup kalıyor dedi..Ama progestan hemen emiliyor dedi..(Kızlar bu hocanın yorumu jel kullananlarda huzursuz olmasın lütfen.herkesin yorumu farklı.)Bana açıklaması böyleydi..
12.haftadan sonra (Ağızdan alınan zaten hiç işe yaramıyor dedi bu arada) vajinal progestanda bir işe yaramaz ..Proluton depota geçiçez..Doğuma kadarda kullanıcaz dedi..
Hamilesin diye aşırı yemek yok dedi..Süt içmiyorsun dedi..Nasıl yani dedim..Süt yağlı ve kilo aldırır çok,onun yerine yoğurt ve peynir yiyorsun 1 er birim dedi..Kilo almanı istemiyorum dedi..
Fiziksel aktiviteni kısıtlamıyorsun,onunla düşük olmaz dedi...erken düşüklerede üzülmüyoruz çünkü sorunlu bebekler erken düşer dedi..
Kasık ağrısı,bel ağrısı,bulantılar normaldir olacak dedi..
Kanama olursa(Kırmızı renkte)normal değil hemen beni arıyorsun dedi..
Kızlar böyle...Açıklayıcı cevaplar verdi..Ve güler yüzlü davrandı,normalinde çok sert.Hayırlısı çıktık bir yola..Rabbim utandırmasın..
dr ne dıyorsa onu yap gerek görseydı crınone jele devam derdı
senın dr dediği gibi şimdi ölçmek bırsey ıfade etmez demıştı ve benım ısrarımla sanıyorum 9 haftalık hamileyken ilk ölçmüştü ve 25 idi gerçekten kısaymış demıştı mormalı 4 olması gerkıyormuş sonrakı haftalarda hep aynıydı fakat 14 haftaya geldiğimizde kronıklesme olduğunu görünce serklajı 12+5 da yapmak mantıklıymış dedı dr şuan hep 2 cm kalacak kısalma olursa bebek düşer dedı bende formdakı arkadaslarımın kısaldığını o neden öyle oluyor dedım ben 2 cm den diktım bazı drlar uctan dıktıkları için kısalabılır dedi ama ne kadar doğru yada hangısı doğru muamma
RABBIM o gunlerı gösterırse 17 haftalıkken dr kontrolum bakalım o zaman kısalık ne olacak
dr çok yatmamı istemıyor mıde bulantılarım sayesınde aylarca yatak dösek yattım ama yemegımı mutfakta yedım kendıme corba yaptım suyumu kendım aldım son bır haftadan berı balkonda oturuyorum dr yemeğini yap ama ugrastırıcı ve zor yemeklerı değil makarnanı kendın yap mesela dedı namazımı oturarak kılıyorum kuranı kerımımı okuyorum haftda da bır banyonumu yapıyorum bunun harıcınde yere pecete düşşe almıyorum dr gıdınce galoşu kendım gıyıyorum haftda bır prolutonu polıkılınıkte olduğum için oraya gıdıyorum sıvı beslenıyorum ekmek hıç yemıyorum baska alternatıf varsa onu tercıh edıyorum meyva kurusu ve meyve yıyorum hatta düşkünü olmadığım sebzelere aserıyorum sımdılık hatırladıklarım bunlar
gurbetciiii canım asagıda görüyorum ismini dün gece olmadı ama gel bugece dertleşelim:)
kızlar benm söylemek istedigim herseyi söylemişler.
şimdi nasılsın?prensesimiz nasıl? sen kendini hiç bir sey için üzme sakın...
5 Haftalık kesemiz gözüktü..2hafta sonra kalp atışları için gideceğiz.
Önce ultrasona aldı..Her şey normal dedi..
Rahim ağzımı ölçermisiniz dedim..Şuanda ölçmek hiç bişey ifade etmez dedi.Ama madem merak ediyorsun dedi..Şöyle bir bakıverdi,pek incelemeden ;3,5cm dolaylarında dedi..
Çok az değilmi dedim..3,5-4 arası olur zaten dedi.
5cm diye duydum ben dedim ;napıyorsun sen dedi,güldü ve 5cm rahim ağzı böyle(eliyle göstererek) sarkar dedi..
Bilemedim kızlar..3,5 cm az geldi bana ama hoca normal diyor..
Şuanda ölçülmesininde hiç bir anlamı yok çünkü üzerinde ağırlık yok dedi..12haftadan önce anlayamayız dedi..
Takip etsek dedim..Rahim ağzı ölçün uzun çıksa bile senin durumun kesin,serklaj dedi..Hikayen çok net dedi..Takip ettik diyelim geldin 22 ye dikecek yer(etli kısım)kalmazsa bir mantığı yok dedi..
Ama dedim erken doğuma sebep veriyor diye korkuyorum,o yüzden bu kadar soruyorum dedim..
Sen okumayı kes artık dedi..Serklajın da bir usulü vardır canım dedi..Adam gibi ,usulünce yapılırsa hiç bier şeycik olmaz dedi..
Progestan vajinal olarak 100lük 3 tane alacaksın dedi..Crinone jel aldım ben dedim...Hayır dedi..progestan..neden pek hocam dedim.Ne farkı var..Jel hiç bir işe yaramıyor,rahim ememeden içerde donup kalıyor dedi..Ama progestan hemen emiliyor dedi..(Kızlar bu hocanın yorumu jel kullananlarda huzursuz olmasın lütfen.herkesin yorumu farklı.)Bana açıklaması böyleydi..
12.haftadan sonra (Ağızdan alınan zaten hiç işe yaramıyor dedi bu arada) vajinal progestanda bir işe yaramaz ..Proluton depota geçiçez..Doğuma kadarda kullanıcaz dedi..
Hamilesin diye aşırı yemek yok dedi..Süt içmiyorsun dedi..Nasıl yani dedim..Süt yağlı ve kilo aldırır çok,onun yerine yoğurt ve peynir yiyorsun 1 er birim dedi..Kilo almanı istemiyorum dedi..
Fiziksel aktiviteni kısıtlamıyorsun,onunla düşük olmaz dedi...erken düşüklerede üzülmüyoruz çünkü sorunlu bebekler erken düşer dedi..
Kasık ağrısı,bel ağrısı,bulantılar normaldir olacak dedi..
Kanama olursa(Kırmızı renkte)normal değil hemen beni arıyorsun dedi..
Kızlar böyle...Açıklayıcı cevaplar verdi..Ve güler yüzlü davrandı,normalinde çok sert.Hayırlısı çıktık bir yola..Rabbim utandırmasın..
Kiz.gunaydin ben bi asagida kim var kim yok bi bilsen dun 3 te yattim esim geldi o uyudu ben bi turlu kafamdaku dusuncelerden uyuyamadim dun kayinbabam aradi birden konusuyorduk senin kizin ismi sati gel pazarliga tutusalim.demezmi buz kestim ben hayir ben diyarbakira gidicem benim kizla dalga gecerler dedim neyse teli kapattim esime sen neden bana veriyorsun dedim sati nerden cikti dedim bana bi bagirdi sati olsa ne olmus diye hungur hungur agladim benim esime bi haller olmus dun gece hep kasilmam oldu
Bizde esmanaz koyacaktik daha kaynanam vefat etmeden simdi onuda
Koymuyacam inat degilmi bizim o yorenin ismini koyacam onlar sati diyorsa eger..
Annemler sati demeyi bile bilmiyorlar
Bide birden diyince oyle sanki kanim cekildi)
Offff tam hamileligimin en guzel zamanin da yasadigim seylere bak
Ben esime destek oldukca o beni cocuk gibi azarliyor cok koyuyor bu durum bana ya basimi alip gidesim var
Ya haftaya dr gidince beni yatir diyecem bu adamin suratini gormek istemiyorum valla(
melek18 cinsiyeti belli olmadı mı bebeginin canım?
mumuhidaba senin bebeginin cinsiyeti belli mi?ayrıca serklajını yapan ve takip eden doktorunda yok tavsiye listesinde.
oraya bakarak bana bilgilerini verirmisin canım???????
yeni hamişlerimiz ayrıca beklenen dogum tarihinizi yazarsanız en azından soru işaretlerini kaldırırm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?