Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
duygular karşılıklı canım sagolasın bende istiyorm herkezin bebesi olsn facen varsa eklemek isterim seni özelime linkini at ekliyim konuşuruz

AMAN PAŞAM ...SANKİ SENİN FACEBOOKUN GERÇEKTE....SAHTE Bİ FACE AÇMIŞIN...BUZ DEVRİNDEN Bİ HAYVANIN RESMİNİ KOYMUŞUN.....bu arada o facedeki senin gerçek adınmı??? haa değil tamam jeton düştü kaybettiğin kızının adı.....soyadın gerçekmi peki....neyse ne...hemen resimler yükle çabukk marş marş......BOZULUYORUM BU DURUMA HABERİN OLSUN HAAA ....

canım oglun evde terör estiiryor yanibenim kuşlarda öyle oluyor alerji olursan onun testi var şimdi aklıma gelmiyor istersen sor hastaneye on yaptır bu arada geçmiş olsun canım ıhlamr bol tüket
Oy canım teşekkür ederim:)kolay gelsin canım sana
sagol bebem ben kaçtım sonra görüşrüz

birincisi sahte face açmadım canım eşimin sülalsı kayıtlı 60 kişiye yakın
ikincisi hamile kalınca rahat facede yazıyım dedim malum kimseye demeyi düşünmüyorm hamileligimi
üçüncüsüde ilk facedeki ismin soyadım onu kapatıcam daha eklemedigim kişiler var bilemem anlatabildimmi ilkini kapatıcam hamile kalınca 2 yani ömürümle devam edicem ölen kızımın ismiben kaçtım sonra görüşrüz

bu arada bak gene suyn ısındı haberin olsun

bu arada bak gene suyn ısındı haberin olsun

bu yazdıkların beni alakadar etmez resim istiyom ben bu 1.....
senlen eşinin resmini yükle bu facebookuna bu 2......
seni merak ediyorum buda 3

oldumu anam....

MERAK İYİ BİŞEY DEĞİL İŞTE AMA NAPİİYYİMM..HUYUM KURUSUN...

ADAMIN BAŞINA NE GELİRSE YA MERAKTAN YA MERAKTAAANNNN

YAARRRRR........ ÖPERİM YANAKTAN....

Mlkyyy canm cok sukr enfeksiyn az kalms suyla atarsn dedi ins.atarm kasilmalrda bayagi azaldi kasilma olmaynca dunyanin en mutlu insani oluyorm rabbime binlerce sukur olsn bizlere rabbm tevekkulu ogretiyi bak bisuru skintiya ragmn sende bu haftalari gordn cok sukur
Bende bebrgm icin gunlk tutacktm serklajdn sonra esim beni kardesime birakp gottignde cok aglamstm sirf senin icin dayamityorz bu ayriliga demstm bi turlu yazamadm

Fuzuli canm sagol darisi sama ve tum isteynlere
Pasam canm inan bende stres yapmk istemem ama olmuyo iste gercektn dikisin skintisi bir hicmis bisekilde dikis seni tasiyo goturuyoda sanci cok kotu heran acilma ve dogum olabilr kasilma yokken dunyanin en mutlu insaniym oncedn yatmk agir geliyodu simdi yeterkikasilmalr olmasn yatmaya raziym cok sukur bu gunlerime ins sizde yasarsinz tabi kasilma ve stressz

kızlar,kaç gündür moralim bozuk,sizin de moralinizi bozmayayım diye bişi yazmadım.ben bazen çok kötü oluyorum.yaşadıklarıma hala inanamıyorum,belki de bebeğimi bana hiç göstermedikleri için olabilir.
ben bu ay bebiş çalışmalarına başlıcaktım ya...öncelikle ilk defa olması gerekenden 3 gün önce regl oldum.aslında stresten kendi kendimi hastalandırmış olabilirim:)diş için röntgen çektirdim ya hamileysem diye korkuyordum düşük ihtimal de olsa. bu arada perşembe günü son dolgumu yaptımak üzere dişçiye gitcem.check up da 14ünde,o zamana kadar reglim bitmiş oluyor diye seviniyorum tabi bi de.
sinüzit yüzünden antibiyotiğe başladım dün.enfeksiyonlara da iyi geliyormuş.şimdi ben bu ay antibiyotik kullandığım için bebiş yapmamam mı gerek?pazar günü bitcek antibiyotik.o zamana reglim de bitcek.
moralimin bozuk olma nedeni de yine kasık ağrım var,enfeksiyondan sanırım.fitiller de bitti,neden geçmiyor?dün dr.umu aradım açmadı,reglken de dr.a gitmek istemiyorum.ama içim içimi yiyor.ben bu ay da bebiş yapmaya cesaret edemiyorum.doğum yaptığımdan beri tam olarak iyi olamadım sanki ben.kasık ağrısı yaşayan oldu mu hiç?internette kötü kötü şeyler yazıyor.
geçen akşam misafir gelecekti,temizlik yaptıkça kasık ağrım başlıyor.dinlenince geçiyor.hiçbir iş yapmayıp oturursam oh ne ala,bişeyim yok.yorulunca yine başlıyor.böyle durumda bebiş yapılır mı ya?bütün işleri eşim yaptı sağolsun ama ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum.sağlıklı olmak,işleri yapabilmek,mutlu olmak istiyorum.artık çok sıkıldım.eşimin de moralini bozup duruyorum

Chnb canim merak ettim yurtdisindaki bloglarda forumlarda trans abdomınal yanı karından serklaj yapılanlar yatmıyormus sen yattın hep degıl mı? Neden yattın? Arda bey yat mı dedı sana? Gercı sanırım pıhtılasma sorunun vardı hafıf ev ıcı gezınıyordun dıye hatırlıyorum ama, genede yurtdışında bunu yaşayanlara göre sankı bızde trans abdomınal çok daha rahatlatıcı bı yöntem degıl mı ne? Senın hıkayenın ortasını ve basını bılıyorum ama basını bılmıyorum ayda kaçırdım kusura bakma sen nerden anlamıştın rahım agzı yetmezlıgını? Daha oncekı dusuk ya da düşüklerden mı? Acını hatırlamıyorsam cevaplama canım. Bu arada bu septum amelıyatımdan kalan bombe yüzünden olmam gerekecek amelıyat çok canımı sıkıyo gercı Arda bey rahım fılmıne bakıp karar verelım dedı , tabıkı su an kı doktorumun demesıyle hareket etmeyecek. Allahım nolur nolur 2 septum amelıyatı, 1 21 haftalık kayıp sonrası bana artık anne olamazsınız gıbı bır cümle duydurma, yalvarıyorum sana. Dün gece 8 saat ağladım durmadan yatakta gozlerım kapandığında saat 6 gecıyordu. Gece kocamı kaldırdım ve bebegımız olmazsa ayrılır mısın benden sonuçta sen baba olma hakkın var dedım. Tabıkı çok kızdı ve ben sensız hayat ıstemıyorum bızım bebegımız olacak göreceksın dedı. Olmazsada evlâtlık alırız fılan dedı Allahım ne olur anne olmama ıcın bana şans ver ne olur

aryamia canım ne zaman kaybettin bebeğini...kaç ay geçti aradan....sanki yeni kaybetmiş gibisin öyle hatırlıyorum....

YAPMA BETTYBO....üzme kendini....harap etme....acını anlıyorum....ama elbet anne olacaz....ya hamile kalamasaydık bunuda düşün....herşeyin beterini düşünmek lazım.....yaşlı ninelerden teyzelerden hiç dinlemiyormusun....8-10 tane düşürmüşler sonra 5 tane bebekleri olmuş...ki allah bize o kadar acı vermesin ....rabbim burda dur der inşallah....BENDE DİKİŞLİ 20 HAFTALIK 4. BEBEĞİMİ KAYBETTİM....İLK DEFA 4. BEBEĞİMDE DİKİŞ ATTIRDIM...BEN NERDEN BİLEYİM DİKİŞ ÇEŞİTLERİNİ...MEĞER 3-4 ÇEŞİT DİKİŞ VARMIŞ....BANADAMUHTEMELEN EN BASİT YÖNTEM ATILDI....AAHH DİYORUM KEŞKE BURAYA HAMİLE KALIR KALMAZ TAKILSAYDIM.....ONA GÖRE HERKESİN NASİHATINA GÖRE HAREKET EDERDİM YATARDIM ÇALIŞMAZDIM KOLAY YÖNTEM DİKİŞİ ATTIRMAZDIM.......VS....AMA ONU KAYBETTİKTEN SONRA NASİPMİŞ BURDAKİ ARKADAŞLARKA TANIŞMAK.....

BAK GURBETÇİ BİLE ŞUAN DİKİŞLİ 34.HAFTASINDA....ONDAN ÖNCE DİKİŞLİ OLMASINA RAĞMEN KAYBETMİŞ....BELKİ SENİN DİKİŞİN DÜZGÜN ATILMADI CANIM NERDEN BİLİYOSUN....BELKİ İLLAKİ ABDOMİNAL OLUCAKSIN DİYE BİŞİ YOK....ÇÜNKÜ RAHİM AĞZINI ÖLÇÜP ONA GÖRE KARAR VERİRLER....BENİM RAHİM AĞZIM SON ANA KADAR HEP NORMALDİ...Bİ ANDA KISALDI HERALDE Kİ HİÇ ACI DUYMADAN Bİ ANDA KANAMAM OLDU ÖYLE KAYBETTİM 4. BEBEĞİMİ...İLK BAŞTA BENDE BANA ABDOMİNAL YAPARLAR DİYODUM AMA GURBETÇİYE BAKINCA BUNDAN ÖNCEKİ DİKİŞLİ KAYBETMİŞ....AMA BU HAMİLELİĞİNİ EN İYİ HOCAYA TAKİP ETTİRMİŞ..VE HOCA GARANTİ ETTİ MERAK ETME ATTIĞIM DİKİŞ 34. HAFTAYA KADAR TAŞIR BEBEĞİNİ DEMİŞ YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM......O KADAR KENDİNDEN EMİN DOKTOR....illa abdominal olur bana diye düşünme..belki abdominale gerek kalmaz sadece üstten dikiş yöntemini uygularlar sana..........sabırlı ol ve arda beye güven....BENİMDE SEPTUMUM VAR...KAZIYA KAZIYA YUMURTA UCU KADAR KALDI....ONA GEREK GÖRMEDİLER HİÇ ALDIRMAYA..ONDAN BİŞEY OLMAZ DEDİLER...BAKALIM KONTROLDE NE DERLER....MAYIS SONUNDA GİDECEM ANKARAYA BENDE....

aryamia canım ne zaman kaybettin bebeğini...kaç ay geçti aradan....sanki yeni kaybetmiş gibisin öyle hatırlıyorum....

canım ben yaklaşık 8 ay önce 25 haftalık doğum yaptım.sezeryan oldum tersti bebeğim,belki yaşar dediler o yüzden sezeryani kabul ettim.ama hiç göremediğim kızım 1 gün yaşadı yalnızca.ben senin hikayeni az çok biliyorum.yazdıklarını kimi zaman gülerek kimi zaman üzülerek okuyorum.allahım inşallah tez zamanda sağlıklı bir evlat verir inşallah sana da.
dr.um artık bebek yap diyor.2 ay önce rahim ağzı yarası vardı,ilaç kullandım geçti.enfeksiyon için de fitil kullandım,fitiller bitti ama akıntı tam geçmedi sanırım.arada da kasık ağrım oluyo.şu an regl dönemindeyim,akıntı var mı anlayamıyorum da pek.sinüzit yüzünden antibiyotiğe başladım.pazar günü bitecek.bu antibiyotikler bittikten sonra bebiş çalışmalarına başlasam sorun olur mu acaba? antibiyotik kullanımından sonra 1 ay geçmesi mi gerek acaba?

Canim kasik agrin enfeksiyondandir bende cok agir vajinal enfeksiyon gecirdim cok doktor gezdim 6 ay boyunca en sonunda bir doktor igneyle gecirdi o fitiller haplar kremler hikaye hic fayda etmemisti bana belki 30 kutu fitil atmisimdir boyle kasik agrisi vajinanin icinde yanma agri evden cikamiyordum bu arada dis isin bitmeden tum ilackarin bitmeden sakin ve en onemlisi enfeksiyon tam olarak gecmeden sakin korunmayi birakma benim ilk bebegimde cok bilincsizdim antibiyotik kullaniyordum sonra ilaclar bebegi kuruttu kurtaj olmak zorunda kaldim canim olsun diye acele etme hayirlisi de

hmmm aradan epey geçmiş..başlayabilirsin artık...yok bee.bişey olmaz merak etme..ben bu 4. gebeliğimde 2,5 aylık hamileymişim haberim yok..adet düzensizliği olduydu anlayamamışım.....adet olamıyom diye doktorada gittimdi, bana hap verdi bunu 28 gün içcen sonra adet olcan diye...o sırada antidepresanda içiyodum tabi...öbür kullanmam gereken ilaçlarım da var tiroid ilaçlarım felan.....neyse adet ilaçlarım bitti azar azar kanamalı adet oldum ama çok az 3-5 damla....neyse midem bulanıyo dedim bu içtiğim adet hapı yapar heralde.....anaaaa hap bitti devam ediyo mide bulantısı..hele dedim bi test yapıyım nedenki..bide uyuklayıp duruyom derslerde....ay birden çift çizgi çıkmasınmı...sevinemedimki ağladım..çünkü onca ilaç kullanıyorum....doktora gitmeye korkuyom..bi gittimki herşey normal 2li test normal bebek canlı oynuyo karnımda....

4lü testte normaldi....herşey sağlıklıydı....anlıyacağın şuan antidepresan kullanıyorum...ne zaman hamile kaldığımı öğrenirsem o zaman kesecem ilacı...çünkü ne zaman tutacağı belli değil..ee antidepresanı 1 sene içmem lazım e o kadarda bekleyemem bebek için....ama içtiğim antidepresan öyle güçlü ilaç değil...hafif bi ilaç..anlıyacağın ilaçların etkisi bebeklere karşı pek kanıtlanmamış...

bi hizmetlimiz vardı göbekli felan 43 yaşında...dedim abla senin bu göbek maşallah..dedi bana şişkinlik gaz yapıyo böle...sen bi doktora git dedim dahiliyecşiye...gitti..annnaaaa bide öğrendiki 7,5 aylık hamile....o arada bu dişçiyemi gitmedi antibiyotiklermi almadı...hiç bebek için ilaç felan vitamin hiçbişeyde içmedi haliyle...nur topu gibi kızı oldu....

bide şu sivilce ilacı varya roaccutane....çok tehlikeli,...ben lise yıllarında kulandımdı...5 yıl çocuk yapma yasak o ilacı içersen..çünkü özürlü doğuyormuş %100 kesinliği kanıtlanmış....ama onun dışındakiler içtiğin antibiyotikler felan...sanmıyorum bişey yapsın...SEN ÇALIŞMAYA BAŞLA BAŞLA...KORKMA...

Slm.kizlar
bakiyorum da bi tek mumu ve efilum merak etmis beni tesekkurler sukur iyiyim..
Esim makama gectiginden beri yemeklerimi kendim hazirlayip yiyorum ..
Yarin kontrolum var sekere hic dikkat etmiyorum yine hizlo aldim
Bende bu sekeri arastiriyordum gorkem dr aradim saolsun beni cok guzel bilgilendirdi..
Simdi benim sadece 1. Saatim yuksek.ciktigi icin sende gebelin sekeri var denilemez ama yokta denilemez dedi genelde iki deger yuksek cikinca tedavi uygulanir sen sadece dikkat et dedi pilav makarna ekmek cok yeme dedi..
Bide netten gebelik sekeri olan annelerin bebeklerinin cigerleri gec gelisir diye yazi okudugumu soyledim DOGRU dedi cok tirstim daha cok dikkat ediyim bari ..
Bu arada benim mantar aldi basini gitti 34 taftam doldu hala progestan proluton devam ediyorum ..
Yarin kizimin eksiklerini alicam herkes citcitli badi cok oneriyor bide gohsum bebis emerken yara olmasin diye hangi kremi onerirsiniz onu soruyum..

Gurbetci canm merak ettm dunde sormstm daimi uyelr nerelrdesnz diye merrada cok girmiyo sevndm bir sorun olmamasna sekerde cijmz ins.cigerleri gec gelisiyo diyosnya ciger gelistirici vuruldn onun hicmi faydasi olmamstr hem cok yok seker demssin ins.sorn olmz krem olark oneremem aslinda daha kullanmadm nekadr ise yarar bilmiyorm ama bepanthen kulkanacm gecen bir arkads daha yazmsti simdi xatlklr icin kullaniyorm dogmdn sonrada gogus icin kullanacm yarin hayirli haberlrle gel ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…