- 28 Eylül 2012
- 375
- 0
- 46
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #44.821
Canim kasik agrin enfeksiyondandir bende cok agir vajinal enfeksiyon gecirdim cok doktor gezdim 6 ay boyunca en sonunda bir doktor igneyle gecirdi o fitiller haplar kremler hikaye hic fayda etmemisti bana belki 30 kutu fitil atmisimdir boyle kasik agrisi vajinanin icinde yanma agri evden cikamiyordum bu arada dis isin bitmeden tum ilackarin bitmeden sakin ve en onemlisi enfeksiyon tam olarak gecmeden sakin korunmayi birakma benim ilk bebegimde cok bilincsizdim antibiyotik kullaniyordum sonra ilaclar bebegi kuruttu kurtaj olmak zorunda kaldim canim olsun diye acele etme hayirlisi de
canım benim öyle şiddetli bi ağrı değil,yanma filan da yok ama ne bilim dr.a da gittim,önemsemedi,o kadar fazla değil dedi,fitile dvm dedi hatta bu fitili kullanırken hamile kalabilirsin dedi.benimki daha çok moral bozukluğu,neden geçmiyo diye.hamilelik için sıfır hatayla başlamak istiyorum aklımca.şu sinüzit için kullandığım antibiyotik diğer enfeksiyonlara da iyi geliyormuş,kasık ağrım olmadı bugün hiç.diş olayım da perşembe son canım.cuma da reglim bitiyo zaten.kısacası pazar günü hem antibiyotik hem regl hem diş işleri bitmiş olacak.yine de es mi geçeyim bu ayı bilemedim.
canım sağol valla bi an yine heyecanlandım sen öyle deyince:)ben zaten antibiyotik içerken değil bittikten sonra çalışmalara başlayacağım ama antibiyotiğin etkisi 1 ay sürer mi vücutta diye endişe ediyorum.yoksa antibiyotikle aynı anda bebiş yapıp risk almam zaten.p.tesi dr.uma soracağım.hmmm aradan epey geçmiş..başlayabilirsin artık...yok bee.bişey olmaz merak etme..ben bu 4. gebeliğimde 2,5 aylık hamileymişim haberim yok..adet düzensizliği olduydu anlayamamışım.....adet olamıyom diye doktorada gittimdi, bana hap verdi bunu 28 gün içcen sonra adet olcan diye...o sırada antidepresanda içiyodum tabi...öbür kullanmam gereken ilaçlarım da var tiroid ilaçlarım felan.....neyse adet ilaçlarım bitti azar azar kanamalı adet oldum ama çok az 3-5 damla....neyse midem bulanıyo dedim bu içtiğim adet hapı yapar heralde.....anaaaa hap bitti devam ediyo mide bulantısı..hele dedim bi test yapıyım nedenki..bide uyuklayıp duruyom derslerde....ay birden çift çizgi çıkmasınmı...sevinemedimki ağladım..çünkü onca ilaç kullanıyorum....doktora gitmeye korkuyom..bi gittimki herşey normal 2li test normal bebek canlı oynuyo karnımda....
4lü testte normaldi....herşey sağlıklıydı....anlıyacağın şuan antidepresan kullanıyorum...ne zaman hamile kaldığımı öğrenirsem o zaman kesecem ilacı...çünkü ne zaman tutacağı belli değil..ee antidepresanı 1 sene içmem lazım e o kadarda bekleyemem bebek için....ama içtiğim antidepresan öyle güçlü ilaç değil...hafif bi ilaç..anlıyacağın ilaçların etkisi bebeklere karşı pek kanıtlanmamış...
bi hizmetlimiz vardı göbekli felan 43 yaşında...dedim abla senin bu göbek maşallah..dedi bana şişkinlik gaz yapıyo böle...sen bi doktora git dedim dahiliyecşiye...gitti..annnaaaa bide öğrendiki 7,5 aylık hamile....o arada bu dişçiyemi gitmedi antibiyotiklermi almadı...hiç bebek için ilaç felan vitamin hiçbişeyde içmedi haliyle...nur topu gibi kızı oldu....
bide şu sivilce ilacı varya roaccutane....çok tehlikeli,...ben lise yıllarında kulandımdı...5 yıl çocuk yapma yasak o ilacı içersen..çünkü özürlü doğuyormuş %100 kesinliği kanıtlanmış....ama onun dışındakiler içtiğin antibiyotikler felan...sanmıyorum bişey yapsın...SEN ÇALIŞMAYA BAŞLA BAŞLA...KORKMA...
demek o kadar ilaçla senin bebişe bişi olmadı hea.bebişler sağlam da biz değiliz ahh ah ben de buna yanıyorum zaten.tek suçları rahim ağzı erken açılan bir annenin rahminde oluşmuş olmaları
ilaçtan ilaca değişiyodur belki de.bazı ilaçlar zarar vermiyo sonuçta bebişe.
Slm.kizlar
bakiyorum da bi tek mumu ve efilum merak etmis beni tesekkurler sukur iyiyim..
Esim makama gectiginden beri yemeklerimi kendim hazirlayip yiyorum ..
Yarin kontrolum var sekere hic dikkat etmiyorum yine hizlo aldim
Bende bu sekeri arastiriyordum gorkem dr aradim saolsun beni cok guzel bilgilendirdi..
Simdi benim sadece 1. Saatim yuksek.ciktigi icin sende gebelin sekeri var denilemez ama yokta denilemez dedi genelde iki deger yuksek cikinca tedavi uygulanir sen sadece dikkat et dedi pilav makarna ekmek cok yeme dedi..
Bide netten gebelik sekeri olan annelerin bebeklerinin cigerleri gec gelisir diye yazi okudugumu soyledim DOGRU dedi cok tirstim daha cok dikkat ediyim bari ..
Bu arada benim mantar aldi basini gitti 34 taftam doldu hala progestan proluton devam ediyorum ..
Yarin kizimin eksiklerini alicam herkes citcitli badi cok oneriyor bide gohsum bebis emerken yara olmasin diye hangi kremi onerirsiniz onu soruyum..
canım inanmıcaksın ama ben de seni soracaktım ama kızlar yazınca sormadım.sen 1 gün bile yazmayınca farkediliyor.sordukların hakkında keşke bilgim olsa.ne güzel bebişin kocaman oldu,allahım nazarlardan korusun bebişimizi de seni de.