Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım benim öyle şiddetli bi ağrı değil,yanma filan da yok ama ne bilim dr.a da gittim,önemsemedi,o kadar fazla değil dedi,fitile dvm dedi hatta bu fitili kullanırken hamile kalabilirsin dedi.benimki daha çok moral bozukluğu,neden geçmiyo diye.hamilelik için sıfır hatayla başlamak istiyorum aklımca.şu sinüzit için kullandığım antibiyotik diğer enfeksiyonlara da iyi geliyormuş,kasık ağrım olmadı bugün hiç.diş olayım da perşembe son canım.cuma da reglim bitiyo zaten.kısacası pazar günü hem antibiyotik hem regl hem diş işleri bitmiş olacak.yine de es mi geçeyim bu ayı bilemedim.

canım sağol valla bi an yine heyecanlandım sen öyle deyince:)ben zaten antibiyotik içerken değil bittikten sonra çalışmalara başlayacağım ama antibiyotiğin etkisi 1 ay sürer mi vücutta diye endişe ediyorum.yoksa antibiyotikle aynı anda bebiş yapıp risk almam zaten.p.tesi dr.uma soracağım.
demek o kadar ilaçla senin bebişe bişi olmadı hea.bebişler sağlam da biz değiliz ahh ah ben de buna yanıyorum zaten.tek suçları rahim ağzı erken açılan bir annenin rahminde oluşmuş olmaları
ilaçtan ilaca değişiyodur belki de.bazı ilaçlar zarar vermiyo sonuçta bebişe.

canım inanmıcaksın ama ben de seni soracaktım ama kızlar yazınca sormadım.sen 1 gün bile yazmayınca farkediliyor.sordukların hakkında keşke bilgim olsa.ne güzel bebişin kocaman oldu,allahım nazarlardan korusun bebişimizi de seni de.

Aryamia cnm tesekkurler ..
Seninde bilgin olucak cnm inan burda en umutsuz bendim yasim kucuk ve yine dikis tutmamisti cok uzuluyordum yolda bi hamile.bebek gorsem salak gibi bakardim ..
Ama bak 35. Haftaya geldim sukur sende geliceksin gercektwn saglam dikis ve tedavi ile zamaninda bebegini kucagina alicaksin..

ah canım bi inanabilsem...ben bu ay bebiş yapcaktım ya adet döneminde antibiyotik kullanıyorum şu anda.sence bu ay ertelesem mi çalışmaları ne dersin?

Herkese merhaba arkadaşlar! Akşam oğlum ve eşim tartışınca ben de çok sinirlendim ve sonuç ; kanama ardından acil sezaryen. Bebişim 1980 gram doğdu. Ama bir süre yoğun bakımda kalacak. Haber vereyim dedim.

Kargunesi cnm rabbim.anali babali buyutsun cnm rabbim saglicakla gunlerini gecirsin bebisin saglicakla kucagina gelsin sakin kendini uzme sutun kesilir ..
Aryamia cnm bana sorarsan aklinda soru isareti kalacagina ertele yoksa hamile kalirsan acaba antibiyotik bebegime zarar vermismidir diyecegine nacizane fikrim bi ay ertele zaten bizim hamilelik sikintili geciyor bide kafama o takilmasin yine son karar senin cnm ..
Rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin:)

Herkese merhaba arkadaşlar! Akşam oğlum ve eşim tartışınca ben de çok sinirlendim ve sonuç ; kanama ardından acil sezaryen. Bebişim 1980 gram doğdu. Ama bir süre yoğun bakımda kalacak. Haber vereyim dedim.

Gözün aydın canım; üzülme bebeğinin kilosu gayet iyi. 2 kiloya ulaşınca hemen çıkarırlar küvezden inşallah.

ah canım bi inanabilsem...ben bu ay bebiş yapcaktım ya adet döneminde antibiyotik kullanıyorum şu anda.sence bu ay ertelesem mi çalışmaları ne dersin?

canım bence de bu ay ertele, folik asit iç, kafanı dağıt...bol bol gez, güzel kahvaltılar yap...kendini şartlandırma, benim bebklerim 6 ay sonra olmuştu. hep plan yapıyordun, şu ay olursa şu ayda doğar diye ama en olmayacak zamanda hamile kaldım. bir de bilmeden hamile halimle yurtdışına gittim, gezdim, tozdum...ağır bavulları çekiştirdim. Hiç bir şey olmadı...Bebekler geleceği zamanı biliyor, sen yeterki bekleme onu. o zaman koşa koşa geliyorlar

Rabbim bebeğinin şifasını tez zamanda versin inşallah.Amin.

Kızlar sizinle paylaşmak istedim..

İnançlı bir insan üzülüp ağlayabilir mi, bu kadere isyan değil mi?
Üzülen bir insan kadere isyan eder, olayların hayrını ve hikmetini kavrayamaz.

--------------------------------------------------------------------------------
Çok fazla konu var aslında yazacak ama çevremde o kadar mutsuz insan var ki, herkes bir şeye üzülüyor. Kimi hastalığına üzülüyor, kimi trafikte arabasına çarpmışlar ona üzülüyor, kiminin annesi ölüm döşeğinde ona üzülüyor, kimi çocuğum yemek yemiyor diye üzülüyor… Daha sayayım mı? Böyle daha binlerce üzüntü konusu edinmiş insanlar. Tabii ki Allah inancı olmayan, Kuran’ı bilmeyen, kaderini yaşadığını bilmeyen, yaşadığı olayların bir imtihan olduğunu bilmeyen milyonlarca insanın üzülmesi çok doğaldır. Ayette Allah bu durumu şöyle bildiriyor:

Öyleyse kazandıklarının cezası olarak az gülsünler, çok ağlasınlar. (Tevbe Suresi, 82)

Peki iman etmeyenlerin üzülmesini anladım da iman ettiğini söyleyen bir insanın olaylar karşısında bu kadar üzüntüye kapılması, ağlayıp, yakınması ne demek oluyor? Bu durum Kuran’a göre kesinlikle kabul edilecek bir tavır değildir. Çünkü Kuran’a göre üzülmek haramdır, kadere isyandır. Allah’a inanan bir Müslüman hayatındaki her anının Allah tarafından daha doğmadan kaderinde yaratıldığını bilir. Her olayda hayır ve hikmet görür. Her zorluğun arkasında kendisi için çok büyük güzelliklerin saklandığını bilir. Oysa imanlı olduğunu söyleyen bir insan gördüğünüz gibi yanında trafik kazası geçirip ölen birine üzülebiliyor. O insanın kaderinde Allah öyle bir ölüm şekli yaratmış. Eğer o insan cennete gittiyse o zaman dünyada arkasından üzülüp ağlamanın anlamı ne? Sonsuz cennet nimetlerine kavuşmuş bir insanın arkasından ağlanır mı? Eğer o insan cehenneme gittiyse o zaman sen Allah’ın adaletine karşı mı geliyorsun ki, kalkıp ağlayıp, isyan ediyorsun? Mesela bir yakını hastalanıyor. Hastalandığında Allah’a olan yakınlığı 10 ise, hastalandığında bu yakınlık 100 kat artar. Hasta olan insan samimi bir kalple Allah’a yönelir. Şimdi buna üzülür mü insan? Zaten o insan dünyada iki gün kalıp gitmeyecek mi? Bunun dışında bir sorun kendisine. Hastalanan kimin bedeni? Allah’a ait bir beden değil mi? Allah yarattı o bedeni. Peki ruhu kime ait? O da Allah’ın değil mi? O zaman neden sahip çıkıyorsun? Allah kendi yarattığı bedende değişiklik yapıyor, kendi ruhunda acıyı yaratıyor, insanı da bu şekilde olgunlaştırıyor. Yoksa insan küt olur, derinliği olmaz, cennetin kıymetini anlamaz.

İmanlı insan karşılaştığı her olay karşısında tevekkül edecek, Allah’a kendini bırakmanın rahatlığını yaşayacak. O kadar sabırlı ve olgun olacak ki, olayların içinde yaşamayacak. Olayları dışarıdan seyreden olacak, hikmetini kavramaya çalışacak. Her ne olursa olsun “Rabbim beni ne güzel imtihan ediyor, ben Rabbim’den her zaman razıyım” diyecek. Sadece kendisine verilen nimetlerde, güzelliklerde Allah’ın yanında olmayacak, her türlü sıkıntıda, zorlukta, darlıkta ve yoklukta da Allah’ın tarafında olacak. Ne olursa olsun kalbi onun verdikleriyle son derece tatmin bulacak, asla O’nun yanından ayrılmayacak ve “Vardır Rabbimin bir bildiği, O’ndan gelen her şey güzelliktir, sevgisindendir” diyecek.

Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz. (Ali İmran Suresi, 139)

ARYAMİA canim benimde en son cok az kalmisti enfeksiyonum ama ben tam gecmeden gebelik dusunmedim ama fitiller tamamen gecirmiyor canim cok ugrastim ben simdi sen biraksan hamile kalsan hamilelikte yayilabilir dikiste konulcaksa eger bence tamamen gecmesini bekle tabi bu benden sana bir tavsiye canim bebegini birdaha kaybetme diye hersey mukemmel olunca hamilelik dusun

kız o yazı ney öyle tehtit eder gibifazla merak iyi degil dedigin gibibana yüz görümlülügü vericenmi sen onu söyle koycam resim
canım sende haklısın inan sen benim öle dememe bakma beni düşün panik atak hastasıyım kızımda her wc gittigimde iç çamaşırıma korka korka bakardım kan varmı diye kanamam olmadan gitti melek kızım benim allahım yar ve yardımcın olsun işşallah
ben halen 3 bebegimin öldügüne inanamıyorm canım sabredicez malesef elimizden birşey gelmiyor malesef verende o alanda ben ilk oglumda çok agladım dizlerime vura vra durdm allahıms en sabrını ver diye rüyalara daldım allahıma dua ettim oglmu bi rkerecik görüyüm diye kaynanam diyorki aynı ogluma benziyordu diyor namaz kılar gibi çıkmış rahimden kaynanam dediki elelri üst süte secde ediyord dedi ah yavrum benle namaz kılardı hep çok özlüyorm onu ben o benim ilk göz agrımdı eymenin dogum gününe arkadaşım geldi ogluyla oglumun arasında 12 gün yoktu yusf kocaman deliKANLI OLMUŞ ANNE DEDİYCE YÜREGİM DAGLANDI AH DEDİM OGLM SENDE BU KADAR OLUCAKTIN YUSFU BİLE 6 AY SONRA GÖRMEYE GİTTİM ALLAHIM ÇOK AGLADIM İLK KCAGIMA ALINCA SARILIP BİR ANNE İÇİN NEDE ZOR VARLIGINI BİLİPTE KCAGINA ALAMAYIPTA KAYBETMEK
AYNI BENİ ANLATMIŞSIN CANIM AL BENDENDE OKADAR BENDE EŞİME DEİDM 12 SENE OLD SENİ BİR BABA YAPAMADIM ODA BANA SEN BENİ 3 KERE BABA YAPTIN ZATEN DEDİ SENDEN BAŞKASINI GÖZLERİM GÖRÜRÜMÜ KIZ DEDİ ÇOCK OLMASADA OLR BİZ YETERİZ BİRBİRİMİZE DEDİ BEBEK KONSNADA GELİNCE EŞİM DÜŞÜNMÜYOR EVLATLIK HEP KIZ EŞİME ERKEKTE BANA HARAM CANIM BİZ ONLARI EVLAT BİLE GÖRSEK DRM BÖYLE MALESEF DUA EDELİMDE RABBİM ACISINDA BİZE EVLATLARIMIZ BAGIŞLASIN
Keyfim hic yok bugun smear testimin sonucu ascus cikmus,ben de bu ay calismaya baslayalim istiyodum
ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM İŞŞALLAH KANSER TEHŞİSİ DEGİLDİRDE ENFEKSİYONDUR:18::18:
NABER BEBEK NE VAR NE YOK MAŞŞALLAH 35 HAFTALARI GÖRDÜM DARSI BİZLERE İŞŞALLAH
CANIM BENDE ÖMÜRÜMDE ÖLE OLDUM HAFTASINA KIZIMI KAYBETTİM KAYNANAM GENE YAPTI YAPICAGINI

Pasam babyyyy:))
Kiz bende isterim yuz gorumlulugu:-D
Yoksam gostermem:)
Canim goruceksin bu kez hic sansizlik yasamiyacagiz bu topige sansizlik hic ugramasin..
Ragrii bebem ses ver nasilsin..
Umudum cnm az kaldi ama senin dikiste yaklasiyor cnm

Mumu cnm kac hafta oldun
feryal abla tedavi nasil gidiyor guzel haberi sabirsizlikla bekliyorum ben dogurmadan beraber bi hamis hamis yazissak

pasam babyyyy:))
kiz bende isterim yuz gorumlulugu:-d
yoksam gostermem:)
canim goruceksin bu kez hic sansizlik yasamiyacagiz bu topige sansizlik hic ugramasin..

bakıcaz görücez bebem herifimi göremedim perşembe gününden beri daha dün gördüm böyle görmemezlige gelirsek bebek olmazı yok gibiçalışmaları hızlandırmak lazım

Hem geçmiş olsun hemde hayırlı olsun.cabucak bebeğine kavuşursun inşallah.psikolojık durum demek doğuma kadar tetiklemiş üzme kendini bebegının haftasıda iyi kilosuda.Allah kavuştursun anneciğine minik bebeği

allah analı babalı büyütsün canım.inş. kısa sürede toparlanır bebişin.

sağol canım amin.

canım ben zaten 2 aydır folicasit içiyorum,yalova-istanbul vs arkadaşlarımla gezip tozdum da bu aralar,güzel kahvaltı eh işte eşim hazırlar kahvaltıları da:)haklısın zaten bu ay denesem bile hemen olacak mı bakalım.ama haziran bitiminde de memlekete gidersek bu iş eylüle kalırokullar tatil olunca herkes başlar gelmiyor musunuz diye.hamileliktede seyahat yasağı olacağı için yazın bu iş olmaz.ben çok sıkıldım artık ya offfyaza da mutsuz girmek istemiyorum

haklısın canım aslında ben de öyle düşünüyorum ama dr.um bebek yap deyip duruyor ben anlamış değilim.her hafta vajinal duş yapıcaz enfeksiyonu önlücez diyor.şu an enfeksiyon var mı bilmiyorum,regl döneminde akıntı var mı anlamıyorum.belki bu antibiyotik oraya da iyi gelir.içinde üniner enfeksiyonlar için de kullanılacağı yazıyor.dr.uma soracağım yine de adet döneminde içilen antibiyotik yeni oluşacak olan bebişi etkiler mi diye.

pasam,
beni hem en çok güldüren hem de ağlatan arkadaşım;inşallah bugünler de geçecek.seninle birlikte başlıcaktık bu ay çalışmalara ama ben antibiyotik kullanıyorum reglim bitmek üzere.yine bi dahaki aya bırakıcam sanırım arkadaşlar da öyle diyorlar ertele diyorlar.yrn son kez dişçiye gidicem,haftaya da check up var.ben de diyordum bi dahaki haftadan sonra başlarım diye ama şimdi içime sinmedi.senin işler nasıl gidiyor

Pasam babyyyy:))
Kiz bende isterim yuz gorumlulugu:-D
Yoksam gostermem:)
Canim goruceksin bu kez hic sansizlik yasamiyacagiz bu topige sansizlik hic ugramasin..

Canim allah kurtarsin bebegini sagsalim kucagina al tatlim evet 12. Haftada atarim demisti dikisi bakalim dikis konusuna hic girmedim daha insallah mcdonald atmaz sizin gibi atar

Ben gecen sene Mayıs'da hamile kaldım son reglim 3 mayisdi regli donemi grip olunca antibiyotik kullandım ama yumurtlama haftasında bilinçli olarak bıraktım,sonuc sağlıklı bı oğlum oldu Rabb'ime şükürler olsun,ben senin gibi düşünmedim hiç aklıma gelmedi yoksa bende bebege bisey olur diye ertelerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…