- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.281
Doktorun cok dogru demis arkadasim, ben bu hataya dustum 2 ay sonra tekrar hamile kaldim rahim toparlanamamis assagida tutundu bebek hep yatmak zorunda kaldim.Bizim durumumuzda tabiki belli donem istirahat gerekiyor ama ne biliyim zor geldi bunalimlara girdim isten yeni cikmisim kafa dagitmaya ihtiyacim var drumda artik assagi inmez normal hayata donebilirsin diyince hafiften ayaklandim ve kaybetyim bebegimi 2. Kez yikildim !!!!!
Su an 8 ay gecti uzerinden ozel saglik sigortasi yaptirdim onumuzdeki ay doluyo bekleme suresi
Ben naaptim bu donemde kafami dagittim spora diyete basladim 20 kilo verdim, bos konusan cahil kirici insanlardan uzak durdum beni yeniden uzmelerine firsat vermedim, bebek fikrini cikardim kafamdan agustosa kadar beklemek zorundayım sonucta.haziran basinda araştırma testlerine basladim zeynep kamile gidiyorum sakin sakin yayarak yapiyorum testlerimi su an donup baktigimda iyiki bu arayi vermisim ruhen ve beynen hersey cok yolunda.
Duygularını ne güzel ifade etmişsin.İnşallah yavrun bekletmez seni. Burası bir bayrak devir teslim yeri. Bizler bayrağı teslim ettik. Sıra sizlerde. İnşallah bizler nasıl umut olduysak sizlerde buraya yolu düşmüş gönlü yaralı annelere umut olacaksınız. Dualarımız sizlerle. Her zaman yanındayız...
Kesinlikle katılıyorum en mantıklısı bu yolu takip etmek.Bedenen ve ruhen hazır olmak.Allah yardımcın olsun canım inşallah testlerinde sorunsuz çıkar.Bir de yaptırdığın testleri ve sonuçlarını burada paylaşırsan deneyimli arkadaşlar seni yönlendirirler.
Cok sağolasın dayanmak zor ,alismakta. Hamile kalirsam bi nebze dayanabilirim gibi geliyor.Bana 1yil dedi doktorlarim sezaryen mi olmustun sende
Gerçekten çok büyük bir travma yaşadıklarımız. Benim ikiz meleklerimi kaybedeli beş gün oldu.Daha çok yeni, içim o kadar yaniyorki, acim gecer mi hiç bilmiyorum. Iki gün süren yoğun gaz sancısı ve arkasından tuvalette farkettigim yumurta akı kivaminda yoğun akinti ile doktorum Gökmen iyigun e telefon actim. Önemli olabilir demesi ile acele ile gittim.Ultrasonda bebeklerinin iyi olduğunu söyleyince sevindim, kalp seslerini duydum rahatladım. Sonra Eyvah dedi, yüreğim bin defa yandi, içime ateş düştü, ne var dedim defalarca en sonunda soyledi, bebekleri kaybedebiliriz dedi, yüzde yirmibeş şansımız var, karar vermen bana yardimci olman lazım dedi, ağladım ağlama dedi, karar vermeliydim, tamam yapalim dedim, acele ile serklaj ameliyatına girdim, ağlayarak. . Ameliyat iyi geçti dediler sevindim, bebekler iyi dediler inanamadım. Enfeksiyona karşı hastanede kalman lazım tahliye durumuna yarın karar vereceğiz dediler. Icim umutla doluydu, Bebeklerim güçlü dedim annelerini bırakmazlar. Akşam elim karnimda sevdim onlari, teşekkür ettim, dua ettim. Sabah doktor muayeneye çağırdı, muayene oldum aklımda kötü hicbirsey yoktu. Malesef dedi, dokun cok zayıf, kese çok baskı yapıyor her an kese patlar dedi, kurtaramayiz. Ben bütün umutlarım gitmiş ağlayarak odama çekildim. Saatlerce agladim, eşim perişan , annem perişan, ben perişan. .elden gelen hicbirsey yok, ilk defa bukadar çaresizdim. Icim yaniyordu, Bebeklerim sapasaglamdi, tekme atiyorlardi habersiz ve ben karnima dokunup cevap bile veremiyordum. Bundan sonraki üç gün boyunca doktor sürekli geldi, dikisin bu kadar bile dayanacagina inanamıyorum diyerek. Bana bütün olumsuzlukları her gün söyledi, dikis dayanmaz, dayansa bile iki hafta anca ozaman da yüzde doksan sakat olur dedi. Özel sigorta da yok boşuna para veriyorsun buraya dedi. Alalım dedi, etrafımdaki herkes eşim dışında bu dusunceyi kabul etmemi istedi. Nasıl yaparım dedim, onlar bukadar canlı iken, nasıl derim olsunlar diye. Diyemezdim, demedim, oleceklerini bile bile bekledim dört gün, tüm tekmeleri ile üzüldüm, karnima bile Tutamıyorum, her tekmesinde ağladım, ağladım. Allah a dua ettim sen al, ben karar vermeyelim diye. Sonra eve gittik aksami sancim geldi, ancak bu kadar dayanabildim.normal doğumlu, epudralle doğum gerceklesti, eşim sağolsun ellerimden tuttu, yoksa dayanamazdim, gözlerimin içine baktı, ellerime tuttu o şekilde dayanabildim biraz. Kese patladı, oğlum direndi, dikişe tutuldu sıkıca çıkması zaman aldı, en sonunda bıraktı kendini kuzum. Yüreğimden benim de can gitti. Sonra kızım bıraktı kendini usulca, perişan oldum. Fetus dedi doktor, bebek bile değil dedi, normal doğuma dayanamadı, öldüler dedi. Onlar benim bebeklerimdi, fetus de neydi. Acaba çok acı cektilermi diye üzüldüm, benim yüzümden tasiyamadim dedim, doktor yüzünden dedim, herkesi suçladım en çok kendimi, neden yürüdüm, neden neden. Bebeklerim sağlıklı gitmislerdi tek suçları annelerinin ben olmadı. Hala da öyle hissediyorum.bu acı nasıl geçer bilmiyorum. Unuturmuyum bilmiyorum. Unutmak da istemiyorum.kafam çok bozuk, cok eksiğim onlarsiz..
Test sonuclarimi daha alamadim devlet hastanesi oldugu icin sistemde sorun var doktor sonuclara bakip hepsi guzel dedi ama bakalim.Genetikte esimle bana ortak bi tesr yapildi bide bana ayrica bi test daha , geriye birtek rahim filmi kaldi bakalim.
rahim filmi önemli. Ben çektirmiştim fındıkzadede.300-350 gibi bişey vermiştim basit bir işlem.Tedirgin oluyor insan ilk etapta.Rahim filmi sonrası tüpler iyice açıldığı için hamile kalmak da kolaylaşıyormuş.
Peki rahim filmi cekildigimiz ay içinde korunmak gerekli mi acaba ?
Maşallah canım güzel haberlerine sevindim. Artık rahatlama zamanı geldi. Hamileliğin tadını çıkar...
sağol cnm, ama rahatlayamıyorum sürekli karnım geriliyor kasılma oluyor galiba ama arda bey saatte dört olması değil her saatte dört kere olması önemli dedi... Keşke nildilat verseydi içim hiç rahat değil... Idrarımda yanmada var... Bu ara bir tahlil versem fena olmayacak...
Oysa biliyorsun 28.hafta hayalim ve hedefimdi... Rhatlarım diyordum... Insanın gözü doymuyor şimide 32 olsam bir diyorum... Doğacaksada 32den önce doğmasın diyorum...
burcim bende de kasilma oluyor ozellikle aksamlari, hatta bazen baya endiselendiriyor. benim de dikisim yok, ustelik ikiz. ben de bir 28. haftayi atlatsam diyordum, cok sukur bu gunleri gorduk. bundan sonra ilk hedef 32, sonra 36. istirahat edip dua etmekten bska bir sey gelmiyor elden. cok dinleme kendini, her sey yolunda gidecek insallah
kizlar baslik actim ama bakan olmadi 17 haftalik hamileyim 1cm acilma olmus dktr yarin serklaj yapacagiz dedi hunilesmede varmis bundan once 18 haftalik kaybim vardi acilma oldukdan sonra yapilan serklaj ise yaramiyo diye duydum tecrunelerinizi benimle paylasin lutfen
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
bugun dr 2 cm acilma var dedi ciger icin igne vurulacak hastanede yatmam lazim ne Kadar belli degil(( sizce bebege bisey olurmu dogum yaparmiyim ??? bide dua edin lutfennn
kizlar baslik actim ama bakan olmadi 17 haftalik hamileyim 1cm acilma olmus dktr yarin serklaj yapacagiz dedi hunilesmede varmis bundan once 18 haftalik kaybim vardi acilma oldukdan sonra yapilan serklaj ise yaramiyo diye duydum tecrunelerinizi benimle paylasin lutfen
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?