Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Kesinlikle katılıyorum en mantıklısı bu yolu takip etmek.Bedenen ve ruhen hazır olmak.Allah yardımcın olsun canım inşallah testlerinde sorunsuz çıkar.Bir de yaptırdığın testleri ve sonuçlarını burada paylaşırsan deneyimli arkadaşlar seni yönlendirirler.

Sizlerin sayesinde bu kadar güçlü ve bilinçliyim.Önümde uzun bir yol var.Rabbim beni de sizin gibi evlatlarıma kavuşturur inşallah tüm kardeşlerimle birlikte..

Test sonuclarimi daha alamadim devlet hastanesi oldugu icin sistemde sorun var doktor sonuclara bakip hepsi guzel dedi ama bakalim.Genetikte esimle bana ortak bi tesr yapildi bide bana ayrica bi test daha , geriye birtek rahim filmi kaldi bakalim.

Cok sağolasın dayanmak zor ,alismakta. Hamile kalirsam bi nebze dayanabilirim gibi geliyor.Bana 1yil dedi doktorlarim sezaryen mi olmustun sende

Başın saolsun canım; Rabbim gerçek dünyada mükafatını bu dünyada önce sabrını sonra tesellisi(ler)ni versin. Bekleme süresi esasen doktordan doktora değişiyor benim gittiğim doktorlar normal doğumda en az 3 ay sezeryanda ise en az 6 ay bekleme taraftarıydı; bununla beraber dediğin gibi bir sene önerenler de var; bir ay önce 24 haftalık tüp bebek ikizlerini kaybeden arkadaşıma hiç korunma knaman biter bitmez dene demiş doktoru tüpli şimdi açıktır diye (o normal doğurdu ama hiç bekleme dediği için farklılıkları göstermek üzere örnek verdim)

Senin anlayacağın tıptaki pek çok şey gibi bu işin de tek bir doğrusu yok sanırım tecrübe ile sabit; biraz vücudun biraz ruhunun hazır olması gerek; eğer sen ruhen hemen hazır olacaksan ve yeniden umut etmenin beklemekten daha iyi gelceği inancındaysan başka bir dotora daha git eminim sana da 6 ay diyeceklerdir; sezeryanla doğum yapmış bir arkadaşımız 5 ay sonra kaldı şimdi 30. haftasında şükür; bir arkadaşıma da 3. ayda çok iyi bir doktor bekleme artık dedi.

Canım yazdıklarınla 30 Aralık gününü yenden yaşadım; kızımı içimden çekip çıkarışlarını beni doğuma almadan önce son kez soktukları ultrasonda kızımın birazdan nefessiz kalacağını bilmeden sağa sola dans edişini izlerken ki yıkılışlarımı 6,5 ay geçmiş üzerinden; 201 gün, bu 201 günün tek bir tanesinde aklımdan çıkabildiği bir an olmadı inan am yeniden yaşamayı nefes almayı ve hatta keyif almaı öğreniyor insan, en çok da umudu öğreniyor şimdi 12 haftalık hamileyim abbim bu kez ol demiş olsun diye gece gündz dua ediyorum ve kızıma sesleniyorum sn cennette Rabime daha yakınsın sen de dua et anneciğine kardeşii bana bağışlasın diyorum; Rabbim sana da şimdi sabrını en kısa sürede tesellini versin canım...

Test sonuclarimi daha alamadim devlet hastanesi oldugu icin sistemde sorun var doktor sonuclara bakip hepsi guzel dedi ama bakalim.Genetikte esimle bana ortak bi tesr yapildi bide bana ayrica bi test daha , geriye birtek rahim filmi kaldi bakalim.

rahim filmi önemli. Ben çektirmiştim fındıkzadede.300-350 gibi bişey vermiştim basit bir işlem.Tedirgin oluyor insan ilk etapta.Rahim filmi sonrası tüpler iyice açıldığı için hamile kalmak da kolaylaşıyormuş.

Peki rahim filmi cekildigimiz ay içinde korunmak gerekli mi acaba ?

Peki rahim filmi cekildigimiz ay içinde korunmak gerekli mi acaba ?

Canım sanırım adetin başlangıcından sonraki 8.gün müydü öyle bişey olması gerekiyor.Hamile olmadığına o şekilde emin oluyorlar.Ozaman çektiriyorsun. Rahim filmi çektirince sorarsın , sonrasında korunmam gerekiyor mu diye. Ama ben sonrası ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Maşallah canım güzel haberlerine sevindim. Artık rahatlama zamanı geldi. Hamileliğin tadını çıkar...

sağol cnm, ama rahatlayamıyorum sürekli karnım geriliyor kasılma oluyor galiba ama arda bey saatte dört olması değil her saatte dört kere olması önemli dedi... Keşke nildilat verseydi içim hiç rahat değil... Idrarımda yanmada var... Bu ara bir tahlil versem fena olmayacak...
Oysa biliyorsun 28.hafta hayalim ve hedefimdi... Rhatlarım diyordum... Insanın gözü doymuyor şimide 32 olsam bir diyorum... Doğacaksada 32den önce doğmasın diyorum...

burcim bende de kasilma oluyor ozellikle aksamlari, hatta bazen baya endiselendiriyor. benim de dikisim yok, ustelik ikiz. ben de bir 28. haftayi atlatsam diyordum, cok sukur bu gunleri gorduk. bundan sonra ilk hedef 32, sonra 36. istirahat edip dua etmekten bska bir sey gelmiyor elden. cok dinleme kendini, her sey yolunda gidecek insallah

CNm aynen ya sabah çok hafif kalkıyorum gün içinde karnım sertleşiyor alta baskı oluyor sanki içim gaz doluyor. Aynen dikişsiz olmak ta endişe sebebi... İnşallah güzel dileklerin tüm anne adayları için gerçek olur...

Merhaba arkadaşlar , çok uzun zamandır yazamıyorum, sayfalara göz atmaya çalıştım baya fazla yeni arkadaş gelmiş.. Forumda bebeklerini kucağına alanlar çoğaldı bence , inşallah tez zamanda herkes bu mutluluğa erişir

bugun dr 2 cm acilma var dedi ciger icin igne vurulacak hastanede yatmam lazim ne Kadar belli degil (( sizce bebege bisey olurmu dogum yaparmiyim ??? bide dua edin lutfennn

kizlar baslik actim ama bakan olmadi 17 haftalik hamileyim 1cm acilma olmus dktr yarin serklaj yapacagiz dedi hunilesmede varmis bundan once 18 haftalik kaybim vardi acilma oldukdan sonra yapilan serklaj ise yaramiyo diye duydum tecrunelerinizi benimle paylasin lutfen

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

CNm iyi sonuç alan çoğunlukta bende dikiş olmadığından bu konuda çok bilgili değilim..bu mübarek günde Allah yardımcınız olsun..

bugun dr 2 cm acilma var dedi ciger icin igne vurulacak hastanede yatmam lazim ne Kadar belli degil (( sizce bebege bisey olurmu dogum yaparmiyim ??? bide dua edin lutfennn

CNm kaç haftalıksın dikiş var mı hemen enfeksiyon ve kasılma için damardan ilaç veriyorlar diye biliyorum... Allah yardımcın olsun...

Benim bundan onceki hamileligimde 23 haftalikken acil atilmisti 28 haftaya kadar dayanmisti ama ben bazi bilincsizliklerim yuzunden kaybttm kasilma ve enfeksiyonun alasini yasamisim ne kasilmaya hap verdiler nede enfeksiyn icin bi bilgi ve tamamn yatmam gerekirken ben gun icinde sirtimi dayayarak oturdum hep suyun oneminide bilmiydum o halde 28 e goturmustm ama bebegim 1230 klo olmasina ragmen yasamadi doktra gttgimde nisanim geldi dogum oldu .sen bilincli bi sekilde yatarsan snuna kdar gturursun ins

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…