Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

CANIM BENİM... ALLAH SABIR VERSİN... BENİM İKİZLERİM OLMADI HİÇ... BENDE 8 SENELİK EVLİYİM VE 4 TANE KAYBIM OLDU...VE ŞUAN HAMİLE KALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM... ARTIK SEN NEDENİNİ BİLİYORSUN... SABIRLI OLUCAKSIN VE 3-4 AY SONRA BİRDAHA DENEYECEKSİN... BU SEFER İYİ BİR DOKTOR İYİ BİR DİKİŞLE YATARAK GEÇİRECEKSİN... hayal gibi benim içinde... gerçekten evladımı kucağıma alabilecekmiyim... hayırlısı olsun hakkımızda... başın sağolsun

Cok sağolasın dayanmak zor ,alismakta. Hamile kalirsam bi nebze dayanabilirim gibi geliyor.Bana 1yil dedi doktorlarim sezaryen mi olmustun sende

Tam 48saat suren aci, sanci, aglama , direnme sonra normal dogum yaptirdilar zorla...bnm icin en iyisinin bu olduguna karar verdiler dayadilar suni sanciyi..ne oldugunu anlamadan aci içinde kivranirken buldum kendimi...dua et bol bol sabir dile dayanma gücü dile elden başka birsey gelmiyor ki zaten😢😢😢

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım ölçümün iyi şu an. 3 altına düşerse sıkıntı. İnşallah sıkı bir takiple sonuna dek ilerler. 28 ilk hedef sonrası her gün bizim için kar. Bol dua ile... Proluton da etkili bir iğne. Dr n sıkı takibe devam etsin...

Sahba seninle görüşüyoruz sık sık Allah yardımcın olsun. Elinden geleni yapmaya çalışıyorsun .İnşalllah her şey güzel olsun...

Canım başın sağ olsun. Allah sabırlar versin. Geçmişte ikiz sonrası tekrar ikizleri olan, tek bebek kaybı sonrası ikizlerini kucağına alan, ikiz sonrası tek bebeği 41. haftaya taşıyan arkadaşlar. Bence ikiz risk. Bence tek embriyo koydur bundan sonra. Her şey gönlünce olsun...

Başın sağ olsun arkadaşım Allah şefaatçi eylesin. Yazdıklarını okuyunca içim yandı. Yanlız değilsin. Burada çoğumuz acını paylaşıyoruz .Çoğumuz benzer hikayeleri yaşadık. Ben de 25 haftalık 800 gram oğlumu kaybettim. 2 tane de 8 haftalık düşüğüm var. İnşallah bu günler geçecek. Öncelikle sonuna dek direnmenden dolayı tebrik ederim. Sanırım istanbuldasın bir kere de olsa perinatolog arda lembete gitmeni tavsiye ederim. Ben de serklajla oğluma kavuştum. İnşallah sen de kavuşacaksın. Bu binlerce sayfa umut öyküleri ile dolu.Pes etmek yok. bİRAZ TOPARLAN BU İŞİN İLACI YENİ BİR BEBEK. öNCE NEDENİ İYİCE ARŞTIR . eLİNDEKİ TÜM TAHLİLLERİ SAKLA . hER ŞEY GÜZEL OLSUN BU mübarek günlerde...

İlk önce Allah imizdan hepimiz için sabır ve sağlıklı bebisler diliyorum..bide bisey sorucam netten okudum rahim ağzı ölçümü yapılırken kişinin mesanesi bos olmalıymış ..kısalığı ve hunilesmeyi maskeleyebiliomus.ama afedersiniz ben biraz sıkışıktım. rahim agzim 4.3 çıktı ama şimdide korktumm sıkışık olduğum için Allah hepimizin yardımcısı olsun evlat acısı ne karnindayken ne de dünyadayken kimseye göstermesin. Amin Rabbimiz kimsenin elini boş cevirmez ins sabırla bende bekliyorum 5 yıldan sonra geldi meleğim Allah im korusun hepimizkini de. Pazartesi gitcemm dr a ins güzel haberlerle gelirim o güne de güzelliklerle çıkarız ins

Evet mesanenin bos yada dolu olmasi sonucu etkilyior, ama dolu oldugunda daha kisa cikiyor sonuc, 4,3 iyi bir sonuc merak etme ben iki aydir 2,5 cm ile yasiyorum herhangi bir kisalmada olmadi...
Moralini yuksek tut, vesvese kuruntu yapma kendine, Rabbim yureginin layigini vericek insallah

Çok sagol canım Rabbimiz kimsenin kucağını boş koymasın ins bu güzel mübarek günler hatrına böyle güzel şeyler duyunca umudum biraz daha artıyor seninki kaç haftalık canım

Kızlar karnım sertleşiyor alta baskı yapıyor sonra geçiyor sanırım kasılma bu. 1aydır oluyordu Çok sıklaştı. Yarın Arda beye gitçem. 1 saatte 4 kezde oluyor galiba canım sıkkın 27+4 düz daha... İnşallah bir ilaç verir.

Nidilat kullanıyormusun kasılmalara iyi geliyor.Bir de bolbol su iç.Soluna yat. kasılma önemli gerekirse telefonla sor canım.çok geçmiş olsun..

Uzun zamandır internetimdeki sınırlamadan dolayı Kadınlar kulübüne msj atamıyordum.Msjları okudukça içim paramparça oldu.. Buradaki herkes aynı acılardan geçti arkadaşlar.Allah hepimize sabır versin.Ben de Aralık 2013 de hiç beklemediğim anda.Rahmimde açılma olduğunu öğrendim.Rahim ağzı uzunluğum 25 mm iken , 22+5 de dr acil serklaja aldı beni .Fakat 5 gün sonra maalesef kesem delindi ve komple suyum geldi drum 4 gün o şekilde hastanede bekletti beni .Ciğer geliştirici yapıldı belki milyonda 1 ihtimal olsa bile yavrum kurtulur umuduyla.sonra sezeryanla aldılar yavrumu.Sadece 5 gün tutunabildi hayata.Sonraki 7 ayda neler yaşadım ne mücadeleler verdim sabır gösterdim ağladım dua ettim.Bu benim sınavım dedim allaha inanmalıyım ona sığınmalıyım gelecek için dua etmeliyim dedim.

Yaşınılanlar çok zor size teselli içeren acınızı azaltacak bişeyler söylemek anlamsız.İçiniz acıyacak hayatı sorgulayacaksınız.Ama rabbim öyle yaratmışki bizi o öyle yüce ki. İnsanı delirtmeyecek kederinden öldürmeyecek şeyi vahşetmiş bize "UMUT" işte beni hayata bağlayan yaşama tutunmamı sağlayan şey umut arkadaşlar.Sizlere de öyle olacak.Belki acınız hiç geçmeyecek ama o umut sayesinde bununla yaşamayı öğrenip geleceğe daha bilinçli daha olgun bişekilde bakacaksınız

Burada bir çok kardeşim diyeceğim sevgiyi dayanışmayı gördüğüm dostlarım oldu.Onların umuduyla desteğiyle ayakta durdum.7 Aylık süreçte vücudum kendine gelsin diye vitaminler içtim.Testler tahliller yaptırdım rahim filmi çektirdim.Erken doğuma neden olabilecek tüm araştırmalarımı yaptım.Doktor tavsiyeleri ile ilgili bir listemiz olacak forumda oradan kendime uygun olan arkadaşlarımında birlikte mutlu sona ulaştığı drları kendi bütçeme göre seçtim.
Sağlık sigortası yaptım doğum teminatlı.5 ay bekleme süresini 11 temmuz itibariyle doldurdum.Geçen hafta da son kez dr kontrolüne gittim.Allahın izniyle hiçbir engelim kalmadı.Ve bundan sonra sadece dua etmek ve cennetteki meleğimin kardeşlerini göndermesini beklemek kaldı.

Allah size sabır ,dayanma gücü versin kardeşlerim çok zor çok..

Üstten ölçüm yanıltıyor herzaman vajinal ölçüm daha sağlıklı ölçüyü veriyor.

Doktorun cok dogru demis arkadasim, ben bu hataya dustum 2 ay sonra tekrar hamile kaldim rahim toparlanamamis assagida tutundu bebek hep yatmak zorunda kaldim.Bizim durumumuzda tabiki belli donem istirahat gerekiyor ama ne biliyim zor geldi bunalimlara girdim isten yeni cikmisim kafa dagitmaya ihtiyacim var drumda artik assagi inmez normal hayata donebilirsin diyince hafiften ayaklandim ve kaybetyim bebegimi 2. Kez yikildim !!!!!
Su an 8 ay gecti uzerinden ozel saglik sigortasi yaptirdim onumuzdeki ay doluyo bekleme suresi
Ben naaptim bu donemde kafami dagittim spora diyete basladim 20 kilo verdim, bos konusan cahil kirici insanlardan uzak durdum beni yeniden uzmelerine firsat vermedim, bebek fikrini cikardim kafamdan agustosa kadar beklemek zorundayım sonucta.haziran basinda araştırma testlerine basladim zeynep kamile gidiyorum sakin sakin yayarak yapiyorum testlerimi su an donup baktigimda iyiki bu arayi vermisim ruhen ve beynen hersey cok yolunda.

Burcim naptin gittn mi doktra ins gecmstr kasilmalarn

Burcim naptin gittn mi doktra ins gecmstr kasilmalarn

Evet CNm her zamanki gibi Arda bey rahattı onlar düzenli kasılma olsa şimdiye kadar doğurmuştun dedi... Ru ölçmedi. 3 hafta sonra görecek beni... Bu arada bebeğim 27+5te 1200gr olmuş. Üstelik bir aydır diyetteyim 2 kilo verdim o almış. Doktor şekerin getirdiği bir sıkıntı yok dedi. Kasılma ilacı vermedi hatta vitamini içemiyorum dedim bişey olmaz dedi. Anlayacağınız normal hamileden tek farkım kan sulandırıcı... Allahım bebeğime ömür versin... Dua edin kızlar... Bu arada bu bebeği dikişsiz bu haftaya getirdim. İlk bebeğim enfeksiyondan gitti galiba insan çok zoruna gidiyo vallahi keşke biraz daha bilgili olsaydım.

Maşallah demkki dikis olmadigi icin vermedi bisey nrmlde veriyo sanirim bende diger bebegimi enfksyndan ve kasilmadan kaybttm bilmiyodum bisey .riskli haftalari atlatmaya az kalmis ins gununde dogum edersn

Duygularını ne güzel ifade etmişsin. İnşallah yavrun bekletmez seni. Burası bir bayrak devir teslim yeri. Bizler bayrağı teslim ettik. Sıra sizlerde. İnşallah bizler nasıl umut olduysak sizlerde buraya yolu düşmüş gönlü yaralı annelere umut olacaksınız. Dualarımız sizlerle. Her zaman yanındayız...

Maşallah canım güzel haberlerine sevindim. Artık rahatlama zamanı geldi. Hamileliğin tadını çıkar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…