- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.261
Gerçekten çok büyük bir travma yaşadıklarımız. Benim ikiz meleklerimi kaybedeli beş gün oldu.Daha çok yeni, içim o kadar yaniyorki, acim gecer mi hiç bilmiyorum. Iki gün süren yoğun gaz sancısı ve arkasından tuvalette farkettigim yumurta akı kivaminda yoğun akinti ile doktorum Gökmen iyigun e telefon actim. Önemli olabilir demesi ile acele ile gittim.Ultrasonda bebeklerinin iyi olduğunu söyleyince sevindim, kalp seslerini duydum rahatladım. Sonra Eyvah dedi, yüreğim bin defa yandi, içime ateş düştü, ne var dedim defalarca en sonunda soyledi, bebekleri kaybedebiliriz dedi, yüzde yirmibeş şansımız var, karar vermen bana yardimci olman lazım dedi, ağladım ağlama dedi, karar vermeliydim, tamam yapalim dedim, acele ile serklaj ameliyatına girdim, ağlayarak. . Ameliyat iyi geçti dediler sevindim, bebekler iyi dediler inanamadım. Enfeksiyona karşı hastanede kalman lazım tahliye durumuna yarın karar vereceğiz dediler. Icim umutla doluydu, Bebeklerim güçlü dedim annelerini bırakmazlar. Akşam elim karnimda sevdim onlari, teşekkür ettim, dua ettim. Sabah doktor muayeneye çağırdı, muayene oldum aklımda kötü hicbirsey yoktu. Malesef dedi, dokun cok zayıf, kese çok baskı yapıyor her an kese patlar dedi, kurtaramayiz. Ben bütün umutlarım gitmiş ağlayarak odama çekildim. Saatlerce agladim, eşim perişan , annem perişan, ben perişan. .elden gelen hicbirsey yok, ilk defa bukadar çaresizdim. Icim yaniyordu, Bebeklerim sapasaglamdi, tekme atiyorlardi habersiz ve ben karnima dokunup cevap bile veremiyordum. Bundan sonraki üç gün boyunca doktor sürekli geldi, dikisin bu kadar bile dayanacagina inanamıyorum diyerek. Bana bütün olumsuzlukları her gün söyledi, dikis dayanmaz, dayansa bile iki hafta anca ozaman da yüzde doksan sakat olur dedi. Özel sigorta da yok boşuna para veriyorsun buraya dedi. Alalım dedi, etrafımdaki herkes eşim dışında bu dusunceyi kabul etmemi istedi. Nasıl yaparım dedim, onlar bukadar canlı iken, nasıl derim olsunlar diye. Diyemezdim, demedim, oleceklerini bile bile bekledim dört gün, tüm tekmeleri ile üzüldüm, karnima bile Tutamıyorum, her tekmesinde ağladım, ağladım. Allah a dua ettim sen al, ben karar vermeyelim diye. Sonra eve gittik aksami sancim geldi, ancak bu kadar dayanabildim.normal doğumlu, epudralle doğum gerceklesti, eşim sağolsun ellerimden tuttu, yoksa dayanamazdim, gözlerimin içine baktı, ellerime tuttu o şekilde dayanabildim biraz. Kese patladı, oğlum direndi, dikişe tutuldu sıkıca çıkması zaman aldı, en sonunda bıraktı kendini kuzum. Yüreğimden benim de can gitti. Sonra kızım bıraktı kendini usulca, perişan oldum. Fetus dedi doktor, bebek bile değil dedi, normal doğuma dayanamadı, öldüler dedi. Onlar benim bebeklerimdi, fetus de neydi. Acaba çok acı cektilermi diye üzüldüm, benim yüzümden tasiyamadim dedim, doktor yüzünden dedim, herkesi suçladım en çok kendimi, neden yürüdüm, neden neden. Bebeklerim sağlıklı gitmislerdi tek suçları annelerinin ben olmadı. Hala da öyle hissediyorum.bu acı nasıl geçer bilmiyorum. Unuturmuyum bilmiyorum. Unutmak da istemiyorum.kafam çok bozuk, cok eksiğim onlarsiz..
Cok sağolasın dayanmak zor ,alismakta. Hamile kalirsam bi nebze dayanabilirim gibi geliyor.Bana 1yil dedi doktorlarim sezaryen mi olmustun sende
Mrb lar arkadaslar bende 5 yıldır bebek istiyorum cih şükür şimdi 18 haftalık hamileyim ama anne doğusundan tek yumurtalık ve dar ince bi rahim yapim var ve dr bebeği rahim tasimayabilir ilerleyen aylarda erken doğum da olabilir belki gününe kadar gidedebilir dedi suan çok korkuyorum günlerim ağlamakla geçiyor en ufak bi sancı da dr a koşuyorum. Rabbimiz bizden kötülere daha da çok yardım etsin ins. 2 hafta önce dr gittim karnımda agrilar olduğunu ve rahim anomalim olduğunu söyledim dr da rahim agzimi ultrasonla ölçtü ve 43 mm cıktı. Sizce nasıl ama bide protol adında bi iğne verdi 2 tane haftada bi tane kullan gel dedi sizce rahim agzi uzunluğum normal mi
MERHABA ARKADAŞLAR. BENİ TANIYANLAR BİLİR... 4 TANE MELEK YOLLADIM... 8 YILLIK EVLİYİM... BENDEKİ VAKA KİMSEDE YOKTUR HERALDE...
SEPTUM DESEN EN SON MEMORİALDE ALDIRDIM AMELİYATLA..TABİKİ KÖKTEN ALINDIĞINA GARANTİ YOK... NE KADAR DÜZELDİYSE BİLEMİYORUM ARTIK... RAHİM AĞZIM YIRTIK.... RAHMİN DIŞINDA 2-3 TANE MİYOM VAR.... RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ KAÇINILMAZ... ANLIYACAĞINIZ BERBAT BİR DURUMDAYIM... TEDAVİLERLE BU ZAMANA GELDİK... 1 SENEDİR GEBE KALMAKLA UĞRAŞIYORUM VE KALAMIYORUM MALESEF...İLK DEFA YUMURTA TAKİBİ YAPTIRMAYA BAŞLADIM... ADET BAŞLANGICINDAN BU YANA 14. GÜNÜMDEYİM VE YUMURTA 14 MM BOYUNDAYMIŞ ŞUAN... 3 GÜN SONRA CUMA CUMARTESİ GENE ÖLÇELİM DEDİ... NORMALDE 18 MM OLMASI GEREKİYORMUŞ...O ZAMAN 18 MM OLUR HERALDE...EEE O ZAMAN 17. GÜN OLUYOR ..YANİ 17. GÜN 18 MM OLUYOR ...DEMEKKİ BENİM RİSKLİ GÜNÜM 18. GÜNDE BAŞLIYOR... HER AY AYNIMI ACABA .... ???
VE BU DURUMDA ANLADIMKİ BEN BU ZAMANA KADAR NEDEN OVULASYON YAPTIRMADIYSAM.. SİPARİŞ VERDİM YENİ...LABOQUICK
HAMİLE KALMAK BİR DEEERTTT.. KALDIKTAN SONRA BEBEĞİ TUTMAK BİR DEEERRRTT.. allah yardımcımız olsun... ÇOK YIPRATTI BENİ SENELER..ÇOOKKK
Merhaba arkadaşlar bende gecen sali 24 +4 de ikizlerimi kaybettim rahim agzi yetmezliğinden ,sezaryen oldum . Kizlarimin Ikiside 685 gr dogdular ve 2 gun yasayabildiler .dogumdan once farkedilmedi bebeklerim doğduktan sonta soylediler yetmezliğim oldugunu. Tup bebekti meleklerim. Benim gibi olanlar en erken ne zaman hamile kaldilar acaba.birde tek bebektede ben ayni sorunu kesin yasayacak miyim
Acaba ikiz oldugu icin rahim agzi tasiyamamis olabilir mi
Cnm allah sabir versin acin henuz cok taze cok yeni😢😢 bnde tüp bebekle hamile kalmistim 21 haftalikti bnm melek kizim 😢😢 sonrasinda sanki hemen hamile kalmaliydim yoksa toparlanamicaktim ve hemen doktora gittik tedaviye hemen başlamak istediğimi söyledim...sonuç olmumsuz oldu doktorum önce sen kendine gelmelisin bu durumda vücudun da hazir degil sende hazir değilsin dedi...en az 6ay beklememiz gerekiyor yeni doğum yapmış bir bünyeye gebelik dusunulemez dedi...dunyam yıkıldı 6ay demisti bu kdr uzun sure nasil dayanilir allahim sabir ver diye diye gecti şükür. 6ay dolar dolmaz yeniden basladim tedaviye cok şükür tutundu meleğim 7 haftalik oldu..daha temkinli davranmaya calisiyoruz şimdi...agla aglayabildigin kadar icini bosalt ve mutlaka destek al kolay atlatilmiyor çünkü....allah yardimcin olsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de bu teste göre hamile kalanların oğlu olduğunu düşünüyorum:)) Çünkü yumurtlama günü ya da hemen öncesi ilişki olursa hızlı ve kısa ömürlü erkek spermi yetişip dölleme işini gerçekleştiriyor yavaş ve uzun ömürlü sperme zaman kalmıyor:)) Birkaç gün önce olduysa da yumurtlama gerçekleşmediği için erkek spermi yaşayamıyor o kadar yavaştan uzun ömürlü kız spermi yetişiyor:))
Çok mantıklı :) ben ilk ikisinde hiç bir şeycik yapmadım gayet de bilinçsizdm her yerden 12-16. günlerin önemli olduğunu duyardım okurdum ona dikkat etmiştim kendimce en nihayetinde ikisi de kızdı, şimdi erkek! o halde sen de tam tersini uyglayıp bir kız mı yapsan acaba canım :)
Selam kizlar,
ben yumurtlama testi ile ilk ayda hamile kaldim ve bir erkek bebegim olucak insallah... YUkarida yazilanlara tamamen katiliyorum, biz oglumuz olsun istedigimiz icin tam guinunde yaptik, ikinci kiz olsun istiyoruz o zamanda yumurtlama gununu belirleyip 1-2 gun oncesinde yapacagiz
İlk önce Allah imizdan hepimiz için sabır ve sağlıklı bebisler diliyorum..bide bisey sorucam netten okudum rahim ağzı ölçümü yapılırken kişinin mesanesi bos olmalıymış ..kısalığı ve hunilesmeyi maskeleyebiliomus.ama afedersiniz ben biraz sıkışıktım. rahim agzim 4.3 çıktı ama şimdide korktumm sıkışık olduğum için Allah hepimizin yardımcısı olsun evlat acısı ne karnindayken ne de dünyadayken kimseye göstermesin. AminRabbimiz kimsenin elini boş cevirmez ins sabırla bende bekliyorum 5 yıldan sonra geldi meleğim Allah im korusun hepimizkini de. Pazartesi gitcemm dr a ins güzel haberlerle gelirim o güne de güzelliklerle çıkarız ins
Evet mesanenin bos yada dolu olmasi sonucu etkilyior, ama dolu oldugunda daha kisa cikiyor sonuc, 4,3 iyi bir sonuc merak etme ben iki aydir 2,5 cm ile yasiyorum herhangi bir kisalmada olmadi...
Moralini yuksek tut, vesvese kuruntu yapma kendine, Rabbim yureginin layigini vericek insallah
Kızlar karnım sertleşiyor alta baskı yapıyor sonra geçiyor sanırım kasılma bu. 1aydır oluyordu Çok sıklaştı. Yarın Arda beye gitçem. 1 saatte 4 kezde oluyor galiba canım sıkkın 27+4 düz daha... İnşallah bir ilaç verir.
Normal karindan ultrasonla, diger sekilde bakildiginda cok mu fark oluyo doktor benimki iyi die hep ustten muayne ediyo 2,5 altinda olunca alttn bakarm simdilik iyi dio yani arasinda cok bi fark oluyo mu ?
Suan benimki 4.5cm e cikmis dikisten sonra atilirknde 3,5cm di kafam karsti simdi
Cnm allah sabir versin acin henuz cok taze cok yeni😢😢 bnde tüp bebekle hamile kalmistim 21 haftalikti bnm melek kizim 😢😢 sonrasinda sanki hemen hamile kalmaliydim yoksa toparlanamicaktim ve hemen doktora gittik tedaviye hemen başlamak istediğimi söyledim...sonuç olmumsuz oldu doktorum önce sen kendine gelmelisin bu durumda vücudun da hazir degil sende hazir değilsin dedi...en az 6ay beklememiz gerekiyor yeni doğum yapmış bir bünyeye gebelik dusunulemez dedi...dunyam yıkıldı 6ay demisti bu kdr uzun sure nasil dayanilir allahim sabir ver diye diye gecti şükür. 6ay dolar dolmaz yeniden basladim tedaviye cok şükür tutundu meleğim 7 haftalik oldu..daha temkinli davranmaya calisiyoruz şimdi...agla aglayabildigin kadar icini bosalt ve mutlaka destek al kolay atlatilmiyor çünkü....allah yardimcin olsun
Kızlar karnım sertleşiyor alta baskı yapıyor sonra geçiyor sanırım kasılma bu. 1aydır oluyordu Çok sıklaştı. Yarın Arda beye gitçem. 1 saatte 4 kezde oluyor galiba canım sıkkın 27+4 düz daha... İnşallah bir ilaç verir.
Üstten ölçüm yanıltıyor herzaman vajinal ölçüm daha sağlıklı ölçüyü veriyor.
Biliyorum ama acaba arasinda cok bi fark varmi onu bilmiyorum iste
Evet CNm her zamanki gibi Arda bey rahattı onlar düzenli kasılma olsa şimdiye kadar doğurmuştun dedi... Ru ölçmedi. 3 hafta sonra görecek beni... Bu arada bebeğim 27+5te 1200gr olmuş. Üstelik bir aydır diyetteyim 2 kilo verdim o almış. Doktor şekerin getirdiği bir sıkıntı yok dedi. Kasılma ilacı vermedi hatta vitamini içemiyorum dedim bişey olmaz dedi. Anlayacağınız normal hamileden tek farkım kan sulandırıcı... Allahım bebeğime ömür versin... Dua edin kızlar... Bu arada bu bebeği dikişsiz bu haftaya getirdim. İlk bebeğim enfeksiyondan gitti galiba insan çok zoruna gidiyo vallahi keşke biraz daha bilgili olsaydım.Burcim naptin gittn mi doktra ins gecmstr kasilmalarn
Evet CNm her zamanki gibi Arda bey rahattı onlar düzenli kasılma olsa şimdiye kadar doğurmuştun dedi... Ru ölçmedi. 3 hafta sonra görecek beni... Bu arada bebeğim 27+5te 1200gr olmuş. Üstelik bir aydır diyetteyim 2 kilo verdim o almış. Doktor şekerin getirdiği bir sıkıntı yok dedi. Kasılma ilacı vermedi hatta vitamini içemiyorum dedim bişey olmaz dedi. Anlayacağınız normal hamileden tek farkım kan sulandırıcı... Allahım bebeğime ömür versin... Dua edin kızlar... Bu arada bu bebeği dikişsiz bu haftaya getirdim. İlk bebeğim enfeksiyondan gitti galiba insan çok zoruna gidiyo vallahi keşke biraz daha bilgili olsaydım.
Uzun zamandır internetimdeki sınırlamadan dolayı Kadınlar kulübüne msj atamıyordum.Msjları okudukça içim paramparça oldu.. Buradaki herkes aynı acılardan geçti arkadaşlar.Allah hepimize sabır versin.Ben de Aralık 2013 de hiç beklemediğim anda.Rahmimde açılma olduğunu öğrendim.Rahim ağzı uzunluğum 25 mm iken , 22+5 de dr acil serklaja aldı beni .Fakat 5 gün sonra maalesef kesem delindi ve komple suyum geldi drum 4 gün o şekilde hastanede bekletti beni .Ciğer geliştirici yapıldı belki milyonda 1 ihtimal olsa bile yavrum kurtulur umuduyla.sonra sezeryanla aldılar yavrumu.Sadece 5 gün tutunabildi hayata.Sonraki 7 ayda neler yaşadım ne mücadeleler verdim sabır gösterdim ağladım dua ettim.Bu benim sınavım dedim allaha inanmalıyım ona sığınmalıyım gelecek için dua etmeliyim dedim.
Yaşınılanlar çok zor size teselli içeren acınızı azaltacak bişeyler söylemek anlamsız.İçiniz acıyacak hayatı sorgulayacaksınız.Ama rabbim öyle yaratmışki bizi o öyle yüce ki. İnsanı delirtmeyecek kederinden öldürmeyecek şeyi vahşetmiş bize "UMUT" işte beni hayata bağlayan yaşama tutunmamı sağlayan şey umut arkadaşlar.Sizlere de öyle olacak.Belki acınız hiç geçmeyecek ama o umut sayesinde bununla yaşamayı öğrenip geleceğe daha bilinçli daha olgun bişekilde bakacaksınız
Burada bir çok kardeşim diyeceğim sevgiyi dayanışmayı gördüğüm dostlarım oldu.Onların umuduyla desteğiyle ayakta durdum.7 Aylık süreçte vücudum kendine gelsin diye vitaminler içtim.Testler tahliller yaptırdım rahim filmi çektirdim.Erken doğuma neden olabilecek tüm araştırmalarımı yaptım.Doktor tavsiyeleri ile ilgili bir listemiz olacak forumda oradan kendime uygun olan arkadaşlarımında birlikte mutlu sona ulaştığı drları kendi bütçeme göre seçtim.
Sağlık sigortası yaptım doğum teminatlı.5 ay bekleme süresini 11 temmuz itibariyle doldurdum.Geçen hafta da son kez dr kontrolüne gittim.Allahın izniyle hiçbir engelim kalmadı.Ve bundan sonra sadece dua etmek ve cennetteki meleğimin kardeşlerini göndermesini beklemek kaldı.
Allah size sabır ,dayanma gücü versin kardeşlerim çok zor çok..
Evet CNm her zamanki gibi Arda bey rahattı onlar düzenli kasılma olsa şimdiye kadar doğurmuştun dedi... Ru ölçmedi. 3 hafta sonra görecek beni... Bu arada bebeğim 27+5te 1200gr olmuş. Üstelik bir aydır diyetteyim 2 kilo verdim o almış. Doktor şekerin getirdiği bir sıkıntı yok dedi. Kasılma ilacı vermedi hatta vitamini içemiyorum dedim bişey olmaz dedi. Anlayacağınız normal hamileden tek farkım kan sulandırıcı... Allahım bebeğime ömür versin... Dua edin kızlar... Bu arada bu bebeği dikişsiz bu haftaya getirdim. İlk bebeğim enfeksiyondan gitti galiba insan çok zoruna gidiyo vallahi keşke biraz daha bilgili olsaydım.
Çok sagol canım Rabbimiz kimsenin kucağını boş koymasın ins bu güzel mübarek günler hatrına böyle güzel şeyler duyunca umudum biraz daha artıyor seninki kaç haftalık canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?