Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım sen igneyi 12 haftadan sonramı başladın ben hamileligimden beri vurunuyorum pkos oldugum icin sanırım canım senin kilo nasıl ben82 olmuşum birde diyet yapıyormusun dr ne önerdi birde canan karatayı dinledinmi asla şeker yüklemesi yaptırmayın diyor bir dinlnle istersen kafam karışmadı degıl haklı yönleride var....

12.haftaya kadr fitil kullandım. bendede pko var. ben 61 kilo ile hamile kaldım. 25.haftada 71.5 oldum. 15 gündür diyetteyim 69 kilo oldum.
3 ana 4 ara öğünüm var... öğünlerde 2 dilim kara ekmek var. genelde kıymalı sebze yemeği yiyorum birde tavuk haşlaması bazen... pilav makarna patates yasak. tatlı şeker hamur işi sıfır... kavun karpuz üzüm muz incir yasak... Ama yinede yüksek çıkıyor...
canan karatay vallahi hiç umursamıyorum... ben şuan eskisi gibi yesem şekerim her gün yüzlük yüklemedeki gibi çıkardı... kadın tereyağına herkes zararlı derken faydalı dedi buda doğru çıktı diye her dediği doğru olcak değil... cnm ben çok strese girdim... bu şeker yüzünden... kontrol etmek çok zor...

burcim yanlmiyorsam senin kabizlik sorunun vardi. cozebildin mi? benim durum bazen cok feci oluyor

burcim yanlmiyorsam senin kabizlik sorunun vardi. Cozebildin mi? Benim durum bazen cok feci oluyor

15 gündür yaptığım diyetle biraz rahatladım. şeker nedeniyle ekmek yiyemiyorum kiiiiii... şükür o kadar çok zordeğil ama tuv. Geldiğinnde yarım saat isal ağrısı çeker oldum. Ama isal değilim. şuanki modamız bu.... :)

BU ARADA SENLE 1 GÜN VAR ARAMIZDA.... AĞUSTOSUN 20 SİNİ BEKLİYORUM 32 OLMAK İÇİN...

Son düzenleme:

evet canım, ben de farkettim aynı gdiyoruz. Çok şükür bu günlere geldik, ben 2 ayımkalmış gibi görüyorum artık, benimkiler ikiz ya :) 36.haftayı hedefliyorum

canım şimdi iğneyi rahim ağzı acıklığın olduğu icinmi kulanıyorsun dr ölctümü kac mm cıktı birde altan mı ölctü ben altan cok tırsıyorum hemde cok....yarın 100 lük yükleme var eminim cok yüksek cıkacak ben şu sıralar tarcınlı cay iciyororum tarcın şekeri düzenliyormus saracoglundan duydum

evet canım, ben de farkettim aynı gdiyoruz. çok şükür bu günlere geldik, ben 2 ayımkalmış gibi görüyorum artık, benimkiler ikiz ya :) 36.haftayı hedefliyorum
ayy ne güzel ikizzzz... 32 olsak rahatlıycz aslında... SENİNKİLERİN KİLOLARI NASIL...

iğne önlem amaçlı canım... Ben her muayenede alttan ölçtürüyorum. Ben ilk kaybımda alttan muayene olmadığı için kısalığı anlayamadılar baktıklarında iş işten geçmişti... Evet yeşil çay ve tarçın iyi geliyormuş doktorum dedi banada... BU ARDA EN SON R.U. 3.7CM ÇIKTI

Son düzenleme:
h

canım sağol cvp icin benim 3 kayıp oldu ben birde kan sulandırıcı var pkoslada zooooooooooooooor hemde cok zor hamile kaldım r.u iiiii cok şükür ama dikkat etmelisin yolculuk falan yapma ilk kaybın ne zaman oldu?kasılma varmıydı birde bu proton iğne bebeğe zarar verecek diye cooooooooooooooook korkuyorum canım diyet işe yaradımı? şekerini günlük mü olcüyorsun cok soru sordum kusura bakma ne olur...................

bende kan sulandırıcı kullanıyorum
22 ve 15 haftalık kaybım var
bunda bende 1.aşılamada tuttu.
Purlotonun zararı olduğunu sanmıyorum.
ölçümlerim dengesiz bu gidişle insülin verir dktor...
çok sıcak ve sürekli yatmak insanı çok bunaltıyor... Internetede hemen cvb yazamıyorum. Ama bu günlerde geçecek elbet...

Normal karindan ultrasonla, diger sekilde bakildiginda cok mu fark oluyo doktor benimki iyi die hep ustten muayne ediyo 2,5 altinda olunca alttn bakarm simdilik iyi dio yani arasinda cok bi fark oluyo mu ?
Suan benimki 4.5cm e cikmis dikisten sonra atilirknde 3,5cm di kafam karsti simdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bilemiyorum çok frk olur mu? Ama alttan muayenede sadece ru bakmıyor hunileşme gibi başka şeylerede bakıyor... Allah yardımcımız olsun... Doktorlara güvenmekten başka çaremiz yok...

bilemiyorum çok frk olur mu? Ama alttan muayenede sadece ru bakmıyor hunileşme gibi başka şeylerede bakıyor... Allah yardımcımız olsun... Doktorlara güvenmekten başka çaremiz yok...

Amin ins sorunsuz bizde goruruz yavrularimizi

Mrb lar arkadaslar bende 5 yıldır bebek istiyorum cih şükür şimdi 18 haftalık hamileyim ama anne doğusundan tek yumurtalık ve dar ince bi rahim yapim var ve dr bebeği rahim tasimayabilir ilerleyen aylarda erken doğum da olabilir belki gününe kadar gidedebilir dedi suan çok korkuyorum günlerim ağlamakla geçiyor en ufak bi sancı da dr a koşuyorum. Rabbimiz bizden kötülere daha da çok yardım etsin ins. 2 hafta önce dr gittim karnımda agrilar olduğunu ve rahim anomalim olduğunu söyledim dr da rahim agzimi ultrasonla ölçtü ve 43 mm cıktı. Sizce nasıl ama bide protol adında bi iğne verdi 2 tane haftada bi tane kullan gel dedi sizce rahim agzi uzunluğum normal mi

Allah isterse ne olursa olsun o bebek seninle olur yeterki gonulden istemeyi bilelim bol dua et ins bebegini uzup durma uzuntu herseyi tetikler bence iyi bir perinatologla gorus dikis gerekli grur doktr ve hic vakit kaybetmeden istirahat etmeye basla durumun cok ta kotu degil iyi bir doktr bulursan sıkıntı olmaz
O igneyi de burdaki herkes vurunuyo etkili bi igne

Son düzenleme:
MERHABA ARKADAŞLAR. BENİ TANIYANLAR BİLİR... 4 TANE MELEK YOLLADIM... 8 YILLIK EVLİYİM... BENDEKİ VAKA KİMSEDE YOKTUR HERALDE...

SEPTUM DESEN EN SON MEMORİALDE ALDIRDIM AMELİYATLA..TABİKİ KÖKTEN ALINDIĞINA GARANTİ YOK... NE KADAR DÜZELDİYSE BİLEMİYORUM ARTIK... RAHİM AĞZIM YIRTIK.... RAHMİN DIŞINDA 2-3 TANE MİYOM VAR.... RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ KAÇINILMAZ... ANLIYACAĞINIZ BERBAT BİR DURUMDAYIM... TEDAVİLERLE BU ZAMANA GELDİK... 1 SENEDİR GEBE KALMAKLA UĞRAŞIYORUM VE KALAMIYORUM MALESEF...İLK DEFA YUMURTA TAKİBİ YAPTIRMAYA BAŞLADIM... ADET BAŞLANGICINDAN BU YANA 14. GÜNÜMDEYİM VE YUMURTA 14 MM BOYUNDAYMIŞ ŞUAN... 3 GÜN SONRA CUMA CUMARTESİ GENE ÖLÇELİM DEDİ... NORMALDE 18 MM OLMASI GEREKİYORMUŞ...O ZAMAN 18 MM OLUR HERALDE...EEE O ZAMAN 17. GÜN OLUYOR ..YANİ 17. GÜN 18 MM OLUYOR ...DEMEKKİ BENİM RİSKLİ GÜNÜM 18. GÜNDE BAŞLIYOR... HER AY AYNIMI ACABA .... ???

VE BU DURUMDA ANLADIMKİ BEN BU ZAMANA KADAR NEDEN OVULASYON YAPTIRMADIYSAM.. SİPARİŞ VERDİM YENİ...LABOQUICK

HAMİLE KALMAK BİR DEEERTTT.. KALDIKTAN SONRA BEBEĞİ TUTMAK BİR DEEERRRTT.. allah yardımcımız olsun... ÇOK YIPRATTI BENİ SENELER..ÇOOKKK

Merhaba arkadaşlar bende gecen sali 24 +4 de ikizlerimi kaybettim rahim agzi yetmezliğinden ,sezaryen oldum . Kizlarimin Ikiside 685 gr dogdular ve 2 gun yasayabildiler .dogumdan once farkedilmedi bebeklerim doğduktan sonta soylediler yetmezliğim oldugunu. Tup bebekti meleklerim. Benim gibi olanlar en erken ne zaman hamile kaldilar acaba.birde tek bebektede ben ayni sorunu kesin yasayacak miyim
Acaba ikiz oldugu icin rahim agzi tasiyamamis olabilir mi

Cnm allah sabir versin acin henuz cok taze cok yeni😢😢 bnde tüp bebekle hamile kalmistim 21 haftalikti bnm melek kizim 😢😢 sonrasinda sanki hemen hamile kalmaliydim yoksa toparlanamicaktim ve hemen doktora gittik tedaviye hemen başlamak istediğimi söyledim...sonuç olmumsuz oldu doktorum önce sen kendine gelmelisin bu durumda vücudun da hazir degil sende hazir değilsin dedi...en az 6ay beklememiz gerekiyor yeni doğum yapmış bir bünyeye gebelik dusunulemez dedi...dunyam yıkıldı 6ay demisti bu kdr uzun sure nasil dayanilir allahim sabir ver diye diye gecti şükür. 6ay dolar dolmaz yeniden basladim tedaviye cok şükür tutundu meleğim 7 haftalik oldu..daha temkinli davranmaya calisiyoruz şimdi...agla aglayabildigin kadar icini bosalt ve mutlaka destek al kolay atlatilmiyor çünkü....allah yardimcin olsun

Cok sağolasın dayanmak zor ,alismakta. Hamile kalirsam bi nebze dayanabilirim gibi geliyor.Bana 1yil dedi doktorlarim sezaryen mi olmustun sende

Gerçekten çok büyük bir travma yaşadıklarımız. Benim ikiz meleklerimi kaybedeli beş gün oldu.Daha çok yeni, içim o kadar yaniyorki, acim gecer mi hiç bilmiyorum. Iki gün süren yoğun gaz sancısı ve arkasından tuvalette farkettigim yumurta akı kivaminda yoğun akinti ile doktorum Gökmen iyigun e telefon actim. Önemli olabilir demesi ile acele ile gittim.Ultrasonda bebeklerinin iyi olduğunu söyleyince sevindim, kalp seslerini duydum rahatladım. Sonra Eyvah dedi, yüreğim bin defa yandi, içime ateş düştü, ne var dedim defalarca en sonunda soyledi, bebekleri kaybedebiliriz dedi, yüzde yirmibeş şansımız var, karar vermen bana yardimci olman lazım dedi, ağladım ağlama dedi, karar vermeliydim, tamam yapalim dedim, acele ile serklaj ameliyatına girdim, ağlayarak. . Ameliyat iyi geçti dediler sevindim, bebekler iyi dediler inanamadım. Enfeksiyona karşı hastanede kalman lazım tahliye durumuna yarın karar vereceğiz dediler. Icim umutla doluydu, Bebeklerim güçlü dedim annelerini bırakmazlar. Akşam elim karnimda sevdim onlari, teşekkür ettim, dua ettim. Sabah doktor muayeneye çağırdı, muayene oldum aklımda kötü hicbirsey yoktu. Malesef dedi, dokun cok zayıf, kese çok baskı yapıyor her an kese patlar dedi, kurtaramayiz. Ben bütün umutlarım gitmiş ağlayarak odama çekildim. Saatlerce agladim, eşim perişan , annem perişan, ben perişan. .elden gelen hicbirsey yok, ilk defa bukadar çaresizdim. Icim yaniyordu, Bebeklerim sapasaglamdi, tekme atiyorlardi habersiz ve ben karnima dokunup cevap bile veremiyordum. Bundan sonraki üç gün boyunca doktor sürekli geldi, dikisin bu kadar bile dayanacagina inanamıyorum diyerek. Bana bütün olumsuzlukları her gün söyledi, dikis dayanmaz, dayansa bile iki hafta anca ozaman da yüzde doksan sakat olur dedi. Özel sigorta da yok boşuna para veriyorsun buraya dedi. Alalım dedi, etrafımdaki herkes eşim dışında bu dusunceyi kabul etmemi istedi. Nasıl yaparım dedim, onlar bukadar canlı iken, nasıl derim olsunlar diye. Diyemezdim, demedim, oleceklerini bile bile bekledim dört gün, tüm tekmeleri ile üzüldüm, karnima bile Tutamıyorum, her tekmesinde ağladım, ağladım. Allah a dua ettim sen al, ben karar vermeyelim diye. Sonra eve gittik aksami sancim geldi, ancak bu kadar dayanabildim.normal doğumlu, epudralle doğum gerceklesti, eşim sağolsun ellerimden tuttu, yoksa dayanamazdim, gözlerimin içine baktı, ellerime tuttu o şekilde dayanabildim biraz. Kese patladı, oğlum direndi, dikişe tutuldu sıkıca çıkması zaman aldı, en sonunda bıraktı kendini kuzum. Yüreğimden benim de can gitti. Sonra kızım bıraktı kendini usulca, perişan oldum. Fetus dedi doktor, bebek bile değil dedi, normal doğuma dayanamadı, öldüler dedi. Onlar benim bebeklerimdi, fetus de neydi. Acaba çok acı cektilermi diye üzüldüm, benim yüzümden tasiyamadim dedim, doktor yüzünden dedim, herkesi suçladım en çok kendimi, neden yürüdüm, neden neden. Bebeklerim sağlıklı gitmislerdi tek suçları annelerinin ben olmadı. Hala da öyle hissediyorum.bu acı nasıl geçer bilmiyorum. Unuturmuyum bilmiyorum. Unutmak da istemiyorum.kafam çok bozuk, cok eksiğim onlarsiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…