Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar ben de 24 haftalık bebeğimi kaybettim bir buçuk ay önce( Benim kafamı karıştıran şey doğumdan iki gün önce bir doktora gitmiştim ve rahim ağzı uzunluğu 3.4 cm idi.Bildiğim kadarıyla bu rakam normal zaten doktor da öyle söylemişti fakat iki gün sonra sancım başladı akşamdan sabaha kadar devam etti sabah başka bir doktora gittim ve doğum başlamış önleyemediler kaybettim oğlumuSebep olarak da rahim ağzı yetmezliği dedi.Yetmezlik iki günde mi ortaya çıktı eğer öyle olsa önceden belli olmaz mıydı?

Başın sağolsun canim bidaha yasatmasin rabbim .aslında gayet iyiymiş boyu ama demkki kısmet değilmiş .bnada 1 hafta once gttgimde 2.5 demisti baska bi dktr bugun ise 4.5cm ölçtü yani benimki gbi bi doktr yanlmasi olmus olabilir yada ağır bisey kaldirdin mi belki etkilemiştir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

serklaj yapıldu sanırım nası oldunuz servikste durum nasıl

Bugün serklajdan sonra 4 hafta bitti. Serklajdan 2 gün sonra acile gittiğimde 18mm e düştüğünü öğrendim ve derhal Dr umu değiştirdim. O günden beri yatak istirahatindeyim. Serviks boyu bir miktar uzadı bile. Fakat yoğun kasılmalarım var ve beni çok korkutuyor. İnş sonuna kadar gideriz

Son düzenleme:
19 da acil serklaj yapılmıs gecmiş olsun huilesme kac cm di ve acıklık var mıydı simdi 27 leri gördünüzsanırım masallah

Hunileşmem 1 cm civarıydı.şimdi 2.5 cm oldu.dikişe kadar geldi.27. Haftadayız.artık bundan sonrasını dikişle götürebildiğimiz yere kadar.açıklık olmadı hunileşme farkedilip dikiş atıldığı için alttan desteklenmiş oldu.şimdi en az 6-7 haftaya daha ihtiyacımız var.allahım hepimizin yardımcısı olsun yavrularımıza zamanında ve sağlıklı bi şekilde kavuşalım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

1 ay hastanede yattım wc bile kalkmadım sürekli kalp atisi takip edildi sonra iğne vuruldum kızımın ciğerleri gelissin diye. Onun faydasını gördük önce Allah sonra Doktor sayesinde.

Çok teşekkür ederim canım amin inşallah rabbim bir daha yaşatmaz..Kafam çok karışık her şey 2 gün içinde oldu doktorlardan biri rahim ağzı yetmezliği var diyor ama o doktor doğum başladıktan sonra gördü rahmimi ben sancıyla gittim doktora ve doğum başlamıştı.Ama 2 gün önce başka bir doktor rahim ağzını ölçmüştü3.4 cm çıkmıştı ve iyi demişti.Ben o iki gün boyunca temizlik yaptım çok eğilip doğruldum o yüzden mi oldu acaba?bu durumda bende yetmezlik var mı yok mu nasıl anlayacağım bunu

bebeği kaybettğim gün banad bakıldı cnm elle kanama basladı ondan sonra bende senin gibi düşündüm hep acaba süreci hızlandırdılarmı die...şimdiki doktorum dikişten sonra vajinal muayene risktir dedi ama her doktorun yöntemi aynı değil ölçümlere vajinal devam eden doktorlarda var

cnm Rabbim bir daha yasatmasın sabrını artırsın inşallahh...Rahim ağzı yetmezliği genelde geçmiş öyküne göre tanısıı koyuluyor bazı doktorlar bunu yeterli görmeyip rutin olarak rahim boyu ölçümüyle bu tanıyı kesinleştirebiliyorr

Amin canım çok sağ ol..doktorum bana da bir sonraki gebelikte serklaj yapılacak dedi...Az önce geçmiş sayfalara bakarken senin yazdıklarını da okudum ve acaba hamile kaldı mı tekrar diye son sayfalara bakıyordum şimdi yorumunu gördüm şaşırdım:)sen tekrar hamilesin galiba gözün aydın kaçıncı haftadasın serklaj yapıldı mı?önceki kaybın nasıl olmuştu?ben de sonraki gebeliğim konusunda çok korkuyorum çok endişeliyim oğlumu kaybedeli bir buçuk ay oldu çok üzülüyorum onu çok özledim(

Cananium canim basin sağolsun anlattiklarini okudu. Bende senin gibiydim herkesi tersliyordum sonrasında istedik baya olmadi ve bende 20 haftalık kaybettim malesef ben de ayrintili USG girdim ertesi akşam nisan geldi ama Serviks uzunluğunu soylememislerdi bana ve eğer sana da vajinal bakilmadiysa uzun olsa bile belki Hunilesme vardi ya da az bi acilma abdominal de belli olmayabiliyor ve birden misali verebiliyor maalesef bizim durumda da

Karidesteknesi Dr un yine iyi farketmiş maşallah dikise 20 de dayanip da 34 de doğum yapan metal 41 var darisi senin basina ve bizlerin de inşallah bu ilk gebeliginmiydi peki

Premia sabrinin mukafati ve ömrü varmis maşallah kuvezde kaç gün kaldi bebis simdi ne kadar durumu nasil bir de celeston kacinci haftada kaç doz oldu yaAbilirsen bilgi olur bize de

Trilaylom simdi hatirladim seni canm burada yazmayinca devamini su an taniyabildim inşallah Allah YARDIMCImiz olsun sagliklica alacagina inaniyorum hem Serviks de 3ne yaklasmisti senin artik

Arkadaşlar bende PC den gidiyordum çok zor oluyordu KK telefona indirmistim oradan okuyabiliyordum ama yorum yapamiyordum simdi tekrar demedim sanirim güncellenmiş yorum da yapilabiliyor artik burayi da ihmal etmem inşallah hepimiz yazalim ki ilerde okuyacaklara yardimci olabilelim bu arada ben serklajdan sonra çok yazamadim en son 18 +2 de kontrole gittiğimde Hunilesme 66 mm Serviks 2.7 olmuştu Dr um da yatmamin önemli olduğunu vurguladi ben serklajdan beri yemeği dahil ysttigim yerden yiyorum en son arefe günü 20 h da alt bölgede agri şikayetiyle hastaneye gittim ve 40 ve 25 e vuran 10 dk da düzenli kasilma cikti yükleme nidilat ve damardan sivi tedavisiyle geçti su an 21 olduk ve 6x1 nidilat bacak agrilari icin magnezyum haftada bir proluton günde 3kez vajinal progestan cleksan a devam ediyorum insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz haftalari ilerletiriz

İlk gebeliğim değil malesef😔23 haftalık bi kaybım oldu.bu gebeliğimde doktorum devamlı vajinal ve abdominal servix boyuna bakıyodu.herşey yolunda gidiyodu bu yüzden doktorum serklajı hemen düşünmedi.birazda ben uyanık davrandım,akıntımda hafif bi artış tespit ettim hemen doktoruma gittim.doktorumda çok iyi farketmişsin hunileşme başlamış dedi ve ertesi sabah erkenden serklajımı attı.benimde burdaki çoğu kişi gibi servixim çok yumuşamış.tabi bebek büyüdükçe hunileşme arttı şuan dikişe dayandı.bundan sonrası için dikiş inşallah bize yardımcı olur.burda güzel hikayeler duydukça içim biraz olsun rahatlıyor.inşallah bizlerede nasip olur🙏

Bir de hastaneye gittiğim gün asistan Dr israrima rağmen spekulum ve elle muayene yapti çok da canimi yakti zorladi inşallah dikisler ve Serviks zarar görmemiştir ve serviksin hala yumuşak olduğunu söyledi korkuyorum çok iye de cikti onun için de antibiyotik aliyorum su an her tuvalete gittiğimde alt bolgemde agri ve elime bir şey gelecek korkusu var 28 ilk hedefimiz sonraki hedefim uzun direk 38 diyorum Allah un izniyle :)

Sanırım her doktorun kendi tarzı biraz farklı.benim serklajdan sonrada her kontrolümde doktorum vajinal de ölçüyor karındanda ölçüyor servix boyunu.çünkü karından ölçümlerde hatalı çıkabileceğini söylüyor.vajinal muayene riskli olsa hiç bi doktor bu riski kimse için göze almaz.bence içiniz rahat olsun.

Merhablar çok teşekkür ederim.Bana doğumdan iki gün önce vajinal ultrasonla bakılmıştı ve normal denmişti.Ama benim son haftalarda çok fazla akıntım oluyordu 22.haftada başlamıştı akıntı ve farklıydı ben anladım ters giden bir şeyler olduğunu gittim doktora bir sorun olmadığını söyledi 2 hafta sonra tekrar gittim yine normal dedi doktor ama 2 gün sonra sancı içinde başka bir doktora gittim ve doğum yaptım((Doğumu yaptıran doktor yetmezlik var gibi dedi...Çok zor gerçekten beni en iyi sizler anlarsınız yaşamayan bilmiyor

Başın sağ olsun arkadaşım.Burada benzer şeyler yaşayan çok güçlü hemcinslerimiz var malesef. Ben de 25 haftalık kayıp yaşamıştım. Benim hikayem uzun ama sonu mutlu. Şu an 21 aylık oldu oğlum bir ara daha uzun yazışırız inşallah. Gerçekten yeni hamilelik olunca ancak mutlu olabiliyor bir nebze insan...

Geçmiş sayfaları ara ara okumanı tavsiye ederim hatta dosya açıp işe yarar bilgileri kaydetmeni. çOK İŞE YARIYOR...

Çok sevindim gerçekten yaşamasına. Benim de 25 haftalık oğlum 800 gram doğmuştu malesef 4 gün yaşadı. tv de Prof Teksen Çamlıbel demişti biz erken doğum olunca kızsa bir oh deriz kız bebekler daha sıkı tutunuyor hayata demişti maşallah kızına...

Başın sağ olsun arkadaşım rahim filmini de çektir bence. Bir perinatoloğa yai riskli gebelik dr sine gitmeni tavsiye ederim. Teşghis konusunda...

İnşallah sonuna dek gider. progestan kullanıyor musun çok önemli?

Benim dr m de hep vajinal ölçtü doğuma dek. Ben de vajinal ölçüme daha çok güveniyorum. Ölçüm karından çok iyiyse belki gerek duymuyorlardır. Benim daha 13. haftada 1.8 di ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…