- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.421
Merhaba arkadaşlar ben de 24 haftalık bebeğimi kaybettim bir buçuk ay önce( Benim kafamı karıştıran şey doğumdan iki gün önce bir doktora gitmiştim ve rahim ağzı uzunluğu 3.4 cm idi.Bildiğim kadarıyla bu rakam normal zaten doktor da öyle söylemişti fakat iki gün sonra sancım başladı akşamdan sabaha kadar devam etti sabah başka bir doktora gittim ve doğum başlamış önleyemediler kaybettim oğlumu Sebep olarak da rahim ağzı yetmezliği dedi.Yetmezlik iki günde mi ortaya çıktı eğer öyle olsa önceden belli olmaz mıydı?
serklaj yapıldu sanırım nası oldunuz servikste durum nasıl
19 da acil serklaj yapılmıs gecmiş olsun huilesme kac cm di ve acıklık var mıydı simdi 27 leri gördünüzsanırım masallah
Başın sağolsun canim bidaha yasatmasin rabbim .aslında gayet iyiymiş boyu ama demkki kısmet değilmiş .bnada 1 hafta once gttgimde 2.5 demisti baska bi dktr bugun ise 4.5cm ölçtü yani benimki gbi bi doktr yanlmasi olmus olabilir yada ağır bisey kaldirdin mi belki etkilemiştir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
aklımı kemiren bir konu daha var. Bebeğimi kaybettiğim o gün doktor vajinal ultrason yaptı, açılmayı fark etti sanırım, son elle baktı ama baya bir zorlamıştı. Acaba o açılmayı daha da artırmış olabilir mi? Bir arkadaşımdan duymuştum, alttan bakılması çok sağlıklı değil, düşüğe neden olabiliyor diye.
Sen de böyle yazınca şüphem arttı. Neden vajinal değil de karından ölçüm yapıyor doktorun?
Çok teşekkür ederim canım amin inşallah rabbim bir daha yaşatmaz..Kafam çok karışık her şey 2 gün içinde oldu doktorlardan biri rahim ağzı yetmezliği var diyor ama o doktor doğum başladıktan sonra gördü rahmimi ben sancıyla gittim doktora ve doğum başlamıştı.Ama 2 gün önce başka bir doktor rahim ağzını ölçmüştü3.4 cm çıkmıştı ve iyi demişti.Ben o iki gün boyunca temizlik yaptım çok eğilip doğruldum o yüzden mi oldu acaba?bu durumda bende yetmezlik var mı yok mu nasıl anlayacağım bunu
cnm Rabbim bir daha yasatmasın sabrını artırsın inşallahh...Rahim ağzı yetmezliği genelde geçmiş öyküne göre tanısıı koyuluyor bazı doktorlar bunu yeterli görmeyip rutin olarak rahim boyu ölçümüyle bu tanıyı kesinleştirebiliyorr
Karidesteknesi Dr un yine iyi farketmiş maşallah dikise 20 de dayanip da 34 de doğum yapan metal 41 var darisi senin basina ve bizlerin de inşallah bu ilk gebeliginmiydi peki
Cananium canim basin sağolsun anlattiklarini okudu. Bende senin gibiydim herkesi tersliyordum sonrasında istedik baya olmadi ve bende 20 haftalık kaybettim malesef ben de ayrintili USG girdim ertesi akşam nisan geldi ama Serviks uzunluğunu soylememislerdi bana ve eğer sana da vajinal bakilmadiysa uzun olsa bile belki Hunilesme vardi ya da az bi acilma abdominal de belli olmayabiliyor ve birden misali verebiliyor maalesef bizim durumda da
Sağol arkadaşım. İnşallah buradaki herkes için son olur yaşadıkları kötü olaylar.
Bir yandan gidene üzülüyor insan bir yandan da gelecekten korku kaygı duyuyor işte elde değil. Bu kadar korkmama rağmen beni gerçekten mutlu edecek tek şey yeniden hamile kalmak olacak. Kendime çok şaşırıyorum aslında, insan kendisini tanıyamıyor. Öyle çok fazla çocuk isteyen biri değildim, eşim istemese belki hiç düşünmezdim bile. Ama işte şimdi bir kere tattım ya o duyguyu vazgeçemiyorum. Benden gitmiş olması canımı yakıyor, yeniden tatmak istiyorum. Benim gibi hamilelik öncesi ve sonrası düşünceleri duyguları değişen var mı?
Sende de sadece ray mı var yoksa başka bir sorun daha var mı? Sadece ray olması durumunda da mutlaka o kadar sıkı yatmak mı gerekiyor? Kaçıncı haftandasın, ne kadar zamandır yatıyorsun? Sürekli yatmak başka sorunlar da yaratmıyor mu? Kilo ve kabızlık sorunu oluyor mu? Bende sürekli kabızlık sorunu vardı ki mümkün olduğunca yediğim şeylere dikkat ediyordum ve hareket ediyorum. Şimdi hep yatarsam nasıl olur hiç düşünemiyorum bile.
Biraz çok soru sordum kusura bakma ama bu yatma konusu beni çok endişelendiriyor. Belki hamileliğini yatarak geçirenler diye de bir konu açmalıyız. Benim kaybım henüz yeni ve hamile değilim ama ilerde ben de yatacak gibi görünüyorum. Böyle bir konu altında birbirimize destek olabiliriz belki.
Evet hamd olsun yaşıyor. Cok sorunlarla karşılaştık ama Allahım ol dedikten sonra hersey oluyor. Benim kızım hep ölümün kıyısından dondü cok sabırlı ve güçlü.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba arkadaşlar ben de 24 haftalık bebeğimi kaybettim bir buçuk ay önce( Benim kafamı karıştıran şey doğumdan iki gün önce bir doktora gitmiştim ve rahim ağzı uzunluğu 3.4 cm idi.Bildiğim kadarıyla bu rakam normal zaten doktor da öyle söylemişti fakat iki gün sonra sancım başladı akşamdan sabaha kadar devam etti sabah başka bir doktora gittim ve doğum başlamış önleyemediler kaybettim oğlumu Sebep olarak da rahim ağzı yetmezliği dedi.Yetmezlik iki günde mi ortaya çıktı eğer öyle olsa önceden belli olmaz mıydı?
Bugün serklajdan sonra 4 hafta bitti. Serklajdan 2 gün sonra acile gittiğimde 18mm e düştüğünü öğrendim ve derhal Dr umu değiştirdim. O günden beri yatak istirahatindeyim. Serviks boyu bir miktar uzadı bile. Fakat yoğun kasılmalarım var ve beni çok korkutuyor. İnş sonuna kadar gideriz
Sanırım her doktorun kendi tarzı biraz farklı.benim serklajdan sonrada her kontrolümde doktorum vajinal de ölçüyor karındanda ölçüyor servix boyunu.çünkü karından ölçümlerde hatalı çıkabileceğini söylüyor.vajinal muayene riskli olsa hiç bi doktor bu riski kimse için göze almaz.bence içiniz rahat olsun.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?