Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Benim kızım da 22. haftasındaydı benden gittiğinde. Demek ki biraz daha tutabilseydim içimde yaşama şansı olabilirmiş. Maşallah size, inşallah tamamen sağlığına kavuşur. Uzun güzel ömürlü olsun.

okurken ne hissettiğimi tarif edemeyeceğim; sanki aradan 7 ay geçmiş ben yeniden yaşadığım şeyleir kaleme almak istemişim gibi. tarif ettiğin hisler, elini götürdüğün karnın, bulanmayan miden yeniden bulansın diye hıçkıra hıçkıra ağlamalar, süslü kapılar ve boş kucakla çıkılan hastane. Sınavımız zor, dediğin gibi yalnız olmadığını bilmek bir nebze ferahlatıyor, sonra yalnızlığını paylaşanlara üzülmeni sağlıyor, her türlü kısır döngü arkadaşım. 30 aralıkta kaybettim gül kokulu kızımı ben de, hala ağlıyorum geceleri, şimdi 16. haftamdayım aynı senin gibi bir yanım korksa da yeniden kaldığım yerden devam etmek içimde yeniden bir can bir umut taşımaktı beni tek iyi edecek olan; iyi miyim elbette deli gibi korkuyorum ama yeniden hayal kurmak az da olsa mutlu olabilmek güzel, inan sen de yaşayacaksın bunu, bana çok zor gelmişti gecelerce beklemek gün saymak; ama geçiyormuş geçer derlerdi de inanmazdım inn geçiyormuş arkadaşım.

okurken ne hissettiğimi tarif edemeyeceğim; sanki aradan 7 ay geçmiş ben yeniden yaşadığım şeyleir kaleme almak istemişim gibi. tarif ettiğin hisler, elini götürdüğün karnın, bulanmayan miden yeniden bulansın diye hıçkıra hıçkıra ağlamalar, süslü kapılar ve boş kucakla çıkılan hastane. Sınavımız zor, dediğin gibi yalnız olmadığını bilmek bir nebze ferahlatıyor, sonra yalnızlığını paylaşanlara üzülmeni sağlıyor, her türlü kısır döngü arkadaşım. 30 aralıkta kaybettim gül kokulu kızımı ben de, hala ağlıyorum geceleri, şimdi 16. haftamdayım aynı senin gibi bir yanım korksa da yeniden kaldığım yerden devam etmek içimde yeniden bir can bir umut taşımaktı beni tek iyi edecek olan; iyi miyim elbette deli gibi korkuyorum ama yeniden hayal kurmak az da olsa mutlu olabilmek güzel, inan sen de yaşayacaksın bunu, bana çok zor gelmişti gecelerce beklemek gün saymak; ama geçiyormuş geçer derlerdi de inanmazdım inan geçiyormuş arkadaşım.

cnm çok şükür tekrar hamileyim 13+3 de serklajım yapıldı evel Allah ın izniyle sonrada doktorumuzun çabalarıyla bu haftalara gelebildik...baştan hiç zaman geçmeyecek gibiydi geçiyor bir sekilde...sen şimdiden hiç korkma herşeyden öncesi kader kısmet tedbir bizden takdir Allah tan cnm

Allah sabır versin benimde 7 ay geçti ama neler yaşadım ne acılar çektim allah bilir geleceğin umuduyla yaşıyoruz.Ama inan herkes aynı duyguları yaşıyor ve hergün allahım kismeyi evlat acısıyla sınama diye dua ediyorum çok zor.. Zamanla kabulleneceksin acı geçmiyor ama kabulleniyor gelecek için ayakta duruyor insan.

Merhaba bnde bebeğimi 22 haftalık kaybettim dahab bir hafta oldu doğum yaptıran dr enfeksiyon dedi kendi dr umda rahim agzı olabilir dedi şaşkınlık içindeyim sebebi bulunamazsa diye çok korkuyorum. birde düzenli 15 günde bir dr a gidiyordum rahimde açılma filan hiç yoktu bi gece aniden 4 cm açıklı oldu ve malesef doğum oldu. Akıl verin lütfen benimle aynı seyleri yaşayan var mı

Karidesteknesi benim Dr da her gittiğimde vajinal USG ile bakiyor ben onu sorun etmiyorum da onda hic bir sikinti yok ama spekulum serviksi sikistirdi ve acitti eliyle de resmen dikisleri kontrol etti kaydimi diye ni serviksi uyarabilir belki ama ush probu servikse baski bile.yapmiyor o sorun değil.peki senin Hunilesme kacinci haftanda uzamaya başladı bir de istirahat ediyormuydun ona.rağmen mi uzadi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim dmekki sende de ray var yani rahim.agzi yetmezliği çünkü bazi durumlarda birden kisalip aciladabiliyormus

Anladım canım.aslında dikiş sağlam kalın bişey niye o şekilde kontrol etme gereksinimi duyduki? Kanaman ağrın bi şikayetinmi vardı?19. Haftamdan beri yatıyorum,ufak tefek şeyler ve tuvalet dışında kalkmıyorum.servixim yumuşamış zaten,bebek büyüdükçe açılıyo.dikiş hunileşme olmadan atılsa böyle olurmuydu bi fikrim yok.şuan dikişe kadar hunileşme var.inşallah 36-38 lere kadar idare edebiliriz🙏

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende aranıza yeni katıldım 23 haftalık bi kabım var mimik yavrum tam 8 ay direndi ama olmadı çok ağır bir imtihan Rabbim kimseye yaşatmasın suan 14 haftalık hamileyim ve iyine erken dogum riskim var bugün Dr gittim rahim boyun 3.8 dedi benim durumumda olan varmı

Sibel38 seninle haftalarımız yakın sanırım.benimde 27+5.senin erken atılmış serklajın değilmi?durumun bana göre iyi hunileşme açıklık yok sanırım.yatmıyomusun peki? Ne ilaçlar kullanıyosun?acaba benimde erken atılmış olsaydı hunileşmenin önüne geçilebilirmiydi bilmiyorum.benim hamilelik bu yüzden daha sıkıntılı geçiyo malesef.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Başın sağolsun benim dikiş atildignda 3.5 cm di dktrn ne onerdi onceki kaybina rahim ağzı yetmezliğindense dikiş gerekli gbi .gününde doğum nasip etsin rabbim

Alt bölgede agrim vardi bebek ya dikise baski yapiyorsa diye elle bakacagini söyledi.benim de Serviks su an çok yumuşak ben de bi 28 leri gorseydim inşallah Hunilesme ilerlememistir bende de Dr um dikise kadar ilerleyebilir demişti yumuşak Serviks acilmayi tetikliyor ama inşallah dikisler.engel olur buna hepimiz 38 leri görelim inşallah canim

Gecmis olsun canim serklajdan sonra hunilesme devam eder mi siz hangi ilaclari kullaniyonuz ben sadece progesteron kullanym

Daha öncekine 20 haftalıkken dikiş atıldı ama 3 hafta dayandı çok kasılmam oldu Dr kararsız prinatologa yönlendirdi peki senin kaç haftalıkta dikiş atıldı yatıyomusun ben suanda sürekli yatış halindeyim

Merhaba. Şayet gerçekten bir kişide rahim ağzı yetmezliği varsa (bazı arkadaşların ray olmadığı halde önceki kayıptan dolayı tedbiren atılabiliyor) ve yatmazsanız mcdonalds usulü serklajlarda hunileşme olabilir. çünkü bebek büyüdükçe yerçekiminden dolayı kısalma başlar ray varsa. mcdonalds usulü serklajlarda çok üst noktadan atılamıyor vajinal yolla atıldığı için serklaj. Benim laparoskopik abdominal serklajdı karından küçük kesiler aaçılarak üstten atıldı o yüzden hunileşme olmadı. Yani gerçekten ray olan birinde yatılmazsa hunileşme olabilir bence...

Gecmis olsun canim serklajdan sonra hunilesme devam eder mi siz hangi ilaclari kullaniyonuz ben sadece progesteron kullanym

Ben haftada bir proluton depot (dr m yarım dedi ben tam doz kullanmıştım), cleksan 0.6 kan sulandırıcı kullandım osteocare(25 sonrası) magnezyum pozitive son dönemde folbiol fer kullandım...

Başın sağ olsun( Epey dayanmış yavrun Allah şefafatçi eylesin. nerede yattı bebeğin? ben 25 haftalık kaybetmiştim 4 gün yaşamıştı. bu hamileleiğinde perinatoloğa gitmen isabetli olmuş.kim dr n arkadaşlara fikir olur?

3 4nsayfa önce tüm kullandigim ilaclari yazdim canm yine de yazayim nidilat progestan kleksan magnezyum decavit aliyorum baya bi ilaç bagumlisi olduk zaten Dr ilerleyebilir dedi inşallah ilerlemez

CNM Serklaaj 13+3 de yapıldı benim hunileme ve açıklık yok şuan ama rahim 2.5 cm civarı yani kısalma var bende de haftada bir pruluton günlük cleaksan 04mg ayrıca nidilat kullanıyorum hunileşmenin önüne geçilebilir miydi inan bende bilmiyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallahh

Arkadaslar Kayseri'de onerebileceginiz bir doktor var mı benim de 2.gebeligimde serklaj yapılacak en baştan belli bir doktorum olsun istiyorum.

Merhaba sana 3.5 cm iken dikiş atılmış ben doktora gittiğimde 3.4 cm di normal dedi iki gün sonra doğum yaptım:-( risk kaç cm olduğunda belli oluyor 3.5 cm risk ise bana niçin normal dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…