Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Amin cnm benimde aynilari olck sanirim rahim filmi olmadan bende asilama istemem bu durumda iki ay en az beklerim peki gebeligini yatarak mi gecirdin nasil oldu

Yoook cnm nerdeee, her muayenede çok iyi çok iyi hiç sorun yok, süper gidiyor herşey. Yat diyen olmadı bana, ilk haftalarda kanamam olduğunda bile 3 gün istirahati zor verdiler. Yurtdışına gittim on gün avrupadaydım, koştur koştur. Trde de gitmediğim yer kalmadı (samsun, zonguldak, bursa, balıkesir vs.), işimde de çoğunlukla ayakta oluyorum ya da uzun mesafe yürümem gerekiyor ve işim ve evim arası bir saat. Bunların hepsini biliyordu dr.um. Doğumdan 2 gün öncesinde rutin muayenem vardı orda sordum dr.uma bayramda istanbula gidebilirmiyim diye, en rahat zamanlarımız bunlar tabi ki gidebilirsin dedi. Eğer hastaneye yatırılmasaydım 2 gün sonra yoldaydım. Eşim Allahtan yolda olmadı diye şükrediyor şu anda. Yani özetle cnm bana yat dinlen istirahat et diyen olmadı ve hayatım hep koşturmacayla geçti doğum yapana kadar, doğum yaptığımda herşey duruldu, koşturmacam bitti. Dünya seferber olmuş sanki diorum bu bebeği göndermek için.

[QUOTsolunum cihaz onapost: 37385891, member: 558906"]Canim birde 5 saat sonra 3 gunluk olacak bebek 48 saat onemli demislerdi simdiye kadar bir sorun cikmadi ins allahim yardim etsin butun annelere[/QUOTE]
Canm solunumncihazina bile baglanmamis maşallah toparlanacagina insani yorum belkide acilman su cCRP 15 ti ya ondan oldu birden yani enfeksiyondan olmusnl olabilir bir de geçmişe baktimnserklajdan önce de sen hep antibiyotik falan kullanmissin acaba enfeksiyondan mi kisaldi acildi 5 cm uzunluk varken acildi serklajdan sonra da sureklimfitil kullanmisin ama yine 2 cm huni oluşmuş demem onki enfeksiyon mu bunhale getirdi rahim agzini acaba bir de senin ilk.çocuğun normal mi.doğmuştu o sirada rahim agzida zarar görmüş olabilir kkaç.hafta kaç kiloydu

Kac haftalik dogurdun cnm ben hamile olunca calismayi dusunmuyorum

Kesinlikle aydan hoca yı öneririm. O kdr çok Dr a gittim onun kadar uzman, onun kadar kendini yenileyen ve bir o kadar da hastasını rahatlatan bi Dr görmedim.
Maddi olarak evet külfetlidir ama değer

Kac haftalik dogurdun cnm ben hamile olunca calismayi dusunmuyorum

23+3 haftalık doğum yaptım cnm 2 ekimde. Şimdi doğum iznindeyim. İnşallah hamile kalırsam ben de çalışmayı düşünmüyorum. Son gün dr. senin yatarak geçirmen gerekiomuş hamileliğini dedi zaten. Okadar koşturmasam belki bebeğim dayanırdı biraz daha.

Yaa benim bebegim 23+0 da dogdu ama yasamadi

[QUOTsolunum cihaz onapost: 37385891, member: 558906"]Canim birde 5 saat sonra 3 gunluk olacak bebek 48 saat onemli demislerdi simdiye kadar bir sorun cikmadi ins allahim yardim etsin butun annelere
Canm solunumncihazina bile baglanmamis maşallah toparlanacagina insani yorum belkide acilman su cCRP 15 ti ya ondan oldu birden yani enfeksiyondan olmusnl olabilir bir de geçmişe baktimnserklajdan önce de sen hep antibiyotik falan kullanmissin acaba enfeksiyondan mi kisaldi acildi 5 cm uzunluk varken acildi serklajdan sonra da sureklimfitil kullanmisin ama yine 2 cm huni oluşmuş demem onki enfeksiyon mu bunhale getirdi rahim agzini acaba bir de senin ilk.çocuğun normal mi.doğmuştu o sirada rahim agzida zarar görmüş olabilir kkaç.hafta kaç kiloydu[/QUOTE]
Canim ilk cocuk sezaryen oldu 3 kilo dogdu bunda 17. Hafta hunilesme oldu serklaj dan buyana 2cm uzunlugunda idi ben enfeksiyondan oldu diyorum doktorum bebek cok harekli baski yapmis diyor ama bebegin baskisi ile bu kadar sanci cekilmez fitil antibiyotik hepsini kullandim pazartesi gunu crp 15 di cuma gunu dogumu baslatti doktorum yatis verip antibiyotik tedavisi yapsa boyle olmayabilir di

Yaa benim bebegim 23+0 da dogdu ama yasamadi

Benim bebeğim de ancak 4.5 saat dayanabildi cnm, akşam 8'de doğdu gece 12.30 kaybettik. Çok küçük yaşamaz dediler en baştan bize hatta doğum öncesi muayenede aralarında doğuma dayanamaz ex olur diye konuştular. Canlı doğması dr.ları da çok şaşırttı. Bebeğim kutlamalarla çıktı küveziyle doğumhaneden ama bu seferde dr.lar olur da yaşarsa mutlaka bi aksaklık kalır, duymaz görmez yatalak olabilir vs. diye hazırlamaya çalıştılar bizi. Çok güçlüydü yavrumuz adı gibi ama ben taşıyamadim bebeğimizi ancak 4.5 saat dayanabildi.
Senin ne zaman olmuştu cnm doğum, normal doğum mu yaptın?

Canim ilk cocuk sezaryen oldu 3 kilo dogdu bunda 17. Hafta hunilesme oldu serklaj dan buyana 2cm uzunlugunda idi ben enfeksiyondan oldu diyorum doktorum bebek cok harekli baski yapmis diyor ama bebegin baskisi ile bu kadar sanci cekilmez fitil antibiyotik hepsini kullandim pazartesi gunu crp 15 di cuma gunu dogumu baslatti doktorum yatis verip antibiyotik tedavisi yapsa boyle olmayabilir di[/QUOTE]

Cnm bana da her dr. bebek çok hareketli diyorlardı. En son bu olay yaşanınca bebeğin hareketli olması bizim için dezavantaj kesesini kendisi çıkarmış dışarıya dediler. Açılmayı teşvik etmiş hareketli olması. En başlarda hareketli olmasını çok güzel karşılıyorlardı, bu sinir sisteminin ne kadar iyi geliştiğini gösteriyor diyorlardı aslında. Bu durumda olumsu bi hal aldı ama.

Cnm bana da her dr. bebek çok hareketli diyorlardı. En son bu olay yaşanınca bebeğin hareketli olması bizim için dezavantaj kesesini kendisi çıkarmış dışarıya dediler. Açılmayı teşvik etmiş hareketli olması. En başlarda hareketli olmasını çok güzel karşılıyorlardı, bu sinir sisteminin ne kadar iyi geliştiğini gösteriyor diyorlardı aslında. Bu durumda olumsu bi hal aldı ama.[/QUOTE]
Canim benim gecen yil 31 ekimde oldu dogumum iki ay korundum biraktim bi yil oldu nerdeyse hamile kalamiyorum benim dogumum cok zor oldu 4 gun bebek serklaja basti basti canim cikiodu artik 4. Gunun sonunda suyu geldi bi kac saat sonra karnimda oldu hemen serklajimi cikardilar dr zaten yetersiz olan rahim agzini eliyle acti bebegimi eliyle parcaladi pislik herif nasil olsa oldu diye sonra o sekilde alamadi cocugu bana ilac verdiler yarim saat icinde acildim ve dogurdum oglumu 480 gr 25 cm di

Canim benim gecen yil 31 ekimde oldu dogumum iki ay korundum biraktim bi yil oldu nerdeyse hamile kalamiyorum benim dogumum cok zor oldu 4 gun bebek serklaja basti basti canim cikiodu artik 4. Gunun sonunda suyu geldi bi kac saat sonra karnimda oldu hemen serklajimi cikardilar dr zaten yetersiz olan rahim agzini eliyle acti bebegimi eliyle parcaladi pislik herif nasil olsa oldu diye sonra o sekilde alamadi cocugu bana ilac verdiler yarim saat icinde acildim ve dogurdum oglumu 480 gr 25 cm di[/QUOTE]
Ahhh yavrum yaaa kıyamam, insanın içi gidiyor bişey olacak diye bebeklerimize ama yapılan muameleye bak. Ben 4 saat küvezde eziyet çekti diye üzülüyorum senin bebeğinin sıkıntısı bambaşka olmuş, senin yaşadıkların da cabası. Dr.ların bu konuyu duygularını karıştırmadan yapmaları gerekiyor ama bazen de vicdansızlığa varıyor bu durum. Ölmüş de olsa insan o can taşıyordu sonuçta. Bizim o anki aciz, çaresiz halimiz onlara bu hakkı vermemeli. Yetişkin birine nasıl yapamazlarsa bu muameleyi bebeklerimize de yapılmaması gerekiyor.
İnşallah kısa sürede bebeğin gelir size. Aşılama denediniz mi cnm bu bir yılda hiç? Benim bebeğim aşılamayla olmuştu. Senin bebeğin de tedaviyle mi olmuştu peki?

T
Ahhh yavrum yaaa kıyamam, insanın içi gidiyor bişey olacak diye bebeklerimize ama yapılan muameleye bak. Ben 4 saat küvezde eziyet çekti diye üzülüyorum senin bebeğinin sıkıntısı bambaşka olmuş, senin yaşadıkların da cabası. Dr.ların bu konuyu duygularını karıştırmadan yapmaları gerekiyor ama bazen de vicdansızlığa varıyor bu durum. Ölmüş de olsa insan o can taşıyordu sonuçta. Bizim o anki aciz, çaresiz halimiz onlara bu hakkı vermemeli. Yetişkin birine nasıl yapamazlarsa bu muameleyi bebeklerimize de yapılmaması gerekiyor.
İnşallah kısa sürede bebeğin gelir size. Aşılama denediniz mi cnm bu bir yılda hiç? Benim bebeğim aşılamayla olmuştu. Senin bebeğin de tedaviyle mi olmuştu peki?[/QUOTE]
Tabi cnm tedaviyle olmustu klomen ve catlatma ignesiyle olmustu asilama denemedik ama bugun kontrole gidicem bi yumurtam vardi 15.2 mmlik ona bakicak buyumusmu diye buyumusse igne verecek buyumemisse adet olmqyi beklicem sonrasinda asilama dusunuyorum ama rahim filmi isteyecek mi yaptirmalimiyim onu cektirirsem bir ay daha gecikecek ama cektirmessem de ya tikaniklik varsa yine ertwlencek bilmiyorum bi senede tikanir mi enfeksiyon da gecirmedim acikcasi

UOTE="feridetamer, post: 37389957, member: 558906"]Canm solunumncihazina bile baglanmamis maşallah toparlanacagina insani yorum belkide acilman su cCRP 15 ti ya ondan oldu birden yani enfeksiyondan olmusnl olabilir bir de geçmişe baktimnserklajdan önce de sen hep antibiyotik falan kullanmissin acaba enfeksiyondan mi kisaldi acildi 5 cm uzunluk varken acildi serklajdan sonra da sureklimfitil kullanmisin ama yine 2 cm huni oluşmuş demem onki enfeksiyon mu bunhale getirdi rahim agzini acaba bir de senin ilk.çocuğun normal mi.doğmuştu o sirada rahim agzida zarar görmüş olabilir kkaç.hafta kaç kiloydu[/QUOTE]
Canim ilk cocuk sezaryen oldu 3 kilo dogdu bunda 17. Hafta hunilesme oldu serklaj dan buyana 2cm uzunlugunda idi ben enfeksiyondan oldu diyorum doktorum bebek cok harekli baski yapmis diyor ama bebegin baskisi ile bu kadar sanci cekilmez fitil antibiyotik hepsini kullandim pazartesi gunu crp 15 di cuma gunu dogumu baslatti doktorum yatis verip antibiyotik tedavisi yapsa boyle olmayabilir di[/QUOTE]
CRP 15 ken vermedi mi canm antibiyotik hatta serum vermeliydi (

Tabi cnm tedaviyle olmustu klomen ve catlatma ignesiyle olmustu asilama denemedik ama bugun kontrole gidicem bi yumurtam vardi 15.2 mmlik ona bakicak buyumusmu diye buyumusse igne verecek buyumemisse adet olmqyi beklicem sonrasinda asilama dusunuyorum ama rahim filmi isteyecek mi yaptirmalimiyim onu cektirirsem bir ay daha gecikecek ama cektirmessem de ya tikaniklik varsa yine ertwlencek bilmiyorum bi senede tikanir mi enfeksiyon da gecirmedim acikcasi[/QUOTE]

İnşallah büyümüştür de yumurtan hiç gerek kalmaz bu ay tutuverir. Daha önce çektirmişmiydin cnm rahim filmi? Belki gerek görmez dr.un çektirmeye, hemen aşılamaya geçirir. Rahim filminin gebe kalmayı kolaylaştırdığını belirten araştırmalar var. Rahim filminden sonraki ilk 6 ayda hamile kalma ihtimali artıyormuş. Eğer isterse rahim filmi bunu düşünerek rahatlat kendini, belki sonraki ay hemencik tutuverir. Belli ki senin yumurtan geliştikten sonrası problem değil. Bi bakarsın oluvermiş.

İnşallah büyümüştür de yumurtan hiç gerek kalmaz bu ay tutuverir. Daha önce çektirmişmiydin cnm rahim filmi? Belki gerek görmez dr.un çektirmeye, hemen aşılamaya geçirir. Rahim filminin gebe kalmayı kolaylaştırdığını belirten araştırmalar var. Rahim filminden sonraki ilk 6 ayda hamile kalma ihtimali artıyormuş. Eğer isterse rahim filmi bunu düşünerek rahatlat kendini, belki sonraki ay hemencik tutuverir. Belli ki senin yumurtan geliştikten sonrası problem değil. Bi bakarsın oluvermiş.[/QUOTE]
Insallah cnm cok cektim yhaa sen beni cok iyi anlarsin ayni durumdayiz cnm rabbim bizi cok seviyo ki en agir sinavlarla siniyo geldim doktordan 20.5 mm olmus yumurtam gayet guzel dedi dr 6 da ovitrelleyi vurdum carsamba sabah basliycaz hadi kismet insallqh ugrasmam asilamayla insallah tutunur bu ay cnm rahim filmi istemedi iki yil once cektirdim hemen ilk bebegime hamile kaldim o ay ardindan bi gebelik daha dr gerek gormedi

Insallah cnm cok cektim yhaa sen beni cok iyi anlarsin ayni durumdayiz cnm rabbim bizi cok seviyo ki en agir sinavlarla siniyo geldim doktordan 20.5 mm olmus yumurtam gayet guzel dedi dr 6 da ovitrelleyi vurdum carsamba sabah basliycaz hadi kismet insallqh ugrasmam asilamayla insallah tutunur bu ay cnm rahim filmi istemedi iki yil once cektirdim hemen ilk bebegime hamile kaldim o ay ardindan bi gebelik daha dr gerek gormedi[/QUOTE]

Ayyyy çok sevindim cnm yaaa ne kadar da guzel büyümüş maşallah hadi inşallah tutunur yavrun bu ay gelir senin olur. Müjdeli hbrler gelir inşallah bu ay, hem sevindim hem heyecan yaptım. Allah sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
Çok çektik valla cnm aynı şeyleri ben de düşündüm. Unuttuk da kendisini dön kulum mu dio, bi günah işledik de sevdiğinden dünyada ödesin kulum mu dio, ya da gerçekten şefaatçi olsun bize die mi aldı yanına vs. vs. Neler düşünmüyo ki insan.
Ben annemi de 8 yaşımdayken kaybettim. Daha da etkiledi beni Allahım annemi aldın zaten zar zor eziyetle büyüdüm, şimdi de evladımı alarak sınıosun beni die de düşündüm. Herşeyi düşünüyor da işte insan sonuç değişmiyor, zaman geriye işlemiyor. Kabullenmekten başka çaremiz yok.
İnşallah cnm kısa zamanda güzel hbrlerini alıp kutlamalar yaparız senin için burda.

Ayyyy çok sevindim cnm yaaa ne kadar da guzel büyümüş maşallah hadi inşallah tutunur yavrun bu ay gelir senin olur. Müjdeli hbrler gelir inşallah bu ay, hem sevindim hem heyecan yaptım. Allah sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
Çok çektik valla cnm aynı şeyleri ben de düşündüm. Unuttuk da kendisini dön kulum mu dio, bi günah işledik de sevdiğinden dünyada ödesin kulum mu dio, ya da gerçekten şefaatçi olsun bize die mi aldı yanına vs. vs. Neler düşünmüyo ki insan.
Ben annemi de 8 yaşımdayken kaybettim. Daha da etkiledi beni Allahım annemi aldın zaten zar zor eziyetle büyüdüm, şimdi de evladımı alarak sınıosun beni die de düşündüm. Herşeyi düşünüyor da işte insan sonuç değişmiyor, zaman geriye işlemiyor. Kabullenmekten başka çaremiz yok.
İnşallah cnm kısa zamanda güzel hbrlerini alıp kutlamalar yaparız senin için burda.[/QUOTE]
canım benım bır gunahımız oldugundan degıl bızı çok sevdıgı için ona donmemıs ıcın sınıyor bızı şöyle düşün peygamberımız 6 evladını kaybettı hayattayken 6 evlat acısı cektı daha doğmadan babasız 6 yasında annesız kaldı oysa rabbımız bı kaınatı onun ugruna yarattı böyle dusun bırde bız sınanıyıruz ve bebeklerımız kucagımıza alacagız cnm ınsallah bu ay olur bılmıorum cnm olmassa aşılama yapılcak bıdakı ay hayırlısı neyse o olsun cnm zaten benım korkum hamıle kalamamak degıl bu ay olmaz bıdakıne olur o olmassa sonrakı ay olur bızım asıl derdımız su yetersız rahım agzı kı canım senınkı cok ıyı dayanmıs senın serklaj var mıydı[/QUOTE]

Benim serklaj yoktu cnm, acil dikiş atacağız diye yatırdılar hastaneye ama enfeksiyondan atamadılar. 2 gün bekledik düşsün diye ama bi gecede 20den 25e fırladı enfeksiyon ve acilen doğuma alındım serklaja değilde. Belki atılabilseydi dikiş dünyaya getirebilirdim bebeğimi. Anneyi kaybedebiliriz veya rahmini alabiliriz hazırlıklı olun demişler eşime doğumdayken ben, bekleme vaktimiz kalmamış zaten.
Bir sonraki hamileliğimde 12-14. haftalarda dikiş atılcak ve istirahatle geçirecekmişim hamileliği bu şekilde söledi dr. İnşallah kalabilirim de hamile biz mecbur aşılamayla başlayacağız denemelere. Hakkımızda hayırlısı inşallah.

canım o haftada dikiş başlı başına dogumu baslatıyo zaten bebek asagıda o haftada seklaj yapamazlardı benım kı 17. haftada atıldı o zman 17 mm ıdı rahımagzım yanı serklaj olmasaydı muhtemelen 19 da falan kendı doğacaktı yıne ama serklaj 12 13 haftada atılmalı açılma hiç başlamadan o süreç bı başlarsa durduramıyolar pek benımde oyle olucak 12. haftada dikiş sonra yatış

Aynen öyle cnm ben kasım başında kontrole gideceğim. Bakalım dr. ne dicek bundan sonraki süreç için, ne kadar beklicez dikiş vs nolcak. Hastaneden çıkmadan 1.5 ay ilişki yok dediler, ama başka bi süre belirtmediler bebek için. Şimdi akıl verenler ben gittim gittim rapor aldım yattım sen çok yordun kendini diyorlar, Allahın safı benmişim diyorum şimdi. Benim cnm hiç kıymetli değildir acısı böyle çıktı.

aynen canım benım de ben bu bebek varken ev tasıdım evımı kendım temızledım obur evı kolıledım bu evı yrelestırdım ah hıc sakınmadım kendımı ama bıdaa gebe kaldıgımız zaman kesınlıkle hiç iş yapmak yok valla ayakta bıle durmuycam ben yeter kı bebegım yasam sınırlarına gelsın canım bıraz beklemenı tavsıye ederım bence 3 ay korun sımdı zaten lohusasındır a da bıtmıstır belkı de benımkıler ılkı 33 gun ıkıncısı 27 gun surdu 45. gunlerde de adet oldum ilişkiyı enfeksıyon rıskı ıcın vermıslerdır en az 3 ay korun canım rahım toparlanmalı yaralandı baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…