Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

genelde bebeği muayne ederken bu konuyu atlayabiliyorlar benim doktorum her muaynede mutlaka kontrol ettiğini söylemişti oda bu durumun nasıl olduğuna çok şaşırdı iyiki 19. haftada detaylı ultrasona çağırılmışım oda yaşımdan dolayı erken yapalım dediler bende üniversite hastanesinde perinatolog prof yaptırdım ikili testimide o yaptı aslında o sıradada bakılıyormuş
detaylı ustrasondan bir hafta önce kendi doktoruma muayne olmuştum herşey yolundaydı hatta miyomun büyümesi durmuştu buna çok sevinmişti ne olduysa bir hafta içerisinde oldu zaten cuma günü ayaklarım aşırı şişmişti ve daha önce yaşamadığım bir ağrı vardı kalçamın altıda ctesi detaylı ultrasone gidicem diye erkenden yattım dinlendim eğer detaylı ulstrasonda tespit edilmeseydi aniden evde yada işyerinde heran doğum yapabilirmişim herşeyde bir hayır vardır bir hafta hastanede yatırıp tedavi ettiler rahim ağzım ona rağmen sıfırlandı bu yüzden dikiş atılamadı doğum başlayınca yapılacak birşey kalmamıştı

bende yeniden hamile kaldığımda kaybettiğim bebeğimin yeniden geleceğini ve sanki kaldığım yerden devam edeceğini düşünüyorum tekrar annelik ve hamilelik duygularını yaşamak istiyorum . gerçekten sendende bu duyguları yaşadığını duymak bana çok iyi geldi etrafımdaki hiç kimse beni anlayamıyor yaşamayan gerçekten bilemez ne kadar zor olduğunu

başın sağolsun kayıpların için çok üzüldüm benim anlamadığım neden doktorlar daha önce kayıbın olduğu halde üzerinde durmuyorlar genelde doktor ihmali yüzünden bu acılar yaşanıyor bizim ne kadar zor günler geçirdiğimizi düşünemiyorlarmı neden aynı acıyı tekrar yaşatıyorlar .
bende pko hastasıyım klomen ve çatlama iğnesiyle hamile kalabilmiştim seni çok iyi anlıyorum allah yardımcın olsun benim tavsiyem bundan sonraki hamileliğinde mutlaka riskli gebelik konusunda uzman bir doktor seçmen bizim durumumuzda normal doktorların takibi yeterli gelmiyor allah sabırlar versin

Aslında olacağı varmış görünen o ki. Benim görünmemiş ama senin görünmüş detaylı usg'de mesela. Ama engellenememiş. Benim de belki görünseydi usg'de başka bişeyler daha olacaktı ve yine engellenemeyecekti. Ama insan kabullenmek istemiyor ya, hep şöyle olsaydı böyle olsaydı diye kurup duruyor.
Malesef kimse anlamıyor bizi. Sanki anlaşmışlar gibi hep aynı sözler. Canın sağolsun, sana bişi olmamış ya, daha gençsiniz olur daha çocuğunuz, kocana sana sağlık versin Allah gerisi hikaye vs.vs. Haklılar evet ama hiçbir işe yaramıyor bu sözler. Daha da yaralanıyorum sanki. Hele de 15 gündür aynı şeyleri duyunca daha da irrite oluyor insan. Senin canın gitmiş, belki yaşıyorsun ama kalbin onla kalmış, aklın fikrin her an onda, onu düşünmekle geçiyor vakit. Ama üzülmen saçmaymış gibi davranıyor insanlar. Haykırasım geliyor bi daha olur bebeğiniz diyenlere, tavuğum ya ben bol bol yumurtluyorum sanki diye. Bunu zor yaptım 6 yılda. Ayrıca bir daha olsa bile bunu nasıl unutabilir insan, candı o. Lohusa halimizle, göğsümüzde yavrumuzun nasibiyle, kucağımız bomboş kalakaldık ortada. Nasıl anlayabilecekler ki zaten bizi.
Bende de pcos var ama klomen etkilemiyor beni, bir tane oluyor yumurta o da gelişmiyor. Mecbur göbekten iğne kullandık bende, yaşımdan ötürü de çatlatma iğnesinden sonra şansa bırakmak istemedi dr. aşılama yapıldı. Neyse ki ilk aşılamada tutmuştu. Çok sevinmiştik. Bundan sonra ne yaparız, nasıl yaparız bilmiyorum, endişeliyim bu konuda.
Ben de kendimi çok yalnız hissediyorum doğumdan beri. Konuşmak bile boşa geliyor. Anlaşılmıyorum, sıkıyorum sanki insanları. Burada yaşadıklarımız paylaşmak bana da çok iyi geldi. Sen, ben hepimiz hem benzer şeyleri yaşamışız hem de aynı duyguları paylaşıyoruz, aynı acıları yaşıyoruz. Paylaşarak atlatacağız bugünleri de inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Evet bi hamile kalabilsem elimden geleni yapacam ama gebelikde elde edemiom iki si se tedaviyle olmustu bugun yumurtalarima bakti bi tanesi 14mm de catlamis yani yumurta gelismemis bi tane daha var o da 15.2 mm pazartesi bakicak tek umudum o bu ay yoksa igne ve asilama yapilck

Ya kizlar surekli yatmaktan mi bilmiyorum ama gözünüzün önünde ucusmalar oluyo mu ? Tansiyon desem gecen hafta olcumde iyiydi gayet o zamnda oluyodu dktra demeyi unuttm.bide cok su iciyorm su dengeler diye biliyorm anlamdim gitti nie

Canimm hic.beklemiyordum senden boyle binhaber hayirli olsun maşallah bebis iyi demek ki 4 doz ciğer geliştirici vurulmustin demi 1000 gr ustu bebekler daha cabuk toparlaniyormus ama inşallah güzel atlatirsiniz bunsureci de

Canimm hic.beklemiyordum senden boyle binhaber hayirli olsun maşallah bebis iyi demek ki 4 doz ciğer geliştirici vurulmustin demi 1000 gr ustu bebekler daha cabuk toparlaniyormus ama inşallah güzel atlatirsiniz bunsureci de
Sagol canim 2 doz igne oldum bebegin solunumu gayet iyi dediler guzel guzel agliyo hareketleride iyi doktor tek korkumuz enfeksiyon dedi. Canım sancım 4 saat surdu nstde cikmadi bu arada acilma yoktu endol fitil verdiler tam sancilar dinmisti kanama basladi ozaman 8 cm acilma var dedi doktorum kan nereden geldi soramadim hemen sezaryene aldı zaten

Başın sağ olsun arkadaşım. İnşallah en kısa zamanda bu acını unutturacak yeni bir gebelik yaşarsın. Epeydir bakmıyordum buraya. Yeni arkadaşlar katılmış malesef( Ben de benzer acılar yaşamıştım 25 haftalık oğlum 4 gün yaşamıştı. Şükür sonradan evladıma kavuştum 2 yaşına girmek üzere. Bu süreçte lütfen birkaç dr ye git mümkünse perinatolog da olsun içlerinde. Tüm testlerini yaptır. Ona göre sonraki gebeliğin daha rahat geçer...

Canım Allah yardım etsin. Burada adını paşam 3435 vardı aynı haftada doğum yaptı senle. Şu ana yaşına girecek oğlu maşallah çok sağlıklı.İnşallah senin de öyle olacak. Söylerim kendisine yazar sana.

Canım Ankarada iyi dr ler var. Buradaki arkadaşların çoğu Ankarada Özgür deren ve aydan biriye gitti. Geçmişte dr tavsiye listesi vardı bulabilirsen bak epeydir yenilenmiyor sanırım liste.

Canım ben de 25 haftalık kaybımda kanamaya gittim 2 gün yattım eve çıktım o gece suyum gelmişti. Enfeksiyona bakıldı mı sende. Bbebk genetik incelemeye gitti mi patoloji değil sorduğum? Ağrın vs olmus muydu?

Bazen birden de kısalabiliyor rahim kapalı dediyse bakmıştır.Enfeksiyona vs bakılıyor muydu?

Canım böyle durumlarda serklajla kayıp da olduysa bazen loaparoskopik serklaj önerilebiliyor birkaç dr ye görün canım başın sağ olsun. Ben de laparoskopik abdominal serklaj olmuştum.

Sağol cnm Allah razı olsun. Allah insallah bize de nasip eder evlat sahibi olmayı. Allah sana evlatlarına eşine uzun sağlikli birlikte ömürler versin.
Enfeksiyona bakilmiyordu cnm benm ilk aylarda bakmisti dr. um sonra bakmadi hic. Son kontrollerimde 2 dr a da soyledim akintimin cok fazla oldugunu ama nirmal dediler ustune dusmediler pek simdi dusunuyorum da hakkaten normal değildi. Ben de inanmamalıydım, üstüne gitmeliydim belki de. Şimdi ben de birkaç dr.a gitmeyi düşünüyorum cnm dediğin gibi. Ankara unv, zekai tahir, esim baskent unv, dior belki hacettepe. Tum iyi hastanelere bi görüneyim dioruz insallah nasip olursa tekrar gebelik. Sonraki hafta gidecegiz bakalim Murat SÖNMEZER'e nasıl bi yol haritasi bilemiyorum. Ona göre yaptıracağız insallah tum testleri. İnsallah baska baska sorunlar yasamayiz bu yolda tez zamanda gelir yavrularimiz.

Canım böyle durumlarda serklajla kayıp da olduysa bazen loaparoskopik serklaj önerilebiliyor birkaç dr ye görün canım başın sağ olsun. Ben de laparoskopik abdominal serklaj olmuştum.
ben tokattayım canım her gıttıgım dra soyledım alttan serklaj tutmadı karından istıyorum dıye yapamıyoruz dıyemıyorlar da hayır olmaz yıne alttan yapılır dıyorlar napıcam bılmıorum bı hamıle kalabılsem onuda beceremıyorum benım couum olmuycak sanırım

amin. bundan sonra tecrubelisin gebelikte kanda enfejsiyona idrar kulturune baktirirsin insallah sonuca ulasirsin

olur insallah tedavini erteleme gerekirse tup dene. bu abdominali her dr yapamiyor malesef ve yapikacaksa gebelij oncesi daha iyi.

rana ugratmayalim burasi hastane ortami bebek her an enfeksiyon kapabilir gibi moral bozucu seyler ssöylemiş

Canım ben de 25 haftalık kaybımda kanamaya gittim 2 gün yattım eve çıktım o gece suyum gelmişti. Enfeksiyona bakıldı mı sende. Bbebk genetik incelemeye gitti mi patoloji değil sorduğum? Ağrın vs olmus muydu?

Bazen birden de kısalabiliyor rahim kapalı dediyse bakmıştır.Enfeksiyona vs bakılıyor muydu?

Canım böyle durumlarda serklajla kayıp da olduysa bazen loaparoskopik serklaj önerilebiliyor birkaç dr ye görün canım başın sağ olsun. Ben de laparoskopik abdominal serklaj olmuştum.[/QUOTE]

Chnp cok sagol canim biraz once yanlis yazdim tam olmadi
esim 1 saat omce sut goturmusdu bebege bebek uyuyomus agizdan beslemisler mama ile hemsire moral bozucu seyler konusmus simdi bebek iyi ama boyle olmayabilir hastane ortami bebek enfeksiyon kapabilir demis apneden bahsetmis sizi fazla umutlandirip sonra husrana ugratmayalim demis iste ama hareketli surekli oksijen catirini itiyormus bu enfeksiyondan cok korkuyorum boyle yerlerin cok steril olmasi lazim dimi ins allah yardim eder hepimize cok zor bi durum bebegi orada birakip gelmek gozume uyku girmiyor

olur insallah tedavini erteleme gerekirse tup dene. bu abdominali her dr yapamiyor malesef ve yapikacaksa gebelij oncesi daha iyi.
Canim bilmiyorum bu kadar sey ust uste ve kucuk bu yerde yasiyorum ankara istanbula gitmem lazim tedavi oluyorum 3. Ayini kullandim klomenin cevap vermedi sanirim adetimden sonra rahim filmi bi sonraki ayda asilama olacak en az iki ay var onumde ve inan bir gun bile sabrim yok biliyorum bunlar sinav sabretmem gerekiyor ama nadil olack bilmiyorum tukendim

Canim birde 5 saat sonra 3 gunluk olacak bebek 48 saat onemli demislerdi simdiye kadar bir sorun cikmadi ins allahim yardim etsin butun annelere

amin. bundan sonra tecrubelisin gebelikte kanda enfejsiyona idrar kulturune baktirirsin insallah sonuca ulasirsin

Amin cnm insallah, acı bir tecrübe oldu bu şekilde. Dr.ların bizleri yönlendirmesi gerekirken biz takip ediyoruz kendimizi. Çok teşekkürler önerilerin için, burdaki öneri ve desteği yakın çevreden göremiyoruz malesef. Hamileliğimde herkesin tek muhabbeti hic mi kusmadin hic mi asermedin nasil gebesin sen oldu, simdiyse yaşın genç bi daha yaparsın oluyor.

Benim de tedaviyle olmuştu cnm bebeğim, bundan sonra da tedaviyle deneyeceğiz sanırım. Ben de klomene cevap vermiyorum malesef mutlaka iğne gerekiyor. Gonal F+ovitrelle+progestan kullanmistim asilamamdan once. İnsallah en kisa zamanda saglikla hamile kalirsin cnm.

Amin cnm benimde aynilari olck sanirim rahim filmi olmadan bende asilama istemem bu durumda iki ay en az beklerim peki gebeligini yatarak mi gecirdin nasil oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…