Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hmm bence hic kalkma yerinden derim cunki sinirdasin doktrlara kalsan dikis sonrasi bile normal hayata donebilirsin diyo ama tehlikeye atma baska dktrlarlada grus tabi ayrintilida da olcum yapiyolar .bak ben onceden kaybim oldugu icin 3.5cm le bile hic bi is yapmadim hep yatyorm sende kalkma lutfen

ben zaten cok korktum acıkçası evdeyim ama sürekli yatmıyorum sen hiç kalkmıyor musun?sen kac haftadır yatıyorsun arsyy? Yarın mecburen dısarı cıkmak zorundayım bir de dr a ben ısrar ettiğim için ölçtü o yüzden iyi bir dr a görünmek istiyorum bugün biraz bel ve kasık ağrım var zaten bunun herhangi bir belirtisi yok mu? Akıntı vb yazmışlar ama bu haftada normal yazıyor nette

Çukurambarda hekim plazada Murat SÖNMEZER var ona git bi danis bence cnm mutlaka biz son dk da gitmis olduk ama esimin bi arkadasinin esini ve bebegini kurtardi bu hoca. Muayene ediyor sonra gerekli tum tetkikler ve yatis yapacaksan ankara tipta oluyor hersey. İcin rahat etsin bence bi git baska bi dr. a gec kalinca bi ise yaramio. Bi de ankara tipta yine cem hoca var o fakultede de ozel muayene seklinde bakiomus o da cok iyi. Allah saglik sihhat versin sana bebegine, saglikla kucagina alirsin insallah.

Merhabalar bende 18 haftalik hamileydim. Iki gun once az bi kanama ile doktoruma gittim hicbiseyim yoktu vebegim cok saglikliydi doktorum rahimin 1 cnm acilmis kese disari cikmis diyince neye ugradigimi sasirdim hemen hastaneye yatirdilar o aksam dusuk yaptim ertesi gun kurtaja alindim daha cok yeni oldugu icin cok kotuyum tecbubeleriniz varsa paylasirmisiniz lutfen bundan sonra nolucak bilmiyorum

Geçmiş olsun cnm. Allah sabır versin hepimize. Benzer şeyler yaşadıklarımız. Benim 23 haftalıktı. Bir günde oldu benimde herşey. Önce doğum sonra kürtaj sonra bebeğimi kaybettik. Bundan sonra hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

Evt iyi bi dktra gzuk bu rahatsizligi her doktr onemsemiyo.ben 13 haftda dikis atildi ve o zamndan simdiye kadar hep yatyrm .lavaboya kalkiyorm .bu ay sonu 4 uncu ayim bitecek .bence mecbur cikiyosan eger gdicegin yere ozel arabayla git madem.korkutmak istemem ama dikkat et lütfen .bu rahatszligin pek agrisi olmuyo ama akintiyada dikkt et .kanda vede idrar tahlili ver her ay .gunde 3 lt su tuketmeye calis.norml karsilama akintida onemli

Kesinlikle bende aynı şeyleri sürekli düşünüyorum birşey yapılabilirmiydi .
Doktorlar o kadar alışmışki bu duruma sen acını yaşarken ilk gebelikte genelde böyle oluyor bir dahaki sefere tedbir alınır çok rahat söylüyorlar üstelik hemen hemen her hafta muayne oluyordum. Miyomdan dolayı buna rağman detaylı ultrasonda tespit edildi insan inanmak istemiyor bazen rüyada gibiyim uyamıp kabustan kurtulmak istiyorum doktor gerçekten çok önemli iyice araştırmak gerekli

Allah kayıpları olan yada riskli durumda olan tüm annelerin yardımcısı olsun

Geçmiş olsun canım allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin dualarımız sizinle allah bu mubarek günde inşallah dualarımızı kabul eder belliki mücadeleci bir bebek olacak allah yardımcınız olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun allah sabır versin benimde 2o haftalık kaybım var yaklaşık üç ay önce benim hiç bir sorunum yoktu ağrı kanama vs. Detaylı ultrasonda bebği muane ederken tezpit edildi şok olduk herşey bir and değişti dünya başımıza yıkıldı hastaneye yatış yapıldı ne umutlarla gittiğimiz muayne sonrası herşey altüst oldu rahim ağzı yetmezliği teşhisi koyuldu çok zor günler geçirdim halada atlatmış değilim doktorlar sana ne dediler teşhis koyuldumu

Hayir bana daha tehsis konmadi haftaya cumaya patoloji sonucum cikicak 3 hafta sonrada genetik dr, um ondan sonra sebebi belli olur dedi rabbim yardimcimiz olsun insallah cok zor gercekten

Hayir bana daha tehsis konmadi haftaya cumaya patoloji sonucum cikicak 3 hafta sonrada genetik dr, um ondan sonra sebebi belli olur dedi rabbim yardimcimiz olsun insallah cok zor gercekten

Teşhis çok önemli bir sonraki hamilelikte ona göre tedavi uygulanıyor burada çok fazla kayıp yaşadıktan sonra teşhis koyulan o kadar fazla kişi varki malesef doktorlar bu konudançok itinalı davranmıyorlar belliki senin doktorun bu konuda hassas allah inşallah bebeğimizi sağlıklı kucağımıza almayı nadip eder

Amin insallah doktoruma guveniyorum gerçekten çok iyi ve arastirmaci biri insallah bundan sonra sorunsuz evlatlarimizi aliriz kucagimiza rabbim hepimizin yardimcisi olsun birde kurtajdan sonra kac ay korunma veriyor doktorlar?

Amin insallah doktoruma guveniyorum gerçekten çok iyi ve arastirmaci biri insallah bundan sonra sorunsuz evlatlarimizi aliriz kucagimiza rabbim hepimizin yardimcisi olsun birde kurtajdan sonra kac ay korunma veriyor doktorlar?

Benim durumum biraz farklı bende miyom vardı hamilelikte çok büyüdü doğum ve kürtaj sonrası miyom ameliyatı oldum ve bekleme sürem altı ay. Mart ayına kadar bekleyeceğim yani
Ama burada okuduğum kadarıyla iki yada üç ay bekleme süresinden sonra hamile kalan çok fazla kişi var

İnşallah seninde böyle olur çünkü. Bu bekleme süresi hiç geçmiyor ben tekrar hamile kalabildiğimde ve bebeğim sağlıklı dünyaya geldiğinde tekrar toparlanabileceğimi düşünüyorum

Toparlanirsin tabii hayirlisi buymus hepimiz icin demek ki rabbim boyle uygun gormus sende bebegini kucagina alirsin saglikli bir sekilde insallah sabrin sonu selamet olsun hepimiz icin bende bir yandan ara vermek istemiyorum ama bir yandan da yine ayni seyi yasarim diye korkuyorum

Bende aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum tabiki endişe içinde geçecek bir sonraki hamileliğimiz çok şükür ki sebebi belli olduğu için elimizden gelen tedbirleri alabileceğiz burada çok fazla örnrk var onları okudukça umut oluyor allahın izni ile bizde bugünleri atlatacağız zaten bir süre ara vereceksin daha herşey çok yeni Belli bir süre sonra korkunun yerini bende sabırsızlık aldı tekrar aynı güzel hamilelik duygularını yaşamak için gün sayıyorum Bende rahim ağzı yetmezliği doğuştanmış bu sebeple hamilelşk öncesi serklaj uygulandı bu şekilde daha sağlıklıymış

Amin allah razi olsun hepimize hayirli evlatlar nasip etsin insallah sizin yeni mi oldu peki?

Yeni yasadik biz de evt cnm. Bayram oncesi ayin 2 sinde aldilar beni doguma, 3 u gecesi de bebegimizi kaybettik, 4 saat yasayabildi bebegimiz. 8 de dogum yaptim ama ben dogumhaneden 12 de cikabildim. 12.30 da da bebegimiz uctu gitti.

Amin canim Allah hepimizin yardimcisi olsun. İnsallah en yakin zamanda biz de bebeklerimizi saglikla aliriz kucagimiza.
Benim detayli ultrasonumu 22. haftamda gazi unv. bi prof yapti, ustelik perinatolog ( riskli gebelikler uzmani). Hem de bi rahim agzi yetmezligi konusunda uzmanlasmis biri. Cok guzel rahim agzi kapali dedi gonderdi bizi. Oglumuz cok hareketliydi, onu yakalicam muayene etcem die baya ugrasti . Acaba o sirada mi tam bakamadi die dusunuoruz biz de. Eger o zaman yakalanmis olsaydi simdi ben yatarak dogumu beklio olabilirdim. Ama konustuk ya keskeler bitmior.
Sabirsizlaniorm demissin benim daha basima geleli 15 gun oldu sanki safak sayiyorum. Nasil gecicek gunler, neler yasicagiz, neler olacak sabirsizlik ve endiselerle dolu kafam. Senin sabirsizligini dusunemiyorum bile cok haklisin. Sanki hamile kalirsak gonderdigimiz bebegimiz yeniden gelecek gibi hissediyorum bir de. Bu daha da sabirsiz kiliyor insani.

genelde bebeği incelerken sanırım atlıyorlar benimde üniversite hastanesinde perinatolog ikili testimi yapmıştı ve bana miyomun risklerini anlattı ağrın çok olucak ilaçlageçireceğiz falan ama açılmadan bahsetmedi detaylı ultrasondan bir hafta önce kend doktorum muayne etmişti herşey yolundaydı ve mutlaka rahim ağzını kontrol ediyordu ne olduysa son bir hafta içerisinde oldu zaten cuma günü ayaklarım çok fazla şişmişti ve daha önce yaşamadığım bir ağrı hissediyordum ertesi gün detaylı ultrasone gideceğim için işten eve gelince dinlendim sabah hastaneye giderkende ağrı hissediyordum miyomdan olduğunu düşündüm fakat açılmadan kaynaklıymış , beni detaylı ultrasone 19 haftada çağırmıştı iyiki yoksa hiç anlamayıp işyerinde yada evde aniden doğum başlayabilirdi. keşkeler hiç bitmiyorki

bende yeni hamileliğimde kaybettiğim bebeğimin yeniden geleceğini düşünüyorum bu yüzden gün sayıyorum kaldığım yerden devam edecekmişim gibi geliyor aynı duyguları yaşıyoruz bunları birbaşkasından dinlemek

Kizlar ben rahimagzi yetmezligi yuzunden iki bebegimi kaybettim ilki 16. Haftada durup fururken oldu ikincide de anlattigim halde hic suphelenip rahimagzina bakmadilar 17. HaftDa tesafufen yakaladik 16 mm idi rahim agzim acil serklaj yapildi tuttu da ama 23. Hafta bitti dogum basladi cok zor gunler yasadim birde pkos hastasiyim ileri duzeydeyim tedavisiz olmuyo 3 aydir klomen kullaniyorum bu ay olmassa asilama yapick dr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…