Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar mrb çok şükür hastaneye yatis imin 14. Gününde durumunun stabil olması ve açıklığım in ilerlemesi sonucu taburcu oldum evimdeyim artık yatarak ne kadar durursa bebeğim Rabbim hamileligimin sonlarına da görmeyi nasip eder inşallah

Gecmis olsun canim. Sevindim bu haftaya kadar gelmene. Ins 40.haftaya kadarda bekler bebeginnn

Hadi masallah.insallah daha da durur.dogduktan sonra yapsin yaramazligi bol bol

Merhabalar inşallah sağlıkla gelir kuzunuz. Hastanedesiniz sanırım ve sanırım sancı kesici ilaçlar veri,yorlar. Sancı olduğunda dr nize bildirin lütfen. Ciğer geliştiricinin de etkisi 2 hafta devama ediyormuş. O yüzden belki biraz daha erteliyordur. Bir de allah korusun erken geleceği netleşirse size mağnezyum sülfa t tedavisi verilirse o zaman bebeğin beyin gelişime katkısı oluyor dr nizle konusun sorun bunu da...

Başınız sağ olsun önce. Ben de eskilerdenim:)) 2.5 yaşında sayılır oğlum. Boş zamanınız oldukça geçmiş sayfaları okuyun size ışık olacaktır. Sanırım tek kaybınız var. Genelde dr lerin bir kısmı tek bu hafta kaybında takip edelim gerekirse serklaj denen dikişi atarız diyorlar. kimileri de tedbiren dikeim diyorlar. Kaybınızın nedeni enfeksiyon da olabilir. Size tavsiyem kızlar da belirtmiş şayet bulunduğunuz ilde perinatolog yani riskli gebelik dr si varsa ona gidin. Tabi bu arada biraz daha maliyetli normal dr lerden. Proluton depot vurulduk bizim gibi riskli gebelerin çoğu haftada bir. Bunu 34- 36. haftaya dek özellikle 12. haftadan sonra kullanın. şayet dr niz gerek yok derse de dr nizi değiştirin.:))

Cevabin icin cok tesekkur ederim. Ondan oncede 7 haftalik dusugum var yani maalesef iki kaybim var. Cok sukur yeniden hamileyim. Bugun doktora gittim rahim agzini olcturmek icin sen yanlis zamanda geldin dedi once hamile kalmadan gelsektin birde simdi bakilcakti dedi olcum yapmadi yani. Neyse on birinci haftada tekrar bakariz ona gore karar veririz dedi. Bende o zaman sorun olmasa bile temkin amacli dikis atilmasini istiyorum dedim. Ben onlardan daha bilincliyim vallahi hic bi doktora guvenemiyorum artik Allah yardim etsin bana ve benim gibi riskli gebelere.

Aynennn hamile kaldigimda basladim prolutona 21.haftadayim hala devammm. Ama ccok acitiyorrrr ne yapalimm artik sabredecegizz:)

Sen baaka doktorlarada gorun cnm bence. Onlar icin dusuk sadece bi ihtimal bizim gibi duygusal bakmiyorlarki...

Aynen canım bende 13. Haftamda başladım prulutona hala devam ayrıca günde bir defada progestan 200mg kullanıyorum

[QUOTE="tgc123456, post: 39442543, memberolabilirmis, rkadaslar bu rahim ağzı yetmezligi nedeni nedir bilen varmi[/QUOTE]
Canim kesin sebebi bilinmiyor dogustanda olabilirmis, rahimle ilgili ameliyatlardan dolayida olabilirmis. Allahtan cozumu var.

[QUOTE="tgc123456, post: 39442543, memberolabilirmis, rkadaslar bu rahim ağzı yetmezligi nedeni nedir bilen varmi
Canim kesin sebebi bilinmiyor dogustanda olabilirmis, rahimle ilgili ameliyatlardan dolayida olabilirmis. Allahtan cozumu var.[/QUOTE]
peki kacinci haftada belli oluyo ben suan 10.haftadayim martta kontrolum var belli olurmu acaba doktora solesem kontrol etse korktum cunku endileendim

Durup dururken neden endiselendinki sen . Mart cok gec olur canim en gec subatin
sonunda gidip olcturmen gerekiyor
ultrasonla bakiliyor zaten bes dakikalik is
doktorlar icin.

daha once kurtaj olmustum cunku servikal yetmezlik kurtaja bagli cok nadir olurmus çünkü olursada 10.haftadan sonra olan kurtajlarda olurmus 10.haftadan onceki kurtajlarda olmazmis ama ben cok evhamli biriyim telaslandim

daha once kurtaj olmustum cunku servikal yetmezlik kurtaja bagli cok nadir olurmus çünkü olursada 10.haftadan sonra olan kurtajlarda olurmus 10.haftadan onceki kurtajlarda olmazmis ama ben cok evhamli biriyim telaslandim
doktor kontrolum zaten martin 2 si zaten tam zamaninda gidiyo oluyorum

Aynennn hamile kaldigimda basladim prolutona 21.haftadayim hala devammm. Ama ccok acitiyorrrr ne yapalimm artik sabredecegizz:)
Progestanın yüzde 40 oranda erken doğumu engellediği kanıtlanmış. Acıta acıta geçecek günler... Hayırlısıyla alırsınız kucağınıza yavrunuzu nşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…