Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cok sagol insaAllah bizde o gunlere gelebiliriz sen hemen hamile kalmissin masallah ben alti ay sonra hamile kalabildim. Sen dogum yapacagin zaman agrin cok varmiydi. Birde bende diger dogumdan sonra ortaya cikan vajinal mantar var bunyenin zayiflamasiyla ortaya cikti. Bu mantar hamilelikte tedavi edilirmi edilmezsede dikis atilirmi bu sekilde onu merak ediyorum doktor kontrolune haftaya baslayacagim[/QUOTE]
aslında bende polikistikover var bana doktok inofolik vermişti bende kırkım cıkınca kullandım oda hemen hamile kalmamı sağladı ben doktora gitmeden gece boyunca ağrı cektim meğer sancıymıs sabah doktora gittiğiimde 4 cm acıklık ar dedi 5 gün yattı hastahanede sancım durmadı doğdu ama cok ağrılıydı normal doğum sancısı yani 17 gün yasadı bebeğim ama dayanamadı cok kücüktü mantara fitil veriliyor sanırım birde enfeksiyon ve mantara dikkat etmelisin ben ic camasırımı ütületiyorum günde 2 defa değisiyorum dikiş atılırmı onu bilemiyorum ama doktorun perinatoloji doktoru olmasına dikkat et

Mrb canım evet bugün 12. Gün ve ben hala hastanedeyim benim çamaşırim çok islanmiyordu ben idrar kaciriyormusum bebeğin suyu değilmiş acilma olduğu için yatiriyorlar bugün 30+1 olduk Rabbimin izniyle çok şükür

Rahim ağzı yetmezliğinde sancisiz doğum değil sadece belli bir açıklığa kadar sancı hissetmiyorsun sonrası tabiki de sancılı doğum yapıyorsun ben iki gece çektim o sanciyi

3 gün endol fitil verdi onu kullandım proluton depot iğnemi haftada bir yaptırırdım 5 günde bir yaptır iki defalığına dedi bir sıkıntı yasamadım ben kolay bir ameliyat korkmayın sakın
İnsallh oyle olur bazen serklaj dogumu baslatiyormus Allah korusun bebislerimizi.

[QUOTE="minikkus82, post: 39306665, member:bilfigimi cok sagol insaAllah bizde o gunlere gelebiliriz sen hemen hamile kalmissin masallah ben alti ay sonra hamile kalabildim. Sen dogum yapacagin zaman agrin cok varmiydi. Birde bende diger dogumdan sonra ortaya cikan vajinal mantar var bunyenin zayiflamasiyla ortaya cikti. Bu mantar hamilelikte tedavi edilirmi edilmezsede dikis atilirmi bu sekilde onu merak ediyorum doktor kontrolune haftaya baslayacagim[/QUOTE]
aslında bende polikistikover var bana doktok inofolik vermişti bende kırkım cıkınca kullandım oda hemen hamile kalmamı sağladı ben doktora gitmeden gece boyunca ağrı cektim meğer sancıymıs sabah doktora gittiğiimde 4 cm acıklık ar dedi 5 gün yattı hastahanede sancım durmadı doğdu ama cok ağrılıydı normal doğum sancısı yani 17 gün yasadı bebeğim ama dayanamadı cok kücüktü mantara fitil veriliyor sanırım birde enfeksiyon ve mantara dikkat etmelisin ben ic camasırımı ütületiyorum günde 2 defa değisiyorum dikiş atılırmı onu bilemiyorum ama doktorun perinatoloji doktoru olmasına dikkat et[/QUOTE]
Perinatoloji doktoru derken anlamadim yani bilfigimiz kadin dogum doktoru degilmi cnm

Merhaba arkadaşlar 24+6 günlük hamileyim 22. Haftamda açılma nedeniyle Dikiş atıldı rahim ağzı yetersizliği... Sürekli ağrılarım var heran doğum yapacakmışım gibi hissediyorum.. Oturmak dahi yasak sürekli yatıyorum sancılarımı kesmesi için serum takıyorlar..en kötü ihtimalle 27 haftalık Olmasını bekliyoruz... Araştırıp okudukça herkesin farklı durumlar yaşadığını gördüm ... Bebeğim çok hareketli ve karnım geceleri taş gibi oluyor.. Bebek için Ciğer geliştirici iğne yaptırmak mantıklı mıdır önlem açısından yoksa illa son ana kadar beklemek mi gerekir

[QUOTE="Bskatespars, post: 39313091, member: 6587Merhaba arkadaşlar 24+6 günlük hamileyim 22. Haftamda açılma nedeniyle Dikiş atıldı rahim ağzı yetersizliği...Surekli ağrılarım var heran doğum yapacakmışım gibi hissediyorum.. Oturmak dahi yasak sürekli yatıyorum sancılarımı kesmesi için serum takıyorlar..en kötü ihtimalle 27 haftalık Olmasını bekliyoruz... Araştırıp okudukça herkesin farklı durumlar yaşadığını gördüm ... Bebeğim çok hareketli ve karnım geceleri taş gibi oluyor.. Bebek için Ciğer geliştirici iğne yaptırmak mantıklı mıdır önlem açısından yoksa illa son ana kadar beklemek mi gerekir[/QUOTE]
Allah yardimcin olsun insallah bebegin. zamaninda dogar. Stres yapma biz ne desekte hersey olacagina variyor doktorun ne diyorsa onu uygula bence ekstra bisey yapma

Perinatoloji doktoru derken anlamadim yani bilfigimiz kadin dogum doktoru degilmi cnm[/QUOTE]
kadın doğumcu ama riskli gebelik doktoru demek bizim gibiler icin

Allah sifa versin tatlim. 30 oldun maaallah darisi 35ee

doktorum normal istermisin diye sormadı bile sorsaydıda cvp hayır olurdu zaten ilk bebeğimi normal yaptım tövbe ettim cok canın acıyor bakalım sezaryen nasıl bişey
böyle kıymetli bebekleri pek riske atmıyorlar sezaryenmle alıyorlar

Anladim tskler. 1 gun daha bitti şükür:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…