Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar ya ben bebegin hareketlerini tam olarak hissediyorum artik cok güzel bir duygu. Fakat dun de oldu bugunde, tam asagi tarafimda yani rahim agzi taraflari muhtemelen, asiri yanma hissettim. Anlik oldu ama cok acidi. Acaba bebek dikis tarafina tekme atiyor olabilir mi? Varmi böyle bir durum yasayan? Yada bi dikri olan. Telaslaniyorum. Allah korusun

O kadar acima hic hissetmedim sadece cok ayakta durunca baski oluyor.dok.bi sor cnm ins bisey yojtur normaldir

O kadar acima hic hissetmedim sadece cok ayakta durunca baski oluyor.dok.bi sor cnm ins bisey yojtur normaldir
insallah cnm.
Sagol cnm tsk ederim cevap icin. Simdide su gibi cok az Yani cay kasigi kadar renksiz kokusuz akinti var. Sendede varmi normalmi bu. Bebegin suyu olmasin allah korusunn. Suphelendiim bi an. Yada hamilelerde varmi genelde acaba

insallah cnm.
Sagol cnm tsk ederim cevap icin. Simdide su gibi cok az Yani cay kasigi kadar renksiz kokusuz akinti var. Sendede varmi normalmi bu. Bebegin suyu olmasin allah korusunn. Suphelendiim bi an. Yada hamilelerde varmi genelde acaba

Akintim var benimde.dok.normal vucudunda farkli bir nesne var demisti ip icin.alistim akintiya kokusuz renksizse sorun yokmus

Merhaba arkadaslar. Benim rahim agzi uzunlugum gitgide kisalmaya basladi . Zaten cok telasliyimdir ilk gebeligimde kurtajla sonuclandi. cok kötü hissetmeye basladim kendimi Iki hafta arayla olcumler 4.13, 3.92 ve son olarak bugun 3.70 geldi. Iki hafta sonra tekrar olculcek. eger boyle azalma devam ederse 7 hafta sonra 3 olucak daha da ilerledigini dusunemiyorum bile. Ben nerdeyse hic is yapmıyorum kendimi yormuyorum .ama yatmiyorum oturuyorum bide her gun 5 kat merdiven inip cikiyorum.neden boyle kisalmaya basladi ki. Sizce cok anormal mi bu değerler.

insallah cnm.
Seni korkutmak istemem ama bende aynı şey için hastanes
insallah cnm.
Seni korkutmak istemem ama bende de aynı şey oluyordu acilen hastaneye geldik serklaj dikisi düşmüş 6cm de açıklığım vardı gelen sıvı bebeğin suyu da olabilirmiş ama benimki değilmiş 9 gündür hastaneyim açıklığım 2.5cm e düştü 29+5 haftalığım Rabbim herseyin hayırlısıni versin ama sakın ihmal etme

Canim hala hastanede misin allah sifa versin. Suan benim akinti yok gibi yani camasirda bile gözükmüyor. Sadece hafif islaklik hissediyorum vajinada. Seninde mi ayni böyleydi ki? Ben baaka bi doktora gittimde bebgin suyu iyi dedi, bilemiyorum yinede guvenemiyorum. ..

Kizlar merhaba bende yeni katildim araniza hepimiz bebislerimizi saglicakla kucagimiza aliriz insallah. Bende alti ay once bey aylik bebegimi erken dogumla kaybettim simdi cok sukur yeniden hamileyim. Daha yeni oldugu icin doktor kontrolune baslamadim insallah haftayagidicem artik. Benim size sormak istedigim sey rahim agzi yetmezliginde sancisiz dogum oluyormus ama ben uc gun sanci cektim oyle dogurdum acaba banada dikis atilicakmi. Tabi bunun en saglikli cevabini doktorumdan alicam ama daha once boyle sancili bir sekilde erken dogum yapipta rahim agzi yetmezligi teshisi konulan varmii

Bebegin hayrla gelsin ins saglicakla kucagina alirsin canimm. Valla benimki sanciaiz olmustu. Cokkk hafif vardi bi iki gun o once. Sanci bile denmez onaaa... doktorun rahim agzi uzunluguna bakip ona gore karar verir.

Bebegin hayrla gelsin ins saglicakla kucagina alirsin canimm. Valla benimki sanciaiz olmustu. Cokkk hafif vardi bi iki gun o once. Sanci bile denmez onaaa... doktorun rahim agzi uzunluguna bakip ona gore karar verir.
Tesekkur ederim cevabin icin tabi en dogrusunu doktor soyliyecek belki tedbir amacli dikis atilir oyle bisey olmasa bile. Sonucta erken dogum oykum var

bnim gece sancım vardı adet sancısı gibi umursamadım megersem rahmım acıldı sabah bı sıcaklık hıssettımkı kanama baslamıs sonra kesemm patladı dusuk yaptıydm

merhaba bende mayıs ayında 6 aylık bebeğimi ray dan kaybettim simdi 8 bucuk aylık hamileyim cok sükür bana 13. haftada dikis atıldı ve 23.haftada rahimde hunilesme basladığı icin doktor sürekli yatmamı söyledi simdi bu ünleri ggördük sükür benim sana tavsiyem sürekli dinlen ne sormak istersen cvplarım ben cok zor günler gecirdim cünki zor zmanlar bunlar

Allaaahimmm ne olur bende o gunleri goreyim( masallaahh ne güzel gunlere gelmissin sen

[QUOTE="minikkus82, post: 39290989, member: 6163]merhaba bende mayıs ayında 6 aylık bebeğimi ray dan kaybettim simdi 8 bucuk aylık hamileyim cok sükür bana 13. haftada dikis atıldı ve 23.haftada rahimde hunilesme basladığı icin doktor sürzayiflamasiylaimdi bu ünleri ggördük sükür benim sana tavsiyem sürekli dinlen ne sormak istersen cvplarım ben cok zor günler gecirdim cünki zor zmanlar bunlar[/QUOTE]
Cok sagol insaAllah bizde o gunlere gelebiliriz sen hemen hamile kalmissin masallah ben alti ay sonra hamile kalabildim. Sen dogum yapacagin zaman agrin cok varmiydi. Birde bende diger dogumdan sonra ortaya cikan vajinal mantar var bunyenin zayiflamasiyla ortaya cikti. Bu mantar hamilelikte tedavi edilirmi edilmezsede dikis atilirmi bu sekilde onu merak ediyorum doktor kontrolune haftaya baslayacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…