Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım çok sağolasın.aynı gün doğmuş bızdıklarımız.. İnşallah en kısa zamanda kucağımıza alacağız Allahın izni ile..:Saruboceq:

Aysecim hayırlı olsun senin adına cok sevindim. Onlar eve gelsinler iyice doyun birbirinize Allah analı babalı buyutsun saglıklı uzun bi omrunuz olsun hep birlikte insallah

canım benim bu kadar uzun zaman yazmayınca bende merak etmeye başlamıştım neyse tatlım allahın izni ile sıkıntılı günler bitti bundan sonra daha huzurlu günler göreceksin kuzunla birlikte allah yardımcın olsun darısı başımıza tatlımm kuzularımızı vaktinde sağlıcakla kucaklayalımm

kizlar gecen hafta tuvalette bir parca bir sey dustu benden,sarimtrak bir sey hafif de kan parcasi vardi sanki(cok afedersiniz balgam gibi),arasitirinca bunun rahim agzinda bulunan ve enfeksiyona karsi koruyan sumuksu tikac oldugunu ogrendim.Bugun doktoruma da soyleyince dogruladi,ama bu tikac dustukten ne kadar sonra dogumun baslayacagi belli olmaz dedi.Alttan da muayene etti,1 cm aciklik var,serklaj dayaniyor hala,rahimi kesme gibi bir durumu yok su anda dedi,rahim agzinda % 50 kisalma var dedi.Gecen hafta cok fazla olan suyun normale yaklasmis ama hala biraz fazla,fitili 5 gun daha kullanacaksin dedi.Bir de bebegin kafasi cok cok asagida,ne kadar asagida oldugunu kendin gorsen korkarsin dedi.Senden tek sitedigim 2 hafta daha dayan dedi,2 hafta sonra hastaneye alicak beni eger bir aksilik olmazsa,biraz da orda yatarsin olmazsa dedi.Sonunda da elimizden gelen herseyi yaptik,sakin ol ve bekle artik dedi.Hayirlisi olsun insallah,sag saglim ve ne zaman hayirlisiysa o zaman gelsin bebegim insallah.

canım ya inşallah dayanacak bebeğin nişan geldikten sonra bir iki gün içinde normlade doğum oluyor tatlım merak etme bak senin bir hafta geçmiş üstünden hareketlerini iyice kısıtla tatlım hiç kalkma gerekirse valla benimkide ne alemde hiç bilmiyorum tam kasık çizgimden vuruyor ayağımı kafasımı bilmiyorum 16 sında randevum var bakalım allahım hepimizin yardımcısı olsun

evet canzicim normalde bir iki gune dogum oluyomush nisan geldikten sonra ama yine de belli olmuyor dedi doktor,hatta cok erken haftalarda duserse tekrar olusabiliyomush bile.Aslinda cok korkuyorum ama sukunetimi korumaya calisiyorum,hareketlerimi de iyice kisitladim.Allah cumlemizin de yardimcisi olsun insallah sag saglim vakitlice alicaz bebelerimizi kucagimiza.

kızlar bugün doktora gittim,7 haftalık henüz.rahim ağzı boyum 1.59 çıktı şok oldum,serklaj kesin çözüm mü diye sordum,kesin değil ama 29 haftaya ulaştırabilsek yeter 1000-1100 gr olur,oda küvözde yaşatılır falan dedi en kötü ihtimalle,nasıl yani yaa 29 hafta küçücük canım sıkıldı gerçi dr en kötü olabilecekleri söyledi ama,moralim bozuldu,heyet raporu veririm ayakta fazla kalınmıyacak,enfeksiyon riskinden denize girilmeyek dedi.....

canım sen korkma artık 34.haftanda doldu allaha şükürler olsun 36.haftaya ulaştınmı küvez olayı bile ortadan kalkıyor tatlım allahın izni ile alıcaz canım bende inanıyorum canım allahım yardımcımız olsun

canım dikiş atılıp yattınmı kısalma bir nevi durabilir biz sana başta dedik dikiş kesin atılmalı ve kesin yatmalısın bunları yap gerisini allahım yardım edecektir canım

selam kızlar doğum yapan anneler gözünüz aydın darısı başımıza inşş allahım uzun sağlıklı ömürler versn yavrularımıza....on gün oldu serklaj uygulandı belkiş hatırlRSINIZ yazmıştım daha öncede doktor rahim boyun beş cm kısa deil ama rahim ağzında açıklık var bu gebelikte olan bişey deil dedi sende iiki yaptık serklajı düşük riskini yüzde ellinin altına düşürdük ama tabi benm hareketlerim kısıtlandı genelde yatıorum korkudan zaten banyomu zor yapıorum sizlerde hep yatınızmı yoksa oturarak zaman geçirdinizmi doktorum bana şu gnlerde yatay pozizyonda olman daha ii olur ayakta durma dedi şu an 16 4 gnlük olduk hayırlısıyla sizlern mesajlarını okudukça morel alıorum birde doktorum bana herhangi bi ilaç verme gereği duymadı sizler neler kullandınız yada kullanıosunuz..bu arada sadece vitamin ve gnde iki kere magnezyum alıorum.....

mrb kızlar,,,doğum yapanlar gözünüz aydı, siz bizim önümüzde eniyi örneksiniz.. ben daha önce 2 kere kaybettim bebebğimi. bu ay çatlatma iğnesi olduk bakalım bekliyorum...sonuçu...

canım inşallah herşey yolunda gider ve 37-38 haftalara gelirsin sağlıcakla noksansız kusursuz bebeğini kucağına alırsın ben hep yattım hatta küçük wc bile yatakta yaptım ama benim arada kanamam oldu 20. haftda hastanede yattım ondan sonra tamamen yataktaydım kokuyla bu haftalara geldim ama şimdi wc ye kalkıyorum yemeğede masaya oturuyorum o kadar diğer zamanlar yine yataktayım ilaç konusundada ben baştan bu haftaya kadar progestan sabah akşam kullandım dikişten 3 hafta sonrada magnesıuma başladım ve halan devam ediyorum canım yat ve ialçlarını kullan gerisi allaha kalmış bol bol dua et tatlım birşey olmaz deyipte kalkma ayağa gerçekten yatmak iyi geliyor canım

mrb kızlar,,,doğum yapanlar gözünüz aydı, siz bizim önümüzde eniyi örneksiniz.. ben daha önce 2 kere kaybettim bebebğimi. bu ay çatlatma iğnesi olduk bakalım bekliyorum...sonuçu...

canım inşallah allahın izni ile bebiş haberlerini alırsın sonrasında da inşallah sağlıcakla kucaklamayı nasip eder allahım

amin canım inş allah hayırlısını versn hepimiz için evlatlarımızı bizlere bağışlasın...benm bu iknci gebeliğim ilkini malesef 18inci haftada kaybettik doktorlar anlamadılar rahmde sorun oldunu neyseki şimdiki doktorum çok ii şükürler olsun inş herşey gnlümüzce olur...progestanı doktorum kanamam olduğunda vermişti bana beşinci haftada onikinci haftada bıraktırdı kanama yoksa gerek yok dedi sen kullanıosun acaba bana neden vermio sadece magnezyuma devam et yeterli ve yatıcaksın dedi ben yemek için masaya oturuoprum acaba hiç kalkmasamı yataktamı yesem wc yede kalkıorum çok su tüketiğim için üstelik yarım satte bir....yatış pozisyonu önmlimi ben genelde sırt üstü ve yan yatıorum sol tarafıma okadar çok sorum varki sizlere sıkılmazsınız inşş..doktorumda bıktı bndenn:)))sizler daha ii anlarsınız benii die düşünüorum..

yatabildiğin zamana kadar sırt üstü yatıp ayaklarının altına yastık koyup yat ben öyle yaptım wc içinde bende çok su içtiğim için sık sık kalkmaktansa birde bakanın varsa sürgü aldık hastanede yattığım zaman vermişlerdi evde de onu kullanmaya devam ettik 30 .haftaya kadar öyle yaptık şimdi kalkıyorum ama yinede huzursuzum içim rahat değil ama işte kayınvalidem bakıyordu benim artık oda yoruldu bende bare wc ye kalkayım dedim doktorum kalk diyordu baştan beri ama ben kendim kalkmadım canım yemeğimide yatağımda yatarak yedim onuda 30. haftada masaya oturmaya başladım progestanı benim kanamam 20. haftada oldu gerçe hamileliğimin başından verdi doktorum 20 haftalık bir kaybım benimde vardı o yüzden verdi bunda tedbiri baştan alalım dedi birde rahim ağzında miyomumda var kanama heran olabilme ihtimali vardı o yüzden hep kullandim 32.haftada bıraktım canım

cevabın için çookk saol canmm:))inan çok fazla merak içindeyim ve korku tabiki(bende dediğin şekilde yatmaya çalışıorum ayağım omuz hizamda banada annem bakıo kayınvalidem yok malesef olsaydı keşke insanın böle zamanlarda ihtiyacı oluyo büyüklerine.....annem baya yoruldu ben ilk haftalardan beri yatıorum yaklaşık dört ay oldu neredeyse..allah hepimizin yardımcısı olsun...inşş bnde sizin gibi otuzuncu haftaları görürümm:Saruboceq::Saruboceq:

merhaba kızlar,

canzicimm senin dikiş de varmış neden tedbirler bukadar sıkıydı, neydi rahim ağzı uzunluğun ya da daha önce çok mu kaybın oldu? benim bildiğim kadarıyla dikiş %90-95e varan koruma sağlıyor.
ben de çarşamba günü 21+6'da kontrole gittim, bu sefer vajinal ölçüm yapmadı, daha önce 3 kez ölçmüştü ve 3 cm çıkmıştı, artık haftan itibarıyla kısalma var ama bu beklediğimiz birşey dedi. tedbir olarak bana enteresan bir ilaç verdi Cleocin vajinal krem. daha önce de vajinal enfeksiyon için kullanmıştım. 15 günde bir 5 gün kullanmamı istedi, vajina mikrobik bir ortam olduğundan rahimde de açılma başlarsa amniyos kesesi mikrop kapıyor ve kese patlayarak doğumu tetikliyormuş, böylece daha steril bir prtam yaratırız risk azalır, şu an yapıalcak başka birşey yok dedi. devamlı yatmana gerek yok ama olabildiğince ayaklarını havaya dik ve o şekil otur enazından dedi.
şimdi sizlerin yazdığını okuyunca bana yatakta sürgü olayı çok sağlıklı gelmedi açıkçası, çünkü dediim gibi mikrop kapmak daha çok tetikliyor erken doğumu, e yattığın yerden de ne kadar iyi temizlenebilirsin, birkaç dakikalık tuvalet molası, çok çok kritik açılmalar dışında zararlı olmaz diye düşünüyorum.

bakan birinin olması çok iyi canım sen merak etme hepiniz bu haftalara geleceksiniz bol bol dua edinn yeter

canım benim 20 haftalık bir erken doğumum vardı ve ondan sonra hamile kalabilmek için çok uğraştım ve bu uğraşımı devam ettiğim doktorumda benimle birlikte yaşadı ve en son tüp bebeğe yönlndirdi ama ben o ay kendiiliğimden hamile kaldım sonra yine aynı doktora devam etti oda benim için gerekli bütün olağanüstü tedbirleri aldırdı canım dikiş attı hiç kalkmamı istedi ilaç tavkiyeleri herşey yani canım
sürgü konusunda da her tuvaletten sonra ıslak bezle temizliyordum birde günde bir kere büyük wc için kalktığımda numismed temizleme jeli ile yıkadım ve hergün en az 2 litre su içtim ve hiçççççç (maşallahh) enfeksiyon olmadım
burda önceden yatmana gerek yok deyipte sonrada iyiki beni dinlemeyip yatmışsın diyen doktorlarla da karşılaştık tatlım dikişe fazla güvenmemek lazım kanama olursa sancı olursa dikişi almak zorunda kalıyorlar canım benim rahim ağzı uzunluğum hiç kısalmadı tatlım her ölçümde gayet iyiydi ama yinede yatmaya devam dedi doktorum allah ondan binlerce kez razı olsun önce allahım sonra onun sayesinde bu günlere geldim sabır ettimm her sözü dinledim ve uydum çok şükür bu günleri gördüm

ALLAHIM BEBİŞLERİMİZİ BİZE BAĞAŞLASINN

arkadaşlar ben doğum yaptım 33+4 iken. gece uyurken birdenbire suyum boşaldı. bebeğim 2480 gr haftasına göre maşallah iyi. doğduğunda kan şekeri düşüktü o yüzden bir gün küvezde izlediler. sonraki iki günü evde geçirdik ama bebeğim sarılık oldu 4 gün sarılık tedavisi gördü. şimdi çok şükür evdeyiz. bugün ondokuz günlük oldu beberğim çok itina ile bakım istiyor o yüzden tekrar yazamayabilirm. sadece haber vermek istedim bunada çok şükür dikişsiz buralara kadar rabbimin izni ile geldik arkadaşlar hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum. su boşalmasından 19 saat sonra normal doğum yaptım. bebeğim çok tatlı. çok güzel bir duygu onu koklamak. allah hepinize nasip etsin. allaha emanet olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…