Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok sağolun arkadaşlar..
Kızım 1.780,oğlum 1.650 kg civarı doğmuşlar..
kızm 42 cm,oğlum 41 cm...

zeyhat da dogurmus olmali,insallah en kisa zamanda onun da guzel haberlerini aliriz

evet doğum yapmıştır alllahın izni ile darısı başımıza sağ salim bizlerde vakitlice bir doğum yapsak valla şöyleee bir ohhhhhhhhh çekicem ağrım sancım sıkıntım olduğu zaman ay uy doğuruyormuyum daha erken deyip duruyorum psikolojim bozuluyor valla son zamanlar daha zormuş ama nankörlük etmek istemiyorum önemli olan bu haftalara yüce mevlamın izniyle gelmiş olmak bile insanı rahatlatıyor aslında

sorma canzicim,benim de son zamanlarim cok zor gecti, dun gece ruyamda suyumun geldigigini gordum saril saril durmuyor,panikle uyandim yatagi kontorl ediyorum,altima bakiyorum,ruya olduguna inanamadim bir an.psikolojimiz bozuk her an o tarz bi sey bekledigimiz icin.Benim de dilim hic sikayete varmiyor,bu gunleri gordugumuze sukrediyorum hep.Ama her an bebegime bir sey mi oldu,niye hareket etmiyor,bu sanci gecer mi,dogum mu basladi vs diye diye gunlerim stresle geciyor,Allahim sonunda saglikla bebeklerimizi kucaklamayi nasib etsin insallah.

canım anneler diyarına hoş geldin allah analı babalı büyütsün bende merak ediyordum.tebrik ederim.bebişlerinin iyi olmasına .çok sevindin ne oldu kasılmlarınmı yağunlaştıda girdin doğuma.
tekkrar tekrra tebrikler canım

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba,

ne güzel 32, 33. haftalara gelmişsiniz, benim şu an ilk hedefim 28 bbakalım onu atlatsak 32, o da olsa 35 mutlu son diyor zaten doktor. ben birkaç gündür kabız olmuştum, bugün de mecburen zorlandım ve ıkınmak zorunda kaldım ama çok tedirgin oldum. doktorun en önemli tembihi kabız olmamam yönündeydi çünkü. siz de kabızlık sorunu çekiyormusunuz? ne gibi tedbirler alıyorsunuz? bir kez kabızlık ve ıkınmadan birşey (açılma kısalma vs) olmaz inşallah, offf herşeyden tedigrin oluyorumm.

canim kabizligin ne fena bir sey oldugunu cok iyi bilirim,hele bizim durumumza hic istenmeyen bir durumdur.Ben magnezyum aldigim icin kolay cikiyorum tuvalete ama buna ragmen bir defa kabiz oldum cunku midem yaniyo diye biskuviyi abartarak tuketmistim,o zaman da tek bit fitil kullandim korka korka cunku o da zararli olabilir,bagirsak hareketleri de dogumu tetikleyebilir diye.cok sukur bir sey olmadi ama simdi yediklerime daha da ozen gosteriyorum,her gun ac karnina kiwi ye iki tane,sorunun cozulur diye dusunuyorum.

canım senin geçirdiğin bu tedirginlikleri bizlerde geçirdik ve halan geçirmeye devam ediyoruz canım haftalar ilerledikçe daha başka sıkıntılar oluyor kucağımıza alana kadar rahatlamıyacağız inan canım
kabızlığa gelince kuru kayası hergün aç karnına kahverengi olanından birde demir için ferrum fort kullanıyorum birde kasılmalar içinde magnesıum kullanıyorum bunlarda benim düzenli wc ye sıkıştırmadan çıkmamı sağlıyorlar kabızlık sorunu hiç yaşamadım birde bol bol su ben az 2.5 litre içiyorum tatlım bunları dene bakalım

kızlar çok teşekkür ederim, yaşadığım tedirginliği anlatamam dün, umarım bir kereden birşey olmamıştır. bakalım salı günü kontrolümüz var, sonuçlar iyi çıksa bari. sizlerin kaçıncı haftada doğum hedefleniyor, normal doğum mu yapacaksınız? bizlerin normal doğum yapması çok kolay oluyormuş, rahim açıldığı için.

canım valla malesef benim sezeryan olacak rahim ağzında miyomum var bebeği çıkarken rahatsız edebileceğini düşündü doktorum o yüzden zaten kıymetli bir bebek olduğu için riske atmak istemiyor tam olarak kaç haftada alınacağı belli değil hamileliğin sürecine göre karar verilecek inşallah en son ana kadar gider zamanında sağlıcakla vaktinde kusursuz noksansız doğar bebişlerimiz

benim doktorum normal dogum diyor,zaten rahim agzi acik,avantajli olursun kolay olur diyor ama bu tabii ki herseyin yolunda gittigi bir durumda mumkun olur.Insallah 37.haftadan sonra normal dogurmamda bir sakinca olmayacak yani bu da 1 temmuzda oluyor.1 temmuzda dikislerim alincak hersey yolunda giderse ve ondan sonra da bir kac gun icinde dogum gerecklesir diyor doktorum,hayirlisi,o gunleri Allahin sag saglim gormeyi nasib etsin insallah.

merhaba arkadaşlar çarşamba günü doğum yaptım ancak bugün geldik eve

salı gecesi preeklampsi başlamış allahtan sabah doğuma alacaktı dr

bebek 38 haftalık doğmsasına rağmen yoğun bakıma girdi arkasından başka sıkıntılar

doğum sonrası tansiyonum iyice fırladı dil altı ve tansiyon haplarıyla düştü

şuan çok garip duygular yaşıyorum eve gelip yatağıma uzanınca sinirlerim boşaldı artık ben o yatakta ne gözyaşalrı döktüm ne sıkıntılar çektim

bi ara detayları yazarım

:lepi: gozun aydin zeyhatcim,Allah anali babali saglikla buyutmek nasib etsin bebegini.Cok sukur evinize de gelmissiniz,hersey bitti,bundan sonra sadece guzel seyler yasarsin bebegin ve esinle insallah. opuyorumnanaktan

bebegin neden yogun bakima girdi bu arada,simdi iyi mi?

DEBAcımm saoll bundan sonra azami gayret sarfedicem zaten bir sorun yaşamamak için. bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum, bazn hiç korkum olmuyor, dalgalı bir ruh halindeyiz vesselam. inşallah 35e kadar götürmek nasip olur. çarşamba kontrolüm var bakalımm.

ZEYHATCIMM gözün aydın, inşallah tüm zorluklar geride kaldı, artık sadece tatlı yorgıunluklar var :) Allah sağlıklı mutlu bir ömür verrsin bebişe

Ah be canım sonunda beklenen an geldi, allah analı babalı büyütsün güzelcim, artık o kötü günler geride kaldı :Saruboceq:

ayşe çınarlı gözün aydın olsun canım inşallah bebeklerin bir an önce sağlığına kavuşur evlerine dönerler

Canım çok sağolasın.aynı gün doğmuş bızdıklarımız.. İnşallah en kısa zamanda kucağımıza alacağız Allahın izni ile..:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…