- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.661
ah canzicim hep diyorduk 30 lu haftalar gelse de rahatlasak diye ama simdi de baska sikintilar oluyor,meleklerimizi sag saglim kucagimiza almadan da rahatlama soz konusu olmayacak gibi.Ben gecen hafta o kadar yatmadan sonra az bisey disari cikinca bel agrim basladi,dogumdan sonra birden nasil eski formumuza donucez bilemiyorum,butun kaslar gevsemis
kızlar ayse cınarlının yarın dogumu varmıs diger topikte okudum 32 4 te umarım sagsaglim kavusurlar birbirlerine
merhaba kızlar
ancak son dakka yazabildim yarın sabah sezeryanım var genel anesteziyle olacak hepinize dua edecem sizde lütfen bana bolca dua edin bu yaşadıklarım artık mutlu sonla bitsin bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım
kızlar ayse cınarlının yarın dogumu varmıs diger topikte okudum 32 4 te umarım sagsaglim kavusurlar birbirlerine
merhaba kızlar
ancak son dakka yazabildim yarın sabah sezeryanım var genel anesteziyle olacak hepinize dua edecem sizde lütfen bana bolca dua edin bu yaşadıklarım artık mutlu sonla bitsin bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım
allah allah şaşırdım şimdi,progesterom daha çok ilk 3 aydai düşükler için kullanılıyor sanıyordum.rahim ağzıyla ilgili olduğunu düşünmemiştim progesteronla magnezyumun,bana dr bir şey vermedi sadece 11-13. haftalarda dikiş atıcaz dedi.ben magnezyuma basamistim dikisten 1 hafta kadar once,ondan sonra da hic ara vermeden hatta arttirarak devam ettim.
merhaba kızlar
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.30 mayısta bende 20 haftalık erken doğum yaptım..son 2 haftaya kadar herşey normal normal diyordu dr. ama değilmiş meğer.rahim 2 cm olmuş.kasılmalar ağrılar yüzünden hastanede yattım serumlar falan sonra evde istiharat edecektim doğuma kadar ama olmadı..ve acile gittiğimde rahim kısalığı olduğunu öğrendim.zaten bebeğimide 2 saat sonra erken doğumla kaybettim.allahım ne büyük bir acıdır bu..yani ben şimdi öğrendim dikiş falan bir kayıp mı vermem gerekiyormuş öğrenmem için..kimi suçlasam bilemiyorum doktorumu kendimimi ne bileyim benmi bilmeliydim bunu..
canim bu gerilemenin sebebini bende anlamis degilim,bugun kendi doktoruma gittim telasla gosterdim ayrintili raporunu.Gercekten gerileme var ama ben bunu sorun olarak gormuyorum su etapta dedi,bebegin kordonu konusuna gelince de bebeklerin yuzde 80 i boyle dogar,su anda bu sebepten onu almamiz dogru olmaz dedi.Asil telaslandigim konu,suyunun cok fazla olmasi dedi,simdi bunu incelmekle basliycaz,gerisini sonra dedi.Indometacin diye bir fitil verdi (popodan kullaniliyomushbu hem amniyo sivisini azaltir hem sancilarin cok gozukuyor onlari azaltir,hem bel agrina iyi gelir dedi,ayy muzice gibi ilac diye gecirdim icimden,insallah ise yarar :)
Yarin kan ve idrar tahlili,carsambe seker yuklemesi,bir hafta sonra da bebegimin kalbi ayrintili incelenecek,insallah bir sorun cikmayacak,cok zor gunler geciriyorum son bir haftadir,Allahim sonunu guzel gostersin insallah.
Insallah senin bebeklerindeki ara kapanir canim,cok iyi anliyorum seni,elimizden gelen bir sey de olmayinca kala kaliveriyoruz.Bu arada bebegin kilosu hic onemli degil dedi tekrar,hatta soylemiyor bile kac kilo aldigini,saglik gostergesi degildir diyor,senin hem ikiz hem de masallah az degil hic kilolalari annesi,uzme kendini.
Bu arada poliklinikteki doktoruma da ugramstim sabah,kalbini dinleyelim dedi,10 dakika ara tara karnimda aletle duyulmadi hic bir sey,hem hemsire korktu hem benim aklim gitti.Doktor geldi sakinles tansiyonun yukseldi diye,sen bu telasla daha cok sanci yapacaksin kendine dedi ama nasil telas etmeyim,daha once aleti karnima koyar koymaz gunbur gumbur duyarken,dusunun 10 dk alet gobegimde geziyor ve tik yok.Allahim sen koru yarabbim ne buyuk caresizlik,Allahtan sonra duyduk biraz rahatladim,daha sonra dogumu yaptircak doktora gidince de tonlarini zor duyma sebebi suyunun fazla olmasi dedi,telas etmeyeceksin dedi.
Bu arada kordonun cozulmesi icin de dirsek ve dizler yere gelecek sekilde(hayvanlar gibi) gobegi sarkitarak gun icinde bir kac defa 15 er dk duracaksin ki bebek donebilsin rahatca dedi.Tek tarafina yatma,1 saatte bir pozsiyon degistir dedi.Poliklinikte gebeligimin takibini yapan bu doktor bu hafta sonuna kadar hastaneye yatircam seni dedi cunku kasilmaalrin siddetli ve serklaj rahmini yirtacak diye korkuyorum dedi ama hastanedi doktorumla gorusunce(serklajimi o yapti,dogumu da Allah izin verirse o yapacak) bugun,hastanede sana yapabilecegim bir sey yok,dediklerimi uygula,10 gun sonra bir daha goruselim dedi.Anlamdim bende,hastanede olsam sanki daha sakin olurdum gozetim altinda,niye bu doktor almak istemiyor beni
merhaba kızlar
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.30 mayısta bende 20 haftalık erken doğum yaptım..son 2 haftaya kadar herşey normal normal diyordu dr. ama değilmiş meğer.rahim 2 cm olmuş.kasılmalar ağrılar yüzünden hastanede yattım serumlar falan sonra evde istiharat edecektim doğuma kadar ama olmadı..ve acile gittiğimde rahim kısalığı olduğunu öğrendim.zaten bebeğimide 2 saat sonra erken doğumla kaybettim.allahım ne büyük bir acıdır bu..yani ben şimdi öğrendim dikiş falan bir kayıp mı vermem gerekiyormuş öğrenmem için..kimi suçlasam bilemiyorum doktorumu kendimimi ne bileyim benmi bilmeliydim bunu..
Vallahi biz hepimiz paronayak olduk.allah kimseye yaşatmasın hayırlısı ile allah evlatlarımıızı kucağımıza sağlıka versin.şidi dr öyle dedi ya takmış vaziyetteyim sürekli sola uatıyorum kan akışı ve oksijen fazla olduğu için dr böyle bir şey demedi ama bven öyle yatıyorum gecen hafta sürekli oynuyorlardı bu hafta o kadar haretli değiller kafayı yiycem ya.
canım ya vallahi allah sabır versin cok zor işte insanlık hali böyle şeyleri duyunca ve bilince insanın aklına her şey geliyor .çok zor biliyorum ama sabırlı olmalıyız canım bende öyle teselli ediyorum kendimi .
merhaba kızlar
arkadaşlar kontrole gittiğimdr progesteron vs. gibi birşey istemeli ya da söylemelimiyim sizce kafam karıştı ben folik asitten başka birşey kullanmıyorum,birkaç akadaş ilk 3 ada rahim sıkılaştıcı ilaçlar kullandığını yazdı daha önce,takıldım baya bu konuya henüz 7 haftalığım daha önce herkes kullandıysa bu ilaçlardan doktorumu bile değiştirebilirim,bilgi verirseniz sevinirim.Acil lütfenn.
merhaba kızlar
AYY canım aynen benimde bütün bacaklarım yumuşamış vaziyette önceden yürüyüş yapmaya çalışıyordum sıkıydılar o yüzden artık zar zorda olsa toparlancağız
bir haftadır wc ye kalkıyorum birde yemeklerde masaya oturuyorum bügün kasıklarımda inceden bir ağrı oldu valla insan korkuyor vucut artık yerçekimine o kadar uzak kaldıki o yüzden hafşf ayaklanmada hoppp alarm verir gibi bizi uyarıyorlarr
allahım ayşenin bebeklerini ona bağaşlasın sağlıcakla doğsunlar hiçbir sağlık sorunu yaşamasınlar inşallahhhh bütün kalbimizle onlar için duacıyız allahım yardımcıları olsun inşallah
Allahim ikinizin de yardimcisi olsun,sag saglim dogsun insallah bebekleriniz,dualarimiz sizinle.Guzel haberlerinizi bekliyoruz.
Merhaba arkadaşlar,ayın 2 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi yavrularım..biri dr gözetiminde,diğeri yanımdaydı..Ama daha sonra ikisinin de erken doğum nedeniyle 1 hafta kadar gözetim altında tutulmaları istendi..solunum vs sorunları yok..ancak yeterli ememiyorlar henüz..Onları kucağıma alacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..Dikiş yerlerim çok acıyor..Daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama gerçekten çok zor sezaryan sonrası pc ye oturmak..Hepinizi çok öpüyorum...
Merhaba arkadaşlar,ayın 2 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi yavrularım..biri dr gözetiminde,diğeri yanımdaydı..Ama daha sonra ikisinin de erken doğum nedeniyle 1 hafta kadar gözetim altında tutulmaları istendi..solunum vs sorunları yok..ancak yeterli ememiyorlar henüz..Onları kucağıma alacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..Dikiş yerlerim çok acıyor..Daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama gerçekten çok zor sezaryan sonrası pc ye oturmak..Hepinizi çok öpüyorum...
bu konuda biz bir sey diyemeyiz canim ama sen yine de doktoruna hatirlat elbette.Bana progestan hic verilmedi mesela.daha dogrusu magnezyum disinda rahim icin bir sey verilmedi.Sunu bilmelisin ki bizim durumumuzdaki gebelerde asil sorun genelde ileri haftalarda basliyor ve o zaman daha ciddi ilaclar kullaniliyor.12.haftaya kadar hic bir doktor rahimi sikilastirmak icin bir sey vermeyecektir,folic asidinie devam et simdilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?