Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

AYY canım aynen benimde bütün bacaklarım yumuşamış vaziyette önceden yürüyüş yapmaya çalışıyordum sıkıydılar o yüzden artık zar zorda olsa toparlancağız
bir haftadır wc ye kalkıyorum birde yemeklerde masaya oturuyorum bügün kasıklarımda inceden bir ağrı oldu valla insan korkuyor vucut artık yerçekimine o kadar uzak kaldıki o yüzden hafşf ayaklanmada hoppp alarm verir gibi bizi uyarıyorlarr

kızlar ayse cınarlının yarın dogumu varmıs diger topikte okudum 32 4 te umarım sagsaglim kavusurlar birbirlerine

allahım ayşenin bebeklerini ona bağaşlasın sağlıcakla doğsunlar hiçbir sağlık sorunu yaşamasınlar inşallahhhh bütün kalbimizle onlar için duacıyız allahım yardımcıları olsun inşallah

çokkk güzel canım allahım bebişini sana bağaşlasın dularımız ayşe ve senin için allahım hepimizin dualarını kabul etsin inşallahh

kızlar ayse cınarlının yarın dogumu varmıs diger topikte okudum 32 4 te umarım sagsaglim kavusurlar birbirlerine

Allahim ikinizin de yardimcisi olsun,sag saglim dogsun insallah bebekleriniz,dualarimiz sizinle.Guzel haberlerinizi bekliyoruz.

canım ben hamileliğimi ilk öğrenip doktora gittiğimden beri yani 6. haftadan bu yana progestan kullanıyorum şuanda 1 e indi sadece[/QUOTE]

ben magnezyuma basamistim dikisten 1 hafta kadar once,ondan sonra da hic ara vermeden hatta arttirarak devam ettim.
allah allah şaşırdım şimdi,progesterom daha çok ilk 3 aydai düşükler için kullanılıyor sanıyordum.rahim ağzıyla ilgili olduğunu düşünmemiştim progesteronla magnezyumun,bana dr bir şey vermedi sadece 11-13. haftalarda dikiş atıcaz dedi.

canım ne güzel inşallah bebişini kucağına sağlıkla alıp koklarsın,dualarımız seninle...

canım acın sızın çok taze,hepimiz o günleri yaşadık,hepimizin içi çok yandı,şu an bu sorgulamalar çok normal,ben doğum yapalı bebğimi kaybedeli 6 ay oldu,şimdi yine hamileyim ancak hala kaybettiğim bebeğimi için nedenleri sorgulamaktan vazgeçemiyorum...çünkü bu anneliğin doğası. bir dahaki gebeliğinde dikiş attırarak bebğini kucağına alırsın inşallah.

Vallahi biz hepimiz paronayak olduk.allah kimseye yaşatmasın hayırlısı ile allah evlatlarımıızı kucağımıza sağlıka versin.şidi dr öyle dedi ya takmış vaziyetteyim sürekli sola uatıyorum kan akışı ve oksijen fazla olduğu için dr böyle bir şey demedi ama bven öyle yatıyorum gecen hafta sürekli oynuyorlardı bu hafta o kadar haretli değiller kafayı yiycem ya.

canım ya vallahi allah sabır versin cok zor işte insanlık hali böyle şeyleri duyunca ve bilince insanın aklına her şey geliyor .çok zor biliyorum ama sabırlı olmalıyız canım bende öyle teselli ediyorum kendimi .

oh çok şükür tebrik ederim.bol şanslar arkadaşım ay ne güzel bir gün eminim çokmutlusundur.HAYIRLI DOĞUMLAR DİLERİM

CANIM çok ge.miş olsun bizler senin yaşadıklarını çok iyi anlıyoruz.çok geçmiş olsun.allah bir daha yaşatmasın.burda yaşananları baştan sona lütfen oku sana en iy i tecrübe buda yazanlar ben serklaj oldum ikiz ve tüp bebeklerim oluca allah kısmet ederse.
serklajdan sonra en baştan başlayıp burda yazanları okudum.lütfen umudunu yitirme allah izin verirse bebeğin olur.ama sana tavsiyem bir daha o dr gitme çünki normalde iyi bir dr 10 11 yada en geç 12. haftalarda rahim agzını kontrol eder he ama şu da var bazen hiç belitide vermeyebilir benim hiç belirti vermemişti.ama artık ihtimale bırakma şansın yok bir daha hamile kalırsan 12 13. haftalarda serklaj sana yapılması lazım sonrasında ilaç desteği ve istirahat kesin başka yolu yok.

evet canim sabir sabir diye bu gunlere geldik,hep buna sukur diyorum,her gecen gunu kar sayip devam ediyoruz ama sanki gittikce telasimiz artiyor.Bugun seker yuklemesi yapildi,sonuc cok iyi cikti,diyabetin yanina bile yaklasmiyorsun,suyun fazla olmasi bununla ilgili degil dedi doktor.Simdi ayin 10 unda bebegim kalbi incelenecek,insallah onda da bir sey cikmayacak.Su etapta ilacla suyumu azaltmaya calisiyoruz,cunku fazla olmasi da plasentanin erken ayrilmasi yada suyun erken gelmesi gibi istenmeyen durumlar olusturabiliyormus.Allahim yardimcimiz olsun.

Debacim sende aynen oyle devam et,bol bol soluna yat,buyuk ihtimalle gerilemenin kan akisi ile alaksi yoktur,olsa doktorun soylerdi ama yine de en iyi yatis sekli o hamile ve bebek icin.

Allah sabir versin,acin cok buyuk anliyorum.Kendini suclama,rahim agzi yetmezliginde genelde bu tarz aci surprizler olabiliyor ilk gebelikte ve hatta tani da bu sekilde konuluyor.Dilerim bir dahaki gebeliginde erkenden serklajin yapilir ve sag saglim bebegini kucagina alirsin.

sağsalim kucaklayın inş bebişlerinizi .şimdiden uzun sağlıklı ömürler.

canım kesinlikle kendini suçlama .buda bizim kaderimiz.elbette drlar ın alacağı önlemler birçok şeyi değiştirebilirdi ama bizlerin hiçbir suçu yok.acını çok iyi anlıyorum.ama bak burda bunları yaşayan bizler şimdi bebişlerimizi kucakladık .elbette yasadıklarımızı unutmamız kaybettiğimiz bebeklerimizi unutmamız imkansız ...................kendine iyi bak.

arkadaşlar kontrole gittiğimdr progesteron vs. gibi birşey istemeli ya da söylemelimiyim sizce kafam karıştı ben folik asitten başka birşey kullanmıyorum,birkaç akadaş ilk 3 ada rahim sıkılaştıcı ilaçlar kullandığını yazdı daha önce,takıldım baya bu konuya henüz 7 haftalığım daha önce herkes kullandıysa bu ilaçlardan doktorumu bile değiştirebilirim,bilgi verirseniz sevinirim.Acil lütfenn.

bu konuda biz bir sey diyemeyiz canim ama sen yine de doktoruna hatirlat elbette.Bana progestan hic verilmedi mesela.daha dogrusu magnezyum disinda rahim icin bir sey verilmedi.Sunu bilmelisin ki bizim durumumuzdaki gebelerde asil sorun genelde ileri haftalarda basliyor ve o zaman daha ciddi ilaclar kullaniliyor.12.haftaya kadar hic bir doktor rahimi sikilastirmak icin bir sey vermeyecektir,folic asidinie devam et simdilik.

Allahim ikinizin de yardimcisi olsun,sag saglim dogsun insallah bebekleriniz,dualarimiz sizinle.Guzel haberlerinizi bekliyoruz.

Merhaba arkadaşlar,ayın 2 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi yavrularım..biri dr gözetiminde,diğeri yanımdaydı..Ama daha sonra ikisinin de erken doğum nedeniyle 1 hafta kadar gözetim altında tutulmaları istendi..solunum vs sorunları yok..ancak yeterli ememiyorlar henüz..Onları kucağıma alacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..Dikiş yerlerim çok acıyor..Daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama gerçekten çok zor sezaryan sonrası pc ye oturmak..Hepinizi çok öpüyorum...

Aysecinarli tebrikler arkadaşım güzel haberini görünce çok sevindim. Allah yavrularına sağlıklı sıhhatli, analı babalı bir ömür nasip etsin. Annelik yolunda çok sıkıntılar çektin inşallah bundan sonra yüzün hep gülsün.

canım ne kadar güzel bir haber allAhım bebeklerine uzun sağlıklı hayırlı ömürler versinn biran önce kucağına almayı nasip etsin

Canım Allah uzun ömür versin miniklerine , işte sabrın sonu arkadaşlar, aslında yılın annelerini buralardan seçmek lazım .opuyorumnanaktan

canim tebrikler,Allahim yardim etsin yavrularina biran once toparlansinlar ve kucagina gelsinler.Solunum gibi bir sorunu olmamalari cok guzel,ignelerin faydasi olsa gerek.Kac kilo dogdular bebislerin,ne zaman yanina verecekler acaba? Firsatin oldugunda ve kendini daha iyi hissettiginde yaz bize yine.

canım teşekkürler içim bira daha rahatladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…