Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar..yeni doğum yapaan arkadaşları tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin..dikişi olan arkadaşlar sizlerede geçmiş olsun..hayırlı sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirir ve hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inşallah..
eski arkadaşlar veya geçmiş sayfaları okuyanlar beni belki hatırlarlar..benimde iki yıl önce rahim ağzı yetmezliğinden 21 haftalık ikiz kaybım oldu.. iki yıl sonra tekrar tedaviyle çok şukür hamile kalabidim...şu an sekiz haftalığım eğer bir aksilik çıkmazsa ağustos ortalarında benimde serklajım olacak..Eski arkadaşlarımızla burda çok güzel paylaşımlarımız oldu birbirimizin acılarıyla ağladık.. mutlu haberleriyle sevindik.. bana kötü günlerimde burda destek olan arkadaşlarıma bu haberi verebildiğim için çok mutluyum..inşallah Rabbim banada hayırlısıyla bebeğimi kucağıma almayı nasip eder..

yarenim merhaba,, canım çok sevindim... inşallah serklajında iyi olacak ben inanıyorum. rabbim en kısa zamanda bizede nasip etsin canım... haberlerini bekliyorum burdan...öptüm...

yarencim hamilelik haberine çok sevindim canım.allah sağlıkla kucaklamanı nasip etsin.güzel haberlerini bekliyoruz canım.zemuszemus

yarenim merhaba,, canım çok sevindim... inşallah serklajında iyi olacak ben inanıyorum. rabbim en kısa zamanda bizede nasip etsin canım... haberlerini bekliyorum burdan...öptüm...

samyelicim sizlerin desteğiyle inşallah bu zor günleri daha rahat atlatıcam.. en kısa zamanda seninde hayırlı haberlerini almayı diliyorum canım:)) sen klomen tedavisi görüyordun canım ne yaptın ben tüp bebekten sonra tekrar klomene başladım klomenle hamile kaldım canım..

yarencim hamilelik haberine çok sevindim canım.allah sağlıkla kucaklamanı nasip etsin.güzel haberlerini bekliyoruz canım.zemuszemus

desteğin ve güzel dileklerin için sağol canım beni öyle mutlu ediyorsunuzki.. inşallah Allah banada sizin gibi bebeğimi kucağıma almayı nasip eder..:Saruboceq:

Canım hem emziriyorum ,hem sağıp veriyorum hem de mama takviyesi..iştahları gayet iyi ama meme ucunu bulup emmeleri sonra çıkatıp tekrar bulmaları vs vs çok zaman alıyor..ilk günler hiç sütüm gelmedi..herhalde sütüm olmucak deyip üzülmüştüm..şimdi var az da olsa..süt arttırıyor denen ne varsa alıp içmeye yemeye çalışıyorum.(.kilo aldım )
karınlarını doyurup altlarını aldın mı,gazlarını çıkardın mı sorun yok..hep uyuyorlar zaten genelde..
emzirirken çok terliyorum,söylemesi ayıp üstümü çırılçıplak soyunup öyle emziriyorum kuzularımı...
hiç isyan etmiyorum,çok çok mutluyum..uykusuzluk olmasa...onlar uyur uyumaz uyumaya çalışıyorum..yani nete vs ye girmeye vakit zor ..saniyeler içinde uyuyup uyandığımı bilirim..

bir gün birinin burnundaki sümükleri temizlerken hiç iğrenmeyeceğimi ve kendi isteğimle bunu tekrar tekrar yapacağımı söylese inanmazdım..
ANNE 'lik demek böyle bir şey..

canım klomen 1 ay kullandım olmadı, şi,mdi iğnelere başlıcaz...

selam canlarrrr
bende yarın allahın izni ile oğluma kavuşuyorum
sonunda yolun sonuna geldimm allahıma hamd olsun bugünleri gördüm
darısı hepinizin başına allahım hepimizin yardımcısı olsun
hepiniz için dua edicem hasretle bekleyen ve kavuşmak için gün sayan herkes için dua edicem

mrb canım ewt hatırladım seni bende epey zamandır bakamıyorum nete ,kızımdan pek fırsat bulamıyorum.hayırlı haberine çokk sevindim canım nihayet oldu rabbim inşallah sonuna kadar götürür canı gönülden tebrik ediyorum.hatırlıyosan bende çok çekmiştim 3 tane bebeğimi kaybetmiştim ama sonunda oldu,inşllh seninde olur rabbim isteyen herkese versin...

canım rabbim seni tez zamanda kurtarsın...

bilmiyorum canım... yarencim gebelik sebebiyle işten ayrılcan yaaa tazminat alcan mı canım....

canım işten yrılıcamı yeni söyledim patronuma ayak üstü oldu biraz ama yasal olarak hakkım olmadığı için istemiycem kendi insiyatifine kalmış ama zaten yasal olarak rapor hakkım olduğu için doktoruma yazdırıp işyerine vericem ve doğuma kadar çıkışımı yapmamasını rica edicem en azından o vermese bile asgari ücretten de olsa birmiktar elime para geçer.. zaten onun açısından bir durum yok raporlu iken pirim ödemesi yapmıyor..bir aksilik olmazsa şimdilik öyle düşünüyorum canım..

merhaba arkadaşlar,
dün aşırı kusmam ve ishalim oldu ve bebek iyimi diye bugün dr a gittim, 14 haftalık gebeyim ve bana rahim ağzın kısa dedi, bu ne demek falan dedim 37. haftadan erken doğum dedi, dikkatli olmak gerek dedi ve bana ne dikişten ne de ilaçtan bahsetti, ve ben bunu araştırmasam bilmeyecektim,çok enteresan bir durum, o kadar üzüldüm ki içim karardı... lütfen bana yardım edin, moralim çok bozuk

canım bence riskli gebeliklerle ilgilenen uzman bir doktora gitmelisin eğer dikiş uyglanması gerekiyorsa 14. haftaya kadar yapılıyor.. bazen açılma veya kasılma yoksa sadece yatak istirahati ve sıkı takiple de sorunsuz atlatan arkadaşlar oldu burda geçmisi okursan daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin canım.. birde çalışıyorsan.. evde istirahat etmek daha iyi oluyor böyle durumlarda..geçmiş olsun..

kızlar merhabalar.. hatırlarsanız geçen hafta kasılmalarım var demiştim ve nitekimir gece düzenli kasılmalar oldu ve bir gece kaldım hastnede. 2 gün endol fitil kullandım ve progestronu 3 e çıkardı doktor. kasılmalar kesilince ikiye indirdik ve endolü de kestik. günler o kadar zor geçi,yor ki..daha 22 haftadayım ve serklajlıyım. bakalım serklaj işe yarayacakmı. arkadaşlar diğer doktorum geçen hafta çok işe yaramaza ama kullan diyerek prepar tablet verdi. günde 3 kez kullan dedi. 3 gün kullanıp bıraktım ilacı. bu ilacı kullanan ve kasılmaları gerçekten duran arkadaşlar oldu mu? cevap yazarsanız çok sevinirimm

yaren58
canım şuan 14 hafta 4 günlük gebeyim sanırım ilk çocukta dikiş olmazmış, 3 hafta sonra 3 lü taramam var acaba doktoruma gitmeyi beklesemmi? bilmiyorum ki, canım çok sıkkın, sanki artık hayal falan kurmak istemiyorum, boğazımda bir düğüm, çok duygusallaştım, eğer evde dinlenmem gerekiyorsa da 3 ay falan heyet raporu alacağım sonra zaten 2 ay doğum öncesi yasal izin hakkım var, ben hep son aya kadar çalışıp 5 haftayı doğum sonrasına atarım diyordum,ama hiç bir şey planlandığı gibi gitmiyor,ve hiç bir şey benim minik kuzumdan daha önemli olamaz...Allah'ım onu bana bağışlasın ve herkesin yar ve yardımcısı olsun...

haklısın canım gebelik kaybı olmadan dikiş atmaya doktorlar pek sıcak bakmıyolar..ama dediğim gibi bu riski taşıyıp dikişsiz sadece istirahat ederek birçok arkadaşın burda son haftalara kadar geldiğini gördük, sende içini hemen karartma,şu anda bir bakıma şanslısın bile birçok kadın bunlara bende dahil kısalma olduğunu bilmeden bebeklerini kaybetti..kendini strese sokma ama dedğim gibi uzman bir doktora daha görün bir kişiye bağlı kalma, neler yapılabilir onları öğren.. ve bu durumlarda dediğim gibi istirahat çok faydalı kendini yorma çok gezme ve uzun yola çıkma canım.. benim sana tavsiyelerim dediğim gibi burdaki arkadaşlarımızın yaşadığı tecrübeler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…