Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
melekcim maşallah size yaaaaaaa.........inşallah bizim de öle olur...

arkadaşlar bende aynı durumdayım şuan 23/6 yım ama daha önce 26/3 ken doğum yapmıştım yaşamadı sanki o tarihi geçince biraz rahatlıycam . bende magnezyum ve haft bir de proluton yaptırıyom dün rahim ağzını 3,8 ölçtü ama yinede herşey bir anda gelişebildiği için stresli bir dönem hedefim 34 haft ama inş görürüz

Nolurrrrr Prepar tablet ya da bunun gibi kasılma önleyici ilaçlar kullanan varsa bana bilgi verinn...LÜTFENNNNNNNN..Biliyosunuz 22+1 günlüğüm ve dikişliyimm

prepar serum ve magnezyum serum aynı anda takıldı hastanede kaldığım dönemlerde..prepar eğer dozu ayarlanmazsa çok çapıntı yapıyor..tabletini aldığımda da çok çarpıntı yapmıştı...nidilat erken dönemlerde yeterli..çok hızlı etki etti bende ama baş ağrım çok oldu...ileri derecede kasılmaları durdurmak için serumla ilaç veriliyor...

hepinize merhaba sizin yardımınıza ihtiyacım var ben yaşadıklarımı anlatayım yardımcı olursanız sevinirim ocak ayında 34 haftalık bebeğimi erken doğum nedeniyle kaybettim neden erken doğum yaptığımı öğrenemedim fazla beklemek istemedim hamile kaldım 13+4 de çok şiddetli kanamam oldu 4 gün hastanede yattım daha sonrası evde yatak istiharati günde 8 tane nidilat kullanıyorum bebeğimin eşi aşağıdaydı şimdi bayağı çıkmış yukarı kanamam yok sancım oluyo şuan 15+1 deyim doktorum 15 gün sonra rahime dikş atılması gerektiğini söyledi ama rahim ölçümü falan yazmışsınız bende ölçüm falan yapılmadı erken doğum olmaması için gerekli gördü benimde hiç bi bilgim yok siz ne düşünüyosunuz dikiş yapılmasına nasıl karar verildi ve sorun yaşayanınız oldumu şimdiden teşekkürler

Canım 34 hafta çok erken bir hafta değil..ölüm nedeninin başka sebebi vardır diye düşünüyorum..Ciğerler gelişmiş oluyor çünkü o haftalarda...başın sağolsun...
sıkça enfeksiyon tahlili yaptırmanı öneririm..çünkü enfeksiyon da doğumu tetikliyor..

Nolurrrrr Prepar tablet ya da bunun gibi kasılma önleyici ilaçlar kullanan varsa bana bilgi verinn...LÜTFENNNNNNNN..Biliyosunuz 22+1 günlüğüm ve dikişliyimm
selam canım ben varım bnde 23. haftamdayım serklajım var ve prepar kullanıorum ama bndeki kasılmamı yoksa bebek hareketlerimi anlamış deilim iki tgün önce korkuyla doktora gittim kasılma sandığım sağ tarafımda toplanmalar oluodu üç beş saniye sonra geçio karnım rahatlıodu ama hep sağ tarafım bebekte zaten sağımda sürekli.. doktorum muayene sırasında kasılma görmedi sancı makinesine bağlandım çok şükür sancıda çıkmadı rahim ağzıda ii durumda ama bu ne anlayamadım sende nasıl oluo yada oluyomu kasılma sancı...bu arada ben dört satte bir pre par alıorum bide magnezum gnde iki tane....allah hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşş...

ya kızlar magnezyumu herkes 2 mi içiyo...bana 1 yazmış...bende mi 2 içsem....
mseda aynı şey arada bende de oluyo canım hatta bi ara çok oldu ama bende de bişi çıkmadı...doktorum bu haftalarda kasılmaysa bile 5-6 kez normal dedi günde..

ya sancı makinası dediğiniz nst mi?beni de bağladılar ama o 30 haftadan önce göstermezmiş zaten..

ayşecim ya ben bugün çok kötü oldum sinirlerim bozuldu oturup ağladım...sen napıyodun böle durumda çok bunaldım...
diğer gebeliğimde de yatmıştım o yüzden iice zoruma gidiyo...üstelik okadar yattığım da yanıma kaldı((((mafoldumben
allah korusun yine aynı şey olursa ölürüm ben...

bnde gnde bir alıodum bir aydır doktorum ikiye çıkardı..allahım normalde olsa inş kasılma deildir inş bebişlerimizin hareketleridir... senin ilk hamilelikmi senacmm...

yok canım maalesef daha önce 25 haftalık bir kızımı kaybettim...ayrıca düşüğüm de oldu

Canım ben magnezyumu bazan günde 2 bazan de 3 kez alıyordum..nidilatı önce 6 saatte 1 sonra 8 saatte 1 aldım.kasılma hissettiğim zamanlarda saate bakmadan aldım..ilacın tolerans süresi nedeniyle ara ara nidilatı bıraktım..çok su içtim..yatmaktan başka yapabileceğim bir şey yoktu..çünkü tekrar bebek mezarı kazmak istemiyordum..elimden geleni fazlası ile yaptım ve Allaha emanet ettim artık kendimi ve karnımdakileri..3 haftada 1 enfeksiyon tahlili yaptırdım..sürekli enfeksiyon çıkmaya başladı..antibiyotik kullandım..gebelikte kullanılabilir olanlardan..ciğer geliştirici iğne çok önemli..hamileliğim gayet asosyal geçti..28 e gelmek bile hayaldi benim için...35-36 yı hayal ediyordum ama 32+4 de dr la anlaşarak sezaryanım oldu..çünkü son günler kasılma için verdikleri serumlar ve kızım beni oldukça zorluyordu..artık doğsunlar diye ağlamaya başlamıştım..alın diye yalvardım dr a..çünkü artık yaşama şanslarının arttığını düşünüyordum.küveze girseler de az kalırlar diyordum..nitekim şu an gayet iyi sıpalarım Allaha şükür..
nst deil canım onun için erken demişti doktorum ama inan adını bilmiorum okadar panik halndeydmki ama öğrenip yazarım burdan..

bana 17+2 günlükten itibaren nst bakıldı..o günden itibaren hastanede yatmaya başladım..daha öncesi evde yatıyordum..kendimi iyi hissedince 6 hafta kadar evde yattım sonra tekar hastanede yatmaya devam...32+4 de doğum oldu... sonuç şöyle şu an :)

Son düzenleme:
özçeliksena arkadaşım ilaçlar konusundan şunu söyleyebilirim. biçok doktor 24 hafta öncesi doz arttırmıyor galiba. 24 hafta sonrası da en etkili silahları preparın serum şekli. yalnız progesteronun rahimi çok rahatlattığını çok kişiden duyuyorum...

msedacım benim 3. gebeliğim olduğu için kasılmayı ayırdedebiliyorum. seninki bebeğin hareketi gibi görünüyor. 3-4 saniye içinde geçiyorsa hiç sorun değil. gerçek kasılma özellikle karnın alt kısmında toplanma gibi hissedilen 10-15 saniye ve daha fazla süren, 10-15 dakkikada bir tekrarlayan genellikle ağrılı sertleşmeler..ama bazen gaz da geçici sertleşmelere sebep oluyor..mesela benim bugün misafirim vardı ve yediğim baklagil çok gaz yapmıştı. çıkarana kadar karnım taş gibiydi çkıkarınca rahatladı..afedersin biraz fazla gaz muhabbeti yaptım ama birbirimizin halinden anlarız ne de olsa.

ayseçınarlı çok tatlı bebeklerin Allahım tüm ailenize uzun ömürler versin...

çok sağolasın canım..Allahım sizlere de yaşatsın inşallah..
progesteronun bir türevi olan proluton depot iğne her hafta yapıldı..ta doğum zamanına dek..
progesteron kız bebeklerde kıllanma yapar diye söylentiler var ama kızım gayet kılsız:)

kimi dr prolutonu 12. haftadan sonra gereksiz buluyor ama riskli gebelik uzmanları doğuma dek kullandırıyorlar...

Kızlar bu arada ben gnde 4-4,5 lt su içiyorum. rahimi rahatlattığı söylendiği için...biliyomusunuz neyi hayal ediyorum..4 ay geçmiş biz doğuma hazırlanıyoruz hepimiz..bu sefer bebeklere yaptığımız alışverişler esas konumuz oluyor..ne güzel olur değilmi? her gece yatarken sadece kendim için değil skıntılı tüm hamileler için dua ediyorum.Allah hepimize yardım eder inşallah..

Amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…