Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
saol canım bana çok destek oluyorsun, bugün dr la telde konuştum tekrar, kaç cm olduğunu öğrendim 3 cm dedi, ama 2.5 cm ve altı olanlra genelde dikiş uygulanıyormuş, dinlen ve yorulma dedi eğer gebeliğin ilerleyen zamanlarında bir tehlike olursa hastane yatışı oluyormuş, içim biraz rahatladı, ama uzun yol hakkında bir şey demedi, bu hafta kısa bi seyehate gidicem 4 saatlik falan, ama sonrasında kardeşimin düğünü var 8 saatlik yol,uçak fobim de var, nasıl gitmemki kimse anlayış göstermez bu durumda sanırım ama, gitmemem gerekiyorsa gitmicem kimse alınıp kırılmasın benim bebişim daha önemli...

tabiki önce bebeğinin ve senin sağlığın önemli genelde istirahatlı olan arkadaşlar doktor kontrolleri dışında evden dışarı çıkmıyorlar, uzun seyahatler için doktorunla konuşmadan çıkma bence canım..

kızlar bişey sorucam,bugün biraz yoğundum çok yürüdüm,ve sanki rahmim aşağı düşecekmiş gibi hissettim bir baskı vardı,size böyle bişey oldu mu?? acil cvp lütfen

kızlar bişey sorucam,bugün biraz yoğundum çok yürüdüm,ve sanki rahmim aşağı düşecekmiş gibi hissettim bir baskı vardı,size böyle bişey oldu mu?? acil cvp lütfen

doktora israr et dikiş için..aşağı doğru baskı hissetmen iyi haber değil,moralini bozmak istemem ama böyle..değilse başka dr bul...
3,5 cm le dikiş atıldı bana 12+2 günlükken...rahim ağzı aniden hızla açılabiliyor kimisinde.

fazla yürüme ve yatak istirahati yap..yerçekimini fazla hissetmemelisin....

mrb kızlar...allah burdaki herkesin hepimizin yardımcısı olsun....ben de sizler gibi aynı dertten müzdaribim 2-3 saattir bu topiği okuyorum başım döndü valla...ama çoğu mutlu son olmuş maşallah darısı bize olur inşallah....ben de 22+6 haftalık ikizlerime hamileyim....14+4 te rahim boyu 3cm olduğundan dikiş atıldı...sürekli yatıyorum...gerçekten çok zor ve korkulu bir bekleyiş...daha önceden kaybım olduğu için daha da büyük bir stres...inşallah bizim de mutlu sonla biter...

merhaba arkadaşlar,

ben rahim ameliyatı geçirdim geçen yıl haziranda, septum vardı açıldı ve bu tür rahim anomalileri olanlarda rahim ağzı yetmezliği de olur dedi doktor. hamileliğim üçüz başladı ikize indi 14. haftada dilkiş atılacağı sırada bir bebeğin kalbi durdu kanamam oldu ve atılamadı. 14. haftada rahim ağzı 3 cm idi şu an 29. haftadayım ve 2.5 cm yani fazla azalmadı neyseki. ama vaktimin çoğunu evde geçirdim, sürekli yatmadım ama ayaklarım hep havada kaykılmış vaziyette oturuyorum genelde, ayakta kalmamaya dikkat ediyorum. ben bu konuda birkaç doktora gittim, dikişin tamamen gereksiz olduğuna inanan bir ekol de var, sonuçta rahim ağzı yetmezliği varsa ve hasta dikkat etmezse, bebek rahim ağzına dayanndığında ya da sancılar çok arttığında dikişi de almak zorunda kalabiliyorlar. yani bence öncelikle dikkat etmek esas olan. inşallah hepimize vakitli doğumlar nasip olur.

yavrukirpicim sen beni hep korkutuyosun kısssss.......zaten bunalımdayım....öle deme ben kaç tane doktordan dikişin %90 etkili olduğunu duydum...tv de bile...dikiş varken sancı başladığı zaman sancının durdurulma ihitmali de yüksek biliyosun...

evet,kendimden biliyorum......

senacım ben bu işin uzmanı değilim elbette, bana da bunu söyleyen iki kadın doğumcu. bu konuda çalışmalar dahi olduğunu, esas olanın dikiş değil istirahat olduğunu söylediler. ama bunun yanısıra illaki dikiş diyenler de var.dediğim gibi ben de sağlıkçıyım ama kadın doğum uzmanı değilim nihayetinde, denilenlere ve naçizane kendi okuduğum makalelere dayanarak yorum yapabiliyorum. benim burada kastım aman dikiş attırmayın değil, dikişe güvenmeyin esas olan istirahat demekti, sen sanırım yanlış anlamışsın.

ama biliyo musun bir arkadaşımın da 23 haftalıkken aniden sancısı başladı onunki de benim doktorum hemen doktora gitti...huni şeklinde açılma vardı bebek geliyodu...acilen dikişe aldılar 1-2 hafta ayağa kalktığında hala bebek rahime baskı yapıyodu sancılanıyordu...sonra şükür geçti şu an 33. haftasında maşallah...

senacım sana son olarak hayırlısıyla bebeklerine kavuşman temennimi iletiyorum. bugüne kadar hep moral ve destek vermeye çalışmama rağmen, hep korkutuyorsun demene şaşırdım açıkçası. dikişli dikişsiz herkese vakitli doğumlar nasip olsun inşallah.

ama geçen sefer azaltma yapıldığında da neden anestezi yapmışlar bebeğin beyin gelişime zarar verir demiştin...günlerce baş ağrısından duramamıştım şimdi de bunu söledin...yani hep ben işlemi yaptırıyorum ardından bişeyler sölüyosun...sen de kötü günler yaşadın şu an atlattın çok şükür benim psikolojimi tahmin etmen lazım...ondan dedim korkutuyosun diye...iki aydır evden çıkmadan yatıyorum sadece tuvalet ve banyo ...çok zor günler yaşıyorum allah kimseye yaşatmasın...neyse bana de sana hayırlı doğumlar diliyorum arkadaşım...cümlemize de...

Son düzenleme:
arkadaşlar benim birçok tanıdığım var dikişle gebeliğini sonuna kadar taşıyan. Allahım herkese ama herkese bunu kısmet etsin. biliyorsunuz ki herşey kısmetle..bebeğin yaşayacağı varsa ne olursa olsun yaşıyor...

Nolurrrrr Prepar tablet ya da bunun gibi kasılma önleyici ilaçlar kullanan varsa bana bilgi verinn...LÜTFENNNNNNNN..Biliyosunuz 22+1 günlüğüm ve dikişliyimm

ekocan sen de mi canım geçmiş olsun aramızda 1 hafta varmış...durumumuz da aynı...ya bana sadece magnezyum veriyo doktorum sadece geçen bi karın ağrım olmuştı korktuk fitil ve nidilat verdi ama 3 gün kullandım sadece..

ooyyy oyyy bayadır girmiyordum buraya. yeni anne adaylarımız gelmişler..
benim de 27.haftada 2 cm olan rahim ağzı boyu 30 lu haftalara girdiğimde ölçülemiyordu. 0 diyordu doktor. dikiş içinde geçti.hep yattım 36 da geldi oğlum. Şimdi 1.5 yaşında olacak. Şimdi istemediğim kadar koşturuyorum onun peşinde :)
Dayanın arkadaşlar yatın dinlenin hepsi geçiyor..

özçeliksena ben 2 gündür günde 4 defa nidilat alıyorum. prepar çok çarpıntı yapmıştı bu öyle değil. kasılmayı da sanki çok hissetmiyorum gibi..bu arada biraz önce bir arkadaşımın yakın arkadaşı olan ve dikişle doğuran bir bayanla konuştum. dikişin çok faydalı olduğunu söyledi. 37. haftada geçen ay doğum yapmış. sık sık hastaneye yatmış tokoliz almış. bizim gibi günde bir tomar ilaç içmiş ama ilaçlar da çok işe yaradı dedi. yalnız kafamı bişey çok karıştırdı. kız günde 8 tane progestan içmiş ağızdan. bize niye 2 tane veriyolar ki?

ekocan ben hiçbirşey içmiyorum yaaaaaaa.......korktum bak şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…