arkadaşlar hepinize merhaba!!öncelikle yeni yılınızı kutluyor,sizlere içinde sağlık,mutluluk ve huzur olan bir yıl diliyorum...ben şu rahimağzı yetersizliği denilen rahatsızlıktan yana birhayli dertliyim...geçen yıl doğum yaptım,bebeklerim -ikiz annesiyim bu arada-32 hafta 5 günlük doğdular...gebeliğin başlarında cervix boyu 3 cm civarlarındaydı...ancak 22 haftalık iken 3.5 cm çıkmış ve beni sevindirmişti...dr. cervix boyunun değişken bir yapısı olduğundan bahsetmişti,yani bazen uzayabiliyormuşta...24 haftalık kontrolümde yine 3.5 cm civarındaydı fakat iki hafta sonra 1 cm olduğundan acil hastaneye yatırıldım...bu saatten sonra dikiş atılamaz dendi...kasılmalar için serumlar ,ilaçlar vs...kullanıldı...28 haftalıkken rahim ağzının 2 cm açık olduğu tespit edildi,arada sancılanıyordum da...neyse 32 hafta 5 günlükken brden sancılandım,bu kez aktif sancılanma başladı,2 dakikada bir sancım geldi ve sezaryen ile bebekler alındı,rahimağzı da 6 cm açıktı...şimdi tekrar gebe kalmak istiyorum ,fakat aynı şeylerle karşılaşmaktan çok korkuyorum,bu sefer tek gebelik olcak inşallah acaba gene aynı şeyleri yaşar mıyım???