rahim ağzına dikiş atılan var mı???

hidennisko

çiçekli böcekli :))
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2007
5.492
238
688
Sakarya
arkadaşlar hiç serklaj olan varmı?rahim ağzına dikiş atılıyor rahim agzı normalden fazla açıldıgı ve kısalmaya basladıgı icin

ben onumuzdeki hafta olacagim cunku:çok üzgünüm:senağlama

internette araştırmıştım fazla açılma olduğu için düşük tehliksinden dolayı dikiş atılıyo sanırım çok ilginç gelmişti ama üzme sakın kendini bebeğini etkileme hayırlısı böyleymiş canım çok geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun canım.benim arkadaşım aynı durumdan dolayı oldu.doğuma kadar o dikişler kalıyor.doğum zamanı önce dikişi alıyorlar sonra doğum.allah kolaylık versin canım

benim 5 tane düşüğüm var. son düşüğüm 5,5 aylıktı ve rahimde açılma olmuştu, rahime dikiş atılması gerekiyormuş. ama o zaman gittiğim dr. gerek yok demişti ve bebeğim düştü. birdahaki hamileliğimde 2.5 aylık olunca banada dikiş atılacak. duyduğuma göre dikiş atılan çoğu kişi bebeğini kollarına alıyormuş. inşallah hepimiz bebeklerimizi alırız kollarımıza. geçmiş olsun.

kızler peki rahim ağzında açılma olup olmadığı nasıl anlaşılıyor.ultrasondamı belli oluyor?

Eltimin atılmıştı, basit bir operasyon, istersen genel anestezi altında yapıyorlar. Doğuma birkaç hafta kala dikişler alınıyor.

kızler peki rahim ağzında açılma olup olmadığı nasıl anlaşılıyor.ultrasondamı belli oluyor?

benim doktorum bebege bakerken ultrasonla rahmide inceliyor hep hani bi aksilige karsi
ve farketti normalden fazla acildigini ve kısaldıgını
allah ın izniyle bebek saglıkla doguyor bu operasyonlarda ama insan yine de korkuyor:sm_confused:

merhabalar banada rahim ağzı yetersizliğinden dolayı serklaj yaıplmıştı 13 haftalıkken.

eylul eger cok ozel degilse senin icin nasil oldu ameliyat sıkıntı yasadin mi anlatir msiin
ameliyattan sonra her ay penisilin vurulacakmisim ve kasılmaları onleyici ilac kullanacakmisim
sen kullandin mi
dogum yaptin mi?:çok üzgünüm:

merhaba arkadaşlar...çok üzücü ve çok kötü bir durum yaşadık:((( 10 ekim günü malesef bebeğimi kaybettim...17 haftalıkken düşük yaptım...:((((( herşeyim okadar normal ve yolunda gidiyordu kontrollerim çok iyidi...çok aniden oldu...birden kasılma gibi hafif ağrılar başladı ama çok şiddetli değildi.. önce gaz falan sandım sonra rahmin aşağıya doğru indiğini hissettim ve sıvı geldi hemen arkasından kanama başladı ve tüm bunlar çok kısa zamanda gerçekleşti... hemen arabay atladık ve hastane evimize çok yakın olduğu halde varana kadar kanama çoğaldı..ve malesef bebeği kaybettik...çok acı çok...:((( hala psikolojimi toparlayamadım...özlüyorum bebeğimi..karnımdaki halini çok özlüyorum:(((( ve yeniden hamile kalmaktan çok korkuyorum....doktor düşük olayından sonra yapılan tüm testlerin normal çıktığını ve hiç bir sebep bulunamadığı söyledi....şimdi 3 ay sonra rahim kendini toparlayınca rahim filmi çekilmesini sitedi...

çok geçmiş olsun canım allah sabırlar versin dr hiç rahim ağzı falan ölçmedimi senin belki açıklık vardı belki dikiş falan atsaydı diycem ama olucak işte kaderde bunu yaşaman varmıs geçmiş olsun

saol canım allah kimseye yaşatmasın.....en son kotrolümde rahim ağzını kontrol etmişti gayet güzel kapalı demişti..zaten herşeyim normaldi..gayet rahat geçiyordu... hiç aklım almıyor...kader işte..allah beterini göstermesin...

arkadaşlar bende biri 5.5 aylık diğeride 6 aylık düşükler yaptım dr.birdahaki gebelikte rahim ağzına dikiş atılacak dedi.siz yaptırdınızmı bilgi verin ne olur.ben neden bilmiyorum ama içimde korku ve tedirginlik var.dikişten sonra nelere dikkat etmek gerek yardımcı olun lütfen:58::58::58:

Son düzenleme:
21. Haftadayım. 2 gün önce rahim ağzında meydana gelen açılma nedeniyle bana da dikiş atıldı. Çok basit bir ameliyat. Genel anestezi altında yapılıyor. Sadece sonrasında çok dikkatli olmak gerekiyormuş.tuvalet dışında pek gezinmiyorum. Doktorum dikiş atılıpta doğmayan bebeği olmadığını söyledi. Hepsi sağ Salim doğmuş çok şükür. Darısı bizim başımıza inşallah.

Merhaba bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almissinizdir inşallah banada ikinci gebelikte serklaj uygulamasi yaparız dedi Dr ilk bebegimi maalesef kaybettim

Back
X