Rahim ağzında sigil cıkması mümkünmü ?

aysnr38

Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2023
401
-134
18
25
Arkadaşlar benim vajina girisimde sigiller vardı onları yaktirdim iç kısımdakiler nasıl gozukuyo rahim ağzındada siğil varsa ne olacak nasıl geçecek bilgisi olan varmı ?

Hpv testi yaptırdım negatif geldi ama dış bölgede siğil var yani rahim ağzında siğil yok demekmi oluyo ?
Hayır bunu bilemeyiz. Hpv testi tehlikeli tür var mı yok mu diye bakıyor. Yani testin baktığı şey sınırlı. O yüzden rahim ağzında yok diyemeyiz. Hpv testi negatif gelse de varolan siğiller sebebiyle siğillerden örnek alınıp incelenebilir. Ayrıca aşı olmalısın.

Hayır bunu bilemeyiz. Hpv testi tehlikeli tür var mı yok mu diye bakıyor. Yani testin baktığı şey sınırlı. O yüzden rahim ağzında yok diyemeyiz. Hpv testi negatif gelse de varolan siğiller sebebiyle siğillerden örnek alınıp incelenebilir. Ayrıca aşı olmalısın.
Aşımı 2 doz oldum teşekkür ederim

Aşımı 2 doz oldum teşekkür ederim
tavsiyem siğillerden biyopsi aldırmak, ilişkiye girerken prezervatifle korunmak, düzenli smear ve hpv testlerini yaptırmaya devam etmek, aşının 3. Dozunu da tamamlamak. Başka yapılacak pek bir şey yok. Zaten yaktırdın sanırım siğilleri daha önce. O da herkese bulaşan bir şey, mutlaka partnerine bunun bilgisini ver.

Back
X