Rahim Anomalileri

zeyhat

sonunda oldu :)
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
3.082
17
116
İstanbul
Konumuzun silinmesi üzerine arkadaşlar konuyu yeniden açtım. Bundan sonra burdan paylaşmıarımıza devam ederiz.

Birdeciğim bana kist patlayınca hormon tahlili vermişlerdi. Dün regliminin 3 günüydü doktora gittim ultrasonda artkı kistimin olmadığı nisöyledi burada kist patlarkenki çekilen ultrasonuda gösterdim baya büyük bir kistin varmış ama rahim boş artık dedi. TSH FSH E2 LH için kan verdim. 21. günde proloktin ve prdgestrona bakacaklarmış tekrar kan alıp.

Burada önce başka bir hastaneye gittim. Kadını gördüm ters suratlı bir kadındı. Benim kistimden çok ameliyatıma takıldı. Nasıl anlaşıldı. Kanamam vardı uzun süreli o yüzden gitmiştim ultrasonda gördüler rahimdeki sorunu dedim. Bişyelri çürütme derdinde. Yok septum kanama yapmaz falan. Bende çok doktora gittim ilaçlı film laparoskopide septum olduğu anlaşıldı dedim. Sonra ben muayene olmak istemiyorum dedim. Sevkimi iptal ettirdim parayıda geri alıp çıktım hastanden. Zaten bugün olsun hala korkarak gidiyorum hastaneye birde onun mahkeme gibi suratını görünce iyice korktum. Neyseki muayene bile ettirmedim kendimi.

Her doktora gitmemek lazım zeyhatcım, bak işte nasıl konuşmuş bilmeden etmeden...Tahlillerini ne zaman çıkacak 3 güne çıkar inşallah iyi sonuçlar olacak, Yumurtlama oluyormu yada engel olan birşey varmı ona bakmışlar..

Cuma günü bugünkü verdiklerimi alacağım. 8 ağustosta diğerinin kanının vereceğim. Doktor hepsinin sonuçlarını al öyle değerlendirelim dedi. Burada bu tahliller sanırım tam zamanında oldu. Benim her ay reglim 5 gün sürerken bu ay 2,5 gün sürdü.

Tahlil sonuçlarında herşey belli olur zeyhatcım , hem arada öyle yumurtlamadığın aylarda olabilir onu kafana takma...Sonuca göre tedavi planı yaparlar, tsh tiroid hormonudur, fsh yumurtlama hormonudur,
e2 ostrojen demek, lh neydi unuttum.Birtek prolaktin bakmamışlar.

Proloktinle progestrona da bakacaklar ama reglin 21. günü kan vermek lazımmış. Peki bu hormonlar ne işe yarıyor canım bilgin varmı? İlkkez ben hormon profilime baktırıyorum.

Kızlar ben işte f evde q klavye kullanıyorum. O yüzden yanlış yazabiliyorum. Bu konunun başlığınıda yanlış yazmışım nasıl düzeltebilirim bilginiz varmı?

Selam kızlar, ben geldim.. demek yeni yerimiz burası :) güzelmiş pek beğendim...ama o kadar üzülüyorumki eski yazılarımızın hepsi gitti..yazık oldu ama hayat devam ediyor napalım..

Zeynep çiğim, iyi hormon testlerini de yaptırmışsın...çok sevindim...inşallah sonuçların iyi çıkar ..iyi geceler

kızzllarrr..merhaba..ben de geldim..valla ben de öyle sinir oluyorum ki eski mesajlarımızın gittiğinenasıl oldu,niye oldu hala anlamış değilim..kafamçokkarıştı

bu arada ben şu erkek infertilitesi konulu başka bir foruma da girmeye başladım..iyi ki de girdim..sperm sayısı ve hareketi için keçiboynuzu kürünü öğrendim ordan..şimdi uyguluyoruz..1 ay sonra test vermeye karar verdik..bakalım keçiboynuzu kürünün bir faydası olacak mı??

Ben çok yerde okudum daha doğrusu bu formda çok yerde gördüm keçiboynuzu kürünü. İnşallah faydasını görür eşin.

Kızlar topiğimiz kapandığı için herkes kendini yeniden tanıtsa, geçirmiş lduğu rahatsızlığı kısaca yazsa..?belki siteye yeni girenler bizden böylelikle faydalanabilir.. nasıl fikir?

Son düzenleme:
Önce ben başlıyayım, benim rahim yapım arkuat şeklinde, bunu hamile kalana kadar doktorlar her nedense farketmedi, neyse işte ben hamile kaldım kanamam oldu, detaylı bir inceleme sonunda rahmimin tam kalp şeklinde olduğu görüldü, ilk haftalar kanamam oldu, bebek bir tarafa yerleştiğinden diğer tarafta kanama görülüyordu, hep yattım 2,5 ay bir fiil yattım, sonra bebek ortaya doğru büyüdükçe kanama durdu. Fakat bu seferde rahim hassasiyetinden dolayı kasılmalarım başladı, yalancı doğum kasılmalarını ben taaa 4 aydan itibaren yaşadım, bir ara durdu sonra 5,5 ile 6,5 arası tavan yaptı...Şimdi iyi şimdi 7 aylığım...Bu kadar,

Doktorum ilk başlarda bu rahim şeklinin erken doğuma sebep olabileceğini yada ters doğum olabileceğini belirtmişti, şimdi ikisindende bahsetmiyor...

Tüm rahim kalplilere duyurulur, moralinizi bozmayın ben ki bu aya geldim sizde gelirsiniz, allah başka dert, hastalık vermesin yeterki...Ala sağlıklı bir şekilde doğurmayı nasip etsin hepimize...

Son düzenleme:
Sevgili Bride bunu iyi düşünmüşsün bende kendimi anlatmaya başlıyayım uzunca :)

Ben evlenmeden önce 2 ay süren regl yüzünden doktora gittim çekilen ultrasonda rahim anomalisi olduğu söylendi. Evlendikten sonra tekrar çekilen ultrasonlarda rahimdeki sorunu bazı doktar anladı bazıları anlamadı. Burdan arkadaşlara sesleniyorum. Ultrasonda bir teşhis konulursa muhakkak başka doktorlar görsün. Hiç bir zaman soru işaretleriyle kafalarını meşgul etmesin. Daha sonra hsg de septum (perde) olduğu anlaşıldı. Önce kalp şeklinde denildi ama ilaçlı rahim filminde septum olduğu anlaşıldı. Tabi çift rahimide benziyordu. Ardından ameliyata alındım. Laparoskopide septum olduğu kesinleşti ve histeroskopiyle alındı. Septumda hamile kalabilirsiniz ama erken doğum ve düşük riskiniz çok fazla o yüzden ameliyat şart.

Biraz uzun oldu ama nede olsa biravuç insanız ve bu anlattıklarımız başka arkadaşları umarım aydınlatır.

Merhaba ben de geldim :) Başlığımızı yeniden açan arkadaşa tekrar teşekkürler.Ben de kısaca rahatsızlığımı anlatayım.2 yıllık evliyim.İlk sene bebek istemedik.İsteyince de sorun var mı diye doktora gittik.Önce polikistikover çıktı bende.Onun tedavisini olmaya devam ederken doktor eşime de sperm testi yaptı.Eşimin sağlam sperm sayısı biraz az çıktı ama bu rakamlarla çocuk sahibi olan bir sürü çift var dedi doktor.Bir süre daha devam ettik çatlatma iğneleriyle falan.Sonra doktor daha fazla beklemeyelim aşılamaya geçelim dedi.Aşılama öncesinde hsg istedi. Hsg de unikornis yani yarım rahim olduğum ortaya çıktı.Hsg de tüpün açık olup olmadığı tam olarak anlaşılamadı doktorum şimdi tatilimi yapmamı eylül ayında da laporoskopi önerdi.Unikornisin hamile kalmama engel olmayacağını ama düşüğe neden olabileceğini söyledi. Eylül ayındaki laporoskopiye göre ya aşılama tedavisine geçeceğiz ya da tüp bebek deneyeceğiz.Ne kadar uzun oldu :) Tekrar merhaba

Selam kızlar sıra bana geldi, ben 4 yıllık evliyim..ilk 2 yıl bebek istemedim, 2.inci yılın sonunda hamile kalmaya karar verdiğimde bir takım testler yaptırdım (toksoplazma, hemogram falan ) test iyi çıkmıştı. sonra çalışmalara başladık bır yıl sonunda hamile kalamayınca ben rahim filmi, eşim de spermiogram yaptırdı...benim rahim filmim kötü çıkmasına rağmen dr idare eder dedi..çünkü eşimin aslında spermiogram sonucu çok kötüydü ( 0% normal morfoloji ) neyse sonra bir 6 ay sonra eşim yeniden bir spermiogram testi yaptırdı ve bu sefer sonuç daha iyidi ( 6 % morfoloji, Krüger testi ) bana da dr eski filmin kötü olduğunu yeniden bir filim çektirmemi söyledi...ikinci rahim filminden sonra rahimde spetum olduğu anlaşıldı ve mart 2008 de histeroskopi ameliyatı oldum..iki aydır doğal yoldan hamile kalmaya çalışıyorum ama herhangi bir tedaviye başlamadan önce eşimin tekrardan bir spermiogram testi yaptırması gerekiyor...yani beklemedeyiz...

Selam Osetya...bak ben sana demiştim keçi boynuzu kürü var diye..biz bir iki aydır kullanıyoruz..inşallah faydasını görürüz... sana da bol şanslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…