Rahim Anomalileri

Hoşgeldin canım arkadaşım.Maşşallah büyütmüşsün bebişi.

Evet canım Allah hayırlısı ile nasip ederse istiyorum.Septum ameliyatı oldum.Şubat ayında rahim filmi çekilecek .Artık dr ne derse onu yapacağım canım.

canım niye tekrar rahim filmi istiyorlar anlamadım...bende öyle birşey istenmedi .ben ameliyat oldum zamanı gelince gebe kalmamı önerdiler.her dr farklı yaklaşıyor hastalara.neyse kendine çok iyi bak zeyhatcım iyi olmana sevindim oğlunu öp benim için.arada sen gir topige sen en tecrübelimizsin canım benim..

Son düzenleme:
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.ben 3 ay önce septum ameliyatı oldum ama doktor sadece histreskopiyle ameliyat etti yani laparaskopiye ihtiyaç duymadı ameliyat öncesindede rahim filmi falan istemedi septumun alınmasına vajinadan ultrason görüntüleriyle karar verdi.ama dün gittiğim doktor ameliyattan önce mutlaka rahim filmi çekilmeliydi tüplerede bakılmalıydı dedi.septum ameliyatı olan arkadaşlardan rica ediyorum ameliyata nasıl karar verildi doktor hangi yolu izledi bi anlatırmısınız

canım dr banada sadece ulturasonla teşhis koydu ama ben emr da çektirmiştim onlara göre karar vermişlerdi sende emr çektirebilirsim..iyi bir dr ulturasonlada teşhis koyabiliyor....canım tüplerde sorun olmuş olsa bile bu ameliyatın onunla alakası yok...birde banada laporoskopi yapmadı gerek görmedi heralde.geçmiş olsun canım canını sıkma...gebe kalmada sorunmu yaşadın durumun nedir?

hadi hayırlı olsun cnm yeni işin,yeni evin,yeni hayatın..
inşallah daha mutlu huzurlu olursun orda..
özledk seniii..ara ara uğra mutlaka..

cnm geçmiş olsun.histeroskopi ile çözüm sağlanabiliyor.illa laparoskopi yapılacak diye bişey yok.
ama ben rahimden ameliyat olmadan önce dr um mutlaka rahim filmi çektir,ondan sonra ameliyat edelim demişti.hatta ameliyata girerken hatırlıyorum,ameliyathanede ışıklı bir tabela vardı.benim rahim filmimi oraya yapıştırıp,beni öyle ameliyata almışlardı.

benden tekrarlayan düşükler için rahim filmi istenmişti...
2 kere çekildim ikisindede iki kere denendi ama sıvı gitmediği için sonuç alamadık...
yani toplamda 4 kere çekildim diyebilirim...

daha sonrada tanı amaçlı laparoskopi ve histereskopiye karar verirdi...
ve bu ameliyatta septum olduğu anlaşıldı ve temizlendi..
1 ay sonra ameliyatın nasıl geçtiğine bakmak için ofis histereskopi olmuştum...
ofis olurkan ayıktım kendimde görüntüyü izledim ama tabi birşey anlamadım...
dr un o an söyledikleri, septumdan çok az bir çıkıntı kalmış ama zaten bundan fazla temizliyemeyiz...daha fazla uğraşırsak rahim zarar görür...

benim rahim filmi olmadığı için rahmin tam net görünümü hakkında bilgimiz yok...
bence rahim filmine sahip olmak bir avantaş...
şuan hala acaba yine rahim filmi çektirsem birşey çıkmaz mı diye düşünüyorum...
tabi bunu dr lar istemiyor ben takıntı yaptım...

çünkü ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldım ve 4 aylık erken doğum yaptım...
dr lar doğumu septuma hiç bağlamıyor ama benim yinede kafama takılıyor...
ikili testi yapan dr ameliyat olduğumu bilmiyordu
usg ye bakarken bana senin ameliyatın mı var diye sordu...
evet septum ameliyatı olmuştum dedim...
hıı dedi bende birşey gördüm septum desem değil bu ne dedim...
peki hocam hala belli olduğuna göre hamileliğimde zararı olurmu dedim
yok, zaten bundan fazla temizlenmez sonra rahime zarar verir dedi...
öğle fazla deneyimli bir dr değildi ama ne bileyim işte...

yeniden hamile kalmak için bende hiçbir test yapıllmasıda istenmiyor çünkü bütün testlerim var zaten...
ameliyatada güveniyorlar...
ama ben takılıp duruyorum ne yapsam bilemiyorum...

3 erken düşüğüm bir tanede erken doğum olmak üzere 4 kaybım var....
arkadaşlar sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

kıyamam ya sende çok zor zamanlar geçirdin biliyorum allahım birdaha yaşatmasın..ama sende önce kendini toparla güçlü ol ...yapılacak bütün işlemler yapılmış tekrar rahim fiilmi çekilip rahmi yorma derim toparlansın ,hamile kaldığında serklaj yaptır yaptıran arkadaşlar var sorunsuz ilerliyormuş sitede kızlar öyle yazmıştı ......canım dualarım seninle ....allahın izniyle bu sefer hepimiz sorunsuz bir gebelik yaşayacağız....

inş canım...
inş..hepimizin de bir dahaki hamileliği sorunsuz geçer...
güzel dileklerin için çok sağol...

canım serkajı biliyorum ama benim sancımda olmuştu...
sancı olup doğum başladıktan sonra serkajda kar etmiyor...

nebileyim içim rahat etmiyor işte...
hep aklımın köşesinde yaa rahimde başka sorun varsa veya septum yeterince temizlenmemişse diye geçiyor...

ben rahim filimlerini çekileli 3-4 sene falan oldu...
ama ameliyatımı bu nisan ayında olmuştum...
hayırlısı bakalım...
iyi bir dr bulsam korunmayı bırakmadan danışmak istiyorum...

Son düzenleme:
selam kıslar çoktandır giremedim yaa herkes iyidir inşallah...geçmiş sayfalara göz atamıyorum şuanda saat geç oldu yatıcam birazdan o yüzden..ama okurum bi ara...merak ettiklerim var çünkü.
ben bişey soracaktım,doktor ultrasonda septumdan şüphelendi kızlar..rahim filmine baktı perde görünümü yok aslında dedi kafam karıştı benimde...bide aşılama olacaktım geçtigimiz ay..yumurtlama istenen günde olmadıgı için aşılama iptal oldu..ama takıldıgım nokta şu..madem septumdan şüphelendi neden aşılama öncesi histeroskopi istemedi ya..aşılamayı olursam tutarda perdeden dolayı düşer diye korkuyorum...bunun önlemini alması gerekmez mi sizce?yani aşılamanın tutma ihtimaline karşı,bebege iyi bir zemin ve geniş bir alan olması açısından.

canım arkadaşım serkalj 12-15.haftalar arasında yapılıyor zaten.hamilelik ilerleyince serklaj önerilmiyor.
bu septum konusunu kafana bu kadar taktıysan,bence yücel karamana bir git derim fadikçim.rahim ameliyatları konusunda en otorite isim o sonuçta benim bildiğim.

böyle düşünmekte haklısın cnm.dr un bunun önlemini alması gerekir kesinlikle.
bence perde konusunda tam emin olmadıktan sonra yada çözüme kavuşturmadıktan sonra aşılama yaptırma.yazık boşa gtmesin
.

bu dr u çok duydum canım...
peki usg ile perdeyi anlayabilirmi yoksa yine histereskopimi olmak lazım...
ya ameliyat birşey değil ama her rahim oparasyonunda rahim ağzı iyice özelliğini yitiriyor...
birde bildiğim kadarıyla bu hastanenin sgk anlaşması yok muyene ücreti önemli değil insan halleder de histereskopi ile bakalım derse biraz zorlanırız...

tek sorun bu olsa insan halleder ama biliyorsun hamileliklerim çok sorunlu ve bundan sonra normal bir dr a gidemem...
ve serklej da gerekecek...
bunlar içinde baya bir birikim gerekiyor...
allah (cc) maddi manevi hepimizin yardımcısı olsun

Son düzenleme:

cnm bilmiyorumki usg ile anlayabilirmi?ama bana histeroskopi ister gibi geliyor.en son 3500 falandı fiyatı.az değil tabiiki.
ama en azından bir muayeneye falan gitsen.ben yarım rahim olduğumu ilk öğrendiğimde gittiğim dr şüphelenmişti ama kesin tanı için histeroskopi yapalım demişti.
sonra anadolu sağlık merkezine prof.aydın arıcıya gittik.sağolsun usg de tek muayenede anlamıştı yarım rahim olduğumu.böylece ameliyattan kurtulmuştum bende.

ne yazıkki 3500 veremem canım
aslında usg ile muyenede teşis koyan dr bulabilsem hamilelik düşünmeden önce bir muyene olurdum...
hem durumumuda danışırdım....
aydın hocanın isminide çok duydum canım...
peki ASM nin hangi şubesinde muyene ediyor....
yada özel muayeneside varmı...

cnm asm nin gebze şubesinde görev yapıyor.özel muayenehanesi de yok.servisleri falan var asm nin.gitmek istersen onlarla da gidebilirsin.
yazdığın maile hemen cvp verir.sen önce bir mail atsan cnm.bakalım ne diyecek
?

cnm asm nin gebze şubesinde görev yapıyor.özel muayenehanesi de yok.servisleri falan var asm nin.gitmek istersen onlarla da gidebilirsin.
yazdığın maile hemen cvp verir.sen önce bir mail atsan cnm.bakalım ne diyecek
?

demek gebze...yakınlarda bir dr a denk gelemedim yaaa...
şimdi önemli değil iyi kötü giderim de rabbim nasip ederde hamile kalırsam yakında iyi bir dr bulamadım...acil birşey olsa ne olacak bilmem...
rabbim hayırlısını versin...

mail işi iyi olur canım...bir deneyeyim....

vay be usg ile yarım rahimli olduğunu anlamış. ne iyi doktorlar var. benimki kaç kez baktı usg ile hiçbir şey anlamadı. ancak rahim filminde çıktı. tabi çok acı çektim rahim filminde. ben de yarım rahimliyim ve şu anda 5 ay 1 haftalık hamileyim. serklaj da yaptırdım. ama her günüm korku içinde geçiyor. her gittiğim doktor erken doğum riskin var diyip beni korkutuyorlar.

evet cnm aydın bey çok iyi bir doktordur.öbür doktorlar uu olduğum için ve eşimin değerleride düşük old.için moralimizi çok bozdu.içimdeki ümitleri yeniden yeşerten,benim de hamile kalabileceğim fikrine beni inandıran kendisidir.
ki bana histeroskopi öneren dr un yazdığı rahim filmi raporumda "bikornis uterus" yazıyor!!düşün yani rahim filminden bile tam anlayamamış,gitmiş bikornis yazmış
neyse sen hiç endişelenme cnm.uu olup serklaj yaptıran kaç arkadaşım var,hiçbiri erken doğum yapmadı.hatta içlerinden 40.haftaya gelen bile oldu yanii..hele başka bir arkadaş hiç serklaj yaptırmadı,o kadar rahat yanii,şimdi 30.lu haftalarda..onun için rahat ol.dinlenmene dikkat et.yarım saatten fazla ayakta kalmamaya çalış.allahın izniyle hiçbişey olmaz bebeğine.bu korkularla hem kendine zarar veriyorsun bak hem yavruna .

slm papatya bende uu luyum senle aynı kaderi paylaşıyoruz yk gittim hemen tüp bebek dedi eşimden dolayıda sperm kalitesizmiş histeroskopi falan dedi ama düşünmüyorum bakalım bende gebzede oturuyorum acaba aydın beye gitsemmi bende die düşünüyorum bakalım artık

Son düzenleme:

merhaba arkadaşlar yazılarınızı uzun zamandır okuyordum ama daha yeni üye olabildim.benim rahmimde de perde vardı hemde derin bir perde.zeynep kamil hastanesinde ilhan şanverdiye gittim 2 sefer histeroskopi oldum.1. si mart ayında 2.si eylülde oldum ve şuan hamileyim Allaha şükürler olsun ki.hiç hamile kalamamıştım buarada.eğer ki özele gitmeye imkanınız yoksa zeynep kamil hastanesinde ilhan şanverdiyi öneririm gerçekten çok tecrübeli bir doktor benim perde mi usg ile anladı.çoğu doktor çift rahimle karıştırırıken rahim filmi ile anlamazken o usg ile anladı.soracağınız sorular olursa cevaplayabilirim...

hatırladım seni cnm.bir aralar geliyordun,sonra kayboldun ortalardan.
yk zaten histeroskopi ile uu rahmi genişletmeden tedavi etmez.bizede önce histeroskopi ardından tüp demişti.tüp yaptıracağım ay hamile olduğumu öğrenmiştim.
aydın beyi öneririm ama asm özel bir hastane.fiyatlarda tuzlu birazzz.birde ben aydın beyi daha çok severim yk dan ama yk nın tüp bebek ekipmanı,kullandığı yöntemler daha iyidir.özellikle erkek infertilitesi varsa yk derim.

tebrikler cnm.allah tamamına erdirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…