Rahim Anomalileri

Bence de git yani beklemek daha kötü..ben olsam çatlarım heralde..olsa da olmasa da allah hayırlısını versin canım..ama sanki benim içime olacakmış gibi his doğuyor bilmiyorum artık ;)) :ecrin_bebek: :CüvCüv:

İnşallah canım ya. İnan çok heyecanlıyım kalbim çarpıyor ellerim titriyor. Yarın sabah doktordayım :)

Merhaba arkadaslar bende sub septus operasyonu gecirdim rahimdeki perde duzeltildi az yapışıklık var imiş.. bu sebepsiz infertilitenin sebebi olarak gösterilebilir mi?

benım bıldıgım septumda rahım dar olmuyokı
benım kı mesela uterus bıcornıs
benımkı dar ewet
aama sızınkıd egıl

benım bıldıgım septumda rahım dar olmuyokı
benım kı mesela uterus bıcornıs
benımkı dar ewet
aama sızınkıd egıl

dar olunca mı balon uygulanıyor? sizde balon ouygunaldı mı? kusura bakmayın nolur biraz cahilim bu konularda

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.geçen hafta uterus septum ameliyatı oldum.histereskopi yaptılar ve çok şükür başarılı geçti.zaten çok yoğun değilmiş perde.doktor ilaç tedavisi verdi hormon takviyesi.burda tecrübeli arkadaşlar var.bi kaç sorum olucak.operasyondan sonra ilişki yasağı kaç haftaydı?bi de kaç ay korundunuz?şimdiden teşekkürler:)

merhaba arkadaşlar.geçen hafta uterus septum ameliyatı oldum.histereskopi yaptılar ve çok şükür başarılı geçti.zaten çok yoğun değilmiş perde.doktor ilaç tedavisi verdi hormon takviyesi.burda tecrübeli arkadaşlar var.bi kaç sorum olucak.operasyondan sonra ilişki yasağı kaç haftaydı?bi de kaç ay korundunuz?şimdiden teşekkürler:)

geçmiş olsun arkadaşım.. ya sorma ben de 10 temmuzda histeroskopi ile septum operasyonu geçirdim ve tabii o anda başka sıkıntılarım olduğu için ne eşimin ne de benim aklıma ne zaman cinsel ilişkiye girebileceğimizi sormak hiç aklımıza gelmedi.. hakkaten bu sorunun ceabını ben de merak ediyorum.. doktoruna soran deneyimli arkadaşar var mı acep ?? lülülülülülü bu arada 10 temmuzdan sonra hafif de olsa kanamam hep devam etti ve normal siklus döneminde hızlandı ve bugün operasyonun 25inci günü omasına rağmen kanama kesilmedi :delphin: var mı böylr bişi yaaaa :delphin: biraz da bu nedenle bir aydır ilişkiye giremiyoruz.. enfeksiyon korrkusu ile ::(( öfff

Merhaba arkadaşlar..septum ameliyatlarından sonra zaten iki aylık bi ilaç tedavisi oluyo.bana cyclo progynova adlı bi ilaç verilmişti.östrojen içeren bi ilaç.ameliyat edilen yerlerin daha çabuk iyileşebilmesi ve adetin normal şekilde olabilmesi için kulanılan bi ilaç..dediğim gibi zaten iki ay ilaç kullanılıyo adet takib ediliyo bu dönemde,yani normal şekilde adet olunabiliyomu diye.bir de ameliyat sonrası kontrol amaçlı hsg (rahim filmi) ya da Ofis Histereskopisi yapılıyo ki ben iki kere ameliyat oldum.derin bir septumum olduğu için dr. iki müdaheleyle alınmasını uygun görmüş..o yüzden ameliyat olan arkadaşlar sonrasında mutlaka kontrol amaçlı bir film yada ofis histeroskopisi yaptırın ki zaten dr larda bunu isteyebilir.istemezlersede siz yaptırın kesinlikle.bu konuda çok sıkıntı çekmiş arkadaşlar var çünkü..dr lar maalesef çok iyi açıklamalar yapmıyolar.mesela ben ilk ameliyatımı oldum iki ay ilacımı kullandım,çekilen rahim filmime baktım gözlerime inanamadım septumun çoğu duruyodu halen!!! dr bana hiç açıklama yapmadan beni göndermişti.yani sizlerin de başına böyle bişey gelmesin kesinlikle kontrol amaçlı birşey ler yaptırın.bu arada bende geçirmiş olduğum operasyonlardan sonra yapışıklıklar olmuş (genelde olabiliyormuş) yapılan o.histeroskopisi ile dr um açtı yapışıklıkları..bu konuya da dikkat edin..çünkü yapışıklıklarda çok büyük sorunlar doğurabiliyor(düşük veya hamile kalamama gibi..)dr lar ilişkiyi kısa bir süre sonra serbest bırakıyolar ama ben yinede hemen ilişkiyi düşünmemiştim.kanaması olan arkadaşlar mutlaka dr unuzla irtibata geçin derim..çünkü çok uzun sürmemesi lazım kanamaların..:nazar:

Geçmiş olsun arkadaşım..ben ilacım bitmeden ilişkiyi düşünmemiştim ne olur ne olmaz diye.ilaç iki aylık olduğu için iki ay sonra başlamıştık..mirmirmirmir

Merhaba arkadaslar bende sub septus operasyonu gecirdim rahimdeki perde duzeltildi az yapışıklık var imiş.. bu sebepsiz infertilitenin sebebi olarak gösterilebilir mi?[/QUOTE

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım..septum operasyonundan sonramı yapışıklık oluşmuş, bunu tam anlayamadım!bu arada septum operasyonunu ne zaman oldun ve yapışıklık için ne yapıldı..biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin?? bende septum operasyonlarından sonra yapışıklık oluşmuş ve yapılan ofis histeroskopisi ile açıldı yapışıklıklar..yapışıklıklar hamile kalamama veya düşük sorunları doğurabiliyor o yüzden kesinlikle tedavi edilmesi gerek..:kahve:

hafif yapışıklık var imiş ve rahimi genişlettik dedi balon tedavisi uygulanacak..

balon tedavisi hk. bilginiz var mı?

Geçmiş olsun. Balon tedavisini rahmi enişletmek yada yapışıklıkları açmak için yapıyorlar. Burda bir arkadaşımızda septum ameliyatı oldu. Sanırım iki ay sonra rahim yapışmasını önlemek amacıyla balon yapmışlardı ona.

Bugün dr gittim tahlil yaptırdım. 11. gün 2 çıktı :(( çok moralim bozuldu. ılk aydan yanilgi malesef. Şikayetlerimi dr a söyledim. Oda belki eç rahme düşmüştür diye beklemeye aldı. ılaçta vermedi. Regl olmazsan gel bir daha bakalm dedi ama benim hiç umudum yok.

Bugün dr gittim tahlil yaptırdım. 11. gün 2 çıktı :(( çok moralim bozuldu. İlk aydan yanilgi malesef. Şikayetlerimi dr a söyledim. Oda belki eç rahme düşmüştür diye beklemeye aldı. İlaçta vermedi. Regl olmazsan gel bir daha bakalm dedi ama benim hiç umudum yok.

Zeyhatcığım ne olursa olsun sakın moralini bozma bence..daha ilk denemeler bunlar nasıl olsa..bu arada 11.gün 2 çıktı ne demek anlayamadım..şikayetlerin derken ne gibi şikayetlerin canım..belki bi dahaki tahlilde çıkar sakın üzülme olurmu...

Zeyhatcığım ne olursa olsun sakın moralini bozma bence..daha ilk denemeler bunlar nasıl olsa..bu arada 11.gün 2 çıktı ne demek anlayamadım..şikayetlerin derken ne gibi şikayetlerin canım..belki bi dahaki tahlilde çıkar sakın üzülme olurmu...

Canım bhcg ye baktı. Ben iğneyi aptırdıktan sonra 11 gün saydım ve bhcg ye baklıdı. 2 negatif değer. Ama benim midemde sanki bir sıcaklık var yanma gibi. Birde kazınıyor ama aç değilim. Sinirlilik bel ağrısıda var deyince dr biaz daha beklemeye aldı. elki rahme geç düşmüştür falan dedi ama sanmıyorum. Olmadı malesef. Bu ay hereşeye sil baştan başlayacağım.

Canım bhcg ye baktı. Ben iğneyi aptırdıktan sonra 11 gün saydım ve bhcg ye baklıdı. 2 negatif değer. Ama benim midemde sanki bir sıcaklık var yanma gibi. Birde kazınıyor ama aç değilim. Sinirlilik bel ağrısıda var deyince dr biaz daha beklemeye aldı. elki rahme geç düşmüştür falan dedi ama sanmıyorum. Olmadı malesef. Bu ay hereşeye sil baştan başlayacağım.

Üzülme canım hayırlısı..dediğim gibi daha başındasın herşeyin hemen moralini bozma ve rahat bırak kendini..biliyosunki stres daha kötü etkiliyo..her zaman herşeyin hayırlısı bak en azından bu aşamalara geldin artık ne güzel..artık bi problemin yok..biliyosun nerelerden geldik ben daha o aşamalara gelemedim sen en azından artık denemelere başladın..umarım beraber aynı zamanlarda hamile kalırız da burdan yine gelişmeleri paylaşırız..kaydirigubbakcemile5

Üzülme canım hayırlısı..dediğim gibi daha başındasın herşeyin hemen moralini bozma ve rahat bırak kendini..biliyosunki stres daha kötü etkiliyo..her zaman herşeyin hayırlısı bak en azından bu aşamalara geldin artık ne güzel..artık bi problemin yok..biliyosun nerelerden geldik ben daha o aşamalara gelemedim sen en azından artık denemelere başladın..umarım beraber aynı zamanlarda hamile kalırız da burdan yine gelişmeleri paylaşırız..kaydirigubbakcemile5

Çok sağol canım desteğin için. İnşallah bu ay ikimizde hamile kalırız. Bugün biraz ağladımda rahatlayabildim. Bu arada bugün doğum günüm. En üzgün doğum günümü geçirdim.

Back
X