Tedaviye reglnin 2. ya da 3. günü başlanıyor, rahim filmi ise Regl bitiminin akabinde birkaç gün içinde çekiliyor. Yani filmi çektirdiğiniz ay henüz tedaviye başlamadıysanız zaten o siklus geçmiş oluyor. Regl bittiği için artık o ay başlanmaz.
Film için doğru zamanı aslında tedavinizi planlayan hekim söyleyecektir. Çünkü bu filmin opudan önce olmasa da transferden önce mutlaka ellerinde olması gerekiyor. Bu zaman ayarlaması da planlanan transfer şekline göre değişiyor.
Taze transfer olma ihtimaliniz varsa, tedaviye başlamadan önce filmi çektirmek daha mantıklı geliyor bana. Tedaviye başladıktan sonra iğnelere devam ederken film çektiren bir örnek okudum burada, doktorların çalışma şekli farklı farklı. Ama ben olsam taze transfer olacaksa tedavi öncesinde çektirirdim. Yine de bir sorun doktorunuza.
Embriyolara genetik test yapılacaksa veya embriyoları dondurup rahim dinlendirme planlanıyorsa film için aceleye gerek yok, opudan sonraki bekleme sürecinde zaten rahim filmi için zamanınız oluyor, önce tedaviye başlayıp yumurtalar toplandıktan sonra filminizi çektirip transferden önce doktorunuza gösterebilirsiniz.
Umarım karışık olmamıştır ☺