- 5 Mayıs 2015
- 11
- 3
- 1
- 45
beylikdüzünde op.fatma gençtürk hanım var operatör.. genel anestezili çekiyor..hiç ağrı olmuyor..tüp bebek öncesi çekilmiştik biz.Arkadaşlar rehim filmi cektirmem gerekiyor fakat jinekologumu genel anestezi için ikna edemedim:çok üzgünüm: Yaptığım araştırmalar son derece gözümü korkuttu.Bu konuda tecrübesi olan arkadaslar paylasırsanız cok mutlu olurum.Şimdiden tesekkürler.
Merhaba arkadaşlar
benim bi sorum olucak size daha doğrusu fikir almak istiyorum. şimdi biz 2 senedir korunmadığımız halde hamile kalmadım 2013te tüm tahlillerimi yumurtalık kontrollerimi yaptırmıştım ve o zamanlar sorun olmadığı söylenmişti. her neyse bu 2 sene içinde gerek yumurtlama günlerine denk getirerek gerek normal zamanlarda birlikteliklerimizde hiç bişekilde hamile kalamadım birde 2 sene önce böbrek taşı düşürmüştüm bu sene geçen ay yine tekrarladı böbrek taşı sorunum ve çok şiddetli sancılar çekiyordum üroloji bölümüne gittim bakılan ultrason ve tomografi sonuçlarımda 2 adet taşım çıktı fakat birde tomografi raporunda radyoloji uzmanı tarafından görülen yumurtalıklarımda bir dermoit kist tespit edildi. bunun içinde hemen kadın doğum uzamnına başvurdum tabi. tekirdağ ve çanakkalede gittiğim 3 uzman 1 doçent hamilelikten önce bu kistin alınmasını önerdiler. ben onlara güvenmeyip birde güvendiğim bir profla görüşmek istedim ve o ameliyat önermedi yumurtalığıma zarar geliceğini ve ameliyattan sonra hamilelik şansımın daha düşeceğini söyledi önce aşılama tutmazsa tüp bebek yapmamızı önerdi. bir de benden o gün hsg filmi istedi çektirdim onda da bazı yapışıklıklar çıktı ama onlarda sorun değil aşılama yaptır sen büyük ihtimalle tutar dedi doktorum. eşimdede bi sorun yok bu arada yapılan testler normal çıktı.
şimdi gelelim asıl sorumuza hsg filmini çektirdiğimde 17 nisandı ben 25 martta en son regl olmuştum. yani adet günüme 5 gün vardı. normalde adetten sonra çekiliyomuş bu film sanırım ama benim bi daha o profa gitme şansım olmadığı için o gün çektirip sonuçlarımı göstermem lazımdı ve nitekimde çektirip gösterdim. fakat ben hala regl olmadım. yani 22 nisanda regl olmam lazımdı 5 gün geçti üstünden. acaba hsgden dolayı gecikme olmuş olabilir mi? ben bu yüzden olduğunu düşünüp test falan yapmadım henüz. yani 2 yıl boyunca durupta bu ay tutmuş olabilir mi sizce ve eğer tuttuysa bana böbrek taşı ve kist yüzünden tomografi, mr, hsg çekildi bu durumda bebeğe mutlaka zarar gelmiştir değil mi :/ bu kadar çok çocuk isterken ilk defa umarım bu ay hamile değilimdir diye dua ediyorum.. yorumlarınıza, tecrübelerinize ihtiyacım var kızlar...
Op.dr. Fatma gençtürk hanım benim doktorum , beylikdüzünde tavsiye ederim.. sitesine balkabilrisin.ağrısız çekiyor ama biraz fiyatı vardır. bilgin olsun cnm..Merhaba arkadaslar bende hsg yaptırıcam ıstanbulda yasıyorum acaba nerelerde yaprıtdınız cok agrı cektınızmı bılgılendırırısenız sevınırım. Spektromar ıyı dıye durdum ama yınede bılgı almak ıstıyorum
kesinlikle birşey olmaz.. 2-4 hafta arası on-off kuralı vardır.. gebe kalırsan gebeliğin devam eder. ek riskin yok
Çektirdim ben çok ağrılı oldu bidaha çektirmem herhalde yada anestezi ile yaptırım yeni üyeyim bende bir yıllık evliyim ama çok tecrübem var keşke bende bilmeden hamile kalıp eşime sürpriz yapsam ......beylikdüzünde op.fatma gençtürk hanım var operatör.. genel anestezili çekiyor..hiç ağrı olmuyor..tüp bebek öncesi çekilmiştik biz.
Cuma günü bende çektirdim merak edenler için yazıyım echomarda 450 tl Cevat bey çekti. Nazik bi insan önce bilgi verip beni rahatlattı. Çekilirken tabi ağrı oldu. Ama dayanılmıycak gibi değildi. Adetin ilk günü gibi kasık ağrısı oluyo. 20 saniye sürüyo ve bitiyo ağrı. Tavsiye ederim kızlar
Ya bende cektircemde herkes orayı diyo yinede korkuyorum normalde bile zor muayene oluyorum yapabilirmiyim gerçekten yoksa anestezili mi cektirsem bilemedimBen de bugün sisli echomar da hsg çektirdim, hiç korkulacak bir durum yok. Hafif bir adet sancısı gibiydi ve birkaç dakikada bitti. Boşuna kendimi kasmışım.
Ben çektirdim biraz ağrılı oldu anestezisiz ama çektiren arkadaşlar var onlar ağrısız olduğunu söylüyorlar korkma yani .... birde benim sol tüp biraz kapalıymış gibiydi açılırken ağrı yaptı sanırım bu şekildekızlar merhaba dr um benimde hsg çektirmemi söyledi. cevizli gülen tıp merkezinde yapılacak muhtemelen, sizlerin film çekimi nasıl oldu acaba. anestizi yapıldı mı acaba, ağrı oluyor mu sonrasında
İnşallah Hamilesindir :)gerek kalmaz ne üzerine filme karar verdi doktorunuz ?Bende bugün dra gidiyorum kontrol için adetim 4 gün geçti hasta olamadım muayene sonrası dr adet söktürücü vericek ve sonrasında rahim filmi istiyor valla acı vs umrumda bile değil yeterki bebşim gelsin herhangi bir problem çıkmasın
yaa, tüpler açılıyor da bu çekimle.. kadın olmak çok zor ya...Ben çektirdim biraz ağrılı oldu anestezisiz ama çektiren arkadaşlar var onlar ağrısız olduğunu söylüyorlar korkma yani .... birde benim sol tüp biraz kapalıymış gibiydi açılırken ağrı yaptı sanırım bu şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?