İyi akşamlar, dün rahim anestezi altında rahim filmi çektirdim, hiç birşey anlamadım, bir bayıldığımı hatırlıyorum sonra da ayıldığımı, 10 dk sürmüş, yarım saat yattım kendime gelene kadar, daha sonra kalkıp eve geldim, kasıklarımda ağrı oldu , ağrı kesici iğne yaptılar, biraz lekelenme oldu okadar, şuan gayet iyiyim, korkacak hiçbirşey yok, tabiki anestezi altında olduğumdan dolayı diyorum, eğer yaptıracaksanız anestezili yaptırın,

geçmiş olsun canım sonucun nasıl çıktı????

İyi akşamlar, dün rahim anestezi altında rahim filmi çektirdim, hiç birşey anlamadım, bir bayıldığımı hatırlıyorum sonra da ayıldığımı, 10 dk sürmüş, yarım saat yattım kendime gelene kadar, daha sonra kalkıp eve geldim, kasıklarımda ağrı oldu , ağrı kesici iğne yaptılar, biraz lekelenme oldu okadar, şuan gayet iyiyim, korkacak hiçbirşey yok, tabiki anestezi altında olduğumdan dolayı diyorum, eğer yaptıracaksanız anestezili yaptırın,

nerede cektırdın canım he bu arada anestesılımı ıstıyorum dedın radyomar nasıl cekıyor kızlar anestesılımı cekıyor

Kızlar ben de bugün çektirdim.Çok fazla ağrı hissetmedim.Gerçekten adet sancısı gibiydi.Sonrasında baş dönmesi ve mide bulantısı oldu ama o da yarım saat falan sürdü.Korkulacak birşey yok.

Kızlar ben izmirdeyim burda doruk tıp merkezinde anestezili 80 tl ye çektirdim

kızlar ben de bugün çektirdim.çok fazla ağrı hissetmedim.gerçekten adet sancısı gibiydi.sonrasında baş dönmesi ve mide bulantısı oldu ama o da yarım saat falan sürdü.korkulacak birşey yok.

nerede cektırdınız acaba ayrıntılı acıklarmısınız

nerede cektırdınız acaba ayrıntılı acıklarmısınız

Özel GOP hastanesinde çektirdim.Çekersen ağrı olmadı.Sonrasında baş dönmesi ve mide bulantısı yaptı.40-45 dk yatıp dinlendim geçti.Hastaneye gitmeden ağrı kesici almıştım Buscopan Plus.

rahim filmimi doktorum çekmişti.doktorun uzmanlığı ve cihazın kalitesi ağrı olmasını engelliyor.1 saat önce ağrı kesici iğne oldum ve doktoruma güvendim.inaanın muayeneden azıcık daha fazla acı hissettim o kadar.doktorum masanın ayarını çekerken çok iyi ayarlanması gerektiğini söyledi. hep baş aşağı eğimli şekilde masayı ayarladı.anestesizeye falan hiç gerek yok ....

ben de bu ay cekılcem ama stresten delı olcam, rahım dışarı mı cıkarılıyor bu işem esnasında:53: :14: benı bılgılendırın

ben de bu ay cekılcem ama stresten delı olcam, rahım dışarı mı cıkarılıyor bu işem esnasında:53: :14: benı bılgılendırın

öncelikle geçmiş olsun canım,rahim dışarıya falan çıkarılmıyo,normal muayene esnasında rahmini açtırdıklar alet varya onunla açıp içine bi sıvı veriyolar o sıvı tüplere kadar gidiyormu,bi tıkanıklık falan varmı diye o ilaç rahimdeyken filmini çekiyorlar orda görünüyor zaten,5 dk lık bi işlem,ama bende acımasından korktuğum için anestezili çektirdim yani çok rahattı,senin acıya dayanıklılığın varsa normal çektirebilirsin sadece o ilacı verdiklerinde bir iki dakikalık bi ağrı oluyomuş adet sancısı gibi,onun dışında bişey yokmuş .umarım yardımcı olabilmişimdir

öncelikle geçmiş olsun canım,rahim dışarıya falan çıkarılmıyo,normal muayene esnasında rahmini açtırdıklar alet varya onunla açıp içine bi sıvı veriyolar o sıvı tüplere kadar gidiyormu,bi tıkanıklık falan varmı diye o ilaç rahimdeyken filmini çekiyorlar orda görünüyor zaten,5 dk lık bi işlem,ama bende acımasından korktuğum için anestezili çektirdim yani çok rahattı,senin acıya dayanıklılığın varsa normal çektirebilirsin sadece o ilacı verdiklerinde bir iki dakikalık bi ağrı oluyomuş adet sancısı gibi,onun dışında bişey yokmuş .umarım yardımcı olabilmişimdir

ayy sonunda içim bıraz olsun rahatladı, bı kac kısıden rahım dısarı cıkıyor dıye duyunca tüylerim diken diken olmuştu.:14:
Teşekkurler cevap ıcın :13:

Bu formu baştan sona bi okursan ne kadar kolay oldugunu anlarsın. Rahim dışarı çıkarılmıyor çok kolay bir işlem 10 saniye sürüyor 5 dakika demişler ya o 5 dakika hazırlanma süresiyle 5 dakika Çooook kolay basit bir işlem sakın korkmasın kimse

Bende geçen perşembe çektirdim henüz sonucumu alamadım. Ama şunu söyleyebilirim ki kesinlikle anestesiye gerek olmayan bir işlem Adet sancısına dayanabiliyorsanız bu acı o kadar bile değil ben kalkabilirsin dediklerinde hala ilacın verilmesini bekliyordum.

radyomarı aradım bu ay çeklemem gerek 370 tl dediler zammı gelmişki

ben de gecen gun aradım bana da aynı dedıler kredı kartına tek cekım yapıyorlamış bırde sordum da he bu arada fılm oncesı ılac alanacakmı onları sormadım nasıl olacak onları bılıyormusun adet bıtımı hemen sonrasımı ne dedıler ben unuttum sormayı

ben de gecen gun aradım bana da aynı dedıler kredı kartına tek cekım yapıyorlamış bırde sordum da he bu arada fılm oncesı ılac alanacakmı onları sormadım nasıl olacak onları bılıyormusun adet bıtımı hemen sonrasımı ne dedıler ben unuttum sormayı

ilaç falan hiç bir şey almıyorsun adet baladıktan sonra 9 gün içinde olması lazımmış yani bitince ama 9 günü geçmeyecek

Eşimle bir yıldır evliyiz. Deli gibi bebek istememize rağmen 1 yıldır hiçbir sonuç alamadık.
yaklaşık 2-3 ay süren tetkikler sonrasında tek eksik kalan rahim filmiydi, Bugün sonunda o da çekildi.
Hsg yani rahim filmi işlemi bence kişiden kişiye değişiyor. Kimi hiç canım yanmadı diyor kimi çok canım yandı anestezisiz yaptırmayın diyor.
Ben anestezisiz yaptırdım.
Ağrı eşiğim çok yüksek dayanırım dedim.Gerçi dayandım doğru.ancak çektiğim acıyı tarif edemem... Bir daha çektirmem gerekirse asla çektirmem dedim çıkınca.
Rahim filminden çıkan sonucum ise tüplerde herhangi bir tıkanıklığın olmayışı (bu sonuç bütün ağrılarımı unutturdu )
ancak doktorum rahim filminden sonra histeroskopi çekmek istediğini söyledi.rahimde herhangi bir anormallikmi gördünüz dedim hayır gayet normal,bizim için önemli olan tüplerin açık olmasıydı çok şükür ki tüpler açık dedi.Ancak şu anda içimi bir korku aldı. acaba rahim filminden sonra tüpler tıkanırmı? acaba herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım diye?
Bu arada hormon testlerim normal.
Eşimin spermiyogramı da gayet iyi çıktı.
herşey sonuç olarak normal ancak ortada maalesef bebiş yok :)Ama hayırlısı.Ümidimizi yitirmiyoruz.

arkadaşlar bende bugün hsg çektirdim. aylar öncesinde bakırköy devlet hastanesinde hsg istediler masaya kadar yattım iltihap var dediler çekilmeden kalktım ama oradan çıkanların hallerini ve bağırışlarını gördükten sonra birdaha devlet hastanesine gitmemeye karar verdim ilke hastanesi (mediport yenibosna) dr betül hanımla tanıştım. ilk başta parça vardı alındı, sonrasında 1 kere klomen kullandım kist oluştu ve bu ay hsg çektirmeye karar verdik. öncelikle başka biryere yönlendirdi korktuğum şey başıma geldi eve gelip araştırma yaptım ve burada arkadaşlarımızın önerisiyle radyomar fındıkzadeden son teknoloji ve ağrısız sistem olduğu için randevu aldım kaç gündür stresten ağzımın içi yara doldu çok şükür korktuğum gibi değildi gittim gırgır şamata 1 dk da hiç bir ağrı acı hissetmeden hsgyi çektirdim ve tüplerim, rahimim herşey normal çok şükür. oradan çıktığımda hiçbir acı ağrım yoktu radyomardaki Dr. cevat bey ve hemşire arkadaşlara çok teşekkür ederim. tamam pahalı ama o acıyı çekmektense para vermeyi tercih etmelisiniz. ben 350 ye yaptırdım.

Bugün sabah yine regl oldum arkadaşlar. Çok üzüldüm ama nasip, napalım. Eşimde sperm sayısı az ve trental-evicap kullanıyor, bir de keçiboynuzu ek olarak, ilk ayımız. Benden de rahim filmi istediler, çok korkuyorum, çektirmek çok mu zor acaba? Bir de rahim filmi çektirirken ilaç veriyorlarmış, o ay korunmak mı gerekiyor?

Back
X