merhaba kızlar...ben rahim filmini çektirdim bugün...1 dakikalık da olsa bi ağrı duydum ama şükür ki tüplerim açık çıktı yani biraz yapışıklık varmış heralde....sıvıyı basınçlı verdim biraz dedi doktor...bu sayede açıldı tüplerin dedi....çok sevindim kızlar...bi engeli daha aştım diyorum kendime....doktor rahim filminden sonra hamile kalan hastalarım var dedi inş dedim bende....he bi de benim rahmim hafif kalp şeklindeymiş belki hamile kalma sürecini uzatabilir bu dedi doktor...böyle işte....inş emeklerimizin karşılığını alırız hepimizde

başka konuya da yazdım da buralara yazayım bilgi amaçlı. düşünenler faydalansın diye...
rahim filmimi çektirdim. okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesinde.

ilaç ve kullanılan aletleri kendimiz alıyoruz. ilaç çok tutmadı. fakat medikalden aldıklarım pahalıydı. zorunlu olan parçalar 5 tl tuttu. zorunlu olmayan b alet vardı. fakat acısız olması için o gerekliymiş. acıyı göze alamadığımdan aldım. fakat 80 tl idi. bunu duyunca oo özelde yaptırsam daha iyiydi dedim. medikalcide öle düşünmeyin son teknoloji cihaz bu hastanede dedi. ne kadar doğru bilemiyorum.

neyse gergindim baya. eşim yanımdaydı önce o rahatlattı az. sonra çeken görevliyle konuşmaya çalıştım. gerginim dedim. o da sağolsun konuştu benle. acı kişiden kişiye göre değişiyor dedi. senden önceki bayanın tüpleri tıkalıydı acıdı dedi. vs.. işte.

ben ilaç vermelerinden değilde aletten korkuyordum. ama tam tersi oldu. alet yerleştirirken hiç acımadı. ilç verirkende önce hiç acımadı. sonra hafif bir sızı. sonunda ağrı oldu. adet ağrısı gibiydi benim iççin tam anlamıyla. ama benim adetin ilk günü çok ağrır. işlemin sonunda ağrıdı ve 5 dakika devam etti. aynı adet ağrısı gibi bacaklarımda ağrıdı. ama öle düşündüğüm kadar kötü değildi. çok basit bişi de değil tabiki ama dayanılmıcak bişi de değil.

1 banyo 4 gün ilişki yasak dedi. 5 günde antibiyotik kullanacakmışım enfeksiyon olmasın diye.

haa bu arada tüplerim açıkmış. gayet açık dedi. ve o an biraz üzüldüm açıksası. yani şöyle düşündüm ben hiç yumurta tedavisi görmedim. önce onu görüp ondan sonra mı hsg olmalıydı acaba diye.

neyse açık olmasına çok şükür tabi. ama ben kendimi tüplerim tıkalı ondan olmuyor ve hsg den sonra açılırda hamile kalırım diye inanadırdığım için biraz hayal kırıklığına uğradım galba. saçmalıyorum dimi :) geçen ay maydanoz süt buharı yapmıştım onun etkisi oldumu acaba.

birde ben bu hsg yi daha farklı sanıyordum. koca bi aletle içerden çekim yapcaklar sandım. çekim normal bir film gibi üstten oldu. çekim aleti yukarda yani. ilaç için vajinal muayene gibi oluyor ve ilaç veriliyor. o anda çekim yapıyor üstten.

ha birde beni esas rahatsız eden şey o içeri verdikleri ilacın dışarı çıkma süreciydi. adet gibi bi his oluyor ama ben kendimi kötü hissettim. çok pismişim gibi. hemen banyı yapmak isterdim ama banyo yasak. o his beni acıdan daha fazla rahatsız etti diyebilirim.

canımı acutan şey ilaç oldu benim sadece. çok uzattım. :)

Rahim filminden korkan arkadaşlar ben de üniversite hastanesinde anestezi olmadan çektirdim ve sonraki ay hamile kaldım.Bebiş için biraz acıya katlanmaya değmez mi

senn sonuç nasıl çıkmıştı çektirdiğinde. açık kapalı. az tıkalı nasıl ???

senn sonuç nasıl çıkmıştı çektirdiğinde. açık kapalı. az tıkalı nasıl ???

Açık dedi ama ben 7 aydır hamile kalamıyordum çektirdikten sonra kalmam tesadüf olamaz bence küçük yapışıklıklar varsa açılmıştır diye tahmin ediyorum.Bir de ben dış gebelikten sonra hamile kalamamıştım.Dış gebelik hasar veriyo tüplere. Allah gönlündekini versin çabucak inşallah çok zor beklemek çünkü.

hayırlı ramazanlar,

ben 1 bucuk senelık evlıyım ve hıc korunmamamıza ragmen hamıle kalamıyorum. doktora gittim herhangi bir sorun yok dedı ve rahim filmi istedi 2 ay once. ancak özeldde 300 tl ve durumdan dolayı ertelıyorum. bıran once hamıle kalmak ıstıyorum. devlet hastanesınde yokmu hsg yardımcı olurmusunuz lutfennn

hayırlı ramazanlar,

ben 1 bucuk senelık evlıyım ve hıc korunmamamıza ragmen hamıle kalamıyorum. doktora gittim herhangi bir sorun yok dedı ve rahim filmi istedi 2 ay once. ancak özeldde 300 tl ve durumdan dolayı ertelıyorum. bıran once hamıle kalmak ıstıyorum. devlet hastanesınde yokmu hsg yardımcı olurmusunuz lutfennn

ben yukarda yazdım. devlette ücretsiz. hangi ildesin

ben yukarda yazdım. devlette ücretsiz. hangi ildesin

mrb arkdaşalar bende bugün hsg çektrdm ve çok korkuyrdum kortğm gibi olmadı konuşa konuşa yaptık ewt acı histtediyrsn ama basınç gibi adet ağrısıgibi kötü felan değil bilginz olsun die söylyrm hiç ertelemeyn eğerki bebek istyrsanz korkulacak bişey yokmuş benmde tülerim açık herşey normal çıktı çok şkr darısı çektreceklerin başına ama korkmayın ben özelde çektridm 200 tlye benm yurrtlama problemim var :(:((:(: ona bakıcaz artık :)

rahim filmi çekilen arkadaşlara sormak istediğim bir konu var.
aneztesisiz çekilenler doktorlarınız ne kadar korunma süreci verdi.ve korunma süreci radyasyondan dolayı mı veriliyor.
birde rahim filmi çekilen yerde yanında biri olabılır mı eşin yada anne gibi..

mrb arkdaşalar bende bugün hsg çektrdm ve çok korkuyrdum kortğm gibi olmadı konuşa konuşa yaptık ewt acı histtediyrsn ama basınç gibi adet ağrısıgibi kötü felan değil bilginz olsun die söylyrm hiç ertelemeyn eğerki bebek istyrsanz korkulacak bişey yokmuş benmde tülerim açık herşey normal çıktı çok şkr darısı çektreceklerin başına ama korkmayın ben özelde çektridm 200 tlye benm yurrtlama problemim var :(:((:(: ona bakıcaz artık :)

Merhaba bende bir daha ki ay çektireceğim hangi hastane sizinkisi...

Rahim çektirecek olan arkadaşlar, kesinlikle korkulacak birşey değil. Vajinanın genişliğine ya da darlığına ve doktora bağlı olduğunu düşünüyorum. Ben çok kolay çektirdim. Hepimizin çektiği adet ağrısından hiçbir farkı yok. Birkaç dakika süren bir işlem sadece. Çok büyük önemi var bunu da unutmayın...

Arkadaşlar rahim filmi öyle çok korkulacak bişey değil, benim canım o kadar tatlı olmasına rağmen çektirebildim ve anestezi de almadım. doktorum karşı zaten böyle anesteziye filan, daha sonrasında ağrı olabilir demişti benim hiç olmadı ve 2 kere çekilmesine rağmen dayanılabilecek bişey. hele de sonuçta bebişimiz olsun diye yapıp, bunları düşününce ağrı, acı hiç kalmıyor.

Arkadaşlar merhabalar.. Ben bu topicte günlerce film çektirceğim için korktuğumu,heyecanımı,acır mı acımaz mı diye olan telaşlarımı... Vs vs yazıp durmuştum..
şimdi ben hsg çektirmiş,canı çok tatlı,normal alttan muayeneden bile korkan biri olarak bahsedeyim..hiç panik yapmayın yada yapmamaya çalışın öncelikle,kendinizi kasarsanız herşeyde olabileceği gibi bunda da acı duyarsınız elbette. Ama bence genel olarak bebiş için değer çekilen acılarada.. Dayanın biraz..herşeyin yolunda gideceğine dua edin..kendinizi iyi hissedin.yani insan bence önce kendini iyi hissetmeli,olumlu olmalı..işlem zaten çok kısa sürüyor bunu bilin.. Ve şundan da eminim ki acı kavramı kişiden kişiye göre değişir..işlemin toplamı 5 dk falan sürüyor.. Ben dediğim gibi alttan muayeneden bile korktuğum için kendimi kastım ve bunun sıkıntısını yaşadım sadece..spekulum denen aleti yerleştirme sahnesi gerdi beni dolayısıyla.. Ardından ben de ilaç enjekte edildiğinde bi acı olmadı.. Işlem bittikten sonra sadece herkesin söylediği gibi adet sancısıa benzer bi sızı yaşadım o kadar... Allah hepinize kolaylık,acil şifalar,sağlıklı hayırlı bebişler,mutlu bi hayat versin inşallah..

Buarada ben bütün o aşamaları geçip 31,08,2012 cuma günü aşılama yaptırdım..14 eylülü bekliyorum şimdilerde test yapmak için.. Bana bol dua edin ne olur.. Benimde dualarım sizlerle... :46::46::16::16:

arkadaşlar bende hsg çektireceğim.fakat birkaç sorum olacak sizlere.ben tüp bebek için ege ünv.19 eylüle randevu aldım.randevudan önce benden istenen testlerin hepsini tamamlayıp oraya gittiğimde direkt dosyam açılsın istiyorum.işlerin hızlanması açısından.şimdi benim randevum 19 eylül adet tarihim se 13 eylül gibi olmam gerek.kan tiroid vs testlerini adetliyken yaptıracağım.randevudan önceye denk geliyor.peki hsg filmini ne zaman yaptırmam gerekiyor benim adetim 2 gün sürer ve biter randevudan önce bitmiş olacak ve randevu günü eger adetim 13 eylüle denk gel,rse 6 günü olacak.
adetim biter bitmez hsg yi çektirebilirmiyim?
nerde çektirebilirim (izmir) ne kadar maliyeti kısa ve cabuk olsun istiyorum.o nedenle devlet hastanesini tercih etmiyorum.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar rahim filmi öyle çok korkulacak bişey değil, benim canım o kadar tatlı olmasına rağmen çektirebildim ve anestezi de almadım. doktorum karşı zaten böyle anesteziye filan, daha sonrasında ağrı olabilir demişti benim hiç olmadı ve 2 kere çekilmesine rağmen dayanılabilecek bişey. hele de sonuçta bebişimiz olsun diye yapıp, bunları düşününce ağrı, acı hiç kalmıyor.

Naber canım geçmiş olsun film çektirmişsin iyi çıktı inşallah, ben bu ay çektiremedim kültür vermiştim enfeksiyon vardı ilaç verdi doktor. Sen şimdi hangi aşamasdasın birde filmi nerde çektirdin.

arkadaşlar bende hsg çektireceğim.fakat birkaç sorum olacak sizlere.ben tüp bebek için ege ünv.19 eylüle randevu aldım.randevudan önce benden istenen testlerin hepsini tamamlayıp oraya gittiğimde direkt dosyam açılsın istiyorum.işlerin hızlanması açısından.şimdi benim randevum 19 eylül adet tarihim se 13 eylül gibi olmam gerek.kan tiroid vs testlerini adetliyken yaptıracağım.randevudan önceye denk geliyor.peki hsg filmini ne zaman yaptırmam gerekiyor benim adetim 2 gün sürer ve biter randevudan önce bitmiş olacak ve randevu günü eger adetim 13 eylüle denk gel,rse 6 günü olacak.
nerde çektirebilirim (izmir) ne kadar maliyeti kısa ve cabuk olsun istiyorum.o nedenle devlet hastanesini tercih etmiyorum.

Benim bildiğm 2. günü hormon testi ve ulturason, adet bitiminde kültür ve smear, temiz çıkarsa hsg. Ama eğer özelde dirak çektireceksen adet bitiminde , temizlenince hiç iliikiye girmeden gşt çekil, hayırlısı olsun....

merhaba kızlar,
bende bugün hsg çekildim.aslında istanbula gidecektim ama dr,um 5 dk.lık şey için ne gerek var burda çekil dedi.özel bir tıp merkezinde(pekte eski aletlerle)çekildim.250 liraya.ve Allaha şükür hiç acımadı.Tüplerim açık dr. normal dedi.Ama verdikleri kağıtta -periton bloğunda belirgin kontrast madde opasitesi izlenmedi- yazıyor.yani sanırım verilen sıvı tüplerden geçmiş ama karın kısmına geçmemiş.bu konuda bişey bilen varmı,acaba bu bir sorunmu...yada kağıdında böyle bişey yazan varmı

Naber canım geçmiş olsun film çektirmişsin iyi çıktı inşallah, ben bu ay çektiremedim kültür vermiştim enfeksiyon vardı ilaç verdi doktor. Sen şimdi hangi aşamasdasın birde filmi nerde çektirdin.

İyiyim canım senden naber, ben aralık ayında çektirmiştim, iyi canım ikiside açık çıktı şükür, pendik şifa hastanesinde çektirdim, tedaviye başlamadan önce istemişti doktor benden, ama o kadar korkulacak bişey yok canım, tabi ki ağrı oluyor spekulumu taarken hissettim en çok sonra baskı hissediyorsun ama korkulacak bişey değil, benim canım çok tatlı ona rağmen çektirebildim düşün artık. ve sonrasında ben de ağrı sancıda olmadı çok az bir kanama o kadar.. sen daha önce çektirmemişmiydin hsg? ben bu ayda çatlatma iğnesiyle deniyorum işte. olmazsa ekim ya da kasım gibi aşılama yaptıracam. sen neye karar verdin, şu an hangi doktora gidiyorsun?

Arkadaşım aslında Hsg Yi adet dışında bütün zamanlarda yapabilirsin ancak bebek oluma ihtimaline karşın iki adet arasındaki ilk yarıyı tercih ediyorlar. senin gebelik gibi bir durumun olmayacaksa vaktin bir önemi yok ama devlette çektireceksen sana bir sonraki ay adetinin başladığı gün gel diyecekeler ve o gün randevu verecekler.... adetinin tamamen bittiğinden % 100 emin olup öyle gitmen gerekiyor selametle

rahim filmi çekilenlere sormak istediğim bir konu var.
rahim filmi çekilmeden once ki gece ilişki yasak mı yada ne kadar yasak.
birde film çekildikten sonra ilişki yasağı var mı

Back
X