rahim filmi için acil yardım lütfen...

Yenidunya3

Hamd ve Şükür
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
5.693
3.104
373
merhabalar az önce doktordan geldim ve haftaya rahim filmi çekelim dedi..Ve bunun için bir ilaç yzıyorum dedi..İlaç da ultravist diye birşey ve o gün damardan verilecekmiş..Bir de rahim filmi için 150 tl istedi..Özel hastane, bende emekli sandığına bağlıyım..Sizce normal mi?? lütfen cevap yazın..Bir de rahim filmini çektirme zormu??

genelde hep ben sorularına cevap veriyorum ben geçen ay çekildim beni çok korktmuşlardı arkadşalrım çekilmişti 10 doğumdan daha zor dedi ama ben ağlaya ağlaya giitm doktorum korkma 10 dakikalık dedi hiç ilaç falanda vermedi gerçekten benim kolay oldu ama flimden sonra ağrın oluyor oda yarım gün oldu geçti tüpümde açıktı hiç bi sorun yok dedi sana tafsiyem kendini kasma rahat ol hemen bitecek bizde ssk lıyız ama 200 tl aldılar şimdiden geçmiş olsun

Allah razı olsun canım cevapladğın için..soru soruyorum bazen kimsebakmıyor valla..Hayırlısı artık bakalım, tekrar teşekkürler :)))

Canım ben de geçen sene çektirdim herşey içinde 200-230 civarı bişeydi.Tam hatırlayamadım şimdi rakamı.
Ben anestezili çektirdim o yüzden hiçbişey hissetmedim.

merhabalar az önce doktordan geldim ve haftaya rahim filmi çekelim dedi..Ve bunun için bir ilaç yzıyorum dedi..İlaç da ultravist diye birşey ve o gün damardan verilecekmiş..Bir de rahim filmi için 150 tl istedi..Özel hastane, bende emekli sandığına bağlıyım..Sizce normal mi?? lütfen cevap yazın..Bir de rahim filmini çektirme zormu??

Canım nerede yaşadığını bilemiyorum ben Ankaradayım ve nisan ayında gittiğim özel merkezde doktorum rahim filmi istedi.Bende gittim zübeyde hanım doğum evinde hiç para vermeden ücretsiz sgk kapsamında çektirdim.Eğer bulunduğun yerdeki devlet hastanesi yada doğum evinde rahim filmi çekiyorlarsa orayla bir konuş istersen... Zaten kullanılan ilaç standart... orada da bu ilacı isteyecekler...
Film konusunda da sakın anlatılan hikayelere kulakasıp kendini korkutma... Hiç acı olmuyor diyemem ama adet sancısından birazcık fazla bir sancı oluyor ve oda zaten toplamda 15sn falan sürüyor. Ben işlemden 30dk önce 1 tane apranax fort içmiştim.Rahim filmi çekildikten sonra da gayet rahat yürüyerek çıktım işe geldim.
Benim gözüm çok korkmuştu ama gördüm ki o kadar abartılacak bişey yokmuş.
İnşallah seninde filmin temiz çıkar ve sonrasında müjdeli haberin gelir.

ben SSK hastaesinde çektirdim. Hiç bir ücret ödemedim. Acı konusunda tabiki canın yanıyor ama dayanılmayacak kadar değil. Adet olmuşsunda şiddetli sancın varmış gibi düşün İlacı verdiklerinde o sancıyı hissediyorsun. Derin derin nefes alıp kendini rahat bırakmaya çalış. Benim iki kere ilaç verildi derin nefes alıp dua okudum. O gün hafif ağrın oluyor. Ertesi gün bişey kalmıyor. Sakın kendini şartlandırıp gitme. İnş sonuçların temiz çıkar canım :Saruboceq:

melisela sen nerdesın bılmıyorum ama ben ıstanbulda fındıkzade radyotomu sıddetle tavsıye debılırım.bende hazıranda cektrdım ve hıc acı falan yoktu.ılac verılınce sadece hafıf bır adet sancısı hıssettım o da 5 sanıye surdu bıttı.toplam ıslem 5 dakıka falan surdu.ben 320 tl ye cektrdım.150 cok ıyı fıyat ama nasıl cekıyorlar yenı makınelermı? senın kacıncı denemen neden dr rahım fılmı ıstedı pekı

melısela anlamadıgım bısı var neden dr. ılac yazdı.bana ılac falan yazmadı zaten ılacı cektrdıgın yerde kendılerı uyguluyorlar.ama senın gıttıgın hastanede ısleyıs nasıl bılemıyorum canım.

Ağrı kesici bir ilaç mı o etkili olması için mi damardan verecekmiş?

150 çok uygun ben 3 hafta önce radyoloji merkezinde çekildim 175 verdim.
Gitmeden 1.5 saat önce apranax içmiştim.

Hiç zor değil.Korkulacak bişey hiç değil.Lütfen hiç bir şey okuma ve etkisinde kalma gerçekten.5dakikalık bi işlem ve sadece vajınayı açan aleti yerleştirdiklerinde canın biraz yanıyor,o da aletin metal olmasından kaynaklanıyor.Onun dışında ilac ağrı falan yapmıyor.
ilacı verirken hissttiğin tek şey idrara sıkışmışsın gibi olması.
Hiç korkma,hoş bişi değil bunları yaşıyor olmamız ama evlat sahibi olmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.
Anestezisiz olan biri olarak söylüyorum çünkü yapılan herşeyi gördüm,anestezi olanlar o sırada uyudukları için farkında değiller ama gerçekten anestezi gerektirecek bir işlem değil aklında olsun
sonrasını da hiç düşünme enfeksiyon ve ağrıya karşı antibiyotik veriyorlar,onu 1haftaya yakın kullandığın için hiç ağrı hissetmiyorsun.
Şimdiden geçmiş olsun, :Saruboceq: inşallah senin de açıktır tüpler,sorun yoktur
opuyorumnanaktan

cevaplarınız için herkese teşkkür ediyorum..Ya ilaç su gibi bir şey..Zaten ona para vermedim eczanade..Sadece 3 tl muayene parası verdim..Ben bingöldyim ama özel hastaneye gittim ama devlette de çekiyolarmış para almadan..Bir oraya sorayım diyorum, yoksa gittiğim yerde çektirrim..

bu arada beim 2 yldır olmuyor ancak tedaviye 5 aydır başladım..İlk gittiğim doktor ne eşime nede benim rahme baktı, direkt klomen tedavisi uyguladı, sonra haziranda ovitrelle vuruldu ama ondada tutmadı..bende sinir oldum doktora, ve bıraktım onu..Nedenine bakmadan tedavi yaptı..Bugünde başka bir doktora gittim..Oda bugün tahlil yaptı ve hormoonlarda bir sorun çıkmadı, cuma eşimin spermlerine bakılacak, gelcek haftada bana rahim filmi çekilecek..Yani ilk kez olacak..Doğru olan bu değilmi sizce?? ilaçlar yüzünden 5 aydır kilo aldım, boş yere kullandım belkide..Bakalım yenisi nasıl bir tedavi uygulayacak..Sizce doğru yoldamıyım??yoksa eskisine devammı etseydim..Rahat değil içim..Birde burası küçük, aslında ailem ankda ama ora için izin yok şimdiilik..bende burda başladım..

cevaplarınız için herkese teşkkür ediyorum..Ya ilaç su gibi bir şey..Zaten ona para vermedim eczanade..Sadece 3 tl muayene parası verdim..Ben bingöldyim ama özel hastaneye gittim ama devlette de çekiyolarmış para almadan..Bir oraya sorayım diyorum, yoksa gittiğim yerde çektirrim..

bu arada beim 2 yldır olmuyor ancak tedaviye 5 aydır başladım..İlk gittiğim doktor ne eşime nede benim rahme baktı, direkt klomen tedavisi uyguladı, sonra haziranda ovitrelle vuruldu ama ondada tutmadı..bende sinir oldum doktora, ve bıraktım onu..Nedenine bakmadan tedavi yaptı..Bugünde başka bir doktora gittim..Oda bugün tahlil yaptı ve hormoonlarda bir sorun çıkmadı, cuma eşimin spermlerine bakılacak, gelcek haftada bana rahim filmi çekilecek..Yani ilk kez olacak..Doğru olan bu değilmi sizce?? ilaçlar yüzünden 5 aydır kilo aldım, boş yere kullandım belkide..Bakalım yenisi nasıl bir tedavi uygulayacak..Sizce doğru yoldamıyım??yoksa eskisine devammı etseydim..Rahat değil içim..Birde burası küçük, aslında ailem ankda ama ora için izin yok şimdiilik..bende burda başladım..

bence doğru yoldasın neyin var görsünler ona göre tedavini olursun. benimde yaklaşık iki senedir olmuyor canım.ben ilaç kullanmadım hiç. doktor yumurtan çatlamıyor dedi. ilaç verecekti ssk ya gittim. orada da rahim filmi çekelim dediler. hepsini yaptırayım içim rahat etsin dedim filmi de çektirdim. şimdi eşime yine test yaptıracağız. önümüzdeki aya klomene başlayacağım. sonuçta şuan neyim var biliyorum ona göre tedavime başlayacağım. inşallah seninde rahim filmin temiz çıkar canım :Saruboceq:

melısela kesınlıkle dogru yoldasın hatta gec bıle kalmıssın.2 yıldan sonra tetkıklere baslamıssınız.belkıde esınde sorun var ve sen bos yere bır suru ılac kulanmıssındr.benım 2 ay olmayınca tetkıklere basladım.rahım fılmı cektrdım hrmon testlerı yaptrdım yumurta takıbı yaptrdım bır sorunum cıkmadı.ama esım urolojıye gıttı ve varıkosel cıktı.morfolojı % 2 cıktı.ben bunları yaptrmasam kac yıl bos yere kurek sallıycaktım.sımdı amelıyat oldu 2 hafta once. .herseyın onlemını almak en ıyısı bence.senınde esın urologa gıtsın ve muayene olsun ve sperm testı mutlaka yaptrsın.bısı yoksada daha rahat deneme yaparsınız ve gelır bebegınız .rabbım gonlune gore versın

Arkadaşların söylediklerine katılıyorum kesinlikle doğru yoldasın.
Eski doktorun hangi akla hizmet bakmadan etmeden hemen klomene başlamış?
Eşinin spermlerine bakmadan hemen sana yüklenmiş,boş yere ilaç kullanmış oldun.

-senin hormon testlerin
-eşinin spermogram tahlili ve ultrason muayenesi
-Hsg(rahim filmi)
-21.gün progesteron tahlili (yumurtlamaya bakmak için)

Bütün bunları tamamlamak ve çıkan sonuçlara göre tedaviye başlamak en doğrusu
Hakkında hayırlısı olsun
:Saruboceq:

teşekkürler arkadaşlar..Gerçekten içim rahatladı..Bunların hiç birine bakılmamıştı, direkt adam klomenle başladı bende daha tam bilmediğim için saf gibi kabul ettim napim..Şimdi neyin ne olduğunu öğreniyorum çok şükür..İnş eşimde benimde temiz çıkarda rabbim banada nasip eder..

genelde hep ben sorularına cevap veriyorum ben geçen ay çekildim beni çok korktmuşlardı arkadşalrım çekilmişti 10 doğumdan daha zor dedi ama ben ağlaya ağlaya giitm doktorum korkma 10 dakikalık dedi hiç ilaç falanda vermedi gerçekten benim kolay oldu ama flimden sonra ağrın oluyor oda yarım gün oldu geçti tüpümde açıktı hiç bi sorun yok dedi sana tafsiyem kendini kasma rahat ol hemen bitecek bizde ssk lıyız ama 200 tl aldılar şimdiden geçmiş olsun

hangi hastanede çekindiğinizi öğrenebilirmiyim 1 senedir araştırıyorum korkudan gidemedim cevaplarsan sevinirim

Back
X