Gebeliğe Hazırlık Rahim ve yumurtalıklarda sorun yok. Neden hamile kalamıyorum?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.177
1.109
333
37
Merhabalar, biliyorum herkes burada benzer konular açıp çözüm arıyor. Ben açıkçası biraz bilgisizim bu konuda. O nedenle sizlerden yardım almak istedim.

32 yaşındayım ve 5 aydır çocuk istiyoruz. Adetlerim çok düzenli, herhangi bir kist ya da rahatsızlığım yok. Buna rağmen olmuyordu. Yaşım da küçük değil o nedenle bugün kontrol amaçlı doktora gittim.

son adet tarihim 17 şubattı. Her zamankinden uzun sürdü. 6.günden itibaren koyu kahve akıntı şeklinde devam etti ve bu ilk kez oluyor. Bir de sol kasığımda bir ağrı başladı. Bugün doktora hem çocuk istediğimi hem de bunları anlattım, ultrasonla muayene etti. Rahim ve yumurtalıklarda hiçbir sorun yokmuş. Adet döneminde tekrar gel hormonlarına bakalım dedi.

şimdi bu söylediklerinden sonra rahatlamalı mıyım sizce? Rahim ve yumurtalıklar sağlıklıysa geriye ne kalır mesela? Eğer hormonlarla ilgili takviye edici gıda, bitkisel ürün vs varsa neler kullanabilirim?

Eşinde sprem sayısını falan baktırdı mı eşinin de bir testleri fln yaptırdı mı

Merhaba, burda bir sürü insan aynı durumdayız, bnm 1,5 yıl oluyor mesela, hala pozitif göremedim, herhangi bir sorun da yok engel olabilecek ama kısmet işte, ultrason ve hormon tahlilleri dışında daha ileri tetkikleri erken yaptırmakta fayda var bence, rahim ve tüplerde herhangi bir skntı olup olmadığı en net hsg denilen rahim filminde görülür, üstelik eşinizin de spermiogram yaptırması gerekir, bu dediğim tahlilleri 1 sene korunmasız ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlerden istiyorlar, sizin daha çok yeni ama aklınızda bulunsun, süreç böyle yani, bu tetkiklerde de bir sorun yoksa önce aşılama sonra tüp bebek deniyorlar ya da beklemek sıkıntı değilse bir süre kendi haline bırakın belki psikolojiktir diyorlar, bir de kesinlikle ovülasyon testi kullanarak deneyin ilişkiyi, hangi gün yumurtladığınızı hangi gün çatladığını bilmeniz önemli, ona göre değerlendirirsiniz

Son düzenleme:
Onu da bugün söyledi doktor. Ben adet döneminde test için giderken eşim de sperm testini yaptırmış olacak. Birlikte gideceğiz tekrar.
ANladım yumurtlama gününü denk getirememiş olabilirsiniz ovülasyon testiyle takip yapın isterseniz İnşAllah en yakın zamanda hepimize nasip olur isteyen herkese

Prolaktin hormonun yuksek olabilir stres yapmaman gerekir dahilinde üzüm vs nar tüketme süt hormonunu yükseltebilir bende de sorun yoktu yumurtalıkta hormonum yuksek çıktı gebeliğe engelmis yumurtayı çatlamayan tek hormon prolaktin yüksekliğidir. En yakın zamanda sabah saatlerinde kadın doğuma randevu alıp test vermelisin hormon testi. Benim prolaktin 59 du yüksekti dostinex ılaci verdi doktor ama sana ne önerir hangi şekilde kullanman gerektiğini doktor söyler sana en güzel cevap budur en yakın zamanda da doktora git tek sorunun hormon olabilir bu da basit deme inan gebeligi geciktiren hormon prolaktin yüksekliği bende bu durumdan muzdarip olanlardanım. Bi düşüğüm de olmuştu şimdi hamile kalmak istiyorum prolaktin hormonum yüzünden kalamıyorum ilaç kullanıyorum ve bu ilacı kullanırken hamile kalma şansın var prolaktin i düşürüyo düzenli ilişkiye girersen olur adet tarihinden 14 gün geriye sayınca hangi tarih çıkıyorsa o tarih yumurtlama tarihi

Yaştan dolayı bence de beklemeyn ama en önemlisi esinizn spermiyogram testi yaptırması lazm önce ondan emin olmanz lazm benmde 3.5 yıl oldu sebep yok ama olmyor

Dostinexi ne zamana kadar kullanacaksınız bende de vsrdı prolaktin yüksekliği, 2 sefer kullandı bırakınca tekrar çıktı tekrar verdiler şuan hiç bırakmadan kullanıyorum 3 aydır

Onu da bugün söyledi doktor. Ben adet döneminde test için giderken eşim de sperm testini yaptırmış olacak. Birlikte gideceğiz tekrar.
Rahim filmi çektirin eşiniz sperm testi versin yaştan dolayı beklemek istemiyorsan aşılama deneyebilirsiniz ama öncesinde doktorunuz klomen femara ile yumurta takibi de yapabilir

Merhaba hicbi sorun yoksa bir hsg çektirip tüplerin durumuna baktırın ilk iş olarak ve esiniz de test versin tabi yoksa siz cesit cesit otlar hormonlar bosa yüklenmek zorunda kalabilirsiniz. Onlarda da bi sorun çıkmazsa yumurta kalitesini artırmak ve döllenme şansını artırmak icin benim ve çevremdeki birkaç kişinin deneyip olumlu sonuç aldığımız birkaç yöntem var, birisi naturallen adında bi macun, bunu kullandığım ay yumurtlama testim cok koyu pik yaptı. Siz de ovulasyon testi alip hamilelik icin en sansli günlerinizi belirleyin bu cok önemli. Bir de belden kasıklardan hacamat yaptırdık, cok fayda gördük çünkü hacamatla rahime ve yumurtaliklara giden kan damarlari uyarılır, dokular canlanir ve oksijenlenir, kan giden yere can gider derler bunun gibi birkac metod var tabi ama en önemlisi yumurtlama testi edinin, internetten satın alıp araştırın kullanımını öğrenip denemeye başlayın en güzel adım budur

önerileriniz için teşekkür ederim.Söylediğiniz gibi ovulasyon testi sipariş ettim bugün. Öyleyse adet dönemini beklemeye gerek yok eşimle birlikte gidip tüm testlerimizi yaptırmak daha doğru olacak galiba. Bugün de o niyetle gittik ama doktor pek doğru yönlendiremedi bizi. Burada okuduklarımdan sonra farkettim bunu.

Rahim filmi çektirin eşiniz sperm testi versin yaştan dolayı beklemek istemiyorsan aşılama deneyebilirsiniz ama öncesinde doktorunuz klomen femara ile yumurta takibi de yapabilir
Doktor bizi hiç filme falan yönlendirmedi nedense. Ultrasondan sonra adetliyken gelin bir de o zaman bakalım eşiniz de test versin dedi. Bir de özele gittim. Buraya yazmasam bir ay daha bekleyecektim adet dönemini.

Ç

teşekkür ederim, mutlaka dikkate alacağım. Neyseki meyveyle pek aram yok. Üzüm ve nar uzun süredir tüketmedim. canımı sıkan şey doktor bugün bunlardan hiç bahsetmedi. Üstelik özel bir hastaneydi. Adet tarihine kadar bekle o zaman gel dedi.

Evet eşiniz 3 gün cinsel perhizden sonra herhangi bi üroloji doktoruna gidebilir ama devlet hastanelerinde aylarca bu test için sıra beklersiniz, özel labaratuvar tavsiye ederim. Siz de adetinizin 3. Günü hormon testleri ve jinekolojik muayene olursunuz, olduysaniz sorun yok zaten adet bitimi ovulasyon testine başlarsınız, umarim çabuk sonuç alırsınız

Merhaba bende oko var ilaç tedavisiyle hamile kalamadım Clife macunla çok şükür hamileyim arastirin birçok insan çok memnun sizede tavsiye ederim ama doktorun istediği testleri de ihmal etmeyin inşallah en kısa zamanda nasip olur

Hormonlariniza bakılsın eğer herşey yolundaysa birkaç ay daha bekleyin daha çok yeni 5 ay olmuş 1 yıl içinde inşaallah hamile kalırsınız

Rahim filmi kesinlikle. Ben kac ay hamile kalmayi denedim, tupumde sivi birikmesi varmis. Ameliyat olduktan sonraki adetimde hamile kaldim. Rahim filmi cok onemli.

Dostinexi ne zamana kadar kullanacaksınız bende de vsrdı prolaktin yüksekliği, 2 sefer kullandı bırakınca tekrar çıktı tekrar verdiler şuan hiç bırakmadan kullanıyorum 3 aydır
Süt hormonun prolaktin düşünce hamile kalman kolaylaşır gebeliğe engel hamile olsan dahi ilaçla tedavisi olmazsa düşük yaparsın allah korusun ben yaşadım o yüzden sana söylüyorum canım takip et her ay hastaneye git kontrol ettir devlet deseler de onlarda orda emek veriyolar hiç bi doktor insan sağlığıyla oynamaz ilgilenme anlamında çay sohbet edecek değil sırada beklemiyosun randevu alırsan

Hemen kendimden örnek veriyorum sağ tüpüm tıkalıydı sol açık tıpta tıkalı tüp tarafında gelişen yumurta ile gebelik olmaz kitaplar bize olabilir diye bu bilgiyi veriyor ama mantıken imkansız deniyor ben 5 kez aşılama oldum beşide o ay hep tıkalı tüp tarafında oluştu 4 aşılamamda o kadar dikkat ettim ki yemek bile yapmadım ve 5. Aşılamada yine tıkalı tarafta gelişince dedim zaten bundan sonra ki aşama tüp bebek en azından rapor çıktı yine tutmayacak imkansız diyerek hiç dikkat etmedim ağırda kaldırdım temizlikte yaptım tüp hamileyken yapmayın sakının denilen herşeyi yaptım ve tutmuş 5 haftalık hamileyim şaşkınım imkansız diye hiç birşey yok bana bu bi ders oldu Allah varsa herşey olur en olmaz denilen anda olur sebep arama sadece tedbirini al tedavini ol aşılamaysa aşılama tüp bebekse tüp zaten Allah nasip etmezse bunlarla bile etmez bu tarz tedaviler vesiledir ben hiç takmadım olmasaydı tüp bebeğe geçecektim diğer ay sonuçta tıp ilerledi ve birşey vesilem olacaktı vazgeçme canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…