Rahim Yapışması Her Kürtajdan Sonra(Aşerman Sendromu)

Deba arkadaşım umarım 12.günde gerekli kalınlıkta olur ve artık kurtulursun bu durumdan..bzileri haberdar etmeyi unutma sakın..allah hepimizin bu mübarek günlerde dualrımızı kabul eder inşallah..:Saruboceq:

sevgili arkadaşlar ben dr.gittim beklenen kalınlaşma olmuş proıblem yok dedi.dr.isterseniz devam edebilrsibiz dedi.sadece rahim yapışma operasyonlarından sonra operasyonlarda acılmada olsa tekrarlama olabilir tekrar bir rahim filmi çektirn gelin
bakaım dedi.ama artık o kadar sıkıldımki rahim filmi falan çektirmeyeceğim ben bu aydan itibaren çalışmlara başlıyacağım.o dr senin bu dr. benim gezmek bana hhiç bir şey kazandırmayacak.

deba cnm benim çok sevindim rahmimin kalınlaştığına. dr un rahim filmi istemiş ama eğer yapışma olursa duvarda kalınlaşmıyor zaten. ben öle biliyorum.. bakalım şu anda sier ben ve sen çalışmalara başladık inşşşş bir an önce hepimizde sağlıklı gebeliklerimizi konuşuruz. bol bol dua edelim. ALLAH yardımcımız olsun..benimde 3 günlük ilacım kaldı ve bitince adet olacağım heycanla adet olmayı bekliyorum, adet olabilmek çok büyük bir nimet. insan herşeyin değerini kaybedince anlıyor.. adet olunca dr a gideceğim 2 ay klomenle bebek olması için tedavi yapacak eğer olmazsa hemn tüp yapacağız kaybedecek vaktin yok dedi.. bakalım bekliyoruz kaderimizin bize yaşatacaklarını..

arkadaşlar mhb... size çok ama çok mutlu bir mhb diyorum çünkü amaliyattan sonra ilaçlarım bitti ve 3 gün sonra yani pazar adet oldum.bu benim için mucuze çünki nerdeyse 1 buçuk yıldır sadece spiralliyken 3 ay adet oldum.şimdi spiral falan yok ve ben adet olabiliyorum... arkadaşlar gerçekten çok mutluyum.. ÇOK ŞÜKÜR ALLAH IMA . dr um adetin 3. günü gel demişti ve düün gittim.. ulturasyona tuttu adet miktarımı sordu ve çok ii durumun dedi klomen verdi ve vitamin ilaçları verdi..şimdi takibe başladı 2 ay takip yapacak olmazsa 3. ay tüp bebek...hemn durumumu sizinle paylaşmak istedim....sizler neler yaptınız?? umarım hepimizde çok ii olacağız..inanıyorum ben buna.. :Saruboceq:

arkadaşlar ben tüp bebeğe başlıyorum ...

cnm şimdiden hayırlı olsun inşşş yüzünü güldürecek bi sonuç alırsın.. bende 22 sinde çatlama iğnemi oldum bekliyorum bakalım..bu ay olmazsa yumurta büyüten iğneleri deniycek önümüzdeki ay sonra oda olmazsa tüp bebek. bakalım beklemedeyiz şimdi ALLAH hepimize sabır versin.. :Saruboceq: sonundada sağlıklı nur topu gbi ewlatlar versin inş..:Saruboceq: bu arada gelişmelerden haberdar et cnm bizi.. :emir_bebek:

Arkadaşlar ben histeroskopi olalı yalaşık 2 ay oldu. 3 tip yapışıklık varmış benimki 3. tip yani en kötüsü çıktı. Yapışıklık o kadar çokmuş ki açarken 2mm bir delik açtılar bu yüzden operasyonu tamamlayamadan bıraktılar. Bir tarfı %95 diğerini ise %75 açtılar. Mirena (spiral) taktılar ve 1.5 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 3. ay sonunda adetin 2. 3. günü bir daha histeroskopi yapacaklar. Şimdi çok korkuyorum. Yapışıklklarda bebek olma oranı %40 canlı bebk olma olasılığı ise %35 lerde. Selçuk beyden bahsetmişsiniz. İyi bir doktor diye sanırım Ankarada. Bu konuda uzman doktor tavsiyesine ihtiyacım var işin açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum. Ben Ç.kaledeyim. İstanbul ve İzmirde doktor arıyorum en son çare tabi Ankara yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Arkadaşlar ben histeroskopi olalı yalaşık 2 ay oldu. 3 tip yapışıklık varmış benimki 3. tip yani en kötüsü çıktı. Yapışıklık o kadar çokmuş ki açarken 2mm bir delik açtılar bu yüzden operasyonu tamamlayamadan bıraktılar. Bir tarfı %95 diğerini ise %75 açtılar. Mirena (spiral) taktılar ve 1.5 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 3. ay sonunda adetin 2. 3. günü bir daha histeroskopi yapacaklar. Şimdi çok korkuyorum. Yapışıklklarda bebek olma oranı %40 canlı bebk olma olasılığı ise %35 lerde. Selçuk beyden bahsetmişsiniz. İyi bir doktor diye sanırım Ankarada. Bu konuda uzman doktor tavsiyesine ihtiyacım var işin açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum. Ben Ç.kaledeyim. İstanbul ve İzmirde doktor arıyorum en son çare tabi Ankara yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

cnm çok geçmiş olsun..benimde rahmimin tamamı kapaılıydı sağ tarafın 1/3 ü açıktı sol taraf tamamen kapalıydı.laparoskopiyle yapışıklık açıldı bekliyoruz bakalım.. şu anda klomen tedavisi görüyorum. inşş hepimiz en kısa zamanda sağlıklı bebişlerimiz olur.. :Saruboceq:

mirmirmirmirmerhabalar arkadaşlar,
ilk hamileliğimi aşılama ile elde ettim sonraki 2 hamileliğim kendiliğinden oldu.ilk hamilleliğimde bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtajla alındı Kürtajdan sonra hafif derecede rahim yapışması oluştu.operasyonla açıldı.
Kısa bir süre önce 3.hamileliğimide hüsranla sonuçlandı ve bebeğimin 7 hft.kalbi atmadğı için kürtajla alındı.
en son haziran ayında rahim yapışması için operasyona girdim ve bu arada dr.um rahiminin şeklinde hafif bir kavis olduğunu normalde müdehale edilmesinin şart olmadığını ama benim 3 düşüğüm olduğu için biraz düzeltme yaptığını bundan sonraki hamileliklerimi olumlu etkileyeceğini söyledi..2 kürtaj ve 2 rahim yapışıklık operasyonundan sonra sizce ben artık sağlıklı bir hamilelilk geçirip doğurabilirmiyim. böyle insanların örneklerine en azından psikolojik olarak ihtiyacım var .teşekkürler derya
merhaba deba benimde senin gibi ilk gebeligim aşılamayla opldu diger ikisi kendiliginden oldu sonuncusu 8 haftalıkken kalp atışları olmadıgı için kürtajla aldılar kürtajdan sonra rahim filmi çektim temiz benim düşüklerin sebebi kan pıhtılaşmasındanmı inşallah tekrar hamiş kalırsın iyi dileklerimle

cnm çok geçmiş olsun..benimde rahmimin tamamı kapaılıydı sağ tarafın 1/3 ü açıktı sol taraf tamamen kapalıydı.laparoskopiyle yapışıklık açıldı bekliyoruz bakalım.. şu anda klomen tedavisi görüyorum. inşş hepimiz en kısa zamanda sağlıklı bebişlerimiz olur.. :Saruboceq:

canım merhaba.seni burdan takip ettim.hem üzüldüm hemde iyileşmene sevindim.şu an ne durumdasın çok merak ettim seni.umarım iyisindir.bende 6 nisanda kürtaj oludm.adetim az geldi.çok korkuyorum

Merhaba arkadaşlar. Ben 2 yıllık evliyim, 3 kez düşük yaptım.1. sadece boş kese vardı,kürtajla alındı.2.sinde kese ve embriyo vardı fakat kalp atışı duyulmadı o da kürtajla alındı,3. hamile olduğumda lekelenmeler vardı kan testi yaptırdım fakat beta HCG testi değeri düştüğü için dr kendiliğinden düşük olmuş dedi. Araştırma falan yapıldı,kan testlerinde herhangi bir problem çıkmadı fakat histerosalfingografi yapıldı,rahim içinde yapışıklık gözlendi. 02.07.2010 da Histeroskopi yapıldı,estrofem ilaç kullanıyorum.Gen testi yaptırmam gerekiyormuş. Bundan sonra herhangi bir aşama kalıyor mu,yoksa bundan sonra bebeğim olabilir mi? Benim durumumda olan varsa beni bilgilendirebilir mi?Artık ne yapacağımı bilemiyorum,umudumu yitirmeye başladım. :((

Arkadaşlar merhaba ben de geçtiğimiz mayıs ayında 8 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim kürtaj olduktan 10 gün sonra doktor kontrole çağırdı karından usg ile bakıp temiz dedi sonrasında ara verdik falan derken yine tedaviye başladık vajinal usglerde rahmim tertemiz çıkıyo benim yumurtalarım dirençli kolay büyümüyolar o yüzden tedai görüyorum ama her kürtaj sonrası yapışıklık olur mu ve yapışıklık olduğu nasıl anlaşılır?

merhaba kızlar bende 3 düşük yaptım.. ve geçen hafta histeroskopi ofis oldum yani rahimde perde yada şekil bozukluğu veya yapışıklık varmı die baktılar ama hiç bişi çıkmadı... fakat opersyondan sonra adet gibi kanama başladı 1 haftadır oluo neden anlamadım bende hastaneye gidicem yarın işallah... sizde bu şekilde kanama olan varmı.. leke değil bayağı bi adet kanaması oluo bilgisi olan yazarsa çok çok sevinicem kızlar... şimddiden tşkler

adet göremeyen varmı aranızda yapışıklık nedeniyle

mrb. Benim 3.5 yaşında oğlum var ikinci bebeğimi 25 ekimde 9 haftalıkken kalp atışı olmaması nedeni ile küretajla aldılar sonrasında adet göremedim hayatım boyunca hep düzenli adet görürdüm dr ma gittim bana tarlusal verdi adet sökmedi 1 kutuda yasmin kullandım adet göremedim başka bir dr a gittim bana yumurtlama olmamış rahim zarı ince dedi ve hormon testi yapmadan hormon ilacı verdi ultrasonla iki dr da baktı.... Enfeksiyon var dedi 2. Gittiğim dr antibiyotik fitil kullandım adet olamadım içim rahat etmedi başka dr. A gittim hormon tetkikleri yaptırdım normal çıktı menapozla ilgisi yok dedi bana estrofem verdi günde 3 aldım bitti adet söktürü kullandım adet görmedim. Daha sonrasında bu işte iyi olduğunu öğrendiğim dr buldum bana aserman sendromu tanısı koydu hsg çekti hafif yapışıklık olduğuğu tüplerimin açık olduğu söylendi ardından histereskopi ile biraz daha açtılar birazda rahim duvarında düzensizlikler var tekrar bir ameliyat gerekiyor dedi bu arada 3 gün sonra kanamam oldu sanırım adet gördüm ve 1 ay hormon tedavisi görecem sonrasında yine ameliyat....çocuğum olurmu bilmiyorum bekleyip göreceğiz allahtan benin zaten bir çocuğum var allah ona ömür versin sadece ona kardeş için çabam. Allah sizlerede yardımcı olsun herkese allah çocuk kokusunu tatdırsın herşeyin hayırlısını dilemek lazım.... Sağlıcakla kalın....

mirmirmirmirmerhabalar arkadaşlar,
ilk hamileliğimi aşılama ile elde ettim sonraki 2 hamileliğim kendiliğinden oldu.ilk hamilleliğimde bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtajla alındı Kürtajdan sonra hafif derecede rahim yapışması oluştu.operasyonla açıldı.
Kısa bir süre önce 3.hamileliğimide hüsranla sonuçlandı ve bebeğimin 7 hft.kalbi atmadğı için kürtajla alındı.
en son haziran ayında rahim yapışması için operasyona girdim ve bu arada dr.um rahiminin şeklinde hafif bir kavis olduğunu normalde müdehale edilmesinin şart olmadığını ama benim 3 düşüğüm olduğu için biraz düzeltme yaptığını bundan sonraki hamileliklerimi olumlu etkileyeceğini söyledi..2 kürtaj ve 2 rahim yapışıklık operasyonundan sonra sizce ben artık sağlıklı bir hamilelilk geçirip doğurabilirmiyim. böyle insanların örneklerine en azından psikolojik olarak ihtiyacım var .teşekkürler derya

merhaba arkadaşım
hiç üzülüp merak etme.bende ilk gebeliğimi 6.haftada bebeğimğn kalbi durması sonucu kaybettim.kürtaj sonrası orta dereceli rahim yapışması yaşadım.
6 ay boyunca sadece damlacıklar halinde adet oldum dr.uma gittiğimde bana olur merak etme diyip geçiştirdi.başka bir dr.a gittim ve bana bu belirtilerin aşerman sendromu olduğunu ve ameliyat gerektirdiğini söyledi...ve ben ameliyat oldum.(HSG) sonrasında adetlerim düzene girdi.her ay kabus gibi adet oldum olacağım diye bekledim.olunca hem sevindim hem hamile değilim diye üzüldüm...9 buçuk ay boyunca korunmadan denedik.son 2 ay klomen ve iğne tedavisi oldum yine olmadı...geçen ay adetim gecikti dedim sanırım düzenim bozuldu artık tamam herşey birbirine girdi dedim.eşim neden test yapmıyoruz belki hamilesindir dedi.yok dedim hayal kırıklıklarından yoruldum artık dedim.benden habersiz gidip test almış geldi ve ısrarla yapmamı söyledi.aaaaa baktık ve 2 çizgiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!ve şimdi Allah ın izniyle 2 aylık hamileyim.umarım sonuda hayırlı olur sağlıkla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız.bu kadar uzun yazdım çünkü ben aşerman sendromu sonrasında çok teselli aradım burada ama bir tane olumlu yazı bulamadım malesef.ve her seferide biraz daha yıkıldım.kendime söz verdim eğer bir gün hamile kalırsam öykümü yazacaktım.sende umudunu hiç yitirme ve aklından olmayacak kelimesini sil.rabbim çoooooook büyük canı veren o.sadece o isteyince oluyor arkadaşım.senin içinde çok dua edeceğim...sağlıkla ve umutla kal...yasemin.

merhaba arkadaşım
hiç üzülüp merak etme.bende ilk gebeliğimi 6.haftada bebeğimğn kalbi durması sonucu kaybettim.kürtaj sonrası orta dereceli rahim yapışması yaşadım.
6 ay boyunca sadece damlacıklar halinde adet oldum dr.uma gittiğimde bana olur merak etme diyip geçiştirdi.başka bir dr.a gittim ve bana bu belirtilerin aşerman sendromu olduğunu ve ameliyat gerektirdiğini söyledi...ve ben ameliyat oldum.(hsg) sonrasında adetlerim düzene girdi.her ay kabus gibi adet oldum olacağım diye bekledim.olunca hem sevindim hem hamile değilim diye üzüldüm...9 buçuk ay boyunca korunmadan denedik.son 2 ay klomen ve iğne tedavisi oldum yine olmadı...geçen ay adetim gecikti dedim sanırım düzenim bozuldu artık tamam herşey birbirine girdi dedim.eşim neden test yapmıyoruz belki hamilesindir dedi.yok dedim hayal kırıklıklarından yoruldum artık dedim.benden habersiz gidip test almış geldi ve ısrarla yapmamı söyledi.aaaaa baktık ve 2 çizgiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!ve şimdi allah ın izniyle 2 aylık hamileyim.umarım sonuda hayırlı olur sağlıkla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız.bu kadar uzun yazdım çünkü ben aşerman sendromu sonrasında çok teselli aradım burada ama bir tane olumlu yazı bulamadım malesef.ve her seferide biraz daha yıkıldım.kendime söz verdim eğer bir gün hamile kalırsam öykümü yazacaktım.sende umudunu hiç yitirme ve aklından olmayacak kelimesini sil.rabbim çoooooook büyük canı veren o.sadece o isteyince oluyor arkadaşım.senin içinde çok dua edeceğim...sağlıkla ve umutla kal...yasemin.

çoook sevindim inanki bende senin gibi olumlu şeyler okumak için bakınıp duruyorum buraya ama hep olumsuz olumsuz olumlu sonuçlananlarda buraya gelip yazma gereği duymuyordur bence bende hikayemi yukarıda yazdım ve sonunda hisetereskopi ve hormon ilacı sonrası adet oldum doktorum adetin bitsin temizlen gel dedi ameliyat günü verecek inşallah benimde bu yaşadıklarım sonunda oğluma kardeş gelir bu olursa inanın bende buraya olumlu gelişmeleri yazacağım moral olsun merak edenlere diye bebeğinide inşallah sağlıcakla kucağına alısın herkese sağlıklı günler diliyorum....

Arkadaşlar Merhaba ben Vakumla kürtaj oldum fakat ilk 2 adetim eskisi gibiydi sonra kanamalarim ve ağrılarım azaldı hala ayni sekilde yapisiklik vs olmusmudur kistim vs yok

Back
X