rahim yapışması

kelebekk34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
9
0
36
İstanbul
kızlar merhaba bundan 4 ay önce zorunlu kürtaj oldum kürtajdan sonra 10 gün snra kontrole gelmem gerektiğini söledi doktor gittim herhangi bi problem olmadığını söledi korunma yöntemi olarak da spirali düşünüyodum ama cesaret edip bi türlü gidemedim en sonunda bgn gittim ama devlet hastanesine kürtajıda bi klinikte oldum neyse bgn spirali taktırırken çok canım yandı doktor bana bi tarafımda yapışıklık olduğunu söledi açtılar yapışıklığı taktılar da spirali ama tabi ağrılı oldu şimdi benim endişem bu yapışıklık acaba kürtajdan dolayı mı oldu o an ağrıdan doktora pek bişi soramadım sadece ufak bi yapışma dedi ama şimdi endişeliyim bi daha hamile kalma şansım olmaz mı yada bu yapışıklık tekrarlarmı bi kadın doğumcuya mı gitsem acaba tekar nolur bişiler söleyin çok endişeliyim

kızlar merhaba bundan 4 ay önce zorunlu kürtaj oldum kürtajdan sonra 10 gün snra kontrole gelmem gerektiğini söledi doktor gittim herhangi bi problem olmadığını söledi korunma yöntemi olarak da spirali düşünüyodum ama cesaret edip bi türlü gidemedim en sonunda bgn gittim ama devlet hastanesine kürtajıda bi klinikte oldum neyse bgn spirali taktırırken çok canım yandı doktor bana bi tarafımda yapışıklık olduğunu söledi açtılar yapışıklığı taktılar da spirali ama tabi ağrılı oldu şimdi benim endişem bu yapışıklık acaba kürtajdan dolayı mı oldu o an ağrıdan doktora pek bişi soramadım sadece ufak bi yapışma dedi ama şimdi endişeliyim bi daha hamile kalma şansım olmaz mı yada bu yapışıklık tekrarlarmı bi kadın doğumcuya mı gitsem acaba tekar nolur bişiler söleyin çok endişeliyim

daha önce duymustum boyle birşeyi doktor rahimdaki yarayi yakarken bayanin rahminide yapiştrmiş hiç bilmemiş kadin ustunden kac sene gecmiş oyle oldugundan haberi bile yokmus doktora gittiğim zamn karşilaştim o bayanla doktor kontrol edince soylediklerini duymustum acacakti o kapanilan yeri sizde gidin bence ihmal etmeyin

Rahim yapışmasının en büyük belirtisi adet süresinde ve miktarında azalmadir. Bunları takip edin, gerçi alırsak bu durumu etkileyebilir ama. Azalma varsa yapışiklik olabilir. Ama tahminim e iyi yapılmış 1 kürtajda yapışiklik olmaz, tekrarlayan kürtajlar sonunda yapışiklik olur

Rahim yapışmasının en büyük belirtisi adet süresinde ve miktarında azalmadir. Bunları takip edin, gerçi alırsak bu durumu etkileyebilir ama. Azalma varsa yapışiklik olabilir. Ama tahminim e iyi yapılmış 1 kürtajda yapışiklik olmaz, tekrarlayan kürtajlar sonunda yapışiklik olur

peki bu olay hamile kalmayı zorlaştırır mı ya da infertiliteye mi neden olur?

Bende rahim yapışması sorununu yaşıyorum :( kürtajdan sonra oldu.İlaç kullamıyorum ama hiçbir gelişme olmadı.3 aydır adet görmüyorum.çok moralim bozuluyor arkadaşlar, bu sorunu yaşayıp da iyleşen var mı ??

Merhabaaa benim bir oglum var 5 yasinda normal dogumla dogdu ama iceride pihti kalmis oglm 55 gunlukken genel anestezi e kurtajla aldilar parcayi oglm 3 yasina geldiginde ikincii dusunmeye basladik ama dogum kontrol ilacini biraktiktan sonra adet olamama problemi yasadim histereskopi oldum yapisiklik cikti daha sonra ocak 2011 de tekrar histereskopi ile yapisiklik acildi ve tekrar olmamasi icin spiral takildi iki ay kaldi spiral biz ikinci dusundugumuz icin iki ay sonunda cikarildi spiral ve martta hamile kaldm ama malesef 5.5 aylik hamileyken rahim agzi yetmezliginden kaybettim bebegimi ve doktorum bazen histereskopi neden olabliyor kayiba dedi cunku ameliyatta rahimi tamamen aciyorlarlarmis

Bebegimi kaybettikten 4 ay sonra ilacli rahim filmi cekildi ve bir tarafta cok ufak yapisik gibi birseyler cikti ama bunlar gebelige engel degilmis ve hamile kalinca da zarari olmazmis?

Bana doktorum ya agir bir enfeksiondan yada kurtajda olablir yapisiklik dedi

Son düzenleme:
Malesef gebe kalırsan bile düşüle sonuçlanma ihtimali yüksek. Bence riske atmayın. Cok küçük bir operasyonla hallediliyor.

slm arkadaşlar...bu sorun bende de oldu ama korkulacak bi durum değil dedi doktor. ben 2002 yılında sezeryanla doğum yaptım ve 2009 yılında tekrar hamile kaldım doktora kürtaj olmaya gittim herşey normaldi fakat doktor narkozla beni uyutup rahim ağzımı açacakken rahim de dokuların birbirine yapıştığını farketmiş. doktor tabiriyle onların kullandıkları bir telle dokularda ki yapışıklığı açmaya çalışmış ama rahmi delme riski olduğu için müdahale edememiş.çünkü doktorun özel muaynehanesine gitmiştim...daha sonra doktor kendisinin anlaşmalı olduğu özel bir hastaneye sevketti ertesi gün sabah erkenden ameliyata aldı beni ve kürtajı sezeryan şeklinde yaptı o sırada da dokuları açtı...2 yıl hamile kalmamam gerektiğini söyledi ama daha sonra sorun olmaz dedi. yani arkadaşlar bu okadar da korkulacak bi durum değil...peki neden olur bu tarz problemler diye sordum 2002 yılında yapılan sezeryanla doğumda doktorun yanlış dikim şeklinden kaynaklanırmış...

ben de kürtaj dan sonra aynı sıkıntıyı yaşadım.spiral ile açmayı düşündü dr um ,fakat panik atak hastası olduğum için başaramadı.anestezi ile kısa bir operasyonla rahim ağzını açtı.şu an da da 7 aylık hamileyim.allaha çok şükür kızım da çok sağlıklı bende.korkulacak hiç bişey yok.sadece ne ile karşılaştığınızı bilin.hiç bir hormon testinde çıkmadı adet olamayışımın sebebi.

Bende rahim yapışması sorununu yaşıyorum :( kürtajdan sonra oldu.İlaç kullamıyorum ama hiçbir gelişme olmadı.3 aydır adet görmüyorum.çok moralim bozuluyor arkadaşlar, bu sorunu yaşayıp da iyleşen var mı ??

ben tam 9 ay adet görmedim.ufak bir operasyon sorunu hallediyor.ileriye dönük hiç bir konuda endişeniz olmasın.dr unuz tamamen tedavi amaçlı spiral takacaktır.adetiniz düzene girdikten sonra çıkarabilirsiniz.ben bebek istediğim zaman çıkarttım.yaklaşık 1 sene kaldı.kürtaj da doğal birşey miş bu.bebeği alırken rahim duvarının zarar görmesinden kaynaklı olduğunu biliyorum.

Back
X