- Konu Sahibi YILDIZ1980
- #1.621
hikayeni okudum, öncelikle şunu belirteyim, benim de rahmin kalınlaşmama problemi var, geçirdiğim kürtaj ve ameliyatlardan sonra oldu. fakat birkaç aydır dondurulmuş tedavisinde şunu gördüm, tüp tedavisinde en fazla 7-7.5 olan rahim, ilk dondurulmuş tedavimde 5 mm de kaldı, sonrakinde 6.2 oldu, sonrakinde 6.8, sonra yine 5.6 oldu yani bir türlü 7 mm bile olamadı (kullandığım 4x1 estrofem ve estroderm banta rağmen) dolayısıyla kaç aydır transferim iptal oldu, tedavide olmadığım bir ay en ince yeri 8 mm en kalın yeri 12-13 mm olunca doktor bile şaşırdı, çünkü ona adet gecikmesi ile gitmiştim ve bu kalınlık tesadüfen farkedildi.
ertesi ay tekrar tedavide değildim ama bu sefer sadece 6.2 de kaldı. yani şunu söylemek istiyorum, her ay kalınlık farklılaştı,
seninde 8 küsür olabildiğine göre çok korkma diyorum, rahmin doğru zamanlaması ve doğru ilaç doğru takiple bunu aşarsın....
ama sık histeroskopiye karşıyım. bu tür her operasyon en hassas organımız olan rahmi olumsuz etkiliyor.
her seferinde birşeyler götürüyor. benimde üç histeroskopim var malesef.
cnm zaten bence bulent bey de sık amelıyata karsı oldugu ıcın 2. hısteroskopıden sonra butun yaz bnaa gelme bıraz da kendı akısına bırakalım ve ordakı hucrelerın kendını yenıleme hızına da baglı demıstı bende butun yaz b12 vıtamını ıctım ama tabıı buyuk bı gazla gıttım ıcımden deıdm nasıl olsa hazıran 22 sınde 6.5mm ıdı sımdı en kotu 7mm oılmustur dıe ama 5 mm deyınce duvara carpmıs gıbı oldum nıe dıebıldım yapısıklık bu ahu dıebıldı o da, bı arkadasım tup bebek merkezınde calısmıs daha evel o da bana dedı kı her ay aynı olacak dıe bı kaıde yok dedı cunkı ben bu gıtmedıgım 2 ay ıcersınıde acaba yapısıklık mı arttı dıe korkuorum da ama bulent beye ılk tanısmaya gıttıgımde bunu sormustum "dıyelım kı sız yapısıklıkları actınız sonra dondurulmusları cıkardık koydunuz sonra tekrar yapısıklık nukseder mı dedım ustune basa basa hayır dedı????? yanı acaba bıraz da hısteroskopıyı yapan dr un elının ne kadar ıı olduguna mı baglı olan bısı bu?