Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

yazdıkların çok doğru şeyler ve bir eğitimci olarak benim hep tekrar ettiğim şeyler ancak uygulama o kadar kolay değil( benim için en azından)
benim korkum "geçmişte böyle oldu gene olur" anlamında değil yaşımın risklerinden kaynaklı. 40.5 yaşındayım ve 2 sene önce bile bunu yaşamış biriyim.
önerilerin için gene de teşekkür ederim...
seni sevemedim ama sana acıdım :))) ne komik. sonuçta evlenecek değiliz, burası da sanal zaten insanlar birbirlerinin tecrübelerinden faydalandımmı hedafimize ulaşmışız demektir. gerisi olması gerekmiyor.yaşadıklarını detaylı bilmeden önce ben de sana çok kızmıştım ama tez canlılığını ve agresif çıkışını yaşadığın zor günlere verip seni de anlamıştım ve dualarıma eklemiştim. bir paylaşımım olmadan " seviyorum ya da sevmiyorum " diyemiyorum. çünkü o zaman o hislerim sadece klavyeye olan duygularımdan ibaret olur. bunu anlamak için paylaşmam gerekir senden farklı olarak.
bu arada etkisini gördüm mü bilmiyorum ancak tam bir ay nar suyu içmiştim hergün. bu öneri için de teşekkür ederim.
işallah son tedavin olur ve yaşadıklarını geride bırakırsın...

boşver canım ben sana dair birşey yazmadım, sende okumadın. sana zaman harcadığıma yazık. herşeye at gözlüğü bakmaya alışmışsınki yazdıklarımı da bu şekilde yorumlamışsın, ayrıca beni tez canlı ve agresif olarak yorumlayarak kişiliğime yönelik haddini aşmışsın, tavrını gözden geçirmeni tavsiye ederim. senin gibilerin ne gerçek hayatta ne de sanal alemde arkadaşı olamaz zaten. dualarına beni ekleme canım ne olur çok rica edicem.
allah yolunu açık etsin.

geldim canım, doktorum bir ay sonra olsun sağlam olsun dedi :) bende hayırlısı buymuş dedim.
rahim kalınlığımı yine beğenmedi , ne yapayım bunda da bir hayır var demekki....

yıldızcım çok klasik ama hayırlısı böyleymiş demekten başka bişey gelmiyo elimden lütfen iyi ol ben dostun olarak daima yanındayım iyi günümüzde kötü günümüzde destek olacağız birbirimize sennn çok güçlü bir kadınsın herşey güzel olacak Allahın izni ile...

tamam önümüzdeki ay olsun bizim olsun herşeyin hayırlısı. Bende bu tedaviye başlarken herşey için okey diyorsanız başlarım demiştim. Artık deneme yanılma durumlarını geçtik. Sağlam adım atmamız lazım. Üzülme demiyorum, hiçbirşeyi ertelememek lazım bu üzüntü bile olsa.

yıldızcım çok klasik ama hayırlısı böyleymiş demekten başka bişey gelmiyo elimden lütfen iyi ol ben dostun olarak daima yanındayım iyi günümüzde kötü günümüzde destek olacağız birbirimize sennn çok güçlü bir kadınsın herşey güzel olacak Allahın izni ile...

evet hayırlısı deyip attım adımımı kapıdan içeri, dışarı çıkarken hayırlısı böyleymiş dedim ve çıktım.
hafifledim desem, ne olacak??? ne olmayacak??? deyip kendimi yedim kaç gündür.
tabiiki pınarcım, iyi günde kötü günde varlığımızı hissettiricez birbirimize... yanımdayım ve seni anlıyorum bunun anlamı....
şimdi yarın seni uğurluyorum ... umudun gerçek olsun, dualarımla, iyi enerjilerimle yanındayım, 12 gün yanındayım, beraber sevinirken yine yanında olucam.

tamam önümüzdeki ay olsun bizim olsun herşeyin hayırlısı. Bende bu tedaviye başlarken herşey için okey diyorsanız başlarım demiştim. Artık deneme yanılma durumlarını geçtik. Sağlam adım atmamız lazım. Üzülme demiyorum, hiçbirşeyi ertelememek lazım bu üzüntü bile olsa.
üzüldüm tabi ama bu seferki kısa sürdü ve beklemediğim bir şey oldu, doktorum gönlümü aldı :70: geçen gelişinizde sizi üzdüysem affedin, cümleyi yanlış kurdum galiba dedi. ben embriyolarınız çok iyi kalitede, keşke biraz rahmide iyileştirebilsek demek istemiştim dedi. çok şaşırdım inanınki çünkü genelde suratsız ve konuşmayan bir adamdır. gözlerim doldu evet beni çok üzdünüz ama şuan geçti dedim, sonra ekledi eğer başaracağımıza inanmasam bir daha denemeyin derim ama devam edicez, belki birkaç kez tedaviyi erteleyebiliriz ama rahmin en iyi olduğunu düşündüğüm anda bu işi bitiricez dedi, benimde ağzım kulaklarıma vardı. bu gönül alma üzüntümüde aldı götürdü, hatta eşim bile inamadı halime..
karamelitocummmmmmmmmmm bir dahaki adete ben tekrarlıyorum tedaviyi varmısın???? varmısın???? beraber yürümeye ??????????? :52:

Son düzenleme:
pınarcımmmmm
bir önerim olacak, eğer merkezin şarları müsait olursa seni hemen odana çıkarmasınlar yani başka bir sedyeye alıp seni kıpırdatmasınlar, biraz transferin yapıldığı yerde kıpırdamaksızın yatabilsen, hani ilk 45 dk. çok önemliymiş, karamelito'dan almıştık bu bilgiyi. en azından orada ne kadar uzun kalabilirsen fayda faydadır bir rica etsen, eğer yoğunluk yoksa belki yatırırlar ne dersin?

Son düzenleme:
evet hayırlısı deyip attım adımımı kapıdan içeri, dışarı çıkarken hayırlısı böyleymiş dedim ve çıktım.
hafifledim desem, ne olacak??? ne olmayacak??? deyip kendimi yedim kaç gündür.
tabiiki pınarcım, iyi günde kötü günde varlığımızı hissettiricez birbirimize... yanımdayım ve seni anlıyorum bunun anlamı....
şimdi yarın seni uğurluyorum ... umudun gerçek olsun, dualarımla, iyi enerjilerimle yanındayım, 12 gün yanındayım, beraber sevinirken yine yanında olucam.

Allah bin kere razı olsun canımmm o kadar mutlu oldum ki yazdıklarını okuyunca anlatamam bilinmez bir 12 gün yolculuğumuz başlıyo topikçe sonrasında inşallah sevineceğiz hePimiz Allahın izni ile
sen ve diğer yol arkadaşlarım şimdiden çoook teşekkür ederim yanımda olduğunuz için yarın belki giremem aslında radyasyon yüzünden 1-2 gün beklemek istiyorum ama dualarınızla iyi enerjilerinizle yanımda olacağınızı biliyorum hepinize çok çok teşekkür ederim dualarım sizinle...

üzüldüm tabi ama bu seferki kısa sürdü ve beklemediğim bir şey oldu, doktorum gönlümü aldı :70: geçen gelişinizde sizi üzdüysem affedin, cümleyi yanlış kurdum galiba dedi. ben embriyolarınız çok iyi kalitede, keşke biraz rahmide iyileştirebilsek demek istemiştim dedi. çok şaşırdım inanınki çünkü genelde suratsız ve konuşmayan bir adamdır. gözlerim doldu evet beni çok üzdünüz ama şuan geçti dedim, sonra ekledi eğer başaracağımıza inanmasam bir daha denemeyin derim ama devam edicez, belki birkaç kez tedaviyi erteleyebiliriz ama rahmin en iyi olduğunu düşündüğüm anda bu işi bitiricez dedi, benimde ağzım kulaklarıma vardı. bu gönül alma üzüntümüde aldı götürdü, hatta eşim bile inamadı halime..
karamelitocummmmmmmmmmm bir dahaki adete ben tekrarlıyorum tedaviyi varmısın???? varmısın???? beraber yürümeye ??????????? :52:

ayy yıldızcımm harikasın ne güzel evet hadi yeni bi tedavi umut olacak hepimize...

pınarcımmmmm
bir önerim olacak, eğer merkezin şarları müsait olursa seni hemen odana çıkarmasınlar yani başka bir sedyeye alıp seni kıpırdatmasınlar, biraz transferin yapıldığı yerde kıpırdamaksızın yatabilsen, hani ilk 45 dk. çok önemliymiş, karamelito'dan almıştık bu bilgiyi. en azından orada ne kadar uzun kalabilirsen fayda faydadır bir rica etsen, eğer yoğunluk yoksa belki yatırırlar ne dersin?

yıldızcım yalnış anlamadı ve yalnış hatırlamıyorsam 25-30 dk yatırıyolarmış sedyede umarım öylrdir ama yinede rica edeceğim...

PINARRRRR sabahın ilk ışıkları ile gözümü açtım aklıma ilk sen geldin............
bu sefer şans senden yana olsun, duların-dualarımız yerine ulaşmış olsun, kendine güven bebeklerine güven, bu seferkinin son kez olduğuna inan......... herşey yolunda gitti ve bundan sonrasıda güzel olacak,
bu zor yolculuktan tazecik anne olarak dönmeni bekliyoruz....... :49: :emir_bebek: :emir_bebek:

yıldızcım ordamısın bende size yazıcaktım ne güzel tesadüf oldu
yıldızcım yol arkadaşlarım içimde umut heyecan birazda korkuyla gidiyorum emanetlerimi olmaya inşallah hayırlısı ne ise öyle olsun diyorum ve ekliyorumm Yarabiim sen istersen hayırsızıda hayırlıya çevirirsin banada anne olma duygusunu bahşet bende sağlıkla sıhhatle alayım evladımı kollarıma isteyen umud eden herkesi ve beni bu duygudan mahrum etme Allahım...
dualarınızın iyi enerjilerinizin benimle olduğunu biliyorum ne kadar ilginç hiç tanımadığımız ama aynı yola baş koyduğumuz bu macerada yol arkadaşlığı yaptığımız hiç görmediğimiz ve göremeyeceğimiz insanlar için dua etmek heyecanlanmak ve sevinmek hepinize çok teşekkür ederim..benimde dualarım sizlerle. yol arkadaşlarım Allahın izni ile anne olmaya gidiyorum 12 günlük bilinmez bir yolculuğa çıkmaya gidiyorum 12 gün sonra Rabbimin izni ile hamileyim demeye gidiyorum. ne olur dualarınız benden ve kuzucuklarımdan eksk etmeyin....

PINARRRRR sabahın ilk ışıkları ile gözümü açtım aklıma ilk sen geldin............
bu sefer şans senden yana olsun, duların-dualarımız yerine ulaşmış olsun, kendine güven bebeklerine güven, bu seferkinin son kez olduğuna inan......... herşey yolunda gitti ve bundan sonrasıda güzel olacak,
bu zor yolculuktan tazecik anne olarak dönmeni bekliyoruz....... :49: :emir_bebek: :emir_bebek:

canım arkadaşım ne diyebilirim ki bana kendimi daha iyi hissettiremezdin çok çok teşekkür ederim güzel dileklerin duaların için dualarının fazla fazlasını bende sana ve diğer arkadaşlarımıza ediyorum Rabbim hiçbirimizi anne olma gibi kutsal bi duygudan mahrum bırakmasın yıldızcım ne tarifsiz bir kelime ben anne olmaya ve hissediyorum Allahın izni ile şans bu sefer benden yana..

canım tam yazıp gönderdim, baktım sen de buradasın..........
ve diyorumki hiç korku endişe içinde olma .... sakin olmaya çalış hep sakin... senin iyi niyetin içinin güzelliği öyle yansıyorki, dualarının yerine ulaşacağına inanıyorum....
şimdi git bebeklerini ait oldukları yere alıp gel....
dua edicez bunun gücünede inan, yalnız değilsin...........

canım arkadaşım ne diyebilirim ki bana kendimi daha iyi hissettiremezdin çok çok teşekkür ederim güzel dileklerin duaların için dualarının fazla fazlasını bende sana ve diğer arkadaşlarımıza ediyorum Rabbim hiçbirimizi anne olma gibi kutsal bi duygudan mahrum bırakmasın yıldızcım ne tarifsiz bir kelime ben anne olmaya ve hissediyorum Allahın izni ile şans bu sefer benden yana..

çok takdir ettim seni işte böyleeeeee :46:
başarmanın formülü inanmak zaten

Günaydın kızlar, Pınar dualarımız seninle inşallah 12 gün sonra güzel haberlerini vereceksin. Seninle birlikte gün sayacağız bilesin.

Yıldızcığım, bir dahaki adet dediğin şimdi olacaksın, bir sonraki mi ? Ona yetişirim gibi geliliyor:) Bu adette başlatmaz çünkü bunun adı erkende olsa düşük olacak. Dün gene test yaptırdım 77,8 olmuş yani 3 gün önceye göre (68) artmış. Kimyasaldır inşallah diyorum ama düşmüyor. Neyse dr. dış gebelik bile olsa risk yaratacak boyutta değil dedi. Pazar'a kadar kanama başlamazsa gene test var. Önce yükselsin diye dua et, şimdi düşsün diye nasıl bir iş bu anlamadım.

pınarcımmmmm

Evet Pınar 40-45 dk. transfer olduğun masada yat gerisi önemli değil odaya falan geçip yatmaya gerek bile. kalmaz.

Karamelito canım ilk hamilelik haberini alınca çok sevinmiştim cidden ama geçen gün değerinin düştüğünü yani hiç artmadığını okuyunca çok üzüldüm elim yazmaya gitmedi yazamadım yani.Şimdi de dua ediyorum senin için canım inşallah değerin düşer ayrı bir sorun çıkarmaz senin için.Durmak yok mücadeleye devam sonunda mutlaka başaracaksın ben inanıyorum arkadaşım.Benim de tedavim ertelendi biliyorsun büyük ihtimal bu adetle de olmıycak belki bir sonraki ay beraber olur tedavimiz.Öptüm canım.

Pınar, Yıldız.Çiğdem ve Nilu bu topiğe yazmasam da sizleri takip ediyorum arkadaşlar.Pınar dualarımız senin için canım inşallah bu kez bebeğin kollarında olacak çünkü blastokist transferinde başarı oranı çok yüksek.Yıldız senin de inşallah bir sonraki ay rahim çok güzel olacak arkadaşım.

Karamelito canım ilk hamilelik haberini alınca çok sevinmiştim cidden ama geçen gün değerinin düştüğünü yani hiç artmadığını okuyunca çok üzüldüm elim yazmaya gitmedi yazamadım yani.Şimdi de dua ediyorum senin için canım inşallah değerin düşer ayrı bir sorun çıkarmaz senin için.Durmak yok mücadeleye devam sonunda mutlaka başaracaksın ben inanıyorum arkadaşım.Benim de tedavim ertelendi biliyorsun büyük ihtimal bu adetle de olmıycak belki bir sonraki ay beraber olur tedavimiz.Öptüm canım.

Pınar, Yıldız.Çiğdem ve Nilu bu topiğe yazmasam da sizleri takip ediyorum arkadaşlar.Pınar dualarımız senin için canım inşallah bu kez bebeğin kollarında olacak çünkü blastokist transferinde başarı oranı çok yüksek.Yıldız senin de inşallah bir sonraki ay rahim çok güzel olacak arkadaşım.

Hülya59 iyi dileklerin için teşekkür ederim, arada bir ismini burada görüyordum senin..
içtenlikle yazılmış herşey güzel duygular uyandırıyor ve ben senin de içtenliğine inanıyorum. sorunun her ne ise senin de en kısa zamanda bunu aşmanı diliyorum , çok yorulduk bu uğurda, artık mutlu son olsun herkes için. :71:
benim rahim geçen salı günü 6 mm'di, bir hafta sonrakinde 6.2 mm çıktı. doktorum 7 nin üzeri olmadıkça bu transferi yapmayacağını söylüyor. estrofem ilacı günde 5x1 yutarak ancak bu kadar oldu. ama yinede bir sonraki için doktorumda umutlu bende... elimizde bir tek umut var zaten :) her yolu denemeye varım..

Günaydın kızlar, Pınar dualarımız seninle inşallah 12 gün sonra güzel haberlerini vereceksin. Seninle birlikte gün sayacağız bilesin.

Yıldızcığım, bir dahaki adet dediğin şimdi olacaksın, bir sonraki mi ? Ona yetişirim gibi geliliyor:) Bu adette başlatmaz çünkü bunun adı erkende olsa düşük olacak. Dün gene test yaptırdım 77,8 olmuş yani 3 gün önceye göre (68) artmış. Kimyasaldır inşallah diyorum ama düşmüyor. Neyse dr. dış gebelik bile olsa risk yaratacak boyutta değil dedi. Pazar'a kadar kanama başlamazsa gene test var. Önce yükselsin diye dua et, şimdi düşsün diye nasıl bir iş bu anlamadım.

Evet Pınar 40-45 dk. transfer olduğun masada yat gerisi önemli değil odaya falan geçip yatmaya gerek bile. kalmaz.

artmasına umut bağlamak isterdim ama tam bir atış olmadığından en hasarsız şekilde atlatmanı diliyorum canım. dış gebelik yaşamıştım ve değer çok yüksek oluyor ayrıca ağrı sancı yapıyor, bencede bu öyle değil. yaaa nasıl birşey bu önce sevindiriyor ardından kat kat üzüyor, buda bir sınavsa eğer isyan etmeden hayırlısı buymuş deyip yolumuza devam edicez... yaşanacak kötü sınavların bitmiş olsunnn bununla.
evet canım ben hemen ilaçları kesince adet olacağım onu kastetmiştim, ama ilaçlara bir hafta daha devam edicem, ilginç değilmi? şimdi kesersem rahim tam kalınlaşmadığı için ve de gerileyeceği için adet gecikmesi olur dedi doktor. sonra söktürücü falan vermek gerekirmiş, söktürücü yerine devam et, hem vücuda östrojen depolamış olursun dedi. tamam dedim ne yapalım 1 hafta daha zehirlenelim, alıştık artık.
gerçektende geçen sefer adet gecikmesi yapmıştı, çünkü o zamanda yarıda bırakmıştım, hatta miss capraz diye bir arkadaş vardı oda aynı şekilde yarıda kesti ve çok uzun süre adeti gelmedi.

Hülya'cığım güzel olan haber veriliyor da, kötü olan haber ne yazık ki kolay verilemiyor. İnşallah gelecek aya sen, ben, yıldız başlarız. Ara sıra yaz emi :)

Pınarcığım....Bugün evrenin tüm olumlu enerjisi, şans hep yanında olsun....Şu saatlerde işlemin bitmiş midir bilmiyorum ama sabahtan beri kalbim seninle ve dua ediyorum sürekli....Umarım ve dilerim ki 9 aylık serüvenin bugün start alacak inşallah. Onlar senin içinde büyüdükçe bizlerde seninle beraber mutlu olacağız, sevinip biz de kendimiz için umutlanacağız...
Dün senin merkezindeydim. Yarın buraya pınar gelecek diye içimden geçirip heyecanlandım canım...Onlara sormak istedim içimden ama adını bile bilmiyordum ki...Doktorunla tanıştım...Bence çok akıllı, alanına hakim, egosuz ve rahat bir adam. Beni esofmanlarıyla muayeneye geldi. Önce doktorun o olduğunu anlamadım sonra konuştukça sevdim doktoru...En kısa zamanda senden iyi haberleri alamak dileğiyle...

yıldızcım ordamısın bende size yazıcaktım ne güzel tesadüf oldu
yıldızcım yol arkadaşlarım içimde umut heyecan birazda korkuyla gidiyorum emanetlerimi olmaya inşallah hayırlısı ne ise öyle olsun diyorum ve ekliyorumm Yarabiim sen istersen hayırsızıda hayırlıya çevirirsin banada anne olma duygusunu bahşet bende sağlıkla sıhhatle alayım evladımı kollarıma isteyen umud eden herkesi ve beni bu duygudan mahrum etme Allahım...
dualarınızın iyi enerjilerinizin benimle olduğunu biliyorum ne kadar ilginç hiç tanımadığımız ama aynı yola baş koyduğumuz bu macerada yol arkadaşlığı yaptığımız hiç görmediğimiz ve göremeyeceğimiz insanlar için dua etmek heyecanlanmak ve sevinmek hepinize çok teşekkür ederim..benimde dualarım sizlerle. yol arkadaşlarım Allahın izni ile anne olmaya gidiyorum 12 günlük bilinmez bir yolculuğa çıkmaya gidiyorum 12 gün sonra Rabbimin izni ile hamileyim demeye gidiyorum. ne olur dualarınız benden ve kuzucuklarımdan eksk etmeyin....

Yıldızcım öncelikle doktorunun davranışından dolayı geri adım atmasına ve bir nevi özür dilemesine çok çok sevindim...Doğrusu buydu...Birşey için yola çıkacakcak en azından bildiğimiz parametreler hakkında daha emin olup, daha bilerek adım atmak önemli....Tabiki bilmediğimiz ve bizim elimizde olmayan parametreler de var ama biz ve doktorlarımız dahi bunları bilemeyebiliyoruz ve bizim müdahale etmemiz mümkün değil bunlara. O nedenle böylesi daha hayırlı olmuş...Yapılmış olsun diye işlem yapılmaması çok daha iyi; birçok merkez bunu yapıyor çünkü...Gerçekten bunda da vardır bir hayır..

geldim canım, doktorum bir ay sonra olsun sağlam olsun dedi :) bende hayırlısı buymuş dedim.
rahim kalınlığımı yine beğenmedi , ne yapayım bunda da bir hayır var demekki....

Back
X