Selam arkadaşlar. Bu forumda artık bilenler bilir, neredeyse 2 yıl olacak gebelik için uğraşıyorum olmuyor. Bu zamana kadar hiçbir sebep bulunamazken ne bende, ne de eşimde, son randevumda "basit kist" dedikleri kistin büyüyüp 4cm olduğunu öğrendim. Doktor aceleyle baktığı için bana da detaylı bir bilgi vermedi, hatta gebelik kesesi ile karıştırarak benden beta istedi, ve tabiki negatif sonuç, hatta bugün 4 gün erken regl oldum. Ha bu arada luteal fazımın da kısaldığını farkettim, 10-11 gün sürüyor bazen 12 ve bu bana hiç sağlıklı gelmiyor. Üstelik 6 dpo da verdiğim progesteron sonucu 6.71 geldi ki bu da bana az geliyor, çünki 9-10 değerleri görmek istiyordum. Yani yumurtam çatlamış ama eh işte... kalitesi... bilemiyorum. Kaliteli yumurta çatlaması değeri 10 üstü çünkü. Neyse bu başka bir konu da.
Sizlere sorum, hiç rahimde kist ile hamile kaldığınız oldu mu ve olduysa nasıl ilerledi? Bugün doktora sonuçları gösterdiğimde "sorun değil, gebeliğe engel değil" diyip yolladı ve ben hastane çıkışında tam 1 saat ağlayıp durdum, çünkü kendimi çok çaresiz hissediyorum... mecbur yine özele gitmek zorunda kalacağım galiba.
(dipnot: inatla devlete gitmek istememin sebebi aylık bağkur sigortasına 10 bin küsür para ödeyip sağlık hizmetinden yararlanamamak zoruma gidiyor. resmen paramızla rezil olmuş oluyoruz yani. bağkur yerine aylık 10bin özele harcasam keşke ama işte zorunlu kılınıyor, bu konulara hiç girmeyeyim...)