RAHİMDE NOTCH VE GELİŞİM GERİLİĞİ/ TANSİYON . BU DURUMU YAŞAYAN HANIMLAR LÜTFEN CEVAP VEREBİLİR MİSİNİZ?

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
345
247
303
Merhaba Hanımlar,

Daha önce konu açmıştım detaylı ultrasonda rahimde çift taraflı direnç çıkmıştı ve doktorum kan sulandırıcı başlatmıştı. Gebeliğin 23.haftasına kadar, gebe kalmadan önce ki tansiyonum ile 11/6 11/8 ile geldim sonra yavaş yavaş dalgalanma başladı. 12/5 13/8 14/9 gibi 14/9 üstüne hiç çıkmadı. Bu haftaya kadar da gelişimi iyiyidi.

Çok dikkat ediyorum yediklerime, içtiklerime. Protein ağırlıklı besleniyorum, yürüyüş yapıyorum ve bol su içiyorum. Tuz tüketimim çok az.

30+0 gebeyim kontrolde bebeğim 39 cm ve 1265 gr. Doktor hafif gerilik var dedi. Karın çevresi 2 hafta geride, tansiyonum ölçüldü 13/8 kan ve idrar tahlillerimde sorun yok.
Doktorum 1 hafta sonra kontrole çağırdı ve tansiyon böyle devam ederse tansiyon ilacına başlatacağını söyledi.
4 yılın sonunda 3.denemede hamile kalabildim ve beni korku sardı. Ya bir şey olursa diye...

Bu durumu yaşayan illa ki vardır, güzel şeyler okumaya o kadar ihtiyacım var ki...Lütfen cevapsız bırakmayın...

Merhaba korkmayın 30. Haftayı doldurmuşsunuz bir kaç hafta daha tansiyonunuzda sorun olmazsa erken doğsa bile bişey olmaz allahın izniyle sık sık tansiyonunuzu ölçün ve bebeğin kilo alması lazım kilo alduracak besinler yiyin

Merhaba korkmayın 30. Haftayı doldurmuşsunuz bir kaç hafta daha tansiyonunuzda sorun olmazsa erken doğsa bile bişey olmaz allahın izniyle sık sık tansiyonunuzu ölçün ve bebeğin kilo alması lazım kilo alduracak besinler yiyin
Cevabınız için teşekkür ederim. Bebeğe kilo aldıracak ne varsa yemeğe çalışıyorum soluma yatıyorum çok dikkat ediyorum. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.

Back
X