Ramazan Bayramı yaklaşırken ailelere gitme mevzusu....

Bunu teklif etmedim. Hiç aklıma gelmedi. Çünkü bana göre bayramlar aileler ile görüşme günüdür. Yani seninkine gitmeyelim benimkine gidelim demedim hiç. Ama o diyebiliyor.
Öyle tabi ama eşiniz orta yol bulmaktan kaçınıyor belli ki. Gönül ister ki bayram bayram olsun. Ama kaçınıyorsa bu şekile bir çözüm bulunabilir.

Bizde çok.sukur sorun olmmuyor ki araları bir saat ben bazen dokuz günlük bayram tatilinin sekiz gününü eşimin ailesinde geçirip bir gün aileme gidiyorm bazen değişiyor bunu hiç sorun etmiyoruz mesela eşimin kardeşi uzaktan geliyorsa önceliği ooraya veriyorm geçen sene benim abilerm ablalarm vardı ben ailemle bikac gün daha fazla geçirdim bayram disinda giderim ne olcak ya aman canları sağolsun gerek yok bazı şeyleri abartmaya
İnanın bende abartmak istemiyorum. Ama benim aileme gelince sen git diyor. Ama ben istiyorum ki ailem ile de vakit geçirsin..ben eşimin ailesi ile çok iyi anlaşıyorum onlar ile vakit geçirmek beni mutlu ediyor ama eşim hep bir mesafeli.

Ben vejetaryenim, inancım da yok ama ailelerimizin inancı gereği ve bir arada olmak bahanesi ile gideriz bayramlarda. Kurban Bayramı'nda benim fenalaşmalarımı ancak kendi ailem çekebilir diye anneme gidiyoruz. Diğer bayramda da eşimin ailesine gidip annemi telefonda görüyoruz.

Ben olsaydım ilk uzun yoldan yani eşimin ailesine giderdim bayramlaşırdım daha sonra kendi aileme giderdim bunun için darginliga gerek yok bence ya 🤦🏻‍♀️ ( annem bize hep der çok sıkı fikı olmasanızda ileride kayinvalidenizle önce onların gönlü olsun biz size alınıp gücenmeyiz diye )

Ben vejetaryenim, inancım da yok ama ailelerimizin inancı gereği ve bir arada olmak bahanesi ile gideriz bayramlarda. Kurban Bayramı'nda benim fenalaşmalarımı ancak kendi ailem çekebilir diye anneme gidiyoruz. Diğer bayramda da eşimin ailesine gidip annemi telefonda görüyoruz.
Ne kadar güzel bir anlaşma. Hayat bu işte . Size saygı duyan bir eş ve aileler...

Kızlar ne olacak böyle bayramda senin ailene gidilecek benim aileme mevzusu?
Ramazan bayraminda eşime 3 günlük bir izin verildi memleketlerimize 6 saatlik uzakta. Eşimin memleketinden benim memleketim 3 saat. Neymiş ki benim memleketimin yolu kötüymüş.(3 saatlik) ama kendi memleketi (6 saatlik )yolu yormuyormuş. Tartistigimizda diyor ki beni arkandan sürükleme önceden gönderiyorum ya seni yetmez mi diyor. Ya insan bayramda ailesinin elini öpmek istiyor eşi ile. Bunun ortasını nasıl buldunuz kızlar ben artık gerçekten bu tartışmalardan yoruldum.
Ortasını her bayramda benim aileme giderek bulduk dermişim 😁😁😁😁
İlk senelerde kurbanda eşimin ailesinde ramazanda bizim ailede oluyorduk ama şimdi nasıl istersek nasıl denk gelirse keyfimize göre. Kaç yıllık evlisiniz? Zamanla oturur bir düzen bence.

Ben olsaydım ilk uzun yoldan yani eşimin ailesine giderdim bayramlaşırdım daha sonra kendi aileme giderdim bunun için darginliga gerek yok bence ya 🤦🏻‍♀️ ( annem bize hep der çok sıkı fikı olmasanızda ileride kayinvalidenizle önce onların gönlü olsun biz size alınıp gücenmeyiz diye )
Zaten böyle yapıyoruz kurban bayraminda. Diğer ramazan bayraminda eşim mahkemede nöbetçi olduğu için bayrama gidemedi ben ailemin yanına gitmiştim.onun ailesi de bizim eve gelmişti. Geçen sene bir hafta izin almıştı kışın eşim. Onun Ailesinin yanına gittik. Ve benim ailem Almanya'dan gelmişti. O kadar çok ağladım ki karsilayamadik diye . Eşim ve eşimin ailesi de demedi ki ya kızım buraya kadar geldiniz bı gidin görün hosgeldiniz deyin demedi. Neymiş yollar buzluymus.bunlar hep birikti.

Ortasını her bayramda benim aileme giderek bulduk dermişim 😁😁😁😁
İlk senelerde kurbanda eşimin ailesinde ramazanda bizim ailede oluyorduk ama şimdi nasıl istersek nasıl denk gelirse keyfimize göre. Kaç yıllık evlisiniz? Zamanla oturur bir düzen bence.
2 yıllık evliyiz canım. Her bu kalma tatil günleri planlamalarinda kavga çıkıyor.

Eşim böyle yapsa ben de onun ailesini ziyaret etmezdim açıkçası. Kendi aileme giderdim. Eşitsizliğe hiç gelemem. Ayrıca dün tanıdığım insanları aileme değişmem.

Her iki aile de ziyaret edilir, o ayrı.
Eşitsizliğe bende gelemiyorum. O yüzden benden çıkıyor karşı çıkma sonrası malûm kavga tartışma...

Ne kadar güzel bir anlaşma. Hayat bu işte . Size saygı duyan bir eş ve aileler...
Bu arada etten rahatsız olmama kayınailem de tepki göstermez ama ben onları bunaltmamak için oraya gitmiyorum. Beni rahatsız etmemek için kasılmasınlar, rahat rahat bayram yapsınlar istiyorum.

Derdinizi inatlaşmadan anlatmaya çalışın. Aileniizin sizin için çok önemli olduğunu, sizin kızınız olsa siz de onu bayramda yanında görmek isteyeceğinizi gibi vb. Bu tarz konularda biraz geri yapınca da karşı taraf yüz buluyor. O yüzden net olun ama yumuşak olun . İnatlaşmak her şeyi beter ediyo

Biz 10 senedir beraberiz. Herkes kendi ailesini ziyaret gider. Yani eşinizin sizle gelmesi ısrarınınızı hiç anlayamadım, istemiyor neden zorluyorsunuz? Siz de onun ailesine gitmeyin çok mu seviyorsunuz? O vakti de kendi ailenizde geçirin fazladan ne güzel işte

Zaten böyle yapıyoruz kurban bayraminda. Diğer ramazan bayraminda eşim mahkemede nöbetçi olduğu için bayrama gidemedi ben ailemin yanına gitmiştim.onun ailesi de bizim eve gelmişti. Geçen sene bir hafta izin almıştı kışın eşim. Onun Ailesinin yanına gittik. Ve benim ailem Almanya'dan gelmişti. O kadar çok ağladım ki karsilayamadik diye . Eşim ve eşimin ailesi de demedi ki ya kızım buraya kadar geldiniz bı gidin görün hosgeldiniz deyin demedi. Neymiş yollar buzluymus.bunlar hep birikti.
Biriktirmeyin. Sonra içinden çıkamazsınız. O an sorun neyse konuşup anlatın. Biriktirip yıllar sonra patlarsanız kimse anlamaz, hak vermez. Baştan bulun orta yolları. Baştan belirleyin ve konuşun sorunları. Biriktirmek size bir şey kazandırmaz.

2 yıllık evliyiz canım. Her bu kalma tatil günleri planlamalarinda kavga çıkıyor.
Bencillik yapıyor ama bu şekilde devam etmemesi gerektiğini baştan söylemen gerek. Çok kesin ol eğer senin ailene gelmezse seninde onun ailesine gitmeyeceğini söyle. Daha yeni evlisiniz şimdi önünü alamazsan bu böyle devam edebilir maalesef.

Eşitsizliğe bende gelemiyorum. O yüzden benden çıkıyor karşı çıkma sonrası malûm kavga tartışma...
Tartışmayın.

Neden eşinizin sizle gelmesi için ısrarcı olduğunuzu anlamadım. Herkes kendi ailesinde geçirsin, daha iyi zaten.

İki aile ziyaret edilemeyecekse tercihinizi doğal olarak kendi ailenizden yana kullanacağınızı, bu bayram ailesini ziyaret etmeyeceğinizi söyleyin sakince. Öyle de yapın.

Sizi kendi ailesine götürmek için zorlamıyorsa sorun yok bence.

Tartışmayın.

Neden eşinizin sizle gelmesi için ısrarcı olduğunuzu anlamadım. Herkes kendi ailesinde geçirsin, daha iyi zaten.

İki aile ziyaret edilemeyecekse tercihinizi doğal olarak kendi ailenizden yana kullanacağınızı, bu bayram ailesini ziyaret etmeyeceğinizi söyleyin sakince. Öyle de yapın.

Sizi kendi ailesine götürmek için zorlamıyorsa sorun yok bence.
Peki bu bağları koparmaz mi sizce de ? Ben hep aman ağzımızın tadı bozulmasin Ali rizacilardanim😔

Bencillik yapıyor ama bu şekilde devam etmemesi gerektiğini baştan söylemen gerek. Çok kesin ol eğer senin ailene gelmezse seninde onun ailesine gitmeyeceğini söyle. Daha yeni evlisiniz şimdi önünü alamazsan bu böyle devam edebilir maalesef.
Evet bencil.

Back
X