ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

Kızlar yazmayı unutmuşum ; mısır ekmeği ve kuymak da sahur için güzel oluyor. Gece geç yeneceği için kuymağa tereyağını biraz az koymak lazım ama

yahu kızlar Ramazan ayını sadece aç kalmak susuz kalmak olarak görmeyelim. aç susuz kalmak sabrı öğretmenin yanında kendimizi arındırarak Allah la ruhumuzu birleştirmek en içten dualar etmemiz gerekiyor. iftarda masada hiç boş kalmıyor ya hani benim bu durumdan içim acımaya başladı, israf ediyoruz sadece.

Haklısınız
Ramazan denince çeşit çeşit sofralardan başka bir şey gelmiyor akla
Nefsi arındırmak ve ibadet asıl önemli olan ancak bu forumda dini konular yasak
O yüzden sadece mutfak tarafı ile ilgili fikir alış verişi yapıyoruz
Özellikle çalışan hanımlar zorlanıyor bu konuda çünkü vaktimiz kısıtlı
Bu da güzel bir paylaşım oldu diye düşünüyorum, hepimiz pratik bilgiler edindik

bugün ramazan alışverişine çıktık eşimle
o kadar heyecanlıyımki anlatamam
o heyacanımdan neler aldım neler
ömrümde balık yemedim sevmem donmuş karidesten hamsiye somona kadar aldımda aldım ne yapacam bilmem:60:
elim ayağıma dolandı heyecandan

ramazanın yaklaştığı şu günlerde biraz tedirginim buzluğum küçük ve çalışan bayanım hiç hazırlık yapmadım evliyken geçireceğim ilk ramazan olucak bu yıl ve kara kara düşünüyorum
tecrübeli hanımlar ne tavsiye ederler

kolay bi ramazan geçirmek için mutfakta ne gibi hazırlıklar yapmalıyız neler pratik

fikirleriniz önemli
ben açıkçası ramazanda bol çeşit yemek yapılması taraftarı değilim zaten insan 1 kase çorba yiyince tıkanıyor. yemekler çöpe gitmesin yiyeceğiniz kadar yapın 1 olmadı 2 çeşit yemek yapın salata veya ayran vs yaparsınız olur biter.. mesela 1 gün fırına patates verin pirinç pilavı yapın falan öyle çok ağır yağlı yemekler yapmayın
hayırlı ramazanlar...

Yemek konusunda pek başarılı değilim ama böreklerden çok konuşulmuş yazmadan geçemedim :1:Yaptığım ve tavsiye edebileceğim güzel bir tarif var.Tabi böreği çıtır çıtır sevenleri için.Adı da çıtır börek zaten:1: 1 paket margarini eritiyorsunuz. 1 yufkayı koyup her yerine fırçayla yağ sürüyorsunuz. Yağlanmış yufkanın üstüne 1 kat daha yufka koyup onu da yağlıyorsunuz.Sonra ne kadar büyüklükte istiyorsanız 4 e ya da 8 e sigara böreği gibi kesip içine ne harcı isterseniz koyup sarıyorsunuz. Sardığınız börekleri buzluğunuza girecek bir kaba doldurup donduruyorsunuz.1 gece bekleyince çok daha güzel oluyor.Pişireceğiniz zaman çıkarıp hafif suyun altına tutup elinizle sıkıp fazla suyu alıp fırın tepsisine diziyorsunuz.Üstüne sadece yumurta sarısı sürüyoruz.Ben çörek otu da koyuyorum.Bu şekilde pişriyoruz ve ağızda dağılan çıtır mı çıtır börekler oluyor.Denemenizi tavsiye ederim :)

Canım bişey sorucam. Bir paket margarinin hepsini sürüyor musun iki yufkaya.

Back
X