RAMAZAN YORGUNLUĞU

Hamileyim ve tutmaya çalışıyorum şimdilik :) calissam asla tutamazdim herhalde. Iftarda hem sekerim hem tansiyonum hem nabzim fırlıyor, nefes alamaz halr geliyorum. O yüzden ilk önce çorba ve bir iki lokma yiyip 1 saat dinleniyorum. Sonra ekmeksiz bir tabak yemek yiyorum. 11 gibi meyve ve kuruyemis yiyorum. Ama sahura kalkmazsam dayanamam mutlaka kalkıyorum. Siz de iftari bölerek yiyin isterseniz

Bende gecen sene hamile tutmuştum. Daha iyiydim sanki. Bu sene biraz zorlanıyorum ama heralde ilk günler diye.

Bende gecen sene hamile tutmuştum. Daha iyiydim sanki. Bu sene biraz zorlanıyorum ama heralde ilk günler diye.
Açken sorun yok da, iftar sonrası perişan oluyorum. Kac ayliktiniz tutarken? Ben 1 hafta tutup doktora gideceğim bebegin suyuna baksin. Azalirsa diye korkuyorum. Iftar sahur arasi 2 litre se da işkence gibi, surekli tuvalete

Açken sorun yok da, iftar sonrası perişan oluyorum. Kac ayliktiniz tutarken? Ben 1 hafta tutup doktora gideceğim bebegin suyuna baksin. Azalirsa diye korkuyorum. Iftar sahur arasi 2 litre se da işkence gibi, surekli tuvalete

Yapmayın bebeğe yazıktır

Zaten sıcak yaz belki siz doktordan gelince etkilenecek yavru

Dinde getirilen kolaylıklar gerekli olduğu için vardır

Oruç tutmadığınız Zaman bile ara öğünü vs beslenmesi özel ilgi isteyen bir dönemde günde ikiye inen beslenme zararlı

Özellikle de iftarda yiyince şeker yükselince Bebek etkileniyor

Hani imkan olsa siz tutmayın günahı benim olsun diyeceğim de olmaz ki öyle

Açlığa dayanamam ama oruca dayanabiliyorum. İftarda ağır yemekler ve ekmek tuketmeyin. Sahurda kahvaltılık ve salatalık bir şişe de maden suyu için. Günlük mineral takviyesi olsun. Ben oruç tutarken de zaman zaman susuzluktan dolayı halsizlik olsa da kendimi daha zinde hissediyorum çünkü vücut ariniyor oruçla. Sistem resetleniyor ve bu süreçte beyin sindirimle ilgilenmediği için diğer organların işlevleriyle meşgul olduğundan senelik vucut sistemi bakımı gibi. Bunun dışında çok hikmetleri var tabi ki. Allah kabul etsin hepimizin oruçlarını...

Bu kadar zorlamayın kendinizi. Gunler cok uzun. Çok çok tutmak istiyorsanız da davudi oruç tutun. Bir gün tutup bir gün bırakın.

Benim doktorum şöyle demişti;
Sana oruç tutma demiyorum, zira öyle bir şeye kalkışacak kadar cahil değilsindir diye düşünüyorum.
Yazıktır bebeğe ya, yapmayın allahınızı severseniz.

Ilk 3 ay tek lokma yiyemeden, her yedigimi kusarak, açlıktan ağlayarak geçti. Iki doktora gidiyordum, ikisi de, zorlama kendini yeme boşver, bebek su an kilo alma evresinde değil vs dediler. Zaten gunlerim hep açlıkla geçiyordu. Haftada bir kez doktora giderek bebegin suyunu kontrol ettirecegim, tek cekincem bu. Haftada bir zaten çok sık bir kontrol. Istanbulda yasiyorum, hava cok serin, hatta bugün yagmur var. Dayanamadigim yerde orucumu bozmaktan da cekinmem. Şimdilik zorlanmadan tutuyorum. Ama bebegin suyu etkilendiyse tabii ki tutacak değilim. Dinimizin hamilelere ve emzirenlere izin verdigini de biliyorum ama dayanabiliyorken su an tutmaktan yana kullanıyorum tercihimi:)

Bu kadar zorlamayın kendinizi. Gunler cok uzun. Çok çok tutmak istiyorsanız da davudi oruç tutun. Bir gün tutup bir gün bırakın.
Ilk iftarda zorlandim. Sonra aklim basima geldi, saat başı yiyorum. Aksam ezaniyla oturup masa örtüsüne kadar yemistim ilk gun bir hafta tutup doktora gideceğim bakalim ona gore devam edecegim veya etmeyecegim

Benim doktorum şöyle demişti;
Sana oruç tutma demiyorum, zira öyle bir şeye kalkışacak kadar cahil değilsindir diye düşünüyorum.
Yazıktır bebeğe ya, yapmayın allahınızı severseniz.
Benim doktorum da, istahsizliktan birsey yiyemiyorum, açlıktan ağlıyorum dedigimde, birşey olmaz açlıktan zarar gelmez korkma depolar sana da bebeğe de yeter dedi. 15 gun once yaptirdim son tahlilimi, depolar iyi durumdaydı. Tabii genel bi omega takviyesi alıyorum. Cuma veya ptesi yine gideceğim yavrumu gormeye, bakalim oruc etkilemis mi :)

valla kızlar ben bu sene çok rahatım. nasılmı iftarda ne yemek varsa ekmeksiz doyana kadar kaşıklıyorum. salata yoğurt karpuz falan. sahurdada bir haşlanmış yumurta ile bol yeşillikli salata yapıyorum. 2-3 dilim kepek ekmekle yiyorum birazda peynir zeytin tırtıklıyorum. inanın gün boyu hiç acıkmıyorum çok rahat geçiyor. eskiden geceleri çörek börek yapardım akşamı zor ederdim perişan olurdum. benim sistemi deneyin farkı görün :)

Karpuz lezzetlendi mi ya ? Bizde alalım :)

Karpuz lezzetlendi mi ya ? Bizde alalım :)

Katiliyorum. Beyaz ekmek, pilav, makarna çok hızlı acıktırıyor. Haslanmis yumurta, lifli olduğu için karpuz, hurma tok tutan besinler. Tahilli ekmekler de oyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…