RAMAZAN YORGUNLUĞU

Ay resmen hamile hamile canım çekiyor sırf vakti gelmedi diye almıyoruz
Ben de hamileyim diye almistik zaten koca 6 kiloluk karpuzu almaya da guvenemiyorum. Hem bayatliyor, hem de kotu çıkarsa hepsi çöpe. Dörde boldurup ceyrek karpuz alıyorum hem taze bitiyor, hem de tatsız olursa bütün karpuz ziyan olacak diye korkmuyorum

Açken sorun yok da, iftar sonrası perişan oluyorum. Kac ayliktiniz tutarken? Ben 1 hafta tutup doktora gideceğim bebegin suyuna baksin. Azalirsa diye korkuyorum. Iftar sahur arasi 2 litre se da işkence gibi, surekli tuvalete
Ramazan'ın başında 20 haftalıktı, bende tutabildiğim kadar tutayım dedim, hepsini tutabildim şükür, bebekte de bir sıkıntı olmadı.
İnternetten baya araştırdım, dr sorun yok derse tutulabilir diyordu

İftar da fazla yağlı yemekler tercih etmeyin , et yiyebilirsiniz tabi ama yağlı olmamasına dikkat edin, mutlaka yoğurt yiyin, sindirimi kolaylaştırır, su için, ekmek pide fazla yüklenmeyin, bir avuç içi kadar pide yada bir dilim ekmek yiyebilirsiniz
tatlı yiyecekseniz şerbetli olmamasına özen gösterin ve yemekten hemen sonra yemeyin biraz mola verin, hatta eğer çorba ile başlıyorsanız iftarınızı açmaya çorbanızı içtikten bir on dk sonra ana yemeğe başlayın , salata yiyin. ağırlık yapmaz.

Sahura mutlaka kalkın ve yumurta yiyin ,2 tane yiyebilirseniz 2 tane yiyin, ekmek tercih etmiyorum şahsen sahurda ve de acıkmıyorum , beyaz ekmek kan şekerini hızla düşüreceği için acıkırsınız bu yüzden tam tahıllı , çavdar, tam buğday gibi ekmeklerden tüketmeniz acıkmanıza engel olacaktır, normal kahvaltınızı yapın ama salam sucuk bal reçel gibi şeyler cabuk acıktırıp susattığı için tavsiye etmem meyve kuruyemiş yiyebilirsiniz.

Ekmek yemediğim zaman sahurda kendimi daha dinç hissediyorum şahsen :)

Uff ben calismiyorum cok zor geciyor. Yemegi cok aramiyorum da susuzluktan cok fenayim. Cocuklari doyur banyo et giydir altlarina bak fln asgari duzeyde is yapiyorum
Bi de yurt disi 18-19 saat susuzummm

Ramazandan önce mutfak dolaplarını indirdim, kışık-yazlık ayarlamasını da yaparım Ramazanda rahat rahat dedim, şimdi elimi sürecek halim yok her şey ortada ev kalkıp gidecek gibi biri gelse hayırdır yeni mi taşındınız der o şekilde duruyor çünkü bu sene Ramazan beni biraz fazla sarstı sanırım.. bir de bunun yanında iş eklenince iyice bitiğim, bütün Ramazanı kk da bitirecekmişim gibi geliyor

İftarda sadece çorba içiyorum. Midem almıyor. Sahurda iki lokma sadece(
Kilo vereceğim diye korkuyorum ama içim almıyor. Tansiyonum hep düşük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…