Ramazan

Night owl

Just Love!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
8.095
12.160
498
35
Ramazanda napacağım çok merak ediyorum. İslamı koyu yaşayan kişiler çevremde hep. yanlarında yemek içmek bana dert oldu. ama yemesem içmesem de olmayacak. napacağım ben???

Çalışıyor musun nereyi kast ettin anlamadım
Evdeysen zaten kimse görmeden de yiyebilirsin
İşteysen de boş bir oda da yiyebilirsin veya dışarı çıkabilirsin

Tercih size kalmış ama ben göstere göstere yeme taraftarı değilim
Kimse tutmak zorunda değil ama saygı güzel şey

Son düzenleme:
Hasta değil, dinim farklı.

İş yerimin başka şubesine geçtim. masamın karşısı direk caddeye bakıyor çünkü mağaza camlar...

yani masamda yediğimi herkes görebilir.

Şu an ne yapacağımı bilmiyorum.

Ramazanda napacağım çok merak ediyorum. İslamı koyu yaşayan kişiler çevremde hep. yanlarında yemek içmek bana dert oldu. ama yemesem içmesem de olmayacak. napacağım ben???

islamı gerektiği gibi yaşıyorlarsa sanada saygı duymayı öğrenecekler....islam saygıyı gerektirir.....

saygı duyupta yanlarında yemezseniz ne ala..
fakat kimse kimseyi bu sebeplerden dolayı yargılayamaz. o yüzden çekiniyorsunuz sanırım.

mutfak yokmu?
yada başka bi oda. orda yiyin.
camlardan ötürü içerisi gözüküyormu? net bişekilde

İş yerimin başka şubesine geçtim. masamın karşısı direk caddeye bakıyor çünkü mağaza camlar...

Öğlen dışarı çıkılmıyorsa ve masanız dışında yemek için bi alan yoksa masada yiyeceksiniz o halde

restoran da falan neden yemiyorsun canım sonuçta aç olan ramazanda oraya gitmez

benim oda arkadaşım da oruç tutar..yıllardır da beraber çalışıyoruz..ben oruç tutmuyorum..
devamlı çay kahve gelir bize de,arkadaşım hiç çekinme der,canım istemez benim..yine de çaktırmadan içerim...odada yokken falan....
bizde yemekhane var yemek olayında sorunum yok o yüzden..
madem caddede işyeriniz yemeğinizi dışarı çıkıp yiyebilrsiniz..cafe lokanta vs..yok masraf olur evden getiricem diyosanız da park gibi bir yerde yiyebilrisniz..

mutfak yokmu?
yada başka bi oda. orda yiyin.
camlardan ötürü içerisi gözüküyormu? net bişekilde

olduğu gibi görünüyor. zaten bir oda, dolap masa bir de ürünler var toplasan 12 m2 alan ancak. Dışarı çıkabilrisem de eve giderim 20 dk yol yürüyerek.

ama patronlarıma da ben eve gidip yemek yemeliyim öğlenleri mağazayı kapatıcam demek tuhaf geliyor. Çünkü oruç tutmadığım için irrite ederim diye korkuyorum. Kimsenin hakkına girmemeliyim.

Hani paravan olsa arkasına geçicem :(

Tam olarak şöyle bir yer

$10502092_10204146030241071_7921135509651902940_n.webp

zaten ev dışında her yer kapalı olur. başka yerde yemek yiyemem.

Son düzenleme:
Keşke herkes sizin gibi düşünceli olsa. Artık kimse kimseyi düşünmüyor ki. Üstelik bütün cafeler açık. Neyi dert ettiniz ki bu kadar nerde yaşıyorsunuz merak ettim profilde Eskişehir yazıyor orda hiç problem olmaz diye düşünüyorum.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Aslında yemeden içmeden etkilenme olayı sanırım daha erken yaşlarda oluyor. Ben bu yaşımda yan masamda bir şeyler yiyen insandan etkilenmiyorum, istediği kadar yiyebilir. Tercih meselesi.
Ama ben oruç olmasam göstere göstere yiyemezdim.

olduğu gibi görünüyor. zaten bir oda, dolap masa bir de ürünler var toplasan 12 m2 alan ancak. Dışarı çıkabilrisem de eve giderim 20 dk yol yürüyerek.

ama patronlarıma da ben eve gidip yemek yemeliyim öğlenleri mağazayı kapatıcam demek tuhaf geliyor. Çünkü oruç tutmadığım için irrite ederim diye korkuyorum. Kimsenin hakkına girmemeliyim.

Tam olarak şöyle bir yer

Eki Görüntüle 1170520

Başka yolu yok madem yiyebilirsin
Merak etme sokakta zaten elimizi sallasak bi yiyecek satıcısına veya yiyecek tüketen birine çarpıyor artık :3:

Eskişehirin belli bölgesinde her yer açık.

ama benim yaşadığım bölge de her yer kapalı olacak :)

Eve gitmeyi denicem. 1 saatimi alır toplam. ama kimseyi rahatsız etmem diye umuyorum.

Lakin patronlarım kalkıp derse ki işte sen bun u bahane edip kaytarıyorsun diye... çok üzülcem.

Tam olarak şöyle bir yer

Eki Görüntüle 1170520

Neden bu kadar takıyorsun ki çalıştığın yer merkezi bir yer gibi ve dükkan her zaman ful olmasa gerek. Mutlaka bir ara bulursun yemek için. Kaldı ki normal zamanda öğlen yemeği işini nasıl hallediyorsun senden başka bekleyen yoksa?

bende etkilenmeyenlerdenim
çoğu oruç tutanda etkilenmiyordur bence,

arkadaşlarım yanımda istediklerini içerler gizlemeye çalıştıklarında daha çok gözüme takılır nedense,
ya benim olmadığı yerde yesinler, gizli yemeye çalışmaları komik geliyor,,

aşırı bir yemek kokususu olmadığı sürece rahatsızlık vermez düşüncesindeyim,

Back
X