Ramazanda, bayramda yalnız olmak.

Yalnızlık biraz da annemin kendi tericihi. Kafası insan kaldırmıyor gibi bir hali var. Akrabalarımıza gidince mutlu oluyor ama o kadar. E onlar da başka şehirde sürekli sürekli gidilmiyor insanlara

Benim ve annem gibi ramazanlarda gidecek bir kapısı olmayan ( var da yok) gelen bir kişisi olmayan var mı ?
Bayramlardada yine kapısı açılmayan var mı ?
Akrabamız falan var da artık ne çağırmak ne de gitmek istemiyorum bu devir de ne yemekler yapabiliriz ki? Bu bizi aşar. Muhtemelen teyzen de öyledir. Ne olduysa pandemiden sonra bir çoğu ben de dahil değiştik bu yaştan sonra mecalimiz kalmadı

Yalnızlık biraz da annemin kendi tericihi. Kafası insan kaldırmıyor gibi bir hali var. Akrabalarımıza gidince mutlu oluyor ama o kadar. E onlar da başka şehirde sürekli sürekli gidilmiyor insanlara
Bu onun tercihi ise sizin çokta yapabileceğiniz bir şey yok malesef

Akrabalarim var dolu, hangisiyle gidip geliriz? Hiçbiriyle. Ben çağırırsam gelirler güzel hoş, kendileri asla davet etmezler. Yani akraba yok diye üzülmeyin boşuna. Anneniz biraz kendi çabalaması lazım, siz zorla arkadaş edindiremezsiniz ki. Şimdi bütün kadınlar sabah mukabeleye akşam teravih namazına gidiyorlar, bedava para harcamasınada gerek yok, değerlendirsin bu fırsatı. Benim teyzem ramazandan öncede Kur'an kursuna gidiyordu, her cuma biri hayrına bi şeyler getiriyordu hem ders yapıyorlardı hem hal hatır soruyorlardı. Mis gibi bir ortam.

Benim annem tek yaşıyor. Bizler gidiyoruz ama mesela annem yurt içi yurt dışı gezilere vs katılıyor oralardan arkadaş ediniyor. Kurslara gidiyor arkadaş ediniyor. Mahallesindeki komşuları vs bir sürü var gidip geliyorlar. Neredeyse her gün bir yerde. Anneniz de bu vesileyle arkadaşlık kuramaz mı? Komşu olur, kurs arkadaşı vs olur.

Aslında istese tabi ki kurar ama kurmak istemiyor gibi pek. Pek de kafası kaldırmıyor artık sanırım. Akrabalardan çok medet umuyor ama herkes kendi hayatında, işinde, gücünde.. onlardan da hayır yok yani. Ben zaten tek çocuğum öyle gelip gidecek abi , abla, kardeş de yok haliyle. Olan da bana oldu bu durumda gibi bir şey. Yalnızlığı iliklerime kadar hissediyorum

Maalesef o eski akrabalık ilişkileri artık yok. Siz de kalabalık insanları sofraları sosyal medyadan görünce özeniyorsunuzdur. Benim önerim arada arkadaşlarınızı aileleriyle birlikte iftara davet edin. Ne dersiniz?

Evet olabilir

Benim ve annem gibi ramazanlarda gidecek bir kapısı olmayan ( var da yok) gelen bir kişisi olmayan var mı ?

Ben varım Önceden bu asosyallikten bıkan Ben şu anda artık insan sevmemeye başladım

Pandemiden sonra insanlar birbirinden uzaklaştı. Birde ekonomik anlamda çöktük
Önceden gün yapardık 9 10 cesıt yapardım
Bır günlük market alışverişi bile cok fazla tutuyor
Belkı oda bahane oldu kımse bırbırıne gıtmeyı pek sevmıyor
Ben hala mısafır agırlamaya bayılıyorum ama gercekten ınsanlar bırbırlerıne kapıları pandemıyle kapadı

Anneniz arkadaş istese zaten edinirdi bence. Şikayet ediyor mu bu durumdan?
Bende sevmiyorum kalabalık samimiyetsiz ortamlar ve olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Özellikle bayramlarda samimiyetsiz akraba ziyaretleri yok mu herkes birbirinin yüzüne gülüp arkasından dedikodu yapıyor. Bırakın kadin nasıl mutluysa öyle yaşasın.

Biz gurbette olduğumuz için yıllardır böyleyiz. Kendi halimizde takılıyoruz. Ve bu durumu hiçbir zaman kafama takmadım, takmıyorum.

Her bayram babam gelecek diye beklerdim ve gelmezdi, kesseler kanım akmazdi o bayramlar öyle geçerdi. İnsan yaşadıkça soğuyor herşeyden. Valla benim için bu yaştan sonra bayram seyran oğlumun gülüşünde, onu güzel giydireyim arefe günü banyosunu yaptirayim babanne annanne ziyareti olsun sevinsinler oğlumda mutlu olsun güzel anılar biriksin bebeğimin hayatında bana yeter, en ufak birşeyde gözüm yok kendi adıma, zaten eski tadida yok bayramların, şeker markası yaristirma derdine düşmüş millet ne bayramı ne samimiyeti ? Oturun evinizde miss gibi bosveriiiiin az insan çok huzur.

annenize çevre edindirmek sizin işiniz değil. herkes kendi tercihlerinin sonucunu yaşar. siz kendi sosyal hayatınıza bakın

annenize üzülüyorsanızda arada beraber alışverişe yemeğe kahve içmeye içmeye falan çıkın. o da yeter bence. değişiklik olur.

Valla ne beni çağırsınlar ne ben gideyim. Hiç sevmiyorum bu misafirlik işlerini. Çocukluktan beri de nefret ederim. Babaannemlerle altlı üstlü otururduk ev misafirden geçilmezdi. Odama kimseyi sokmak istemezdim. Oyuncaklarımı kırarlardı. O zamanlardan kalmış bu misafir sevmeme huyum. Zaten anlam da veremiyorum. Anne kardeş tamam ama akraba arkadaş çok görüşülmek isteniyorsa dışarda da buluşulabilir. Misafir öncesi temizlik ve ikramlık hazırlığı, misafire hizmet, misafirden sonra ev toparlama faslı. Üstüne çoğu zaman eleştiriliyorsun, bişeylere mana buluyorlar. Milletin özgür yetiştiricem diye arsızlaştırdığı çocukları yüzünden kırılan dökülen eşya cabası. Ben pandemi insanıyım, herkes kendi evinde otursun valla kim severse ağırlasın benden bekleyecek olan da çağırmasın.

amaan derde bak
akraba denen şey aslında akbabadır
boşver akrabayı
ben tek tük akraba ile görüşüyorum gerisiyle yok. kafam çok rahat
boşver gelmesin kimse siz de gitmeyin çok mu önemli sanki
benim anneannem de hiç sosyal değildi, birkaç kez komşularla buluştu oturmaya
sonra çekti kendini. sorduk, neden artık gitmiyorsun diye. çağırıyordu çünkü insanlar
dedi ki çok dedikodu yapıyorlar sevmiyorum
e yani 60 70 yaşında teyzelerin dedikodudan başka konuşacağı ne var ki sonuçta
biz de kararına saygı duyduk yapacak bişi yok

Bir cilginlik yapip bayramda evde oturmak yerine gezi turuna katilin. Hem kendinize aciyip depresyona girmemis olursunuz hem de ana kiz guzel anilariniz olur.

Konu sahibi hangi şehirdesiniz ? işim gereği ailemle olamayacağım

gel tanışalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…