Yalnızlık biraz da annemin kendi tericihi. Kafası insan kaldırmıyor gibi bir hali var. Akrabalarımıza gidince mutlu oluyor ama o kadar. E onlar da başka şehirde sürekli sürekli gidilmiyor insanlaraAnnenizin sosyalleşmesi için kurslar, etkinlikler bulsanız belki kafası dağılır, bir çevre edinir. Elbet ilgisinin olduğu bir şeyler vardır. İstanbul'daysanız İSMEK'in güzel kursları var aslında.
Yalnız olmak zor tabi, insan iftarını birlikte açacağı misafir çağırıp, gidebileceği birilerini arar. Ama yoksa da en azından evde iftarı yapıp dışarıya çay içmeye, tatlı yemeye çıkarsanız birlikte bazı zamanlar dışarıda iftar yaparsanız ona da değişiklik olur, kafası dağılır.
Akrabamız falan var da artık ne çağırmak ne de gitmek istemiyorum bu devir de ne yemekler yapabiliriz ki? Bu bizi aşar. Muhtemelen teyzen de öyledir. Ne olduysa pandemiden sonra bir çoğu ben de dahil değiştik bu yaştan sonra mecalimiz kalmadıBenim ve annem gibi ramazanlarda gidecek bir kapısı olmayan ( var da yok) gelen bir kişisi olmayan var mı ?
Bayramlardada yine kapısı açılmayan var mı ?
Bu onun tercihi ise sizin çokta yapabileceğiniz bir şey yok malesefYalnızlık biraz da annemin kendi tericihi. Kafası insan kaldırmıyor gibi bir hali var. Akrabalarımıza gidince mutlu oluyor ama o kadar. E onlar da başka şehirde sürekli sürekli gidilmiyor insanlara
Akrabalarim var dolu, hangisiyle gidip geliriz? Hiçbiriyle. Ben çağırırsam gelirler güzel hoş, kendileri asla davet etmezler. Yani akraba yok diye üzülmeyin boşuna. Anneniz biraz kendi çabalaması lazım, siz zorla arkadaş edindiremezsiniz ki. Şimdi bütün kadınlar sabah mukabeleye akşam teravih namazına gidiyorlar, bedava para harcamasınada gerek yok, değerlendirsin bu fırsatı. Benim teyzem ramazandan öncede Kur'an kursuna gidiyordu, her cuma biri hayrına bi şeyler getiriyordu hem ders yapıyorlardı hem hal hatır soruyorlardı. Mis gibi bir ortam.Yoo ama şehir dışındalar o yüzden pek gelip gitme yok gibi bir şey.
Mukâbele, gün felan hiçbir şey yok. Annem uzun bir süre evden çıkmadı, çok nadir insanlarla görüştü vs kendi tercihi ve ekonomik olumsuzluklardan dolayı. Şimdi de kimse kalmadı işte :/
Kursa felan git diyorum ama yok gitmiyor.
Çok isterdim akrabalarımızın oturduğu şehirde oturup gidip gelmeyi
Aslında istese tabi ki kurar ama kurmak istemiyor gibi pek. Pek de kafası kaldırmıyor artık sanırım. Akrabalardan çok medet umuyor ama herkes kendi hayatında, işinde, gücünde.. onlardan da hayır yok yani. Ben zaten tek çocuğum öyle gelip gidecek abi , abla, kardeş de yok haliyle. Olan da bana oldu bu durumda gibi bir şey. Yalnızlığı iliklerime kadar hissediyorumBenim annem tek yaşıyor. Bizler gidiyoruz ama mesela annem yurt içi yurt dışı gezilere vs katılıyor oralardan arkadaş ediniyor. Kurslara gidiyor arkadaş ediniyor. Mahallesindeki komşuları vs bir sürü var gidip geliyorlar. Neredeyse her gün bir yerde. Anneniz de bu vesileyle arkadaşlık kuramaz mı? Komşu olur, kurs arkadaşı vs olur.
Maalesef o eski akrabalık ilişkileri artık yok. Siz de kalabalık insanları sofraları sosyal medyadan görünce özeniyorsunuzdur. Benim önerim arada arkadaşlarınızı aileleriyle birlikte iftara davet edin. Ne dersiniz?Aslında istese tabi ki kurar ama kurmak istemiyor gibi pek. Pek de kafası kaldırmıyor artık sanırım. Akrabalardan çok medet umuyor ama herkes kendi hayatında, işinde, gücünde.. onlardan da hayır yok yani. Ben zaten tek çocuğum öyle gelip gidecek abi , abla, kardeş de yok haliyle. Olan da bana oldu bu durumda gibi bir şey. Yalnızlığı iliklerime kadar hissediyorum
Evet olabilirMaalesef o eski akrabalık ilişkileri artık yok. Siz de kalabalık insanları sofraları sosyal medyadan görünce özeniyorsunuzdur. Benim önerim arada arkadaşlarınızı aileleriyle birlikte iftara davet edin. Ne dersiniz?
Benim ve annem gibi ramazanlarda gidecek bir kapısı olmayan ( var da yok) gelen bir kişisi olmayan var mı ?
Anneniz gençliğinde nasıldı peki? Yani bundan önceki senelerinde gidip geldiği görüştüğünuz bir çevresi var mıydı?Artık onun da çabası var. Yalnızlıktan sıkıldı sanırım ama çok geç etrafımızda kimse kalmadı.
Biz gurbette olduğumuz için yıllardır böyleyiz. Kendi halimizde takılıyoruz. Ve bu durumu hiçbir zaman kafama takmadım, takmıyorum.Benim ve annem gibi ramazanlarda gidecek bir kapısı olmayan ( var da yok) gelen bir kişisi olmayan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?