- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Benim ablam emzirirken iki gün tutmustu gecen sene ve sütü bebegi doyuramacak sekilde kesilmisti.
InsaAllah sende öyle olmaz.
Emziren anneler icin orucun farz olmadigini biliyorum ben.
Bebegin sütten kesilince de tutarsin insaAllah :26:
Sevdicegin mi yurt disinda yoksa sen mi?
Bende ailemden uzaktayim : (
Gecen sene evlenip türkiyeye geldim.
Amin insaAllah bu sene cok daha güzel gecer
Çok teşekkürler canımtopiğin hayırlı olsun şimdiden ne yapsam diye duşunmeye başlamıştım :)
Ohhh daha ne olsun ellerinize sağlıkbu aksamkı sahurda
patates haslama yapım dıyorum karabıberlı fılan soyle zeytınyaglı :)
kahvaltılık yumurta haslarım eblkı bıraz patates kızartırım :)
balkondakı masamızda bır guzel yerız sabah ıse gelırkende sofrayı toplarız :)
Hoşgeldinbende ramazanla ilgili konu açmaya gelmiştim
eşim sahurda gözleme bazlama yer ekmek yemez
bazlamalar hazıryanınada kızartma kahvaltılık çay derken sahur menüsü hazır
Tarif isteriz değil mibazlama ve gözleme tarifi alabilirmiyiz
Teşekkürler canımMerhaba kızlarrrr
Öncelikle topikimiz hayırlı olsun. Bu ramazan müptelası olurum buranın
Ben de bu sene ilk kez yalnız başıma ramazan geçireceğim kara kara düşünüyorum ne yapsam diye. Bu sabah sahura kahvaltılık ayarlayacağım. Annem konserve menemen yapmıştı ondan koyarım yanına haşlama yumurta belki biraz patates düşünüyorum. Daha ne olsun değil mi
İftar için de etli nohut pilav yeşil salata ve ayran düşündüm. Çorba yenmiyor sıcakta hiç girmeyeceğim o taşın altına
Canım paylaşım için teşekkürlerHos geldin 11 ayin sultani Ramazan
Esim sahurda da yemek yedigi icin sadece yemek seceneklerini yazacagim ben.
Mutfak konusnda kendime hic güvenmem ama elimden geleni yapmaya calisacagim.
1. Gün
Mercimek
Pirinc pilavi (ama bulgur pilavi daha faydali olacak insaAllah Ramazanda bol bol tüketiriz)
Patatesli taze fasülye
Kizartilmis Tavuk
Salata
Her iki günde bir yemek yapacagim sanirim.
Ben sahurda yemek yemem iftardada cok fazla yiyebilecegimi sanmiyorum.
Salata ve Corbayi esim sürekli yapma dedi yiyemeyiz ziyan olur dedi arada bir yapacagim yani yada miasfir agirladigim zaman.
Ellerinize sağlıkbu gece bizde de bazlama var buzluktan çıkarttım gece ısıtıp bir güzel tereyağla yeriz yanınada kahvaltılıklar yeter
Ben de özlüyorumHarmoni sen niye yalnizsin
Evlenmeden önce ki ramazanlari cok özlüyorum ben : )
Ablamlar yegenlerim cümbür cemaat bayagi kalabaliktik.
Simdi esimle bas basa olmanin da güzelliklerini yasiyorum.
Ama insaAllah en kisa zamanda bizde coluk cocuga karisirizda soframiza bereket ve nese gelir
Ellerinize sağlıksahurda
nohutlu pilavla, tavuk yemeği düşünüyorum. doyurucu olmalı. emziriyorum bakalım nasıl olacak :26:
Ben de ailemden uzaktayım eşim ve çocuklarımla geçireceğimBen ailemden uzakta yaşıyorum maalesefsevdiceyimle de evlilik henüz belirsiz. zaten kendi ülkesinde şu an... en azından burada olsaydı birlikte geçirirdik ramazanı. Ben de çok özledim ailemle yaptığım iftarları. Geçen yıl da yurtta geçti zaten. İnşallah bu ramazan herşey güzel olur...
Aminnnn bu arada. Rabbim gönlünüze göre versin
Canım beraber ramazanı geçireceğiz inşaallahSevdicegin mi yurt disinda yoksa sen mi?
Bende ailemden uzaktayim : (
Gecen sene evlenip türkiyeye geldim.
Amin insaAllah bu sene cok daha güzel gecer
Benim ablam emzirirken iki gün tutmustu gecen sene ve sütü bebegi doyuramacak sekilde kesilmisti.
InsaAllah sende öyle olmaz.
Emziren anneler icin orucun farz olmadigini biliyorum ben.
Bebegin sütten kesilince de tutarsin insaAllah :26:
Deneyin azalırsa riske atmayın:18: deneyeceğim bakalım. sütüm kesilmezse devam edicem.
Dr. Ayça Kaya Sağlıklı Yaşam Merkezi
Daha Az Susamak Ve Daha Tok Kalmak İçin Sahurda Alınacak Önlemler
• Sahurda çay içmekten vazgeçin. Çünkü çay diüretiktir yani idrara çıkmayı arttırır, vücuttan su atar.
• Tuz oranı yüksek yiyeceklere dikkat!!!! Salam, sosis, sucuk, tuzlu peynirler, pastırma ve zeytinden uzak durun.
• Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler, börekler, açmalar, köfteler, pilavlar, pizzalar gün içinde susuzluğunuzu çok arttırır.
• Şekeri yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceği için daha çabuk acıkmanıza neden olur. O nedenle özellikle sahurda kek, kurabiye, tatlı, çikolata, bal, reçel türü yiyecekler yemeyin.
• Gün içinde susamak istemiyorsanız en iyi sahur, kahvaltıdır ama çay içmemek koşulu ile… Sahurda domates, salatalık, tuzsuz dil peyniri veya çökelek, haşlanmış yumurta ve bir kase yoğurt mutlaka olsun.
• Sahurun yıldızı salatalık, yoğurt ve yumurta olsun. Salatalık hem su oranı çok yüksek bir besindir hem de şekeri çok düşüktür. Su ihtiyacına karşı bire birdir. Yoğurt protein, karbonhidrat ve yağ açısından çok dengeli bir yiyecektir. Sahurda 1 kase yoğurt yediğinizde o gün orucu daha rahat tuttuğunuzu fark edeceksiniz. Haşlanmış yumurta çok kaliteli bir protein deposudur, mideyi geç terk eder ve tok tutar.
• Yağın mide boşaltım zamanını uzattığını biliyoruz. O nedenle sahurda yiyeceğiniz çok küçük miktar mesela 1 tatlı kaşığı taze süt kaymağı veya 3 tane ceviz veya 10 tane çiğ badem gün içinde daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
• Ekmekten vazgeçmeyin. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim tahıllı veya çavdar ekmeği ihtiyacınız olan karbonhidrata bire-bir çözümdür.
• Eğer tansiyon probleminiz yoksa, terleme ile vücuttan kaybedilen elektrolitleri yerine koymak için 1 şişe doğal maden suyu için.
• Her sahurda en az 3 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.
Ellerinize sağlıkBizde annemle tutacağız orucu.Sahurda bu gece etli pilav var yemekten kalma yoğurtla onu yeriz.Birazda ezogelin çorbası bol su tamamdır yeter bize
nevosum topink hayırlı olsunn inşalahh
Hayırlı sahurlarEşim sabah erken işe gidecek o yüzden bu gece biz sahurumuzu erken yapıyoruz Eki Görüntüle 751237 Sizlerede afiyet olsun Şimdi bol,bol su içme zamanı
Hayırlı sahurlarEşim sabah erken işe gidecek o yüzden bu gece biz sahurumuzu erken yapıyoruz Eki Görüntüle 751237 Sizlerede afiyet olsun Şimdi bol,bol su içme zamanı
Teşekkürler canımmhmm eline saglik afiyet bal seker vitamin olsun Kahvalti turunu bende tercih ederdim aslinda ama dedigim gibi esim yemek istiyo : )
Biz de bugun erken davrandik biraz benim ilk gun acemiligim yuzunden diyebilirim : ))
Suan ezanin okunmasina yarim saat var. Namazi kilip vurup basimi yaticam cok uykum var : )
Ilk gun insaAllah kolay gecer. Zira Rabbim illa ki sabrini veriyor.
Nevrestecim senin cocuklarin kac yasinda? Ben de kucukken yarim gun tutardimbabam oglen isten gelince mesela sen simdi yiyebilirsin bisey olmaz derdi : ))
Teşekkkürler canım sanada afiyet olsun..yalnız tabak çok güzel geldi gözüme :) ezan az önce okundu ama şimdiden acıktım mı ne
Benim sevgili annecim gitmeden dolabıma sarma koymuş açıp görünce çok mutlu oldum. Onu pişirdim akşamdan. Kahvaltılık meyve suyu filan güzel oldu.
İnşalllah ilk gün herkese kolay gelir. Allah Ramazanın sonunda mağfirete erenlerden eylesin (AMİN!).
topiğiniz hayırlı olsun çok yararlı bir topik olacaktır bende buralardayım artık
Biz ilk sahurumuzda kahvaltı yaptık birde yoğurt yedik zaten benim sahurlarda vazgeçilmezimdir herkese hayırlı ramazanlar
Teşekkürler canımCanım biz de alışkanlık olmuş hep kahvaltı yaparız Arada börek,çörek,menemende olabilir Bazen çorba içmekte isterim Amin inşallah su gibi gelip geçsin inşaallah Canım ikizlerim var 8.5 yaşındalar geçen yıl 1 tane tuttular Bu yılda istiyorlar ama kıyamıyorum vakit çok uzun Dediğin gibi tutmayı artık kabul etmiyorlar önce öyle çok tuttular Birde oğlum var 3 yaşında
Teşekkürler canımAllah bagislasin masAllah masAllahIkiz cocuk yetistirmek iki kat sorumluluk istiyor degil mi : ) Hehe sorma benim yegenlerimde öyle. Bir süre kandirilabiliyoruz ama sonra cixx olmuyor Bende yaklasik bi saat önce mukabeleden geldim. Camasirlar var yikanacak ama suan cok basim agriyor aksama dogru atarim ancak. Ikindiden sonra da yemegimi hazirlarim insaAllah
Teşekkürler canımAllah kolaylık versin Ben de bekliyorum biraz daha geçsin yapacağım yemeği mi
Sizin menüde ne var bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?