Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

:18: deneyeceğim bakalım. sütüm kesilmezse devam edicem.

Sevdicegin mi yurt disinda yoksa sen mi?
Bende ailemden uzaktayim : (
Gecen sene evlenip türkiyeye geldim.
Amin insaAllah bu sene cok daha güzel gecer

Sevdiğim yurtdışında. Türk değil Arap bizim prens

Dr. Ayça Kaya Sağlıklı Yaşam Merkezi
Daha Az Susamak Ve Daha Tok Kalmak İçin Sahurda Alınacak Önlemler

• Sahurda çay içmekten vazgeçin. Çünkü çay diüretiktir yani idrara çıkmayı arttırır, vücuttan su atar.

• Tuz oranı yüksek yiyeceklere dikkat!!!! Salam, sosis, sucuk, tuzlu peynirler, pastırma ve zeytinden uzak durun.

• Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler, börekler, açmalar, köfteler, pilavlar, pizzalar gün içinde susuzluğunuzu çok arttırır.

• Şekeri yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceği için daha çabuk acıkmanıza neden olur. O nedenle özellikle sahurda kek, kurabiye, tatlı, çikolata, bal, reçel türü yiyecekler yemeyin.

• Gün içinde susamak istemiyorsanız en iyi sahur, kahvaltıdır ama çay içmemek koşulu ile… Sahurda domates, salatalık, tuzsuz dil peyniri veya çökelek, haşlanmış yumurta ve bir kase yoğurt mutlaka olsun.

• Sahurun yıldızı salatalık, yoğurt ve yumurta olsun. Salatalık hem su oranı çok yüksek bir besindir hem de şekeri çok düşüktür. Su ihtiyacına karşı bire birdir. Yoğurt protein, karbonhidrat ve yağ açısından çok dengeli bir yiyecektir. Sahurda 1 kase yoğurt yediğinizde o gün orucu daha rahat tuttuğunuzu fark edeceksiniz. Haşlanmış yumurta çok kaliteli bir protein deposudur, mideyi geç terk eder ve tok tutar.

• Yağın mide boşaltım zamanını uzattığını biliyoruz. O nedenle sahurda yiyeceğiniz çok küçük miktar mesela 1 tatlı kaşığı taze süt kaymağı veya 3 tane ceviz veya 10 tane çiğ badem gün içinde daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

• Ekmekten vazgeçmeyin. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim tahıllı veya çavdar ekmeği ihtiyacınız olan karbonhidrata bire-bir çözümdür.

• Eğer tansiyon probleminiz yoksa, terleme ile vücuttan kaybedilen elektrolitleri yerine koymak için 1 şişe doğal maden suyu için.

• Her sahurda en az 3 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

topiğin hayırlı olsun şimdiden ne yapsam diye duşunmeye başlamıştım :)
Çok teşekkürler canımBeraber ramazanı geçiririz inşaallah
Ohhh daha ne olsun ellerinize sağlık
bende ramazanla ilgili konu açmaya gelmiştim
eşim sahurda gözleme bazlama yer ekmek yemez
bazlamalar hazıryanınada kızartma kahvaltılık çay derken sahur menüsü hazır
HoşgeldinEllerine sağlık canım tarifte verirsin artık
bazlama ve gözleme tarifi alabilirmiyiz
Tarif isteriz değil mi

Teşekkürler canımEllerinize sağlık daha ne olsunNohuta bayılırım
Canım paylaşım için teşekkürler
bu gece bizde de bazlama var buzluktan çıkarttım gece ısıtıp bir güzel tereyağla yeriz yanınada kahvaltılıklar yeter
Ellerinize sağlık
Ben de özlüyorumKalabalık iftarlar çok güzel oluyorAmin rabbim gönlünüze göre versin
sahurda
nohutlu pilavla, tavuk yemeği düşünüyorum. doyurucu olmalı. emziriyorum bakalım nasıl olacak :26:
Ellerinize sağlıkDikkat edin yemenize bol bol su için bebişiniz sütten mahrum kalmasınAllah kolaylık versin

Ben de ailemden uzaktayım eşim ve çocuklarımla geçireceğimSenin daha zor canım Allah kolaylık versin
Canım beraber ramazanı geçireceğiz inşaallah
:18: deneyeceğim bakalım. sütüm kesilmezse devam edicem.
Deneyin azalırsa riske atmayın

Paylaşım için çok teşekkürler canım

İyi geceler Bu gece ilk sahurumuzu yapacağızHayırlı olsun inşaallahBiz eşimle oruç tutacağızÇocuklar küçükGenelde sahurda kahvaltı yapıyoruzPeynir-Zeytin-Yumurta tuzları az olursa susamıyacağımızı ve tok tutacağını düşünüyorumYanında közlenmiş biber,yeşillik ,domates,salatalık olabilirMenemen veya kızartma yapılabilirArada poğaça-Börek-Bazlama yaparızBol bol su ve yeterli kadar çay içmeliyiz .

Bizde annemle tutacağız orucu.Sahurda bu gece etli pilav var yemekten kalma yoğurtla onu yeriz.Birazda ezogelin çorbası bol su tamamdır yeter bize

Hayırlı sahurlarEşim sabah erken işe gidecek o yüzden bu gece biz sahurumuzu erken yapıyoruz Sizlerede afiyet olsunŞimdi bol,bol su içme zamanı

Hayırlı sahurlarEşim sabah erken işe gidecek o yüzden bu gece biz sahurumuzu erken yapıyoruzEki Görüntüle 751237 Sizlerede afiyet olsunŞimdi bol,bol su içme zamanı
mhmm eline saglik afiyet bal seker vitamin olsun Kahvalti turunu bende tercih ederdim aslinda ama dedigim gibi esim yemek istiyo : )

Biz de bugun erken davrandik biraz benim ilk gun acemiligim yuzunden diyebilirim : ))

Suan ezanin okunmasina yarim saat var. Namazi kilip vurup basimi yaticam cok uykum var : )

Ilk gun insaAllah kolay gecer. Zira Rabbim illa ki sabrini veriyor.

Nevrestecim senin cocuklarin kac yasinda? Ben de kucukken yarim gun tutardim babam oglen isten gelince mesela sen simdi yiyebilirsin bisey olmaz derdi : ))

Son düzenleme:
Hayırlı sahurlarEşim sabah erken işe gidecek o yüzden bu gece biz sahurumuzu erken yapıyoruzEki Görüntüle 751237 Sizlerede afiyet olsunŞimdi bol,bol su içme zamanı

yalnız tabak çok güzel geldi gözüme :) ezan az önce okundu ama şimdiden acıktım mı ne

Benim sevgili annecim gitmeden dolabıma sarma koymuş açıp görünce çok mutlu oldum. Onu pişirdim akşamdan. Kahvaltılık meyve suyu filan güzel oldu.

İnşalllah ilk gün herkese kolay gelir. Allah Ramazanın sonunda mağfirete erenlerden eylesin (AMİN!).

topiğiniz hayırlı olsun çok yararlı bir topik olacaktır bende buralardayım artık

Biz ilk sahurumuzda kahvaltı yaptık birde yoğurt yedik zaten benim sahurlarda vazgeçilmezimdir herkese hayırlı ramazanlar

Teşekkürler canımCanım biz de alışkanlık olmuş hep kahvaltı yaparızArada börek,çörek,menemende olabilirBazen çorba içmekte isterimAmin inşallah su gibi gelip geçsin inşaallahCanım ikizlerim var 8.5 yaşındalar geçen yıl 1 tane tuttularBu yılda istiyorlar ama kıyamıyorum vakit çok uzunDediğin gibi tutmayı artık kabul etmiyorlar önce öyle çok tuttularBirde oğlum var 3 yaşında
Teşekkkürler canım sanada afiyet olsun..Anneciğinin ellerine sağlık
topiğiniz hayırlı olsun çok yararlı bir topik olacaktır bende buralardayım artık

Biz ilk sahurumuzda kahvaltı yaptık birde yoğurt yedik zaten benim sahurlarda vazgeçilmezimdir herkese hayırlı ramazanlar

Teşekkürler canımAfiyet olsunHayırlı olur inşaallah

Allah bagislasin masAllah masAllah Ikiz cocuk yetistirmek iki kat sorumluluk istiyor degil mi : ) Hehe sorma benim yegenlerimde öyle. Bir süre kandirilabiliyoruz ama sonra cixx olmuyor Bende yaklasik bi saat önce mukabeleden geldim. Camasirlar var yikanacak ama suan cok basim agriyor aksama dogru atarim ancak. Ikindiden sonra da yemegimi hazirlarim insaAllah

Teşekkürler canımAllah kolaylık versinBen de bekliyorum biraz daha geçsin yapacağım yemeği mi

Merhaba
Dünden bezelye yemeğim vardı
Yanına pirinç pilavı yapmayı düşünüyorum
Salata , yoğurt ve hurma eşliğinde

Herkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…